Германци строят у нас нов завод за ловно и спортно оръжие

Германски производител на ловни и спортни оръжия ще изгради нов завод в Габрово. Планираната инвестиция е за 8 милиона лева, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Германци строят у нас нов завод за ловно и спортно оръжие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В световен мащаб най добрите ловни оръжия са немски или австийски драги ватенки

кажеш нещо за Драгунов :)))

ловната карабина на Калашников:))

Първата голяма заблуда на бг ловец е че лада нива и драгунов стават за лов

Ловният вариант на СВД се казваше Медвед, или нещо такова. За парите си не е лоша, но за подборен лов е по-добре болтова Орсис. А още по-добре е Тика и остатъка от парите да се даде за джепане.

Я ни кажи колко световно известни ловни австрийски оръжия познаваш?

Град Ферлах в Австрия има около 32 фирми до една световно известни /най горния клас за ловно оръжие

Карл Хауртман Лудвиг Боровник Страитмаер и други

ВАТЕНКИ

Рачо, Гюнтер, и Стоян. РГС. Само за просветените.

Вермахта навлизаподмолно, но безкомпромисно на територията на нашата суверенна държава.

дъжавата я затриха преди 30-тина години!!! остана само срама, мизерия и робията!!!! Германското и западното оръжие са глупаво направени и не трябва да се произвеждат на Балканите и особено в България! Всеки който подкртепи това производство - в панделата или на въжето!

И нека да останат завинаги тук! Още 100 немски фирми да ги последват. И ще е добре да си докарат оборудването с прекрасните танкове!

За град ,като Габрово - инвестицията си е ОК. Вие какво искате - Кремиковци ли ?!. Проблемът е ,че подобни цехчета трябва да има около всяко населено място и въобще да не е новина откриване на поредно.

Значи за нас 600 лв.е О. К. а ти гнидо лапаш в софето умножено по три! Софето имате още един ,,неподкупен" враг!!

Защо няма да ревна за вас,когато ИДИЛ ви гръмнат метрото? Защо? Дали защото вие сте задоволени софе копелета и нехаете за прованса и селото? Прованса с 250 eu заплати а селото изнасилвани от мангета?!! Ама сълзичка нема да отроня бъдете сигурни!

Кой ти говори за заплати бе олигофрен ? Инвеститорът идва не да ги раздава на клапак тия 8 мил. Идва да направи цех с модерно оборудване, където евентуално, ти да се трудиш и да печелиш честно, повече от 600лв.

капута си е капут

Я да уточним.. На фона на 250 милиона ЕВРО инвестиция на КЛААС в РУСИЯ.. Пък и хвалбата на сайта на ДАЙМЛЕР - ще строим завод за 250 милиона ЕВРО в Русия.. Пък да прибавим и към инвестицията от 250-те милиона ЕВРО на HOCHLAND още някакви си 30 милиона ЕВРО. Да разширят завода си с още едно ЦЕХЧЕ..

даже не е и цех ми някаква манифуктура ,ама все пак е добра новина на това нямане даже и боку може да отиде да среже лентичката

Даже циганката баба Гошка,която удари джакпота, можеда направи поне две немски инвестиции в оръжейния бизнес:)) Писна ми от хибридни новини за великата еврогейска общност!!! Смрад!!

Значи ,ако германците се решили в България да се прави ловно и спортно оръжие,това най вероятно ще бъдат лъкове и стрели.Но не целите лъкове ,а въженцата за увиване на лъковете.А за спортните пушки най-много да правим прикладите!?

В десетката!

Твоята баба Гошка изобщо не може да направи такава инвестиция. Тя може да е спечелила от тотото някакви пари, но инвестиция не се прави само с пари, а със знания и технология. Ти и пари да имаш, не си в състояние да направиш каквато и да е инвестиция, тъй като очевидно нямаш ум за пет пари.

нанижат след тях Сьодаев,Шпагин,Калашников....все ловни оръжия:)))

Много сте прости това българите...тук ще се правят само приклади и дървени части за оръжията а прицизните метални части ще ги правят в германия специалисти...и 8 млн. лева са много, не стига че германците влагат пари в България/което е много тъпо от тяхна страна/ ами и ревете против тях ..долни мръсни скапани българи марш на кариерата ...

Скромността наистина краси човека. А любовта му проправя пътят към вечността.

в Казанлък само приклади ли се правеха??:)))

lu4ka

Защо, ние нямяме ли си такъв завод?

Супер инвеститор....наш богаташ в чантата ги носи толкова !

Бъркате коментирането с оплюването!

С Инвестиция от 4 милиона евро можеш да направиш работилница за ремонт на китайски въздушни пушки . Нещо ни лъжат и сигурно е Държавна Помощ и кражба на ДДС .

. . . АКО ДОПУСНЕШ БЪЛГАРСКАТА ПРАВОВА СИСТЕМА ДА ТЕ ЗАСТАВЯ КАК ДА РАБОТИШ . АКО НЕ ГО ДОПУСНЕШ ЩЕ РАБОТИШ УСПЕШНО И ЩЕ ТИ СТИГНАТ ТЕЗИ ПАРИ ! ! !

Германското и западното оръжие са глупаво направени и не трябва да се произвеждат на Балканите и особено в България! Всеки който подкртепи това производство - в панделата или на въжето!

И коментарът ти е като ник-а, достоен само за врата на WC

Бизнесът: Нямаме достатъчно работници и експерти ... БЪЛГАРСКИТЕ МУТРИ ВНАСЯТ ОБРАТНО КАПИТАЛИ И ИДВАТ ЗА ЕФТИНИ МАЙМУНИ , ОБАЧЕ НЕ ОСТАНАХА ТАКИВА :))

кефиш

Тая инвестиция е по-малка от джакпота ми...

Уау голяма инвестиция, няма що....за оръжейно производство 8 милиона лева = 4 милиона евро си е направо кокошкарска "инвестиция" ..... курник да правят надали ще им стигнат.

Ами на нашите прости тикви какво да кажа? Един турчин от Истанбул, дойде в Девня, купи отпадъчните суровини и направи цех за фолио, и кърти пари! А те стоят там 35 години, и никой българин не се сеща!?! Кво да говорим?

Заплатите ще са между 500 и 600лв - най-добрите за региона, ще има и купони за храна - идвай народеее....

Навремето съм тренирал спортна стрелба. Ползвахме западногермански пушки, на завода Feinwerkbau, Obersdorf. Уникална работа! С такива тогава Весела Лечева стреляше по олимпиади и световни първенства. Изключително прецизно висококласно оръжие! Страхотно ще е, ако ще правят нещо подобно тук, у нас!

Абе глупак,тук правят само прикладите!!!!!!

Някои други сте глупаците, друже. Толкова сте умни, че затова сте толкова озъбени.

Изумителна работа - хората идват, ще строят завод, ще наемат хора на работа, ще ги квалифицират и ще им плащат заплати, а те реват против инвеститорите. Вие, които убедено говорите как немците идвали тук, за да завлечели каквото могат и да избягали, защо не отидете вие някъде да построите завод, па да завлечете вие каквото можете и да 'бегате? Какво точно ще завлекат? Акъла ви отдавна някой го е отнесъл, не може вече да бъде завлечен. Затова си стойте, плюйте и чакайте Путкин да дойдел и да ви дадял. През това време можете да скандирате как асВалт не ядете.

Правилно си написал- ще плащат заплати- колкото хората да не умрат. Много дойдоха и все окрадоха де що има.

Ами недейте да ходите там на работа бе! Някой насила ли ви тика да ходите там? Стойте си и чакайте някой да ви даде, понеже всички са ви длъжни, а пък вие сте най-важните и ценните на света. ... И не забравяйте да коментирате политиката и международното положение. Там ви е на такива като вас силата :)

..Германци строят у нас нов завод за ловно и спортно оръжие... --- веднага да се изгонят! германското оръжие е скапано! срамно е да се произежда у нас! вън австрииците и германците от балканите!!!

що не го построим ние и да правим пушките за нас?

Защото са ни хванали за гушите. Стоят на входа и изхода. Кулуват уж ,,най скъпо" и пазарите са техни. Няма пробива е!

Построй завод и печели. На думи е много лесно.

Щото германците си знаят работата .Ти да си видял нещо държавно в тая държава да е като хората и да върви ,че да построиме нещо ново и то да тръгне .Давам ти пример държавните пощи и БДЖ ,те са държавни и сам можеш да прецениш може ли държавната работа в тая държава да върви .

Обтркали са се. Ще избягат до две години.

Наистина ще избягат, но не са се объркали. Ще завлекат където когото могат - снабдителите с пари за суровини, работниците със заплати, акционерите със стойност, и после - дим да ги няма!

Искате да си останите безработни щото сте умни и тарикати ли? Хората ни подават ръка и дават възможност да печелим повече от това което имаме в момента..

"германците" всъщност да се окажат пакистанци, просто с един открит офис в Германия. Гад Зееви, Майкъл Чорни и т.н.

Германски производител на ловни и спортни оръжия ще изгради нов завод в Габрово. Планираната инвестиция е за 8 милиона лева, съобщи БНР. Че за 8 милиона лева/4 милиона евро/, завод ли ще строят или барака.Че на Пеевски тоалетната му само струва повече от завода.

Е то за работилница, обработваща дървени ложи и приклади, колко искаш да инвестират?

Сега да си докарат и бежанци да им работят! Щото ний няма да им работим на мръсните фашаги!

Продължавай все така левако. Хората ти усигуряват работа са десетки а ти сереш лайна. Ама то на собствената ти глава!

Габрово през,,,развития социализъм" ,беше 120 000 ден град. На гглава на населението имаше най много фабрики и заводи. Сега в момента града е с 30 000 застаряващо население и върви към ликвидация. Средната заплата е 500 лева. Има фиррми с немско учаастие и собственос, но немците пари не дават. Ако в германия стругар получава 3 000 евро,то тук немеца дава 600 лв заплата. Ееее намирисва ми на супер експлоатация,не е ли така? И какво този немски инвеститор ще открие 150 работни места и ние трябва да паднем по гръб от кеф ли? Абдурдистан е името на нашата държава!

В Габрово се правят само прикладите,защото дървесината я ,,купуват" за без пари. Орехите и липите са на ликвидация :)

И тук пак идва ролята на държавата. Правят мин. заплата 1000 лв и нещата си идват на мястото. Защо да не ти дава 600 лв немеца, като гледа че не нарушава законите, а и народа беден, та се хваща ще-неще!

Ъхъъ повня чадо ,повня и като работниците от тия "заводи" и "фабрики" залагаха каква ще потече Янтра в 12,00часа! Варианти: 1.черна 2.бяла 3.жълта 4. синя 5.зелена 6. червена ... ... И висяха на моста с трепет.......:)))

Браво на нашите германски братушки!!

Шило

Супер!

Германците са събрали доста смелост , да ''ИНВЕСТИРАТ'' баш в България , където всичко е корумпирано , и ако им ОТКРАДНАТ ФИРМИТЕ И КИНТИТЕ , ЕЙ ТАКА ''ЗАКОННО'', ТО НЯМА И НА КОЙ ДА СЕ ОПЛАЧАТ ... Просто знам , какво ще стане , не случайно всички чуждестранни инвеститори , заобикалят България , защо ли ?

Така се ,..... ''ПОВИШАВА ЖИЗНЕНОТО РАВНИЩЕ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ , ЗА ДА СЕ ПЪЛНЯТ ПАРТИЙНИТЕ ЧЕРНИ КАСИ''.

да направят завод за обувки, пушкала, после да се изтребваме!

ОДОБРЯВАМ!!! :)))))))))))) Чакаме Белгия, Австрия, Италия и Финландия! Пък защо не и AI от Великобритания. САЩ също биха могли да изнесат нещо, въпреки декларираната политика на Тръмп...

Дано само търсенето на Блейзър не падне, след тази новина...