Отново разрешиха да се правят патрони вкъщи

Депутатите разрешиха ловците и спортистите да си правят патрони в домашни условия - до 1000 броя капсули и до 1000 грама барут.

Обратно в новината

Коментари - Отново разрешиха да се правят патрони вкъщи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

BRAVO, един смислен, адекватен и компетентен закон. В цяла Европа, САЩ и Азия тази дейност е традиция, даже Русия... Един много важен детайл е, че бяха допуснати хора от стрелковите (ловни и спортни) среди за консултанти, а не пореден закон под сурдинка! На тези които не знаят, малко пояснение: - Преснаредяването за ЛИЧНИ нужди позволява по-добър тренировъчен процес за спортистите, напасване на муницията по конкретния пистолет/пушка/стрелец, по-прецизна от заводската муниция, в пъти по-ниска цена от заводската. - За ловците, с техните цени на карабинните патрони е явно ползата, но също така става дума и за прецизност. Става дума за по-добър тренинг и оттам по-малко ранени и "страдащи" животни... С една дума един закон от който има само ползи за законовите ползватели. Поздравления

най-компетентното правителство! честито да ни е и още по-честито загробването ни! ние нямаме вече хляб с какво да си вземем, те ни хвърлят пак прах в очите!

Голямо лоби имат ловците в лицето на ГЕРБ, голямо лоби имат и пушачите. Това е единственото, което ме разочарова от ГЕРБ до сега. Докато се стреля по всичко и няма осъдени бракониери, докато се пуши където ти падне докато не видя свободни животни покрай пътя, както е в цяла Европа тука няма да стъпна, нито аз нито децата ми. То аман от селяндури по села и паланки готови за едната мръвка да летят и на бой.

АМА ТЕ ЧАК СЕГА ЛИ РАЗРЕШИХА ДА СЕ ПРАВЯТ ПАТРОНИ В КЪЩИ?АМА ТЕ МНОГО СА ЗАКЪСНЕЛИ- ЩОТО НИЕ С ВУТЕ ГИ ПРАВИМ ОТ ПРЕДИ 20-ГОДИНИ.Е СЕГА ВЕЧЕ НЕ НАРУШАВАМ ЗАКОНА.БЛАГОДАРЯ.

Най - накрая един смислен и добре написан закон!

От 1000 бр.капсули наистина могат да се направят 1000 бр.патрони.От 1000 гр.барут обаче могат да се направят около 600 патрона.На всеки патрон се поставя 1,5 -1,7 г.барут.Така че ,не се връзват нещата.

И аз това досега смятах и все не ми се равняваха сметките. :)

В закона се казва "до 1000" патрона, а не 1000.

ОТ ДНЕС ВЕЧЕ СЪМ СИГУРЕН ЧЕ ГЕРБ СА НАЙ-ЧИТАВОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДОСЕГА!!!!!!!!!!!!!!!!

А оръжие ще може ли да си рпавим при домашни условия? А снаряди? А малки атомни бомбички? ТЪПАНАРИ!!!!

Крайно време беше, в интернет има хиляди клипове как се презареждат патрони от всякъкъв калибър.

Браво! Народа вече е по-спокоен. Всички изпитваме неописуемо удоволствие от факта, че в НС се върши работа от Национално Значение. Вече не сме безработни и гладни...

всичко трябва да става под контрола на МВР! Само ЦЦ!

Килърите сега ще си правят патроните сами. Поредния лобистки закон.

Те и сега си ги правят сами. За ловците и спортистите става дума ехоуууу....

Взе ми думите от устата колега :).

абе малоумник - какво те бъркатебе тоя закон? Те преступниците не са със законно притежавано оръжие. Тези закони ограничават правата на съвестни граждани. Затова аз съм с 2 ръце ЗА за разрешаване притежаването на огнестрелно оръжие - но строга забрана за носенето му без разрешително. Така ако някой реши да ти влезе в дома и да те ограби и направи нещо на теб и семеиството ти, първо доста ще се замисли защото няма да знае дали ти няма да му пуснеш 10ина грама олово в мозъка. А пресъпниците - те не се съобразяват съз закона. Но закона не ти дава право на лична защита ако не разрешава притежаване на оръжие от всеки с чисто криминално досие.

Абе като издават разрешение за оръжие не се ли иска поне основно образование? А г-н неграмотник? Не само, че не може да пишеш, но и с това възпитание си само за оръжие!

Е-е-е-е.., най-накрая тия да гласуват един свестен закон. :)