Меркел: Няма да въоръжаваме Украйна

Ангела Меркел потвърди, че Германия няма да доставя оръжие за украинската армия. Барак Обама обмисля дали САЩ да доставят на Украйна нападателно оръжие.

Обратно в новината

Коментари - Меркел: Няма да въоръжаваме Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мадам Хитлер , що не прати лекарства на украинските мирни жители,вода ,храна ,дрехи, за децата шоколад. Или нека мрът, а ?

Че защо да я въоръжава, като САЩ и (НАТО) я въоръжават.

Тази игра вече е изтъркана. Първо една страна "помага", после друга, след това трета страна, разбира се все натовска. Така си разпределят оръжейния пазар в Украйна.

БАБА МЕРКЕЛ ДОБРЕ СЕ ДЪРПА ЗАЩОТО РАЗБИРА , ЧЕ ЕВРОПА ОТНОВО ЩЕ ПЛАМНЕ.ТЕЗИ АМЕРИКАНЦИ НЯМА ДА МИРЯСАТ ДОКАТО НЕ УНИЖОЖАТ НАСЕЛЕНИЕТО И В АЗИ И В ЕВРОПА. ИНТЕРЕСУВАТ ГИ ТЕРИТОРИИ. НЯКОГА В АМЕРИКА СА ИЗСЕЛВАЛИ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НА ЕВРОПА.ИЗБИХА ИНДИАНЦИТЕ ЗАГРАБИХА ВСИЧКО. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ИСТОРИЧЕСКИ СЕ ОКАЗВА , ЧЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ КОМАНДВАТ СВЕТА .

Не знам, живях в Америка и в Германия, бил съм и в Русия. Никой никого не иска да унищожава, освен разни малоумници, които си мислят, че всеки е враг.

Те нормалните хора в тези страни естествено че не искат да унищожават никого, но малцинството "богоизбрани" които ги управляват искат точно това.

Бъркаш се с Австралия. Америка е била колонизирана първо от пуритани, със здрави морални ценности, които за съжаление са деградирали до Лейди Гага и Майли Саиръс.

Май ти бръкаш - тия ПУРИТАНИ, със эдравите морални ценности как эа нема и 100 години успяха да иэтребят над 10 милиона индианци и да върнат робовладелския строй под "строгия поглед" на статуята на Свободата?? "Демокрация" стъпила на труповете на милиони хора от цял свят = Демокрация по американски !

Тя мрежата гърми от клипове на заловено американско, унгарско и полско оръжие в Украйна вий сега са сетихте да я "въоръжавате". Дайте им прашки, че не могат да се справят дори с нискотехнологичния АК завалиите.

Дреме ми на хуя, че ще я въоръжавате!! Е, .. ще го държа ...надървен!?

Върхът!! Много е дипломатично!

Че кой ще го изполсва това оръжие? То не останаха мъже вече. Младите, които са живи и не са избягали в Русия вече за жалост ги убиха сънародниците им от източна Украйна. Освен, ако оръжията не са окомплектовани с някой църен украински войн. Щото даваха по телевизията преди няколко месеца такива украински войници. Бяха се навлекли от глава до пити- камуфлаж, ръкавици, маски на цялото лице, черни очила и каски. В първия момент се зачудих защо са навлечени така и то в тила вси още на Украйна по време на една среща за примирие с руска делегация. Имаше други войници бели и руси повечето, без каски и маски. Личеше че са украинци. Но имаше един, изглежда нямаше тъмни очила и покрай отворите за очите се виждаше една черна кожа, но по черна от на нашите и от на украинските цигани също. Дали не са били украински негри се питам. Ама като се замисля, този район населението е предимно славянско и са с по светли кожи, да не кажа бели. Какви ли ще са били тези чернокожи, се питам все още и не мога да си отговоря. Е не мислете, че съм си помислил, че са американци. Те не са черни, моли ви се. Те държава изградена от изгонените престъпници от Англия, Испания, Португалия и др. западни държави на Европа. А там са белокожи. Нали? Как да станат от бели родители черни деца? Невъзможно, нали?

ВСИЧКИТЕ РАЗБИРАТ ЧЕ АКО АМЕРИКА ДАДЕ ОРЪЖИЕ В ЕВРОПА ЩЕ ИМА ВОИНА !!КОЕТО ИЗГОДНО (И ИКОНОМИЧЕСКИ И СРАТЕГИЧЕСКИ ЗА ХАМЕРИТЕ ) ТЕ НЕКА СЕ БИЯТ А НИЕ ЩЕ ПРАВИМ ПАРИ !!! ЗАТОВА И В Б-Я Е НУЖЕН ВАРНА (БАЗА АМ-КА)

Барак Обама обмислял...Ха! Бас държа, че американските оръжейни олигарси отдавна снабдяват Украйна с оръжие под благословията на Обама. Както са снабдявали и Хитлер някога. Което не пречи морално на американците сега да се пишат освободители на човечеството от Втората световна война, макар че влизат в нея малко преди края й, когато вече е било ясно кой ще е победителят. САЩ отскачат като доминираща икономическа сила в света именно заради военните си доставки И ЗА ДВЕТЕ ВОЮВАЩИ СТРАНИ и през Първата, и през Втората световни войни, от които накрая винаги се озовават "победители" - но войни винаги на чужда територия и за сметка на местните народи. Тази политика продължава и сега.

точно така, американските компании отдавна снабдяват Украйна с оръжие и техните армии сяа тези, които избиват украйнското население

Меркел може да говори едно , а да прави точно обратното. Политици..., кой ли им вярва!

На германците май започва да им става ясно, че не могат да надиграят РФ на територията на бивша Украйна и още, че целия масраф ще е за тяхна сметка...

По- добре да се дадат пари за потопите в България, отколкото да се сее смърт! Ние и и без това сме обградени само от роднини и в Турция и в Македония и в Украйна и в Русия и в Щатите! Кой ни мисли злото, че да се въоръжаваме! Непрекъснато обаче някой ме следи в интернет като че ли съм терористка!

Много е лесно :Съберете се на върха и разделете Украйна по мирен начин! Който иска да премине от едната и от другата страна! Великите сили да осигурят средствата. Да, ама не , как ще се оправдаят милиардите за въоръжаване!

ТОВА ИЗОБЩО НЕ Е ЦЕЛТА НА АМЕРИКА......

val55

То техника, оръжие, и сега се дава на Украйна, но не се афишира. Техника, и може би оръжие за Украйна преминава, и през нашата страна поне така се писа преди дни. Ако САЩ, и другите от НАТО, като включвам, и нашата страна започнат официално да доставят оръжие това, ще развърже хептем ръцете на рашките, и патакламата може да завърши много бързо, но това е против интереса на янките и слугите от ЕС. То ситуацията, която се задава почти е ясна на всички, които я следим. Неофициално рашките помагат на опълченците, както янките и някои страни от НАТО на укрите. Тази ситуация неможе да продължава до безконечност, и всичко, ще се реши, още тази година. Да му мислят тези от десен сектор тепърва, какво ги чака, както измъчват и разтрелват без съд и присъда това ги чака, и тях, че и по зле. Работите отиват на зле за тях, и техните поддръжници, а това света тепърва, ще го узнае, и за двете страни особено за фашистките батальони. Те, що народ изгина заради цветната революция, и съвсем умишленото подпомагане на фашистката хунта с инжекции от милиарди долари. Много е вероятно тези инжекции да се бият на мъртвец, и някои ,те си се знаят, кои разчитат да го съживят. Който се бори за справедлива кауза винаги накрая побеждава, но лошото в случая е, че загиват и ще загиват много хора. Аз не поддържам, и двете страни, но нашите управници да внимават с кои, и с какво се захващат. Дупенето вече не е прецедент. Променете ИЗ, и Конституцията веднага , а Референдума да стане неразделна част от нея няма време. Нашите управници да бъдат така добри да не ни вкарват във 2 студена война, а недай Боже в нещо много по лошо.....Как не се намери поне един да прогледне поне с едното око, какво се задава и какво ни чака, но не само от природата, Това, което ни се случва не е случайно, а следствие на това, което сме направили преди, а сега недейте продължава.... Бре, луди умора немат, а за тая работа си има....нищо срамно, но нека това да не е на гърба на народа....

Бабо Меркелче, я и ти хвърли едно око: Много дела на нашата партия и нашия народ ще бъдат изопачени и оплюти както в чужбина така и в нашата родина Ционизмът, който се стреми към световно господство, ще ни отмъщава за нашите успехи и постижения. Той все още гледа на Русия като на варварска страна и суровинен придатък. Моето име също ще бъде обругано и оклеветено. Ще ми припишат много злодеяния. Световноят ционизъм с всички сили ще се стреми да унищожи нашия Съюз за да не може Русия никога вече да се въздигне.Силата на СССР е в дружбата на народите. Острието на борбата ще бъде насочено преди всичко към разрушаването на тази дружба, към откъсването на покрайнините на Русия. Трябва да признаем, че тук не всичко сме направили. С особена сила ще надигне глава национализмът. За известно време той ще подтисне интернационализма и патриотизма, но само за известно време. Ще се появят много вождове - пигмеи, които ще предадат своите нации отвътре. Като цяло развитието в бъдеще ще тръгне по по сложни и даже главоломни пътища, завоите ще бъдат изключително остри Нещата отиват натам, че Изтокът ще се разбушува ще възникнат и остри противоречия със Запада. И все пак, както и да се развиват събитията, след време погледът на новите поколения ще се обърне към делата и победите на нашето социалистическо отечество. Новите поколения ще развеят знамето на бащите и дедите си.Те ще строят своето бъдеще по примера на нашето минало. Йосиф Висарионович Сталин

Вие изглежда "гоните" 75-80г. Имате ли бронзов бюст на Вожда вкъщи?

Без доставката на огромни количества тежко оръжие на украинската армия, като ракети, самолети, танкове, артилерия и БТР-и, никакви дипломатечески усилия няма да имат смисъл. Меркел е лицемер и бизнес лобист. Украйна трябва да има огневата мощ да изтрие от лицето ан земята Донецк и Луганск и едва тогава може да се допусне нещо, като възможност за преговори и то не с бандититете, а с Путин.

Ти май и концентрационни лагери с газови камери ще препоръчаш. За съжаление дребни хитлеровчета и сега се снишават в редиците ни, чакайки своя ред да блеснат...

след като сепаратистите обявиха, че мобилизират допълнително сто хиляди човека, откъде ще вземат въоръжението за тези новомобилизирани и стотиците хилади тонове логистични съоръжения и материали за да бъдат поддържани в някаква боеспособност!?При тоталното обезлюдяване и разрушение на районите, където се намират!?

чеченците откъде другаде. е може и чат пак някой руснак - от миролюбивите запасняци.

Украинците скоро ще им доставят американско уръжите, може да имат малък проблем как ще боравят с него, ама ще се научат!

Някой може ли да ми помогне с превода: антонежов.рф /stati/spisok-voennykh-prestupleniy-soedinnnykh-shtatov-amer iki.html

Заповядайте: link

Мечката пак ще направи парад в берлин.

в Берлинския зоопарк ли ?? може

Те много добре знаят.

След като санкциите срещу Русия нямат никакъв ефект и напрежението в Украйна не спада, какъв е смисълът от по-нататъшни санкции?

докато остане путлер по къси гащи трябва да има санкции

val55

Неразбирам много от политика, но когато Путин остане по къси гащи, ако въобще стане това, то ние със сигурност ще сме без гащи. Това, ще доведе до, още по бързо да ни оправят, кои ли не, че сега имат малко затруднение, защото все още имаме гащи макар и да са прозрачни. Само първият път е по болезнено така, че вече, кой дойде се ни го навира... с една станахме поточна линия. То си има и друга дума ама найсе....

ЯНКИ, НЕ ЗНАМ КАКВО МИСЛИТЕ, НО СЕ ПАЗЕТЕ ОТ РУСКИЯ МЕЧИ ОТГОВОР!!!!

Баба Меркел не я слушайте какво говори , а гледайте какво върши.Украйна е пълна с оръжие от НАТО /вкл. и от България/ но им трябва персонал. Скоро ще се прехвърлят бойците от ИД и клането в Украйна ще продължава.

да удари шамар на московската хунта

То това да не е като баща ти да ти удари шамар, като разбере, че искаш да ходиш на гей-парад?

В Донбас под ударите на войната живеят 7000 от общо 895 000 българи в Украйна. Много от тези хора бедстват, защото останаха без дом и средства. Сега им пращат и повиквателни да воюват в Донецк и Мариупол. Това е страшно!

на отвлечените от рашистките орди, по време на бандитските им походи в Отоманската империя. Нерадостната съдба на тези българи е описана много правдиво от Г.С.Раковски. Та сега е момента потомците да отмъстят на чингисхановския поробител.

Не се притеснявай, ти си отмъстил на родителите си със самото си появяване на този свят !

Тези българи вече са порусначени. Те са руският аналог на помаците и македонците. Имат предимно руско самосъзнание. Ходил съм там.

БЪЛГАРИ В РУСИЯ НЕ МОГАТ ДА СЕ ЗАПИШАТ КАТО БЪЛГАРИ?

Не лъжи като дърт циганин, в цяла Украйна българите са малко повече от 200 000 - къде ги видя тия 800 000 българи??? За Донецка и Луганска област общо може да са към 7000, с това съм съгласен.

Меркел да не се ослушва а да изпрати на украинците десетина танка Леопард 2. Или колкото им се откъснат от сърцето ;-)

Искаш опълченците да иамт и такива трофеи ли? :))))) Виж сега, изпращането не е проблем, проблемите почват после. Кой и как ще ги управлява, командва, снабдява с муниции и консумативи, сервизира?

Какви опълченци, бе пич? Там има само руски наемници. Опълченци са съвсем друго нещо и те не са бойци, а помощни формирования за извънредни ситуации. По правило опълченците са зле подготвени по воено дело и едва ли биха пленили танкове.

Кaкво дa им дaвaт оръжие нa тия aбдaли,то иръжието сaмо не може дa воювa,кaкто им го дaдaт,тaкa скоро ще попaдне в ръцете нa опълченците,тaкa,че дaйте им,нямa проблем и aло дa е кaчествено,aко обичaте !

7000 българи под ударите на войната в Украйна! Пращат им повиквателни да влизат в бой! Българи от размирната Донецка област от 2 месеца чакат хуманитарна помощ и морална подкрепа от правителството ни, пише Труд. Апела им отправиха във Варна председателят на Национално движение Възраждане Костадин Костадинов и Николай Плагов, който от 1992 г. е координатор на бесарабските българи в Североизточна България. Плагов показа писмо от донецко-българското културно-просветителско общество Възраждане, което лично депозирал на 3 ноември 2014 г. в Агенцията за българите в чужбина и при кмета на побратимения на Донецк град Пловдив Иван Тотев. В него от Възраждане молят нашите власти спешно да пратят на сънародниците ни хранителни консерви, захар, брашно, хигиенни материали и отоплителни печки, като адресират доставката до Бердянск, където все още може да бъде получена безопасно!

Г-жо Меркел, сама ли взехте това решение или Обама ви го наложи. Все си мисля, че и той мисли така, само че трудно ще излезе от тресавището Русия и търси някой да му подаде ръка за помощ.

Вече започваме да си идваме на думата. Ясно беше, че да изплуват от блатото на кризата на САЩ им трябва война, където да доставят оръжие, следователно да увеличат производството им, следователно работни места и т.н. А ако тази война е в Европа - е допълнителен бонус. Слаба и разпокъсана Европа, на всичкото отгоре воюваща и заплетена в паяжината на санкциите, със затъваща икономика - какво по-добро за задокеанските ни съюзници.

Ама САЩ изплуваха от кризата! Русия се дави във финансова криза и по твойта логика и трябва война. Това обяснява руската агресия в източна Украна и анексирането на Крим - все стъпки към война.

Всъщност ти да си чул в "анексиран" Крим да се води някаква война ? Следователно за мирното решение на конфликта в Украйна има много ефективно решение ....

Остава да си намериш аборигени, като руснаците за да я започнат. А, че и лицето Путин В.В. не иска силна Европа и това е ясно. Все пак руската армия се сражава на изток от границата а не обратното.

Дори в Западна Украйна, всеки трети човек отказва да служи в армията. Тая война няма как да бъде спечелена от Украйна и тя напразно жертва хора и средства. Но нали други умират на фронта, а не политиците. Така че тук никакво оръжие няма да помогне.

Предлагаш да се предаде Украйна на Русия и да прекрати съществуването си. Това няма как да стане, нали?

Още преди започването на гражданската война и присъединяването на Крим Путин предложи на Украйна наистина мирно решение - федерализация. Ако тогавашните тикви я бяха приели - сега нямаше да съществува проблемът Украйна, и хората щяха да си живеят в мир. Но първият, който се обяви против федерализацията, беше не кой да е, а Джо Байдън. Та сега ясно ли ти е кой дърпа конците на украинското правителство и кой няма никаква изгода от мира?

Ми то стига и само да ги забавят докато им фалира икономиката. То е ясно, че руснаците имат повече оръжие, няма как да е иначе, ама акъл дали имат се пита в задачата.

да бе, те от напълно разрушена страна с 20 милиона назад - успяха да я възстановят без чужда помощ, чакайте.

Ти си чакай, явно нищо не разбираш, щом така говориш.

Построиха си държавата с ресурсите на цяла източна Европа и то само за да се сгромоляса 45 години по-късно.

Ако им доставят, нашите хора ще го продадат, а в Судан, я при ИД.

Военното решение на конфликта се търси усилено от Путик. Отказът или забавянето на ЕС и САЩ да помогнат съществено на украйнският народ да отблъсне руския агресор може да се окаже фатално за сетовният мир. Това поведение на демократичните държави и на тоталитарна Русия не е нещо ново. Западните пичове така изоставиха унгарците през 1956-та, Чехите 1968-та, източните германци преди това. Едва през деветдесетте години на 20 ти век Рейган реши и срина империята на злото. Сега от изток отново се надига някакъв руски реваншизъм и трябва на време да се озапти, иначе ще се берат големи ядове.....

бла бла бла бла бла...

Това вече е сериозен аргумент от "умен" русофилски хулиган!

Военното решение на конфликта се търси от Путин, но той призовава непрекъснато към преговори, предлага мирни планове. Добре, ще кажете - хвърля прах в очите, а тайно помага на опълченците. (Че не праща войски в Новороссия вече стана ясно, не от кой да е, а от самия нач.щаб на Украйна). Но как да си обясним факта, че възобновяването на военните действия стана след заповед за настъпление на Порошенко, който е американска марионетка. как да обясним, че самият той не спази минските договорености за прекратяване на огъня, а и не освободи, както беше договорено в Минск донецкото летище, а укронацитата продължиха да обстрелват от там жилищни квартали?

Виждам поне две лъжи: 1. Факт е, че руски военни формирования се бият на страната на сепаратистите (спомни си за тезата за руски военни, прекарващи отпуските си като "доброволци"). 2. Жилищни квартали се обстрелват и от двете страни не нарочно, а по грешка. Това са неща от войната.

Не си в час - ядовете на ЕС и САЩ тепърва предстоят. Ако беше чел поне малко, щеше да знаеш, че по-голямата част от чуждестранните фирми (предимно щатски и немски) в Русия вече са изкупени от държавата практически на безценица (заради срива на рублата), и много хора се простиха с огромния и ненаситен руски пазар. Същото е в сила и за тези, които заради санкциите прекратиха търговските си отношения с Русия, независимо от цената, която плащат. А ситуацията в Русия в момента е такава, че изгубиш ли веднъж мястото си на пазара, връщане няма - там вече са се настанили други, които гледат собствените си интереси, а не тези на САЩ. Още повече, че никой няма да помогне на губещите да си върнат мястото в Русия - и най-малко САЩ, които нямат никакъв интерес от това.

млади момчета и момичета сте (както се вижда от хъса в коментарите) и не знаете какво става. на щатите е необходим враг. иначе не могат да се развиват. такава им е политическата система, че ако няма враг - няма и оправдание на президента да иска пари от богатите, които дават само от страх. така бяха построени и междущатските магистрали - да се придвижват бързо ракетите срещу Съветите, така бе финансиран 20 години в началото и интернет - да има военновременна връзка между ведомствата. Обама е принуден да се държи така, иначе никой не дава пари. А той има програма за финансиране на средната класа, която иска пари...

така бяха построени и между селските пътища за да ловят руските москвичи ??? та бива бива, ама бивол за мезе не бива байноле.

Не си прав, дядо Стояне! На Русия е нужен враг за да се консолидира и развива, иначе затъват във водката .... Все някой иска да им вземе богатствата и земите, а те не са на руснаците а на олигарсите :)

ами историята показва, че все се намира някой, прави са.

Значи светът да си затвори очите за руската окупация на Крим и агресията в Украйна, а? Колко удобно! Когато свършат аргументите да казваш: " Американците са си лоши по природа". Докога ще вярвате на подобни глупости?

имаше ли референдум?? - имаше!! Целия свят знае, че там живеят 70% руснаци, само ти - не!! Русия е водила 12 войни с Турция, 11 от които за излаз на Черно Море - и това е тяхна Зема от много години!!

Харекинтев, в Крим имаше референдум, хората си казаха думата. Колко пъти да ти се повтаря. А за агресията, пак ли да ти повтарям какво каза Виктор Муженко - "нямам данни за руски войски в Украйна"?! Или и самият началник щаб на ВСУ е агент на КГБ?

То хубаво да им дадат оръжие ама кой да се бие с него.Или да на стане така с това оръжие да гътнат Майдана.

Тоя нищо не е, слаба ракия е. Но очаквай включване от пъстрата - да видиш какво е това "класа"! В идиотщините, разбира се. На нея само геецът и щуравия са и конкуренция (ако не са едно и също лице де, защото понякога пишат от един IP)!

И както е казвал Чърчил навремето - ше получим позор + война.....

НАЙ НАКРАЯ ВСИЧКИТЕ РАЗДРАХА ЧЕ НИТО НАПОЛИОН НИТО ХИТЛЕР НИТО АБАМА МОЖЕ ДА ПОБЕДИ МАКАР И ЧАСТ ОТ РУСКИЯ НАРОД ! НЯКАКВИСИ СЕПАРАТИСТИ ПОРОШЕНКО КАЗА ЗА ДВЕ НЕДЕЛИ ЩЕ ГИ ЛИКВИДИРА !!! ДАНО СЕГА И НЕГО ДА ЛИКВИРАТ (НО Е НЕ РЕАЛНО ЩЕ ИЗБЯГА В САШ А И НЕ Е СЛАВЯНИН !!! НЯМА И НЯМА ДА ИМА СТРАНА КОЯТО ДА НАПАДНЕ НА РУСИЯ И ДА СПЕЧЕЛИ !! В ГРУЗИЯ ХАМЕРИТЕ ДАДОХА НАЙ СЪВРЕМЕННО ОРЪЖИЕ И ИНСТРУКТОРИ А ЗАГУБИХА ОЩЕ ПРИ САМОТО НАЧАЛО (РУСИЯ ГИ БЛАГОДАРИ СА ЦЕННИТЕ ТРОФЕИ)

Иванушка глупака, май ти е труден българския, не се мъчи.

Оставете го, Иванушка дурачок е толкова смешен!

соросоидите се събуждат. Ареее, да стартираме мачкането им СЕГА!!!

Ставайте българи с руско самосъзнание! Вашият отговорник и бригадир снайпер нареди.

А БЕ ПРОДАЖНА ПОМИЯ НЕ ВИЖДАШЛИ ЧЕ С 10 ПЪТИ С ПО НИСЪК ИНТЕЛЕКТ --ПРОСТОТИЯ

Атакистчетата, вие не спите ли бре или сте на 3 смени. Путин ще ви даде ордени, герой на СССР. Дерзайте малоумници!

Сутрин първо минавайте през тоалетната, преди да се изходите тука!

Боклука Обама скоро ще си живее някъде за сметка на американеца като принц, но в същото време 42 милиона американци, плюс 3 милиона деца са без дом в САЩ да ви еба майката,,,

Както казал Путин: - Щирлиц, този път вече го прекали! Жалко, а уж не си каруцарски интелигент.

Дано лицемерите от ЕС и САЩ най-после осъзнаят , че предизвиканият от тях конфликт в Украйна не може да решен по военен път , защото поддръжката на Русия за сепаратистите е превърната в национален приоритет

Ако нещата продължават в този дух, дните на боеспособност на дебалцевската групировка на ВС на Украйна са преброени. Колкото и добре да са окопани, ГРАД-овете на опълченците ще ги пометат. Който оживее - в плен. По-интересен е въпросът, какво хунтата ще противопостави на освободилите се, сили на опълченците, след капитулацията на дебалцевската украинска групировка. Провалилата се мобилизация лишава войските на хунтата от жива сила, техниката вече явно остро липсва - вчера в интервю един от командирите на опълченците отбеляза, че срещу тях вече се изпращат танкове Т - 55 - морално и технически остарели и лесни за унищожаване със съвремени противотанкови оръжия. Мунициите, които украинската армия използва също са стари и в голямата си част - негодни, което се подтвърждава оит големия брой невзривени снаряди и ракети от РСЗО. Яценюк, опитвайки се да мотивира войските си, им обещава допълнително по 1000 гривни, за всеки ден, прекаран на фронта, но дали има от къде да ги вземе?

Има, разбира се, някаква възможност краварите да започнат да снабдяват укровермахта с нападателни оръжия, но: Ако това са американски оръжия, то те ще са непривични за украинците, въоръжени до сега с руско/съветско оръжие, което означава необходимост от обучение и преподготовка на и така неопитните бойци от новобранци. Освен това, ще е необходима доставка на боеприпаси, поради разлики в стандартите, ще започне бъркотия. Не можеш да стреляш например с американска 155 мм гаубица със 152 милиметрови руски/ съветски снаряди, американските автоматични пушки не стрелят със стандартния за АК 7,62/39 патрон. Ако е оръжие от складовете на новите натовски страни, бивши членки на Варшавския договор, кой ще го плаща и какво ще спечели американския ВПК от това? Освен това, подобни оръжия и муниции ще са остарели и в голямата си част негодни или неефективни. И така вечният въпрос "Что делать?" е нависнал със страшна сила над водачите на хунтата. И отговорът е май, като дадения в една класическа руска комедия, на мошеник, комуто предстои влизане в затвора - "сухарей печь"!

Цифра - руснаците загубиха 6 месеца, докато превземат и преди това разрушат напълно летището в Донецк. Дебальцево е обкръжено още от август 2014 год. Още се мъчат и поливат обилно с кръв и нищо. Като гледам, ще има още да тъпчат пред Дебалцево поне няколко месеца. И после? Краматорск - руснаците ще го сриват 1 година и ще го превземат, нататък е Славянск - 7-8 месеца... Цифра, Времето работи срещу Русия

Геец, чети какво съм ти написал. След загубата на групировката в дебалцевския чувал, а да я спаси вече може само чудо, хунтата просто няма какво да противопостави. Как според теб ще подейства на бойния дух, дори и на надъханите укронацита от Десен сектор, загуба, пред която тази от Иловайск е детска играчка?

"... варианта за доставка на смъртоносни оръжия..."Бре, какви ли са тези смъртоносни оръжия и колко смъртоносни??Все повече се убеждавам, че освен, че е пълен некадърник,президента на краварската нация е и откровенно луд! Я бързо им дай и ядрено оръжие, тоя не му ли е ясно, че ще има адекватен отговор и тогава, какво, да се разпали война в Европа а краварите, ни лук яли, ни мирисали?!

Украйна не е в нато, ние сме там. Защо нас не ни въоръжат?

щото нямаме ш газ и трубопровод

Що бе, въоръжавайте я?! Така или иначе оръжията отиват при опълченците и с въоръжаването ще се ускори унищожението на киевската хунта.