Прокуратурата: Слаб контрол над оръжия и охранителни фирми

Върховната административна прокуратура обяви, че контролът над оръжията и боеприпасите, както и върху охранителните фирми от МВР не е достатъчно ефективен.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата: Слаб контрол над оръжия и охранителни фирми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

- Така един човек имал разрешение за картечница с цел самоохрана. - ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. Явно и прокуратурата работи в стил 'Жълт Шок' , на граждаски лица е забранено по закон да притежават автоматични оръжия, а само такива действащи на полу и единичен режим. Имайте предвид, че пистолет като Глок се води полуавтоматично оръжие, както и повечето карабини за ловни цели. Когато едно оръжие е с деактивиран автоматичен режим на действие, то се води в режима на който е приведена стрелбата т.е. единичен в най-честите случаи. Тази прокурорка да ходи да се прегледа на лекар, явно и там се напълни с неграмотни, мързеливи, злобни и устати селянки тип 'калинки' и връзкари спуснати отгоре..

Пълна глупост е да се позовава човек на закона, при условия че полицаите си пият кафето с престъпниците. В българия цялата измет носи оръжие, само на нормалните хора не дават.

Трагична констатация на режисираната реалност... Защо изобщо създадохте 'охранителните фирми', господа от новия световен ред? За да елиминирате полицията и държавата. Целенасочено вкарахте престъпниците в схемата на вашето управление, за да 'размътят водата' и изкривихте правосъдието в своя полза. Жалко и глупаво, защото краят ви е предизвестен.

В България е пълно с незаконни оръжия. Има и законни, разбира се. Само че напоследък се избиват с ножове. Има и бая жертви на автомобилни катастрофи, доста удавени, има случаи на взривени газови бутилки, и нито един случай на някой, убит със законно оръжие. А, имаше няколко грабежа, пак с незаконно... Крайно време е да се забрани НЕЗАКОННОТО оръжие! И да се даде на нормалните Българи законно такова.

Напротив! Много е затормозен режима по издаването на разрешително за оръжие и е пълна простотия и бюрократщина, а право да притежава оръжие трябва да има всеки българин според мен!!! Трябва да има законови промени по модела на петата поправка в САЩ и да видите как бързо ще изчезне битовата престъпност като гръмнем законно няколко мангала, които са ни влезли в имотите да ни крадат!! Освен това, тарикатите далеч няма да си позволяват волности, защото реално всеки ще е въоръжен и освен това и политиците ще внимават, защото въоръженият народ е реален гарант за това политиците да работят в негова полза!!!

И какво, да почнат да ни стрелят полицаите както стрелят в Кравария(от страх да не ги стрелне тях някой психопат? А това за което говориш няма общо с това дали имаш или нямаш право да притежаваш оръжие. Това е друг закон които се отнася за частното имущество и как може да го защитаваш - за това съм съгласен. Ако има някой нарушил частната собственост с цел да краде и руши в процеса, нека имам право да го обезвредя (по какъвто и да е начин) без да се страхувам от Закона и за своята свобода.

Да, иманно това касае! В тази връзка го казвам! Не съм американофил, нито русофил, но съм законофил и съм ЗА българите да могат да притежават свободно огнестрелно оръжие и да си защитават имуществото, здравето и живота! Имам скорошни наблюдения от САЩ и там видях как можеш да си купиш оръжие (не само пистолет) за по-малко от 30 минути само срещу шофьорска книжка!! Проверяват те и те питат колко патрони искаш! Мисля, че трябва да има промени и у нас да се улесни свободната покупка и съответно притежание на оръжие и същевременно да се направят съответните законови промени, за да имаш право и да използваш оръжието при крайна нужда, точно както е в демокрациите, на които уж подражаваме!

Всичко това касае ЗАКОННО притежаваните оръжия! А колко са (предполагаемо) незаконните такива и там какво следва да се направи? Защото, нали, на някой като му отнемат законното, той пък ще си купи незаконно!

vasil

По разни преценки незаконните оръжия у нас са грубо към милион!!!Кога са произведени и доколко са годни е друг въпрос-от стари манлихери,маузери,парабели,валтери,та до казанлъшките калашникови и макарови ,с които ставали най-често поръчковите убийства,разни ловни оръжия и пр.Създава се впечатление,че най-много глупости със законни оръжия вършат бивши(а и настоящи)полицаи и военни.

МВР-то не е констатирало нарушения на Закона за движение по пътя от т.н. "кортежи"?! Нямам думи! А някой да е виждал кортеж, който се движи с нормална (законова) скорост?!Аз не съм виждал!В градовете се движат със 80-100 км/ч минимум, а по магистралите отиват към 160-180! Поправете ме ако греша!

някой виждал ли е полиция да спре за проверка кортеж?

Страшни са не хората имащи разрешителни и притежаващи законно оръжие.Страшни са огромното количество незаконни и нелегални оръжия и техните притежатели,които хал хабер си нямат от нормите за притежаване и употреба на оръжията според законодателството ни.Това са голям брой бабаити и комплексари особено в малките населени места с нисък образователен статус и изкривена психологическа устойчивост които в критични ситуации лесно намират изход от комплексите си в употреба на оръжие.Подобно е и положението с вманиячени подрастващи и слабообразовани бабаити и личности с криминален уклон в крайните квартали на градовете.

в България започна да действа. Явно го е страх. Изявленията на прокуратурата ще бъдат повод за мащабно изземване на оръжия. "Да не би да гръмнат по посока - върховете." За едни ще може - за други няма да може.