Прокуратурата нареди проверка на законните оръжия

Върховна административна прокуратура (ВАП) e започнала проверка дали огнестрелните оръжия се използват за целите, заради които са издадени разрешения.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата нареди проверка на законните оръжия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ ПИ ПИПАЙТЕ ЗАКОНОТО ОРЪЖИЕ НА ХОРАТА ЩЕ СЕ ОПАРИТЕ. НОСЕНЕТО И ПРИТЕЖАВАНЕТО НА ОРЪЖИЕ ЕДНО ОТ ПРЕИМУЩЕСТВАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА ,КОЙТО НЕ НЕ ОСЪЖДАН И ОТГОВАРЯ НА ЗАКОНА ЗА ПРИТЕЖАВАНЕ НЕ ГО ЗАКАЧАЙТЕ.

Пенсионирани отдавна полицаи и военни, (вече напълно ненормални) притежават оръжие ! Това е държавно престъпление!

Ще ни ги земат и ще ги изнесат за воюващите групировки на исток.Криза е за пари!

За сведение на аудиторията в Сърбия има законни около 1 000 000 оръжия, във Финландия около 2 500 000 оръжия, да сте чули за проверки прокуратури и тн. т. Вместо да се занимават с Мишо-бирата и двете "Каки", законните оръжия и виновни.......

КОЛТ прави всички равни

Те по-добре да вземат мерки за незаконно притежаваното оръжие, че там е нещо страшно - калашниците са най-малкото оръжие там.

Власт имащите ги е страх от народа и искат да му отнемат и малкото сигурност, която имат, а именно оръжията. По селата е нещо страшно грабежи и побоища над възрастни хора, питам с какво те ще се защитят.Кога ще изземат на мутрите и на престъпниците оръжията.

не се използва понятието "самоохрана"!В закона си е записано "самоотбрана"!Има съществена разлика!

Ако Господ не съгради дома, Напразно се трудят зидарите; Ако Господ не опази града, Напразно бди стражарят. Псалми 127:1

"Валидността за всяко оръжие важи 5 години, срещу него и лична карта, може да се получи оръжие." Значи, ако имам валидност за оръжие, срещу него (оръжието де) и лична карта, бих могъл да получа оръжие, а ДИР? А ако нямам оръжие, няма как да получа оръжие! :)))))))))))))))) От друга страна аз, ако имам оръжие и разрешително за него, едва ли ще ми е необходимо да получа оръжие оръжие :) Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха :)

Пак се занимават с глупости вместо да ни пазят от изродите престъпници. Щом ми е дадено оръжие за самоотбрана какво повече могат да искат. Мигар живеем в защитена територия и страна без обирджии и убийци. Пълни простотии пак от страна на прокуратура и полиция. Нали си нямат сериозни грижи с всичко което се случва около нас, проверки за законно притежаваните оръжия. Е това се казва имитация на работа. Все пак увеличените заплати и привилегиите на "чупещите стойки" полицаи трябва да бъде оправдано до някъде поне...

Валидността за всяко оръжие важи 5 години, срещу него и лична карта, може да се получи оръжие.

Казва, че с оръжие и блага дума можеш да получиш повече, отколкото само с блага дума :-0))) Дирници!!Дирници! Дирници! .... и така още 10-на пъти скандиране на лозунга :-)))

На 340 хиляди законни оръжия, годишно има 5-6 убийства със ЗАКОННО оръжие. Нека автомобилите в БГ са 1 пъти повече - 3.4 милиона, макар че се съмнявам. Колко са убитите на пътя годишно - около 1000. Демак 200 пъти повече. Ми приберете автомобилите, бе тъпанари!

Да не забравят да проверят и на Сидеров пищова, дето го размахваше пред и в народно събрание, особено в най-тежкия му хулигански период

Хайде пак отчитане на дейност! А кой ще провери, защо оня перко е имал издадена ограничителна заповед, която не е спазвал ?! Жената подала няколко оплаквания и както винаги, никой нищо не е направил !! Ако полицията си беше свършила работата нямаше да се стига до убийства и безсмислени проверки месеци след това. За протокола, не притежавам оръжие, нито някога съм. Просто ми писва от някакви безсмислени 'акции' след като каруцата вече се е обърнала, а преди това никой не погледнал, че 4-те колела се клатят.

Дай сега да проверим законните оръжия, да отнемем някое и друго разрешително и по този начин да стимулираме придобиването на незаконни оръжия....!

Пич, ако знаеш колко от законните оръжия трябва да се отнемат ти е бедна фантазията. Примерн аз познавам човек дето е с условна присъда, но има разрешитлено. Просто крайно време е тъпите косаджии да спрат да се правят на улави и да си вършат работата.

Това, че някой е получил разрешително в разрез със изискванията е друг въпрос!Но нали сега ще го проверят точно тези, които са му издали разрешителното?Нали не очакваш да си направят харакири? Тук се набляга на друго- на "необходимостта" от притежаване на оръжие!А как се определя необходимостта от самоохрана, един Господ знае?

По-леко ли ще ти е да умреш от брадва, нож, отрова....

А,незаконните?Та те са повече от законните.Пак от пусто в празно.

Българите не са прости роби от стотици години те са нещо по лошо ето като това link

Не ,че има значение, но лично мен за последните 6 месеца са ми проверявали два пъти оръжието и като се брои и подмяната на разрешитилното та три , така че проверки си има, проблемите ще да са другаде.

....усетиха се . Народа изперка като разбра кой яде по 4 т луканка и щом няма съд започна да раздава правосъдие.... Не се знае до къде ще стигнат.... А има толкова много за отстрелване..... крадци, предатели, бандити, натовски настроени идиоти и т.н. Ей вземайте се в ръце и почнете да прибирате боклука в затворите а не оръжията. Оръжията са за самоотбрана, но идиотите станаха много и патроните няма да стигнат..... ще почне ръкопашен бой....

Изцяло съм съгласен - особено за натовските идиоти - те са най-опасните, защото са управлявани от чужди сили на запад от България. Но при нужда - ще бъдат

"Господ създаде хората, а полковник Колт ги направи равни" Всичко различно е толерастия която щр затрие европа.

Хората се раждат различни - едни силни, други слаби...!!! Докато се появи КОЛТ, и изравни силите...!!! Дааа...!!! А още от древността е известно, че само свободните хора имат право да притежават оръжие, за разлика от робите...!!! Роби ли сте българи?...

Запомняща се максима, но не е вярна. От известно значение са калибърът и видът на оръжието, а от основно са уменията и подготовката на стрелеца. Това, че двама души носят оръжие изобщо не значи, че са с равни шансове, ако се стигне до употребата му - решаващи са бързина, прецизност, маневриране и т.н.

ШИБАНЯЦИ М ШИБАНА ДЪРЖАВИЦА! АЗ МОЕТО ЗАКОННО ПРИТЕЖАВАНО ОРЪЖИЕ НЯМА ДА ГО ВЪРНА НИКОГА И АКО СЕ ОПИТАТ ДА МИ ГО ПРИБЕРАТ МИНАВАМ ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА ЗАКОНА!!!

На който са му законни-нека се страхува :)

На мен ми се молиха да ми разрешат понеже имах наследствени две ловни пушки и боен пистолет.Отказах категорично! С милиция и простотия не ми се занимава.Продадох ги и вече 16г. пей сърце не се занимавам с МВР.

Явно "гюлетата" Ви са големи, и затова не искате други оръжия...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::)))

ОЗНАЧАВА ЛИ , ЧЕ ТЕЗИ КОИТО СЕ СТРЕЛЯТ ПО УЛИЦИТЕ , НАЙ-НАГЛО , И ПОКАЗНО ,...ИМАТ И ''РЕГИСТРАЦИЯ''.

Да бе, да, баш това е най-фрапиращия случай!