Осъдиха прокуратурата да плати 20 000 лева на Румяна Ченалова

САС увеличи пет пъти обезщетението на бившата съдийка, което градският съд беше определил на 4000 лева

Обратно в новината

Коментари - Осъдиха прокуратурата да плати 20 000 лева на Румяна Ченалова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой казват "колегиална солидарност"! Други казват "Гарван гарвану око не вади"! Но смисъла е един - никой неможе да оцелее и да напредва сам, най-добре е да си част от отбор, който да те пази, но и ти трябва да пазиш него. А такива отбори най-лесно се формират на служебен принцип. Класически случай са лекарите и полицията. Там каквото и да се случи "вътрешната проверка" показва, че нищо кой знае какво не се е случило и следва наказание докато свободните и независими медии не си намерят друга играчка. Е, явно и в съдебната система е така. Обществена тайна е, че "добрите" адвокати у нас не са като в холивудските филми. Те не водят пламенни пледуарии, не наемат частни детективи, не тълкуват закона и не убеждават съда в каквото и да е. Те просто знаят каналите и как правилните суми да стигнат на правилните места. Дали ще са нотариуси, еврота и чернички красьовци няма значение. Принципа е един и същ - правилните пари до правилното място, плюс "транспортни разходи". И затова няма нужда от красноречива реторика, той съда вече е убеден дори преди да е започнало заседанието. И когато в цялата система някой го "осветлят", негово морално задължение е да си трае, да не разказва, да стиска, а задължение на останалите е да го отърват. Дали после пак ще го върнат в схемата е отделен въпрос. Но обвинения трябва да седи на подсъдимата скамейка минималното възможно време. Ако обвиняемия знае много и шанса да не остиска е прекалено голям - изчезва, физически или географски. А проблема с г-жата беше, че този път фирмичката се е оказала на приятел на френския посланник. Ако беше на някой от нас, случая дори нямаше да се повдигне. И така г-жата се оказа под светлината на прожекторите. И беше нейн ред да трае. И изтрая. И я отърваха. А сега и малко кинти за изпът. А на нас ще ни вдигнат данъците, защото изкарваме прекалено много и можем да живеем и с по-малко! Това според синдикатите и Нинова!

Сега кото и платят от данъците на Народа ще и минат всичките писихически проблеми

Много си секси. Спомените ми по теб са живи... Няма друга жена в моят живот която да ми е правила по хубави и изящни тромпети Благодаря ти за миговете

Тази трябва да лежи в затвора, а не да получава обезщетение!

Чакаме удушвачката от външно да осъди държавата за липса на помощ при асистирано самоубиство на зетя и. Нали така мърши от ДС кочината.

Този изрод го оправдаха другите такива Как беше гарван гарвану око не вади Тия са за разстрел - съдии ха ха измет

На Червените фенери ли я щракнахте. Кви са тия пачи? Тая отзад виждала ли се е в огледалото? А това отпред?

Гнилата ябълка на съдебната система била неправилно обвинена, защото не осъдила престъпници. Цялата съдебна система е прогнила като нея.

съдът осъдил прокуратурата, понеже една съдийка пуснала на свобода двоенфубиец който после е ..... ко да му речеш?? в нормална държава тая ще лежи поне 20 години!

само къде я видя тая нормална държава... в германия например един и същ съдия поска условно тройно изнасилване а държи в ареста повече от година лекарка издавала атести против маски

Персонажът (да го наречем условно "тиквата'" - решава да такова най близкия роднина на някого - да го наречем Чинелова. Тиквата пуска пипала в прокуратурата, която нито е безпристрастна, нито независима - въпреки всички молитви, клетви, думи лъжливи - и тя започва надлежно да такова роднината на Чинелова докато и обърне долната част на гърба с хастара навън. Добре ама, в един момент палачинката се обръща и някой трябва да плати! Да не мислите че е Гладния прикурор? Да не е луд! Или пък Тиквата! Няма такова нещо! Ще плати простия народ - щото е прост! И така бития - бит, такования - такован! Но както е казал същият тоя народ - за таковано ду пе цяр няма.

Щото преди Тиквата /както му викаш / съда, прокуратурата и МВР бяха окей , и не фалираха всички банки , не приватизираха всички апетитни хапки , и не измислиха тая сдухана пост соц конституция , която всъщност вкара во веки веков съдии, следователи и прокурори за несменяеми и чак тогаз дойде Банкянския !

цецоууу, вади 2о бона, герберски капут!! Не се крий мишок долен!

само вижте това цитат : "след като оправда и пусна от ареста двойния убиец от "Соло" Илиян Тодоров" (и изродът, разбира се, избяга) ОПРАВДАЛА И ПУСНАЛА НА СВОБОДА ДВОЕН (!!!!) УБИЕЦ (!!!!!!!) за ТОВА горното, странно, но й е поискана сметка от прокурорите! тая се обидила за 4000 лв. колегите й в съда, СЪЩИТЕ ТАКИВА КАТО НЕЯ, решили че тази невинна и почтена душица е обидена не за 4000, а за 20000 лв! мразя тоя интернет израз-ЗАКРИВАЙ!, но не се сещам за друг израз вече. п.п. само си представете какво е на родителите на двете момчета от соло.....колко пъти ще бъдат убивани децата им не само чрез гнусния убиец, но и чрез гнусната бг "съдебна система"???!!!

Ако аз живеех в БГ щеха да ми платят и на мен обещетение , зно а жалост живеех зад Океана и ме скъсаха от пандиз !