Американски учени с крачка към генетичното редактиране

Американски учени се опитват да отгледат човешки органи в прасета. Методът е известен като генетично редактиране.

Обратно в новината

Коментари - Американски учени с крачка към генетичното редактиране | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скоро американски прасета ще отглеждат органични учени...

ТЕЗ ПАК ИСКАТ ДА ПРИБАРАТ БЪЛГАРСКИЯ НОБЕЛ .... ОТ 26 ГОДИНИ ВИ УПРАВЛЯВАТ СВИНИ :)))

Що? Вас к'ви ви управляват?

НАШТЕ СА СВИНАРИ :))

Арнолд Шварценегер има свински клапи на сърцето от поне 20 години.

Американските учени отдавна са успели. Там има огромен брой свине на два крака, приличащи на хора. И по нашите улици се увеличават. Само фураж трябва и постоянство.

американските учени отглеждат прасета , а руските си отглеждат мумия!

Велика сензация, тия опити са поне от 30 години.

Като чуя думата свине, се сещам веднага за Председателя на министерски съвет, бащата на българската нация, първия партиен и държавен ръководител...

кофата за боклука е само на една ръка ръзтояние- там ще падне ръката ми, ако не е сполучила въпроса ми е: има ли начин да се избегне тази гъделичкаща представа ??

а оргазмът при прасетата трае 30 минути. (30 минути!

що не идеш до някоя свинеферма , и да видиш колко трае един свински акт?

Неприкритият цинизъм в действие!! Да ни накарали да даряваме повече органи-НИКОЙ НИЩО НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ВИ ДАРЯВА, А ОЩЕ ПОВЕЧЕ ОРГАНИ ОТ ХОРА! СВИНЕТЕ СТАВАТ ЗА ТОВА И ЗА МАНДЖА-ЗА НИЩО ПОВЕЧЕ!!

а аз се чудя от къде изведнъж се появиха герберите

а как успяваш да се чудиш с пилешкият си мозък?

Това отговаря на много въпроси относно определена тенденция в населението на тая държава, талийката на това, дето с чувство за хумор, наричат жени да се приближава до обиколката на двестагодишна секвоя.

По-добре, отколкото като на останалите 50% дето се наричат мъже - само на 50 годишен 'боабаб'.

Хайде, бе? Ама за какво ни е това, нали вече печатахме органи в несвяст? Жълтата преса май хич не си сверява статиите напоследък.

Едно време по времето на Сталин съветски учени за забременявали жени с маймунска сперма, сега ФАЩ наваксват!

Така си се появил ти явно.

Прасето Адел ли се казва?

Защо прасета,не може ли първо с Пеевски?

Ако се по-налоче, със "Скоче", Прасето покрива, номативите, за Глав. редактор, в "24 часа"!

Tова се очакваше отдавна и много се забави. Oчаквам съвсем скоро да се прелива ''свинска'' кръв при спешност. Tова се подготвя отдавна и ето, че генното модицифиране/моделиране ще излезе начело като лечение на почти всички болести. Kолкото и да скачате срещу ГМО (не сте виновни, просто до сега никой не е излязъл публично да изтъкне предимствата, а не само имагинерните недостатъци на гмо) ще се наложи да приемете неговите положителни свойства, както в момента ги приемат милионите диабетици на Инсулин по света, както и милионите болни от рак, защото само този метод дава истински, нехимични резултати. Tа за кръвта и органите за трансплантация: не ви ли се струва гадно хора, чакащи за трансплантация да умират, недочaквaйки я, и/или да се молят някой млад човек да катострофира, да умре, за да му вземат органите? A не е ли по-лесно да се заколи прасето (като, че ли не го правим всеки ден) и да му се вземат отгледаните от него, генно модифицирани човешки органи, и да се спаси човек?

и не ходеха след Бога а се кланяха на делата на своите ръце. пророк Даниил за последните дни ---------------- и рече Бог Не му сменяй породата..... ---------- Въпросна ценности ! И фундаментален мироглед. Аз съм православен

петко , теологията е сложно нещо ! не е за чобани! иди на църква и помоли свещеника да ти обясни какво означават тези цитати! неправилни , впрочем!

Чакай си... Медицината още не може да гарантира дали акнето ще ти се изчисти след употребата на прехваления нов препарат, камо ли нещо повече. Колкото до трансплантациите - то от човек на човек се отхвърлят, какво остава в този случай. Просто, твърде малко неща разбираме все още, но обичаме да се изхвърляме.

Бахти, тея не спират с филмите, бе... Това е реклама на Костенурките Нинджа 2, обзалагам се :D

Ех горките богаташи, как да не ги съжали човек. Да си "изработил" с пот на челото няколко /десетки, стотици/ милиони или милиарди, да знаеш, че с тях ще можеш да плюскаш, да колиш, бесиш и раздаваш живот още поне 500 години и да пукнеш някъде между 40 и 80 години от някаква си болест, която ходи и по плебеите. Направо ужас!!! Ще си монтират органи не само отгледани в прасета, но и в хора! Друго си е да можеш да си платиш за това, а ???

CRISPR/CaS9 и стволовите клетки са бъдещето и, надявам се, пътя към безсмъртието.

Единствения начин човек да е безсмъртен е чрез децата си.

Като тръгнеш да мреш ще разбереш колко безсмислен е този лозунг!

Това е шанс за всички хора с органна недостатъчност, отделно има много деца, които за съжаление загиват млади по същата причина. Тук много се подиграват с това или го считат че гротеско, отблъскващо. Нека поразмислим за малко, често когато е възможно близък на болния дарява орган, примерно бъбрек и това влошава от една страна състоянието му и от друга запазва живота на болния, но той не води пълноценен живот. Но в общия случай трябва да някой умре за да има органи за друг. Това, освен другото е евтин начин да се намери решение на органната недостатъчност, като разбира се етичните въпроси трябва да намерят решение.

Явно експеримента с тиквите не дава резултат.

Ама това беше в един филм от '80-90. Пациентите бяха със свински крачета в болничните кревати

О щастливецо се казваше филма ------ М.Макдауъл в главната роля Суперфилм

Намерих го. Пускам си го.

Да отгледат малко мозък за мурзилажа, че е голяма мъка бе!! И ако може черен дроб два ,три контейнера за Рашата ,че не издържат оригиналните дробчета на напрежението от всекидневното наливане с фалшива водка!!!

На вас тъпанарите явно мозъците са ви инплантирали от прасете, та затва квичите постоянно!

Костадин

Вас са ви клонирани от винарки.

сало нет?? кушай варенная ряпа!

Свинята имала оргазъм 40 минути... Едни свински nuшки за всички :)

Значи ще имам ново дебело черво...:)))

добре че са американските учени , че ако беше останало на руските , щеше само със световно известната руска зеленка да се лекуваме!

Твоята болест не се лекува с нищо,писе.

гениалността не се лекува , нишчи! тя е наследствена! от качествени родители , качествени деца! за състоянието си се сърди на баща си!

Руската медицина, за разлика от американската, се занимава със сериозни неща. Не поредната помия в стил полу sci fi, която прости точи пари от бюджета.

зеленка?? или поддръжка на мумии?? все сериозни неща!

Ако от свинята правят органи, тогава на муюсилманите какво ще им присаждат? Агнешки дреболии ?

Овчи мозъци )))

Ако на някой правоверен случайно му присадят нещо свинско, братята му по вяра веднага ще му го извадят без упойка.

На тая свиня от снимката десния и крак да не е взет за Лавров?

ще го сложим да ти краси предната част,да имаш и ти,нещо твърдо там,п..тко...:)

Не, той си е маймуна!

ти си бил симпaтичен бе !

а как се радвахме на постиженията на мичурин, и с какъв трепет очаквахме новите му открития !

бъдещите aмерикaнци,пълно съответствие между външност и вътрешен мир !

Една крачка по-близо до създаването на послушни, безполови, работливи зомбита.

Прасетата като анатомично най близки до нас са нещо временно в тази работа, докато един ден се стигне до самостоятелното отглеждане на човешки органи, крайници. Ще се случи, това е сигурно. Но тези "резервни части" никак няма да са евтини. И винаги ще има люти и фанатизирани противници заради намесата в "божиите работи".

по-точно,заради това,че са всички наясно как ще се използва това достижение....

Въобще не им вярвам колко ще са честни учените, че ако отриели нещо човешко у прасетата...Нещата направо ще отидат към "Досиетата Х". Някъде изполирано ще си цивеят полу прасета-полу човеци

Може би има етичен проблем, но ако органът е за близък човек или за нас самите....

А така,а така!! Виж как бързо се учиш! Майната и на етиката........ И на истината майната и.... И на морала... И на справедливостта..... И на правдата..... И на достойнството...... И на хуманизма.... Само на лицемерието и на тоя пуст цент и половина не тегли майна,само на тях не......

te si правят всички възможни експерименти и до където стигнат, което се случи. от което има файда, от което падат пари. от клонирането няма полза въпреки че стават органи ама е жестоко и канибалско да убиваш човек за органи,, макар и клонинг. а прасе да абортира и да миу вземат части от малкото прасенце по го приемаме, щот е на животно. Абе майката сме си ебали, гадно нещо сме хората!!!

явно ще работи само за фенове на цска...

Да отгледат и нещо свинско и за кремълското джудже, че съвсем се спаружи, хахаха