Ройтерс: Орешарски ще състави кабинет от технократи

От номинирания за премиер Пламен Орешарски се очаква да състави правителство от технократи, съобщава Ройтерс. То ще осигури пари от бюджета за бедните, ще запази данъчната система като увеличи приходите.

Обратно в новината

Коментари - Ройтерс: Орешарски ще състави кабинет от технократи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Новото правителство ще осигури до 200 млн. лв. от бюджета- разбирайте,че орешарски ще трябва да ги събере във вид на данък тези пари и да ги даде на кой НА НАЙ БЕДНИТЕ КОЙТО СА кой РОМИТЕ. А кой плаща данъци БЪЛГАРИТЕ а да ви е честито новото правителство подкрепено от ДПС и АТАКА и ВМРО!!!!

Браво на Орешарски! Дано успее с новото правителство за доброто на всички ни .. нека свалят имунитета на ГЕРБ и да ги разследват, нека рестартира АЕЦ Белене.. за едно по-добро бъдеще!

Тази кукла на конци ако посмее да: 1. рестартира Белене, 2. премахне стандартите на храните и 3. върне пушачите в заведенията - не виждам как ще се закрепи с новото правителство до есента.

"Технократите" от ДПС само чакат "Ха, бакалъм" да чуят от вожда и гледайте как почват да работят за благото на народа. Те и комунистическиет технократи и те това чакат.

ПИНОКИО, ОТКЪДЕ СМЯТАШ ДА ИЗМИСЛИШ РАБОТНИТЕ МЕСТА, КОЙ СЕКТОР НА ИКОНОМИКАТА РАБОТИ?ТИЯ 310 ЛВ НА МЕСЕЦ, НА СЕДМИЦА ИЛИ НА ДЕН МИ ГИ ДАВАШ, СЛЕД ИЛИ ПРЕДИ ДАНЪКООБЛАГАНЕ?! ПРЕДЛАГАМ ТИ ПРЪВ ДА ПОЖИВЕЕШ С ТЕЗИ ПАРИ И ТИ ПРЪВ ДА ПОРАБОТИШ НА ТЕЗИ 250 000 РАБ. МЕСТА ЗА ТЕЗИ ИМЕННО ПАРИ, А ПОСЛЕ ДА ФИЛОСОФСТВАШ.ДОТУК - КРЪГЛА НУЛА! СИГУРНО НА НАРОДА ТОЗИ СТАНДАРТ МУ СЕ ВИЖДА НАПЪЛНО ПРИЕМЛИВ, СЛЕД КАТО НЕ Е ВЕЧЕ НА УЛИЦАТА, ТА ДА ТЕ ИЗРИТА ОТ СТОЛА! ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА, - ЗАТОВА ЩЕ ВИ ЧУКАТ ДОКРАЙ!ТЪРПЕТЕ ОЩЕ ГАВРИ И СЕ ЗАТРИЙТЕ ДАНО, ЩОМ ТОВА ВИ УДОВЛЕТВОРЯВА, ГОСПОДА!

Как тази Андреева ще е министър като в болница ШЕЙНОВО Е хаос, здравеопазването пак го закачиха на закъчалката? Колко родилки умряха там и колко много нерегламентирани плащания има там. Няма хора да управляват...

дали 6те издаржи и 6те направи това което о4акваме от него а не да е само за някои си както досега

Ако успеете да задържите до 09.09. 2013, направете си една последна манифестация. И аз ще дойда, но не със знаме, а със сопа.

вии "крал мас" произвеждаше всичко друго, но не и технократи.

"Технокради" по-скоро.

БСПто има позиции навсякъде- няма ройтерс, няма Дойче Веле! А за орешковото правителство- правосъдната система уж ще е приоритет- а някой от най- най яките комуняги ще бъде министър..за кво говорим...България няма памет!

Стратегията е ориентирана за овчи народ от преобладаващи олигофрени. 1. Ограбваш държавата. 2. Ограбваш народа. 3. Докарваш преобладаващото население на границата на оцеляване. 4. Даваш подаяния на гладуващите и размножаващите се и обещаваш работа на безработните за да спечелиш избори. 5. Взимаш външен заем, който чрез бюджета си го присвояваш. 6. Вече спокойно напускаш властта, обвинявайки опозицията /която не се различва по поведението си от БСП/ и чакаш следващите избори.

Червен-рязан,червен-рязан-псевдотех,червен-рязан и т.н.,и т.н.

да,трябва да му се даде счанс *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не позволявайте да има такова правителство. ТОВА Е ПАГУБНО. Оршарски е просто един параван на монополистите и мафиотите от БСП и ДПС. Още от самото начало това си личи.

Кабинет от надути пуяци - да, но от технократи - не виждам нито един!

Ха дано ама надали .... Не виждам от къде ще вземат пари. Колко малки фирми фалираха ???? Колко от тях ,просто си минаха в сивия сектор???? Големите фирми осигуряват на някакви за тях угодни заплати. Няма от къде да дойдат пари освен от данъци и осигуровки/или заем от ЕС/. Трудно ни е и сега да се справим с дължимото към държавата по една проста причина -не можеш да си вдигнеш цената на услугите ,защото клиентите ни са бедни.....

дори да има 20 добри в кабинета...къде има 20 000 добри служители които да не са бюрократи и саботори ?

чобанов и вагенин били технократи ?...е, да, комунистите били соцялисти...и то честни и добри...дори били българи и добри европеици...1001 приказки как да ви вземат парите докато ви преспиват...

Дано 'технократи' не се окаже само модерна думичка, чопната от Италия.

Един чичо го каза по-долу - нямало да са технократи, ами тарикати.

То, обещаването не е като даването. И когато не си на власт е много лесно да с еобещава. Особено БСП са майстори в обещанията. Но това е само докато яхнат народа. Я да видим от какво с есъстояи правителството на др. Черешарски. Или Лайнарски, което е все същото. Основно от зам. министри от времето на Тройната коалиция. И един провалил се вицепрезидент. Чиято основна функция беше да амнистира убийци и изнасилвачи. Когато са "наши момчета", като се беше изразил един висш функционер на БСП. А иначе български генерал на турска служба (човек на ДПС) - такъв резил от Освобождението насам не е имало. На руско-съветска служба сме виждали (не че това е по-малко национално предателство), но това си е върхът на безобразието. И в заключение - ясно е че БСП-то пак се опитва със стари Мурви нов Чардак да прави.. Димчо Михалевски, заради който спряха парите от ЕС по аферата "батко и братко" сега се гласи за министър. Я си помислете дали няма пак да има нови "батковци и братковци" и дали скоропостижно пак няма да ни спрат парите. Кирил Онаниев - в МФ от 1980. Дърт номенклатурчик, тясно свързан с кликата на Тошовци и Станишевци - финансов министър.

Явно ли ще бъде гласуването? Много ми се иска да видя кой точно от ГЕРБ и/или Атака ще си продаде г..а ъъъъ ...гласа на БСП+ДПС, за да им мине правителството. Би било любопитно на фона на гръмките изявления на двете партии, че няма да преговарят. :)

20 май 2013 Кандидатът за премиер на левицата Пламен Орешарски предлага краткосрочeн план със спешни мерки в икономиката, по-високи помощи за отделни социални групи и намаляване на цената на тока от 1 юли. Намаляване цената на тока за потребителите е една от първите мерки, които ще бъдат реализирани в новото НС, заканват се от левицата. 23 май 2013 Енергото за Североизточна България - Енерго-про, е подало заявление в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за повишение на цената на тока със 9,97 % от 1 юли 12. Април 2013 Увеличение на цената на тока от 1 юли с над 25 процента са поискали всички енергийни дружества по веригата от централите до ЕРП-тата, съобщи bTV. 23 май 2013 Орешарски: Намаляването на цената на тока е популистка мярка, но задържането на цената е необходима мярка.

Има ли смисъл, герберчета нещастни да приказвате повече, видя се колко пари струвате. Взимайте си калинките и магистралките и дим да ви няма!!!

Ти видя ли списъка с "технократите"?

Народът хубаво го е казал:" Със стари Мурви, нов Чардак не се прави. Погледни списъка, бе дришльо. Основно зам. министри от Тройната коалиция. Заради които ни спряха парите от ЕС. Барабар с един провалил се вицепрезидент, амнистирал убийци и изнасилвачи. Генерал от ДПС-то - командир на първи башибузушки табор. А уж щеше да е експертно правителсво... Като се казва. да ви таковам "експертите".....

15. Февруари 2013 БСП обещава ляв завой, отмяна на плоския данък и щедри социални стимули Ако дойде на власт, БСП... обещава да премахне плоския данък. Програмата е красноречиво озаглавена "БСП прави завой наляво, поема ангажимент за откриване на нови 250 000 работни места". Мотото е "Мисли първо за малкия" и "Давай предимство на българското. Като първа конкретна стъпка на промяната е посочена "данъчна реформа, която предвижда отмяна на плоския данък и въвеждане на прогресивно облагане. "Иначе казано, богатите да плащат повече от бедните", поясняват социалистите, по модела на други леви партии, които спечелиха избори" 23 май 2013 Номинираният за премиер нa БСП Пламен Орешарски не предвижда промяна в данъчната система и отмяна на плоския данък 26 май 2013 Новият кабинет нa БСП нa Пламен Орешарски ще запази плоските подоходни и корпоративни данъчни ставки непроменени

Radostina

Всеки ден нови обещания. От толкова льжи е забравил какво е изльгал вчера. Просто не искам да си мисля каква ще е ситуацията в БГ след 1 година управление на БСП... Няколко кредита, за да всигнат пенсиите с по 5-10лв., а останалите в джоба.... И каква наглост наистина да започнат да преговарят пак за Белене....

"Всеки, който имаше директен достъп до Бойко Борисов отиваше се с вестниците при премиера, като му се показваше какво пишат за конкретния политик. И се започваше бой по милиционерски по него. Ако това не свърши работа, изкарват се службите, чакат да стъпиш на криво", разкри още в студиото пред Николай Бареков, бившият депутат

ТЪПАЧЕ, ГОРДЕЕШ СЕ ОТ ТОВА, ЧЕ ЦИТИРИШ КАКВО КАЗВА БАРЕКОВ ?!? НЕЩАСТНИКО, ЦЕЛУВАЙ НЕОБЯТНИЯ ПЕЕВСКИ ЗАДНИК ДО НАСИТА, ПЪК АКО ТИ Е МАЛКО - МОЖЕ И ПРЕДНИКА НА ДОКОГАН. ПОСЛЕ НА

Аз май нещо изгубих бройката на наименованията на този кабинет,сега станаха технократи.

20 май 2013 Кандидатът за премиер на левицата Пламен Орешарски предлага краткосрочeн план със спешни мерки... и намаляване на цената на тока от 1 юли. Намаляване цената на тока за потребителите е една от първите мерки, които ще бъдат реализирани в новото НС, заканват се от левицата. 23 май 2013 Енергото за Североизточна България - Енерго-про, е подало заявление в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за повишение на цената на тока със 9,97 %. 12. Април 2013 Увеличение на цената на тока от 1 юли с над 25% са поискали всички енергийни дружества по веригата от централите до ЕРП-тата, съобщи bTV

Обзалагам се, че едно от първите неща, които ще реши мнозинството на КРАДЦИТЕ в Парламента, е да се теглят нови КРЕДИТИ! НОВИ МИЛИАРДНИ КРЕДИТИ, които ще ОТКРАДНАТ и ПОПИЛЕЯТ КРАДЦИТЕ, а познайте КОЙ ЩЕ ГИ ВРЪЩА!!!

Ако си с наполовината на цитираното IQ, сам можеш да направиш извода (дори и по резерва само), кой през последните години крадеше най-много. Но за това е необходимо да си станеш от ушите и да прогледнеш. Не го очаквам, защото последователите на пожарникарския модел не са способни на такива обикновени неща.

Орешарски предлага план за първите 100 дни от кабинет на БСП 20 май 2013 Планът "Орешарски"... ще до доведе до НАМАЛЯВАНЕ на фискалния резерв (според речника на БСП "изяждане"), но според левицата тези пари ще раздвижат икономиката и потреблението. Станишев: ГЕРБ харчи фискалния резерв 13 Февруари 2013 Управлението на Бойко Борисов "изяде" фискалния резерв. Димчо Михалевски. БСП 22 Март 2013 Управлението на ГЕРБ изяде фискалния резерв и провали усилията на три предходни правителства, които се стараеха да го увеличават, заяви бившият депутат от БСП Димчо Михалевски.

Тия 200 млн. НЕ СА ПЪРВАТА ИЗЦЕПКА и закана към резерва! Преди 10-ина дни тези КРАДЦИ заявиха, че неразплатеното ДДС не било 280 млн.лв., а НАД 1 млрд. лв. И незабавно щели да се разплатят с пари от бюджета! Да, неразплатеното ДДС е над милиард, но в този милиард е включено ДДС-то от сделките на ДДС-арите, на които им беше отказано възстановяване, заради ИЗМАМИ! КРАДЦИТЕ започват да се разплащат помежду си с парите от ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ! Тия КРАДЦИ за няколко месеца ще ликвидират стабилността, която всички ние ИЗСТРАДАХМЕ последните 4 години! Гответе се до 1 г. за връщане към картинките от началото на 1997 г.!

Нашите фашисти, обединени в Българската работническа националсоциалистическа партия - нацисти, изпадна в амок. Ниската култура на пишещите в сайта недоучени милиционери и мутри в братски съюз стигат нивото на идиоти. Понеже нямат средства, идеи, убеждения, нашите лумпени на крайната десница не могат да достигнат равнището на интелект дори на 6 годишните деца. Смешни, жалки и предвидими, не можещи да си намерят място от омраза, тези провокатори нямат никакво намерение да укрепват държавата - напротив. Създават въоръжени нелегални банди от шпицкомандаджии, списъци на жертви в състав не по-малко от 100 хиляди души на левицата само в София, възвания до Запада и братята им бакали зад граница, и сериозно върви подготовката за метеж и преврат. Групенфюрери обикалят страната и вербуват лумпени по подобие на есесовците, типове в нощта обикалят обектите за палеж и рушене и прилежно водят записки за средствата - експлозив, патрони и логистика. Органите на мафията, наричани тук МВР, се правят ча не виждат нищо, партии услужливо мълчат и насочват псувните си към напълно невинни граждани. Европа е солидарна с реакцията ни и компроментира идеята за съюз в името на демокрацията. Русия се разпада под натиска на криминалитета, демократите са разединени - какъв по-удобен момент за кървата вакханалия?

Предвиждам в най-скоро време ударни отряди от лумпени на Атака да Атакуват мирно протестиращи против поредната изцепка на това правителство на КРАДЦИТЕ! И ще си спомним Германия през 30-те...

Новото правителство ще осигури до 200 млн. лв. от бюджета- разбирайте,че орешарски ще трябва да ги събере във вид на данък тези пари и да ги даде на кой НА НАЙ БЕДНИТЕ КОЙТО СА кой РОМИТЕ. А кой плаща данъци БЪЛГАРИТЕ а да ви е честито новото правителство подкрепено от ДПС и АТАКА и ВМРО

Когато премине "Пиянството на един народ", ще разберем КАКЪВ ТЕЖЪК МАХМУРЛУК сме си докарали! И много горчиви чаши с лекарства ще трябва да изпием. КРАДЦИТЕ няма да дадат властта като Боко, защото те се ХРАНЯТ от властта! Наблюдавайте и СРАВНЯВАЙТЕ, който има очи ще види, който има уши ще чуе... Не, не е свършил тежкия жребий за България, г-н Бочаров, уви, не е!

Всичко е добре,но на приказки за сега,ако всичко това стане,просто няма да е БСП,това,което се обещава, може да го осъществят само и единствено специалисти в дадени области/макар и подкупни:)))/хора,които наистина си разбират от работата и не слугуват на плана за унищожаване на държавата ни!

Имаш право,с по-глобално мислене може и да се получи....

Хиляди благодарности на Народа ни!!! Благодарим, че отново ни давате невероятната възможност да пренасочим народните благинки към нашите фирми! Народе наш, много ви обичаме! Работете и трудете се! Нужни са ни вашите парички! Вече 4 години фирмите ни изнемогват и бездействат!!! Съживлението идва!!! Обича ме ви плиткоумни избиратели!!!

Граждани, вижте изявленията на този "дядо". Ето ви фашизмът в цулата му мрачна задгробна прелест! Ето ви доказателство за расизъм, мракобесие и прочие основополагащи за нацизма постулати. Това дава отговор защо страната е сочена в Европа като оазис на фашаги и крминални престъпници на десницата. Вижте епитетите, вижте речника на Гъобелс и ще усетите студа на миналите години на райха - съюзник на нашите бакали, филери и военни, избрали терора против народа си и мракобесието на една дивашка идеология, възкъснала днес във фалшивата на демократична криминална държавица. Помнете, че нещата могат да се повторят. И тогава няма да има спасилет от изток, няма да има дядо Иван. Предателите не ги спасяват.

Технократи или по-скоро ликвидатори на страната вече сме виждали достатъчно.Добро утро,двуглавата ламя скоро ще отвори уста ...

Не специалисти, не технократи, ами ангели небесни да назначат в правителството, ГЕРБ няма да спре да провокира и руши държавата ни. Тази превратаджийска хунта от мутромилиционери няма да спре да проявява своята ниска правна култура, ненаказуемост за откраднатите средства, за присвоените пари на народа, докато не се намери сила, която да ги раздаде правосъдие. Виновните от ГЕРБ да отидат зад решетките и така да спре корупцията и меракът на разни полуграмотни типове да се поставят над обществото. Криминалитетът бие демокрацията с нейните средства - точно както Хитлер през 1933 година. Странното е , че ГЕРБ е сборище на дечицата на бившатата татова номенклратура, продукт са на социализма и са извнредно опасни за сигурността на държавата. Защото предателят винаги ще предава всеки и всичко. А така държава в Европа не се създава. Така се прави бантустан в Африка.

Aми нали взехте власта, какво искате повече? да избиете всички опоненти, както през 1945?

TEXNOMAFIOTI

Не на плоския данък !!!!!!!!!!!!

Пак ще има за бедните роми,ще им вдигнат помощите,ще вдигнат помощите и за многодетните циганки,а за българите един по голям! БСП ще повдигне моментно доходите на мангалите,а за заплати и пенсии ще почакат останалите 6 милиона българи!

Комунягите и в Ройтерс имат свой хора! Не спряха да ги хвалят,а само след година всички ще ги плюят!!!

И на 9-ти септември 2013г. дойдоха комунистите, и разчистиха тези политически "авгиеви обори", и държавата тръгна напред.

"усвоиха" за 3 години 7 милиарда лева, а тук говорим за някакви си 200 милиона

за 1 месец

Ахъм. Само експерти за министри, нали така ни обещаваше Партията. Като Камен Костадинов (ДПС), Хасан Адемов (ДПС), Кристиян Вигенин, Илияна Йотова, Атанас Мерджанов, Димчо Михайлевски, Явор Куюмджиев, Янаки Стоилов, Ивайло Калфин, Ангел Найденов? Тези партийци ли са широко рекламираните "експерти"?

Чудя се само къде е Курнелия. Тя преди няколко дена се издъни да каже, че БСП щяла да търси консултации и партньорство с Атака, та се наложи лично другарят Серж да я смъмри. С това тя явно е била изключена от списъка и даже е било забранено да се изказва повече публично :) Тя иначе е доста словоохотлива, ама като не може да си държи езика зад зъбите ...

Аз пък зная кои са "бедните", които трябва да усвоят едни 200 милиона.

Подай жокер от тъмнобелите ли са?

Сайтът е отчел грешката си вчера и заглавието на статията отвчера "Орешарски пред Ройтерс: Ще осигурим 200 млн. лв. за бедните" вече е променено на "Ройтерс: Орешарски ще състави кабинет от технократи". Фразата за технократите изобщо липсваше вчера не само в заглавието, а и в цялата статия :))). Така се прави ком.пропаганда, ако не знаете :)))

Ще има трета редакция: "Ройтерс: Местан натресе партийно експертен програмен кабинет на Орешарски"

Ще има и 4-та ред. : Местан, заедно със Станошев забъркаха ГОРЧИВ ШЕРБЕТ на бедният електорат ( народ ). А къде са тези €лупаци от "Орлов мост"???

Младите хора не работят като пенсионерите за жълти стотинки. Пък и изобщо не им се работи май!