Още една българска връзка в конфликта Русия-Украйна

Бащата на един от задържаните моряци знае само, че синът му е ранен и опериран

Обратно в новината

Коментари - Още една българска връзка в конфликта Русия-Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По Коледа на Петро му се играе на войничета. Глезотийки-шоколадчета, войничета...

Оня ден бай Ставри пресече турската граница без паспорт. Заптиетата го съветвали кратко и му обяснили, че не е прав, ама той искал да го обявят за военнопленник!?:))))))))))))) ХААААААААА .......майтап бе УЙли.:)

ИМА МНОГО ЧИСТИ БЪЛГАРИ, ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ШЕКЕРА И СТОЛИПИНОВО, НО ТОВА НЕ ГИ ОНЕВИНЯВА КОГАТО ИЗВЪРШВАТ НЕЩО ПРОТИВОЗАКОННО!!!!!! НАС НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА НАЦИОНАЛНАТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА ОКРАИНСКИТЕ СОЛДАТИ, ЗАЩОТО НЕ СМЕ НАЦИОНАЛИСТИ!!! ПРЕСТЪПНИКЪТ СИ Е ПРЕСТЪПНИК!!!!.............и си носи последствията!!!

А тези войничета зад Татянка и те ли са от български произход.

Единият от зрестуваните украински кораби носи името "Никопол". Някой знае ли кога и защо е наречен така, на българския дунавски град?

Всеки момент очаквам да напишете че половината екипаж е бил български и за това въвеждат военно положение менторите ви в България... Сопрете се че както е тръгнало и война на Русия ще да обявите:)))))че за разлика от вас си пази границите..

Наистина нямате спирка с това превъзнасяне за българска ''връзка'' с майдановците.. Доколкото знам паспорта определя на коя държава е човека гражданини а тия само защото имат нбякакво потекло отнпреди векове с България ги перкате от бтв напред сякаш имат нещо общо с България.. След като си живеят там да помагат на родината си както единия така и всички не ни ги навирайте непрестанно. Да си питат потрошенко на който плащат данъци какво става с момчетата които ги накара да направят престъпление, защото във всяка една страна дори от третия свят незаконното нарушаване на границата и е престъпление..

Стига вече с тази проПорошенковска пропаганда!Докога тип идиоти ще шантажират цяла Европа! Апропо държавица Украина в историята няма!!!

Аз

Третирали ги били като военнопленници. Ще ви се... Третират ги като престъпници - нарушители на границата. Каквито са си.

А стига с тези пернишки драми бе! Тази българка колко паспорта има и кога за последно е била в България? Щото тя и Дилма Русев имаше българска жилка ама не беше българка?

Аз

Чай, са... Те още не са се сетили, както се сети един форумен умник, че Българите на бат Баян са останали по онези места, когато братята му се разселват към Волга, Дунава, Италия и Аварския хаганат. Което си е исторически факт. Като се сетят, ще се окаже, че всички украинци, всъщност, са Българи и дай да си земем Украйната!

Ако тези корабчета бяха направили същото в Босфора или пък в територията на САЩ, дали нашите демократични медии щяха да се стараят толкова?

Не търсете под вола теле. Няма там българи. Нито един от тия не е подал молба за българско гражданство. Тия са българи само на приказки. Като онзи дето майка му реве, че руснаците били арестували българин... Не! Арестували са украинец с българско потекло на служба в украинската армия под разпореждане на профашистката куевска хунта! Точка. Всеки да си носи последствията от своите действия! Като нямат глава на раменете си и изпълняват безумни заповеди за "превземане" на Керченския пролив или "разузнаване" на новопостроеният руски мост да седят сега в ареста като нарушители!

... разузнаване ... на мост ... ха-ха-ха Това препаратът за вана - не прощава

Аз

Сей по-добре от спрей-боята за коса... Пък какво са разузнавали най-вероятно и те не знаят. Фактът е, че са били командвани от двама агенти на украинското разузнаване, изловени на катерите.

Да, бе, Шевченко е типично българска фамилия! По русенско всичките са с подобни фамилии! И няма как Татяна Шевченко да не е чиста българка! Да не говорим, че подобни глупотевини от рода на "третират ги като военнопленници" си е чиста проба украинска бандеровска партенка! Защото руснаците твърдо заявиха, че няма как да третират "като военнопленници" едни нарушители на държавната им граница. И няма как да е иначе, след като реално няма и военни действия! Такива има само в болните мозъци на украинските управници!

Жалко за моряците разбира се. Но кой ги прати ? Кой издаде тази заповед да тръгнат срещу руските кораби ? Защо не си изчакаха разрешението, все пак бяха подали заявка за преминаване. На кого беше нужна тази провокация ? И спечели ли някой ? Никой, само моряците го отнесоха.

Така уверено пишеш, все едно, че си бил там))

Има глава на раменети си, знае чужди езици и се информира от повече източници, критичен е и търси други гледни точки, а не поема като тебе само профашистката о-Крайненска помия на военната хунта на потрошенко! Примерно.

защо ни набутват лека-полека в чужд филм?

Онзи тюфлек, бендеровския посланик, сега да обясни защо в курбан-екипажите са вкарали предимно български момчета! Защо не е пратил своите деца или синчето на шекера? Или са се свършили селяндурите в западна Украина? Вярно че тях ги бива само да горят гуми и да грабят гражданското население, ама тук това едва ли е било от значение.

Лъжеш

От една евентуална война м/у Украйна и Русия най много ще спечели САЩ. 80% от въоражението на Украйнската Армия и частните военни формирования е американско. Даже има видеа в бивши тюлени от американската армия които обучават украйнската армия и участват в боевете в Донецк. Така че кой ще спечели най-много е ясно. Другата загадка е кой пък печели от разкола в Украинската Църква ? Каква бе позицията на БПЦ ? Каква бе позицията на ГРОБ по темата ? Само си представете че широко се разпространява езичеството като религия и се сее идеята че укнрайнците са най-чистата раса (на някой да ви напомня това ?). Някой да е слушал за лицето Махаил Донисенко (Филарет) ? Това е лице което преди 1989г и служило в Московската Патриаршия и е опитвало с помоща на политически натиск да бъде избран за Патриарх на Руската Православна Църква. Години по-късно в наши дни същото лице се самопровъзгласява за Патриарх на Украинската православна църква и обявява че всички свещенници подкрепящи Московската Патриаршия са Руски ШПИОНИ ?! Според вас може ли Патриарх на Православна Църква (без значение на коя. В случая на Украина) във видео обръщение да моли американците да помогнат с ОРЪЖИЕ на украинският народ в борбата с/у Москва ?! и Това е Божие лице ? Това е само върхът на сладоледа в това образование Украйна. Непонятно е защо избощо на някой от ЕС подкрепя едно такова образование

Празни мисли на ???? човек

Много добре си го е казал човека. Печели един 'вселенски' грък от Истамбул. А нашите мекерета легнаха само защото 'руснаците са лоши'. Без да се сетят, как украинците рязаха православни кръстове по времената веднага след майдана.

Горките журналисти. Получили са команда от демократичните си шефове хем да изпълнят русофобската поръчка на едно посолство, хем да не раздразнят руската мечка. Защото самият Борисов казва, че с нея шега не бива. Изпита го на гърба си. Олекна и от към пари и от към авторитет. Газпром вече сам решава къде и как да се осъществява преносът през българската територия. Министър Теменужка само прилежно повтаря. Но, по темата. Журналистите са се справили доколкото могат. Както футболистите казват, дали са всичко от себе си. Слезли са на нивото на сплетните и клеветите, за да си заслужат парите. Може би са слушали наскоро арията на клеветата на дон Базилио от Севилския бръснар на Росини и очакват тя, клеветата, "да избухне като бомба". Бомбата наистита избухна, но както се вижда от коментарите, с обратен ефект.

тя и останалите искат лично президента на РФ да ги информира.

следните неща "третират ги като военопленници" (а не като нарушители, не е обявявана война, следователно това е лъжа), "На 24-ти научих, че са ОКОЛО Керченския проток", "От украинския флот обясниха, че официална информация по казуса няма." (а омбудсманът на Украйна и адвокатката не ги ли информират?), " във военния затвор "Лефортово" (Лефортово е следстван изолатор, подчинен на Министерството на ПРАВОСЪДИЕТО, а не на отбраната),"След това ще стане ясно дали ще има процес срещу тях или не." (отдавна е ясно, че ще има, след приключването на следствените действия. )

Татяна е чисто българско име, разбира се.

"Тарас Шевченко (на украински: Тара́с Григо́рович Шевче́нко) е известен украински поет и художник. Литературното му наследство се смята за основа на украинската литература. Шевченко е оставил литературни произведения на украински и руски език, а също така и произведения на живописта." (уикипедия)

и от кога украинския диалект стана отделен, не-руски език? македонска раота.

Фамилията й е с типично украинско окончание - "ко". Същото, като нашият "ов" или "ова".

Господи, пази от тъпи, които се правят на умни.

Голям рев 4 дена за няккакви си нарушители на чужда граница,и провоккатори. Какво като са българи? Могат да нарушават руската граница ли? След като са решили да изпълнят тази престъпна заповед ще си понесат отговорността. Спрете вече да ни занимавате с тези.

Аман от българо-руски подлоги

Голям рев за тия украинци. Ами това са ПРОФЕСИОНАЛНИ ВОЕННИ, и тези случки са част от професията им! Дайте ни децата, та дайте ни децата. Тези "деца" са обучавани да воюват. И всеки избрал тази професия, трябва предварително да му е ясно, какво може да се случи. Включително и на роднините им.

Голяма връзка, нема що. Така или иначе ще ги освободят рано или късно. Рискове на професията.

Абе Боко нали подари на Путин българска каракачанка. Ми той Путин значи си е чист българин

Азиатците видяха, че друго не вирее по техните ширини и дължини и се върнаха пак на водка, сельодка и студена война.

За Укро - Хазарите ли пишеш ,те са Азиатци Каганата ! Днес им е деня Ханука

а са приели вярата юдейска за да се скрият от трепането дето им е наложено!

Утре очаквам нова Българска Връзка в Конфликта Русия Украйна ! Хайде докато имаме настроение да пишем !

нашенка, която ще си спомни свалката с украински моряк от тия екипажи и ще се навие да тъгува за него. мисиьта е сложна, почти неизпълнима.

Много българска фамилия е това Шевченко. Той бил мъж, но не са с еднаква фамилия. Тя била българка, но фамилията й чужзоземна. Стига вече с тези глупости! Българите живеят в България. Работим в България и си плащаме данъците в България. Харчим си парите в България. Децата ни се раждат в България и пак в България ги отглеждаме. Всичко, което не отговаря на тези събития няма право (законово и морално) да се нарече българин!

мъже с военни униформи на фона.

Защо Украйна иска да вкара България в този конфликт ? Виновна е Украйна и нейното Управление и лично Порошенко носи основната вина ! Знаем вече Историята на този конфликт , знем че тези Области в които е обявено Военно полужения не желаят Порошенко за Президент и рейтинга му е около 9 % ! Това че искате да разжалбите Българите , няма да ви се получи и повече такива добре платени реклами не пускайте в Българския Нет ! Украйна трябва да забрави че ще види поддръжка против Русия от Българите ! Правителството и Валери Симеонов са свързани с Бизнес в Украйна заедно с неговите Управляващи и Президента Порошенко което е в ущърб на Българската Държава !

ама ти незнаеш ли че ние сме приятели с Украйна и че онзи ден Боку подкрепи укрите! По същия начин и нашни македонци бяха подкрепени от него да станат народ и да си имат църква!

направо като едновремешните заглавия за покушението срещу папата.

Драги зрители, свидетели сме на нова сапунка ала Скрипал. И ала Истанбулска конвенция. Стилът е същият, методите еднакви. Сега следва цикъл сладникаво-сантиментална статии. След прочитането на които, българският туземец трябва да заклейми гадните руснаци, които нападнали мирните военни украински кораби на своя територия. И за това, че са си позволили да ги задържат като нарушители. Трите кораба са извършили нарушение и съгласно международното морско право подлежат на санкции. Без значение кой кои са. Ако ще да са руснаци, пак подлежат на санкции. А този стил на статията е добре познатия соросоидален стил. Същите ни ги пееха и за Истанбулската конвенция. Сега трябва да се възмутим, да станем върли русофоби, като откачалките в Украйна и Прибалтика. И по знак на Сорос, трябва да скочим и да се бием със злите руснаци. А като начало, за което подозирам, че е започнала обработката на българския туземец, трябва да се откажем от руския газ през България, да се откажем пак от транзита и комисионните. И доброволно да го поемем ... американския шистов газ на двойна цена. Отвратителна статия и отвратителни намерения на идиотите, които се опитват да правят нас, българите на маймуни. ДИР, отново се заеха с масирана пропаганда. Не знам дали е правилно но в главата ми се заформя една идея, която може да се нарече журналистическа проституция.

Добре казано. Истинските намерения разбира се, са да се спрат руските енергийни проекти,и конкретно Северен поток 2.

Путин що се прави на Тръмп? НЕ искал той да говори с Порошенко? Хаха, прави се на обиден , Вовчик. То Порошенко трябва да не иска, ами иска и майната на гордост, трябва да спасява своите.

порошенко е обявил военно положение и тръби, че Русия е нападнала вече Украйна, тролчик. да си чувал за нещото собствено достойнство?

А ти искаш да кажеш, че не е наподнала? Ти руска телевизия , нали, я гледаш? Нали те дори не крият намерения, че ще стигнат до Киев и нон-стоп унижават украинците? Че пропагандират руския фашизм и украинофобия? Или ти кледаш някаква друга телевизия? Писна от бивши комсомолци, комунисти и проруски мотористи . Живеете в паралелна руска реалност.

я мирясай, ако обичаш. чета в украински форуми и гледам украински клипове също - направо преливате от братска обич към Русия. Смешник. Ковтун клоуна също го гледам и останалата гмеж. потапяй се.

и от адвоката си. Това, че Путин е отказал пак на Порошенко телефонен разговор, не означава липса на информация. При нарушителите е била омбудсманката на Украйна и адвокатката, за ранените пише, че са много добре, настанени са в болницата на Матроска тишина - най-добрата в РФ. По-скоро би трябвало да се притеснява, че нейният любим се е отказал да изпълнява заповедите на граничните служби на кораб, пренасящ 200 гранати и разни други деболии от сорт и непоискал разрешение да премине спокойно през протока.

И аз съм интернационалист, ей! Имал съм гаджета Рускини, Украинки, Чехкини и Полякини, Арабки, Китайки и даже две Американки. Може ли, в такъв случай, да ме обявят за гражданин на тези страни, и да ми издадат съответните паспорти? Вече си търся адвокат.

Пешо, това дето се сънува, не се брои, нали знаеш? Щото аз и пират съм бил по тая логика и 2 пъти с дракон съм се бил. п.п. В реалния живот, само един път съм се борил с дракон... :)

моряците си имат любима във всяко пристанище и сега ще се окаже, че всичките са имали любов я във Варна, я в Бургас.

имах предвид.

Абсолютна манипулация защото жената е украинка с български произход, а не българка. Съвсем нормално е да има хора с български произход в другите държави и е смешно всеки път това да се преекспонира. Например в САЩ всички бели са с европейски произход не съм видял в Англия постоянно да пишат че еди кой си е англичанин.

Всеки, който е напускал родното си българско село, трябва да бъде гледан с подозрение и да не му се признава, че е българин. Трябва да се проверява и до пра-пра-дядо да не е излизал от село, а пра-бабите до 4 поколение да не са излизали от вкъщи, че да не ги е оплодил някой неблагонадежден, нали? :)) Аз така ги виждам нещата.

Защо занимавате Българското Общество с жълти истории и лъжи ? Този и другите моряци са знаели къде отиват ,има документ където е написано на украински какво да правят и да провокират Руските Граничари влезнали са в 12 милната зона на Русия и са получили отпор ! България ,Америка и други Държави така Постъпват стрелят за да спрат нарушителя на Държавната Граница ! Нямам никаква жал към тези които искаха да разпалят Война до Границата на България ! Много Западни Лидери и политици се отказаха от Поддръжка на Украйна в този конфликт , България трябва също да се откаже !

Ама, разбира се, че има документ. :)) И, разбира се, на всички русофили ви е бил показан, прочетен и след това са ви раздали заверени копия. :)) Я кажи, кои са тия Западни лидери, дето са изоставили Украйна. Явно нещо съм пропуснал.

Утре да чакаме ли още една "българска връзка" та най накрая да "разберем" колко е лош Путин?Аман от ма нипулации.

По живо, по здраво, на 26 януари 2019 г. ще се приберат по родните си места.

Изумително е до каква степен шефовете на Десислава Димитрова, писала сърцераздирателното есе подценяват нашата елементарна вменяемост. Да се трогнем, че българин е сред задържаните видиш ли. Това е глупава и плоска манипулация. Първо, не е българин, а украинец, вероятно рускоговорящ. Второ, жив и здрав е и ще се върне. Трето, и украинци и руснаци са един и същ народ, наши братя и се тревожа еднакво за тях. Тезата "Русия тормози българи" е идиотска. Няма да ни настроите срещу Русия никога.

А ти сега какво правиш? Представят ти информация. Мисли и прави изводи. И не ние натискай със своите плоски изводи , че расея пак не е виновна. Виновна и манипулира! Лъже! Какво искаш да кажеш, че на видео не се вижда какво стана? Стига да развиваш в нас стокхолмски синдром! Нямаме го отдавна!

Прав си, на видеото с Тереза Орловски к'во стана! Мани, мании!

При фюрерът Путин няма украинци, няма българи, няма грузинци... - всички под обстрел и се избиват! После се намирт шепа идиоти да тролят и хвалят всичко руско из форумите... и да хулят всичко българско, украинско,....

Българска връзка ... Ами има, как, то си е наше момче по ХХХ линия Само да ми втаса баницата и отивам интербригадиска България на 3 морета !!! Черно, Бело и Азовско

Каква българка е тая, снощи я гледах, говори на руски? Сега се сети, че е българка, за да защити гаджето си ли?

Да се радва че не са го убили! При нарушение на държавна граница от военни ми се струва сериозно нарушение клонящо към обявяване на война. Незнам българските медии, защо се забъркват с тези смешни български връзки с украинските нарушители. На този принцип, вие може да подкрепите и хванатите с яхта и дрога в Италия. Те са направо български граждани и то с паспорти, а не с любовни връзки с българи. Медии, защитавате украинката хунта.

Защо се забъркват българските медии? И те хляб ядът, Коледа иде подаръци трябват.

Жалко за момчетата, че са се хванали на хорото на украинските нацисти. Но какво да правят. При тази гладория единственото спасение е да се запишеш доброволец във въоръжените сили. Те са избрали по-малкото зло. Иначе не са гарантирани, че няма да бъдат мобилизирани и изпратени за пушечно месо в зоната на АТО. Струва ми се, че въпросът започна да се преекспонира. Сигурно следващият път ДИРа ще пише за някой, на който баба му била правнучка на бесарабска българка, но чак сега семейството разбрало.

Нацистите са в Кремъл, шибана руска подлого! Прочети малко сериозни автори по темата, нацизма си има определени и описани признаци и характеристики! И Путиновият режим ги покрива напълно!

Точно защото режимът в Украйна напълно се вписва в определението за нацизма, пиша това, бандеровско изчадие. Бях там три години непосредствено след събитията на Майдана и видях всичко с очите си. Бях и в райопна на АТО, където се срещах с много бесарабски българчета, мобилизирани насила, защото нямат пари да се откупят. Да ти изреждам ли още, дебил соросоиден.

Още една статийка, търсеща сензации.

Голяма връзка, няма що. Тия се чудят да изсмучат от пръстите някакво съчуствие от България. Същите тези заради чиито интереси, ЕС и началниците ни заповядаха да затворим Южен поток който бе с огромни стратегически и икономически ползи за България. Колкото до моряците навлезили в чужди териториалин води, ние българите имаме чудесни пословици - "Да би мирно седяло, не би чудо видяло". И най-важното, българите в Украйна са изключително проруски настроени, политтехнолозите сега се опитват да ни втълпят друго.

Който защитава Украйна защитава Нацизма в най-чиства форма! Всеки може да погледне в YouTube казармите на батальон Днепр-1 и Днепр-2 който забележете се обучават да боравят с оръжие непълнолетни деца! Това също ли защитавате?

Затвора врата има, гроба не.

Съжалявам за чуствата на родителите, но българите не се държат като третополови! Още повече, когато са в униформа и са въоръжени. Всички видяхме и чухме как се държаха по време на "екшъна" моряците на Украйна, освен съжаление и недоумение, май други чуства не породиха. А един даже дразнеше рашъните на "москал"-и. Нищо, следващите мераклии за слава ще са наясно какво ги чака...