23 тона боеприпаси от България са доставени в Сирия

През февруари 2018 година американски компании, които работят с Пентагона, са доставили в Сирия 23 тона боеприпаси от България.

Обратно в новината

Коментари - 23 тона боеприпаси от България са доставени в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Американците си измиват ръцете, като топяват управляващите ни будали, техни марионетки, доставяйки българско, а не американско оръжие на подкрепяните от тях терористи. Интереса клати феса, а фрази като евроатлантически ценности и солидарност са за глупаците, които все още им вЕрват!

Няма лошо да продаваме оръжие, но зависи на кого и за какво. Това продадено българско оръжие е насочено срещу нас и стреля срещу нас. Борим се уж и се пазим от терористи а ги въоръжаваме. Има и други пазари.

След видеозаписите от Алепо и огромните подземия пълни с боеприпаси от България да се признава с огромно закъснение за каналите за контрабандно оръжие изградени от ЦРУ и Пентагона е инфантилно занятие :) Или продължавайте да лъжете ,че такова животно нема или ни информирайте по същество . Ние много добре знаем какво правеха гринговците на полигона в Анево, когато се самоубиха/раниха с избухнала граната за РПГ Знаем и защо избухваха склад след склад с въоръжение. За да се прикрива незаконен износ за джихадистите Естествено знаем и че немалка част от българското въоръжение беше законно изнесено за Саудитска Арабия. А тамошния демократичен салафитски режим предостави българските муниции и пушкала на главорезите - питомци на САЩ, Саудитска Арабия, Израел и други прочути демокрации

само 23 тона незаконна доставка за джихадистите , значи ? Тези от Пентагона били големи кокошкари , бре :)

всяко оръжие на вред по света което не е русское не е хуманно! никой освен русские няма право да търгува с оръжие, махорка, самовари и валенки!!

България въоръжава ислямистки главорези. САЩ и Саудитска Арабия плащат масрафа. От Клисура до Казанлък военните заводи бълват оръжие за джихадистите денонощно. Няма достатъчно работници, назначават се неграмотни роми. Които чат-пат се взривяват.

оръжие за терористи

Западна Европа праща терористи. Ние им даваме оръжие.

Ха-ха, нещастните , безпомощни , импотентни, и най-вече тъпи путински мурзилки пак са налазили форума с безмислените си опити да защитават един престъпник и диктатор, като путин, остамал сам самичък в света, който за това им плаща жълти копейки Тъпи , защото едно елементарно изречение не могат да напишат... повтарят го като развалена грамофонна плоча. Но от това лъжите им няма да се превърнат в истина. Когато допотопно оръжие ба ватенките може да се намери дори при пингвинитв в Антарктида, не повръщате тук. А когато България прави бизнес със своя продукция, която храни хиляди работници в страната ни смърдите като руски алкохолици-цигани.

Ти мумче ша да си много прав, товв. Путя е дребна риба в глобалната война, в сравнение с женерал, д-р, инж. Барисоф, при т'ва е и натуфски женерал (нищо, че от пожарната), не к'ъв да е, я...?

на среща е казала - може да съм единствена с моето мнение, по-важното е, че съм права (преразказвам).

е, чи к'во Бочко и Радеф са натовски генерали, а Путин само един КГБ подполковник (бивш). Ура наштиии...!

Държавата ли ги е продала или някой нещастен посредник?

Бойко Борисов стана и военнопрестъпник!!!

Това се знае от всички, интересното е защо точно сега излиза тази информация. Предполагам е изненада за Ердоган. Умрялото куче май проявява признаци на живот. Нашите простаци си играят на политици, но никой няма да се изплаши от тази информация, напротив ще се подготви по - добре ....

Курви ли са тези, които ни управляват или са долнопробни проститутки? Риторичен въпрос. Май и двете.

МАЙ СИ МАЛОУМЕН , ТОВА СА ПАРИ ЗА СТАРАЗАГОРСКА ОБЛАСТ , ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ХОРА СИ ИЗХРАНВАТ СЕМЕЙСТВАТА ТАМ , ОТИДИ ДА СИ ИЗКАЖЕШ НЕДОВОЛСТВОТО ПРЕД ТЯХ , А КВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА ЧРЕЗ КОГО ГО ИЗНАСЯМЕ ПРЕДИ БЕШЕ ЧРЕЗ РУСНАЦИТЕ ТОВА СА ДЪРЖАВИТЕ КОИТО КОНТРОЛИРАТ ОРЪЖЕЙНИЯТ ПАЗАР!!

Спрете производството и продажбата на оръжие в България, за доброто на България. Това оръжие сее смърт .Който се радва на бедствие няма да остане ненаказан.

НО ИСКАМ ДА ГО КАЖЕШ НА ХОРАТА КОИТО РАБОТЯТ ТАМ , ИЛИ ОЩЕТИХМЕ РУСНАЦИТЕ,КАТО ИЗНАСЯМЕ ОРЪЖИЕ ! ЗА ДА ЛИЖЕТЕ РУСКИ ЗАДНИЦИ СТЕ ГОТОВИ ДА ОСТАВИТЕ СЪНАРОДНИЦИ БЕЗ ПРЕПИТАНИЕ !

През ВСВ заради престъпната ни политическа върхушка България снабдяваше хитлеристката армия с храни и пр. продукти на леката промишленост. След победата над нацистка Германия престъпните управници бяха осъдени от Народния съд и справедливо наказани за престъпленията си. След като преди бесепарския антинароден проамерикански преврат на 10.11.1989г. СССР ни беше помогнал да създадем военна промишленост, сега отново и най-предателски срещу нашите Братя Освободители България снабдява ислямо-джихадистките терористи с оръжие и експлозиви и го нарича "демокрация" и европейски "ценности". На поредния Народен съд все още не му е е дошло времето, но ще дойде!

А сега напиши нещо подобно и за Швеция. Само че, интересно, тях савецката Красная армия защо не ги нападна? Хем щеше да ги накаже за сътрудничеството с Германия, хем щеше и да ги поосвободи малко... от разни неща.

За разлика от нас, които бяхме съюзници на Хитлер, по време на Втората световна война Швеция запази неутралитет!

Кво става,американска подлога? А иначе вчера се обади на Путин,а? Значи с една ръка глади,а с другата к*р вади. Мръснишко.

Преди малко излезе информация, че след сключено споразумение, утре от гр. Хараста(част от Източна Гута) ще бъдат извозени в посока към Турската граница 1 500 джихадисти и 6 000 членове на семействата им. Очаквайте ги скоро в Европа. Пращаме оръжие-получаваме джихадисти-главорези. Дали сме на печалба, а?

С две думи - дали сме оръжие на терористите, подготвяни от ЦРУ! С парите от боеприпасите правим условия за отглеждане и храним бежнаците, идващи от там, заради терористите! Браво! Невероятна схема! От цялата работа печелят само американците!

Не точно, идват насам и самите терористи. Малко да си поотпочинат, позаякнат под нашите топли грижи и "утре" да се захванат с европейците. Десетки хиляди такива има вече в Европа, но някои служби спят, а политиците ......ееех политиците, те са слуги на Сатаната.

Е те това е да ти побратим американец. Ха чакайте спокойствие в България.

Няма лошо , ще влезне някой лев в Татковината....

Ама ние си знаем че боко няма как да не е на страната на американците дето сеят смърт навсякъде защото си пази живота, на християнин се прави ама печалби от оръжия за избиване на невиини прави..Големия ''миротворец'' явно обикаля балканите да види за къде може още оръжие да пласира..

Криминалната хунта на ГРОП ще бъде съдена и преследвана за въоръжаване на терористи.

Преди няколко дни след като падна Африн по интернета бе пуснато видео на което се показва дълбок, 12 стаен бункер с дължина 150 метра, открит от турската армия. Бункерът изглеждаше препълнен с тежки снаряди и боеприпаси. Виждаше се че сандъците бяха предимно с американски, немски и български произход..

Ясно защо днес Меркел с намръщена физиономия обяви че ситуацията в Африн е било неприемливо. ...Само й вижте поведението в последните седмици. Личи че й е тежко след конфискуваните немски оръжия от аскера и явно си дава сметка сега дали в бъдещето турската популация в Германия може да ферментира.

Американците натрупаха над 4000 хиряди тира с оръжие в северен Ирак и северна Сирия. Турция сега ще ги придобие като военен трофей без да каде и стотинка.

Иде лято ;) Има един сладолет който се казваше Корнет'то, адски вкусен, със страхотен пълнеж. Надали са го вкусили в Германия Само да не вземе да се лепни случайно на някои самолетче, влакче или автобусче че ще умрат от кеф.

Боко миротвореца! Ура другари бандюги!

За сирийската опозиция значи, за която зам-шефът на френския генщаб, генерал Дидие Кастр, докладва по време на аудиенцията си пред френския сенат на 16.12.2015, че 80% от нея е съставена от признати от ООН терористични ислямистки организации, а останалите 20% са по-малки салафитски екстремистки групи. Е, аудиенцията на генерала може да се прочете на сайта на френския сенат, само че европейските и наш'те зомбита предпочитат да четат лъжите на медийните официози. Срам и позор за България!

Американците ги подариха ги на терористите от ПКК и вече са трофей на турците. Странен е този натовски съюз:)

ГРОБ убива сирийци, въоръжава терористи и унищожава САР! Това са военни престъпления и престъпления срещу човечеството и според бългаещрския НК!!!!!!

А вие, от БСП (к) и хАТАКА ще закриете военната промишленост, нали? Хем няма да пречим на "братушките" ви.

Много вой за нищо. Оръжието е ЗАКОННО продадено на официална АМЕРИКАНСКА компания. Със спазване на всички международни норми. Какво става нататък с него не е БЪЛГАРСКИ проблем. Ако беше директно продадено на терористи - да, би било срам и позор. Може на пишман моралистите да им се струва гадно, но това е горчивата истина - оръжието е печеливша стока. И бихме били кръгли идиоти да откажем подобни сделки.

Че има ли по-голям терорист от САЩ?

Да, Россия и нейният вожд Путелини. Доказано!

А защо не можем ние да продаваме директно в Сирия, та трябва да е през американска фирма? Що за подмазвачество! А после ние сме правили доставките за главорезите!

За Асад ли?

Вината е изцяло на Русия и лично на Путин. Хамериканците винаги са прави. Бойците на ислямска държава и опозицията се борят за мир не само в Сирия, но и в целия свят. Те са най-демократичните представители на арабския свят.

браво , подържаме тези които режат глави. умерено режат ...

Американците купуваха руско оръжие и за талибаните в Афганистан. Много оръжие за там произведоха заводите за руско оръжие в Египет.

С талибаните беше голямо осиране. Там кравите раздаваха последни модели зенитни ракети Стингър за да правят мизерии на руснаците дето се опитваха да направят от Афганистан нормална държава. След като ссср се махна, американците сами отидаха в Афганистан, седят там 20 години с цяла коалиция, никоя сериозна държава не им се пречка (както те правеха мизерии на русия) и пак седят там осрани до ушите и без никакви успехи, а афганистанците се изнасят към Европа със стотици хиляди.

Аха, за да направят Афганистан нормална държава на първата седмица след като ги "покани", афганистанския президент го утрепаха руснаците.

ми това почти цял ТИР бе

слугите на военнопрестъпници са военнопрестъпници и трябва да бъдат съдени; съвсем ясно е, че това оръжие отива за ислямска държава, при това за провокации - с него ще се избиват мирни жители, а ще се обвинява сирийското правителство; срам за българия

Ми съди ги. успех ти желая. Ама пак руското ЩЕ ЩЕ ЩЕ

добре !!!! даите да ,помислим а за какво става на въпрос ????един ,патрон у нас в сопот струва 1 лев а нашите господар0и го продават за долар е къде е на бг интереса а ?????????в комисионните или в дивотията начело у нас !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Много обичаш да гледаш в чуждото канче, кой колко печели май, а? Ами отиди в завода и кажи: купувам ви патроните по 2 лева. Няма да ти откажат, само пари да носиш. Няма и да те питат за какво са ти.

Фашистка Америка е свършила своето оръжие, или за пореден път ни използват за мръсната работа!?? После да не казваме,че пак сме били "неутрални", когато след време Сирия реши да ни съди за вмешателство в суверенна страна, както и Ирак в незаконната и окупация!? Иначе чета коментарите на местни селски тарикати тук от рода на .."ами защо да не изкараме и ние някой лев"... сякаш това ще реши проблема на мизерното ни съществуване..!?

Абе руски смотаняко, тези заводи продават оръжие на арабския свят още от времето на НРБ и СССР бе. Цялата война Иран-Ирак се проведе с това оръжие.

НРБ продаваше оръжие на държави. краварите пре-продават българско оръжие на ислямистки терористични отрепки, резачи на глави и убийци на жени и деца.

Продаваха ,но директно , а не чрез американските фъшкии, които гепят голямата печалба бе бърдук спукан и скапан. Вземи си въже и се обеси боклуко скапан и продажен

Между това да продаваш оръжие на държави с признати правителства и на ислямски главорези /официално много от тях признати за терористични организации/...има огромна разлика идиотино! Схващаш ли тънката разлика с бедния си мозък и това че можем да бъдем обвинени в бъдеще за подпомагане и въоръжаване на тероризма!?

Ако търсите "фашизъм", вгледайте се внимателно в Русия!!!!!

я се вгледай в моя....

Не може да бъде! Ами че НАТО е мироопазваща организация! Това само КГБ го е направило, а ДС иска да злепостави бащицата ни докато си рита мачле или чуйа тенис. А той горкият освен маркуч друго оръжие не е държал!

Българите ще търсят 1000 години БКП и ДС, но ще си останат роби на западните хайдуци, смачкали България в две световни войни. Продажните български боклуци ни вкараха в третата и България адио...

Дъртако дебилен, внуците ти са в америка. Дали търсят БКП там?

Iivanov84

А защо да няма българско оръжие?

Основният въпрос е не " Защо да няма българско оръжие ?" , а "Защо българското оръжие се доставя точно от САЩ а не от ВМЗ???" Защо ли....??? Ех "добрите " ни БРАТЯ от НАТО , толкова да ни обичат и да "разчитат" на нас...

На ден в Сирия се изпукват хиляди тонове оръжие. Някой взел да се притеснява за нашите 23 тона.

ЦРУ създаде ИД, въоръжи ги, финансира ги и те направиха финансовата империя на ИД. 6 години САЩ бомбардираха ИД с възглавници, а на практика прикриваха платформите с неф към Турция. Фирмата на Маккейн" Рискова експлоатация" ,купуваше по 17 долара за барел нефта и го препродаваше на демократичната Европа от 52/72 долара за барел. Синътна Ердоган беше гл. менаджер на тази фирма. Путин затвори крана и американците заквичаха от яд. Преди това им отне Крим, който го бяха планирали за своя военна база.Американците спасихо главатарите на ИД, както навремето "едавиха" Бин Ладен, който си пие уиските в Тексас в момента. Продаде кюрдите на турците, но САЩ съюзници няма, има измекяри като България и евространите.

А на русия кои са съюзниците?

хаха, звучи като теория на конспирацията, но съм сигурен че в по-голямата си част е истина.

Защо ли , хайде да направим проста сметка : Едно РПГ тежи около 5 кг. с цена (без отстъпка ) около 70 лв. (40 дол.) с ДДС от завода Милите ни американци го продават "евтино" за мин.200 дол.(техните са по около 700 дол.) Та да си дойдем на думата 23000 кг. по средно по около 30 дол./кг. ( и то само от две доставки , а войната продължава от години) ... е май има кой да го интересува...

А ти що не купуваш по 70лв и не продаваш по 200$? не ти трябват пари ли?

А бе дира защо ми скрихте коментара?Може би защото бях написал че сме дали оръжие да се избият човеците?Извинявам се!Неправилно съм се изразил.Оръжието което сме дали било за фойверки и за траурни салюти.Сега добре ли е?

Що не идеш да протестираш пред фабриката в Казанлък ли е, в Сопот ли е? Да кажеш на местните, че с техния труд убиват хора. Да ти хвърлят един бой и да се кротнеш.

От два месеца, откакто дир празнува някакъв юбилей и си смени собственика, коментариите, които най-не харесват на американските господари изчезват безследно ....

23 тона? Американците колко? Русия колко? Турция колко? Списъкът е безкраен, цял свят иска тия да се изтрепят

цял свят , само западната демокрация начело със САЩ , заради природните ресурси, с случая нефт

Pesh0

И защо Американците поръчват оръжие от нас а не пратят тяхно да им работи икономиката ? 1 Не ИСкат да се разбере кой точно подкрепят. 2 Опозицията не им иска оръжието ? 3 Пред света се правят на неотрални ?

Ако беше по-умен, сам щеше да се сетиш за причината. Ама явно не си. Причината е далеч по-прозаична. Нашето е много по-евтино. Как си представяш американец да стърже цял месец на машината за 800лв?

Pesh0

това определено не е причината . Сащ си печата долари на воля и не я бърка толкова хартията .... А Буш реве всичкото производство да се завърне в америка и притиска частни фирми. А Държавата .... да не си произведе ...

Българското оръжие е просто за употреба и поддръжка, сравнително евтино и качествено. И освен това в района са свикнали с руските стандарти за оръжие. Американското оръжие е малко по-скъпо (има цени на оръжия на цивилните версии на армейски оръжия) но е по-сложно за поддръжка. анериканците имат и скъпи и сложни оръжия наистина, но все още акъла им стига да не ги дават в ръцете на терористи. Достатъчно се мъчеха да си съберат Стингърите дето ги раздаваха на талибаните в Афганистан. Сега най-много да дадат по някоя управляема ракета ТОУ, модел 1970.

шегувате ли се бе хора, това за детски рожден ден ли е? Толкова много повече е изнесено...

Сирийската опозиция от 4 години все прави арабска пролет. И с помоща на България са цъфнали, та и вързали. Добра работа!!! Честито ! Е В А Л А!!! АШКОЛСУН!! Да са живи и здрави сирийските дечица! НА РЪЦЕ ДА ВИ НОСЯТ!! ШУКАРА!!!

Жалко но е истина , че подкрепяме идил тези същите които заедно с Ердоган ще ни колят след време..?

За пореден път ми изчезват коментари. Което за мен означава само едно - чао.