САЩ за първи път спуснаха оръжия на кюрдите в Кобане

Американските военни съобщиха, че са спуснали от въздуха оръжия, боеприпаси и медицински доставки за кюрдските сили, които отбраняват сирийския град Кобане.

Обратно в новината

Коментари - САЩ за първи път спуснаха оръжия на кюрдите в Кобане | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще започне да става лошо, ако политическият елит в Турция започне да заменя американската гилдия в Турската армия с такива проявяващи екстремистки виждания.

То имаше и заплаха, че може да си приберат 90те ядрени бомби които са предоставени на разположение на Турската армия.

Ердоган стана непослушен и САЩ се заиграват с Кюрдистан. Така става като купуват Китайски ПВО и Руски АЕЦ.

Ердоган: ко праиш ся...обама Обама: ко прая ли....това което се праи за да закрепя долара...а именн сериозен военен конфликт-повишаване на петрола и т.н.

границите и ги оставете да си живеят в собственя си свят не ми трябват никакви беянци и арабели или каквито и да е да си седят там да си живеят както искат..... тук както ние искаме - много е просто *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Кои граници да затворят? Не ти пука за мирните жители избити там , щото не ти е до гъза. Като дойде ред тука да става така - да не плачеш, че никой не ти обръща внимание. Турция е затворила границата - точно това е проблема - оставят населението да бъде изклано пред камерите на международните телевизии. Защото били кюрди . И какво като са . Утре ще ти кажат - ами те там некви си българи - какво ни интересуват. Помни ми думите глезльо.

REMEMBER VIETNAM???

каза че от арабскя свят ще трагне всичко маи следващите освободители ще са китаиците ха ха ха *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ще цитирАм една историческа книга, която четох в САЩ. Няма я преведена в България. Когато Турците завладяли Измир и заварили там само немусюлманско население, решили проблема както обикновено. Изклали местното население и на другият ден града станал мусюлмански. Най-силно впечатление ми направи израза "както обикновено", за това го и запомних. Така че, Баташкото клане си има предистория и съвсем не е нито случаен, нито изолиран случай. А за нас остават поуките.

Кое завладяване на Измир имат в предвид? Година? Междувпрочем в лето 809 година хан Крум ( той не е броил годините по християнски, ама 809 за по-лесно ) завладява Сердика-София. Местното население не е българско. Познай от един път какво му се случва.

САЩ си работят по план, но го правят така, че на баламите да им се струва, че се спъват в един и същи камък.

Ердоган е радикален ислямист и подкрепя хора чиято идеология е да унищожат всичко светско и цивилизовано. Самият Ердоган и правителството на мюсюлмански братя вече открито ограбват свободата на жените и насаждат ислямският закон (шериата) като изключително важен за просперитета на страната. Шериатът е визия която пряко отрича всички демократични свободи и ценности и така какъв е тогава Ердоган според мен е голяма опасност за страната ни тъй като открито или не вече се виждат резултатите от неоосманските амбиции на Турция в страната ни и региона. Като за начало сега ще ни напълнят с имигранти с които да не можем да се справим кои терористи кои не няма как да знаем Ако позволим това занапред, ще ставаме все по-лесна мишена и няма да сме проблем за болните им амбиции.

Основен противник ня Ердоган е Башар Асад. И Ердоган беше стоварил сухопътна войска на границата със Сирия и подготвяше джихадистите за война в турски военни лагери. Но Обама обърна палачинката заради петрола и джихадистите станаха противници на хамериканците. Това поставя Ердоган в крайно неудобно положение ....

А кюрдите станаха приятели на хамериканците, но по никакъв начин не може да станат приятели на турците

Бъркаш това е шоу, да покажем как ни пука за малките, малко фойерверки и готово. Какво е стратегическото значение на Кюрдистан за САЩ? Нулево или минимално, докато Турция е къде по важна с контрола над проливите.

Няма да въоръжаваме кюрдите срещу нашите братя мусулмани в Сирия! Ще въоръжим нашите братя мусулмани в Румения, и ако трябва още мусулмани ще им пратим от Сирия!

Браво на американците. Ако продължават така ще разпаднат турция.

ВСЕКИ Е ДЛЪЖЕН ДА БРАНИ ИНТЕРЕСИТЕ НА СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА, А НЕ ДА СЕ ПОДЛАГА И ЧУКА С ДЕ КОЙ СВЪРНЕ ЗА СОБСТВЕНО ОБАГАТЯВАНЕ.

А дано най-после постващите разберат философията на САЩ: "Ще се борим срещу ислямистите до последния кюрд и до последния сириец, срещу Русия до последния украйнец и т.н. А след това ще царуваме." Те никога и не са я криели таз философия. Само дето народите са проЗДи.....

Ей ама толкова ум и разум у вас, как не сте някой президент поне бе да му се невиди :)

За президенти се търсят предимно гадняри.

Не миналото. Бъдещето ще е тъмно като не може да видите очевадното. Учете се от сърбите.

турците решиха след 600 години слугуване, да не са подлоги подлоги на жидовете и последните просто им заявиха: "ние сме ви създали, ние ще ви унищожим.." И ще го направят... ердоганя създаде прецедент опълчвайки се на изсраел... Сега ще си плаща с лихвите...

Ето го... Атакаджия, путлерист фен на Ердоган! Кажи после, че Волката не муплащат от Анкаря за предателството!

Наименованието "турчин" е определение, в случая прозвище, идещо от староесейския еврейски език. Селджуците и караманите, които основават Османската империя, воюват с особена, дива жестокост, разширявайки границите на държавата си. Поради това есеите ги наричат "гадове". Така между ХІІ и ХVІ век селджуци и карамани съпътстващо започват да бъдат обиждани или по-скоро проклинани като "турци" (т. е. гадове)! Това налага султаните от ХVІ век, та чак до кърджалийските времена, да забранят употребата на това позорно определение, което в по-широко значение се тълкува като гад, гадняр, гадина, гадост, гадория, гаднярщина и въобще всичко, което би те отвратило...

Я дай източниците си на това гениално твърдение!

Който не е тъпак, копира и пуска в търсачката.

Следващата страна, която трябва да бъде дестабилизиранаа след Сирия, е България. По тоя причина, Турция съдейства на ислямските орди да бъдат прехвърляни в България. А Европа не ги приема по нататък. До като начело на държавата стоят национални предатели, Родината ни ще бъде в опастност. Надеждата сега ни е в ПФ. Нека сега ги видим Валери и Каракачанов какво могат.

Ердоган е демагог и двуличник.Официално той е за нато и е против ислямска държава,но задкулисно толерира и дори финансира джихадистите.

Целта на Турция е унищожението на кюрдите !Това е изключително цинично ..!

Сигурноста на Tурция над( НАТО, САЩ, ЕС) всичко????

Ти си чисто луд.

Не виждам какво им се дразнят хейтърите от форума.Просто хората са трудолюбиви, управляващите им имат идея какво правят и затова Турция ще бъде една от най-големите икономики на 21 век!

Просто щатите наляха огромни инвестиции в Турция, за да им служи за маша и пушечно месо. Много повече отколкото беше окрадено от България.

Нищо против турците нямам имам много против религията която открито отрича демократичните ценности и свободата на жените.

А тебе специално, какво те грее, когато кажат например, че Китай или САЩ- имат най голямата икономика. Така ще бъде и когато на тяхно место дойде Турция. Тука се говори за политика. А политиката на Турция, не е правилна. Именно заради това има и ще има още по -големи проблеми Най-после се срещнаха челно турската и американска алчност..А ние при всички случаи, продължаваме да сме губещи. НАТО щяло било да ни защитава при конфликт. Дрън-дрън ярина.

Колкото навремето защити Кипър-

Лъсна истинската позиция на Турция в защитата и подкрепата на ИД. Османската империя се възражда.

Aре стига сте чесали езици за турция,за тия които имат способността да виждат по-далеч от носа си е ясно едно.....кучета ги яли...както е казал чърчил за сърбия и българия-"това са две кравешки лайна през които е минала каруцата на историята"...стига ви толкова..,

Наименованието турчин е определение, в случая прозвище, идещо от староесейския еврейски език. Селджуците и караманите, които основават Османската империя, воюват с особена, дива жестокост, разширявайки границите на държавата си. Поради това есеите ги наричат гадове. Така между ХІІ и ХVІ век селджуци и карамани съпътстващо започват да бъдат обиждани или по-скоро проклинани като турци (т. е. гадове)! Това налага султаните от ХVІ век, та чак до кърджалийските времена, да забранят употребата на това позорно определение, което в по-широко значение се тълкува като гад, гадняр, гадина, гадост, гадория, гаднярщина и въобще всичко, което би те отвратило...

Защо ти е български паспорт омазан с кравешки лайна, Хасан ага? Или в Анадолу не можете да дишате без мириса им?

Интересно - САЩ е в правото си да въоръжава кюрдите на другия край на света, а Русия е агресор, когато праща хуманитарна помощ на руснаците, от другата страна на границата с Украйна, с която довчера са били една държава.

Турция отказва да помага на кюрдите и по скоро съдейства на ИД както с преминаването им към Европа така и с изкупуването на петрола им.

Сигурен ли си, че на моя коментар отговаряш!?

Ердоган защитава националните интереси. Няма НАТО, няма САЩ, няма ЕС. Гледат си собствения интерес и политика. Браво

Щом . Не ви ли прави впечетление ,че по медиите редовно има статии за Турция ,във повечето случаи със нападки но това не пречи за да им се вдига имиджа.могат нека да правят,тръгнаха от нулата а сега вървят със страшна скорост напред ,защото имат политици които защитават националните си интереси,до като нашите се чудят на кого да на продадат за жълти стотинки .

Турция в лицето на партията на мюсюлмански братя показаха истинското си лице. Те и съодитски шейхове направиха ИД толкова силна без подкрепа тези хора които до вчера бяха по дърветата няма как да наберат такава сила.

Никой не е бил по дърветата. ИД са наемници събрани от цял свят и финансирани от САЩ Израел, СА и Катар.

Ислямистка Турция е част от проблема на света с диваците от пустинятя, наречени ИД. Турция органически е свързана с терористите и самата тя е терорист по отношение на кюрдите. на Турция не следва да се вярва нито на йота. Тя не само че не съдейства на борците против джихадистката чума, но и активно им полага с убежище, транспортни коридори, доброволци и пари. Моллите на Турция не спират на насъскват правоверните мюсюлмани да ружат главите на останалите, а това се отнася най-вече до България като съсед, за нещастие, с тази гадна държава на регреса, тъпотата и назадничавостта. На всичко отгоре Турция си изгради тук, с помощта на мафиотската ДПС, бази на тероризма и опорни пунктове за окупация на страната ни. Развалът на дясна България и диктатурата на неукият Борисов са преки пътища за сриването на страната ни. На домът на нашите деца. Които уж много обичаме...

Виждате ли господа български политици, президенти, премиери, как се защитават националните интереси. Няма НАТО, няма САЩ, няма ЕС. Гледат си собствения интерес и политика. А Турция е член на НАТО от много години. Но ако ние бяхме на същото положение щяхме отдавна да предложим всичко което ни е заповядано от новите братя, без да помислим за народа и държавата ни. Справка - Южен поток, санкциите с/у Русия, признаването /първи/ на Македония, Косово, безплатни бази на НАТО и куп други дупедавщини.

Сигурноста на Tурция над всичко????

Въоръжиха едната страна сега другата - ноу проблем трябва да има хаос,кръвополития,да върви бизнеса с военно оборудване и най-важното да държат арабите и мюслетата ангажирани в собствените си нещастия да не се огледат и решат нещо друго, а и Израел е доволен и спокоен при такава ситуация. А това с недоволството на Турция -!? Ердоган не беше ли лидер-вожд на откровенно ислямска партия и паносманизъм. И тази каша я викат хибридна война с цел да накарат Русия да го отнесе в Украйна и Кавказ.

Когато в комшията гори, а ти нямаш желание да гасиш мирише на нещо много гинило, нали Ердгоган?

Ердоганчо искаше ИДИЛ да избият кюрдите в този град, но те се оказаха неочаквано упорити бойци.Сега отзад му бърка, че света въоръжава кюрдите!

Комшии не е точно... при тези спорове за собственост :) На кюрдите в един хубав момент ще им омръзне да живеят на свободен наем и ще поставят въпроса. А поставяне на въпрос с оръжие в ръка си е заплаха за сегашния собственик на имота :)

до сега СЪЩ въоръжава джихадистите, а сега реши да въоръжава комунистите. Важното война да има.

...ще накара варварите от ИД да страдат много.

САЩ затова се мазнят на Иран последните няколко месеца. Щото, ако Иран вкара войските си в северен Ирак, ще стигнат до границата на Саудитска Арабия.

Иран вече започна играта и не знам приматите от ИД къде ще се крият в пустинята.

Супер -следващата война ще бъде с турция и кюрдите янките подготвят нова война.

И за нас САЩ са подготвили кофти сценарии. Бъде сигурен. Турция е близо.

Турция води политика която открито изглежда като съюз с ИД и са основната причина ИД да станат толкова силна терористична организация, оказваха им постоянна подкрепа изкупуваха нефта и с тяхна помощ се надяваха да окажат по-силно влияние над други страни в арапският свят. САЩ си затварят очите, а проблемите с ИД стават все по сериозни защото се оказва че преминават свободни международните граници с фалшиви паспорти.

САЩ забъркаха лйнта по цял свят. Хората почнаха да не ги искат и харесват с политиката им на съсипване и използване на останалите държави. И всичко това за задоволяване на империалистични амбиции и икономически интереси на определени хора.

Ей, не се научихте да гледат по-далече от върха на обувките си , бе! Да за някой са лайна, ама за други МИЛИОНИ!!! Няма абсолютна справедливост, не го ли разбрахте?

От когато американски сенатори (МакКейн) се срещат с водачите на ИД (Абу Бакр Ал Багдади). А може би и от преди това. Много ти е ниска летвата с това оръжие, измисли нещо по-хитро!

Това заприлича на "Умно село", където за да се отърват от нападнали ги животинки, докарваха други да ги унищожат и после търсеха други да унищожат предните и т.н. :)

Аз пак да питам защо на 27.05 миналата година МакКейн се срещна в Сирия с водача на "ИД" Абу Бакр Ал Багдади. Който се съмнява, да види записите на CNN в тубата. И да питам отново защо на 29.05.2012 година Николай Младенов покани представители на "ИД" на срещата на т.нар. сирийска опозиция в Правец.

Враждуващи страни се срещат за да изяснят позициите си. Порошенко и Путин защо се срещнаха? Отговорът е очевиден, проста трябва да си на средно интелуктуално нива, за да го схванеш.

Аз, понеже съм със средно интелектуално ниво, преди да пиша, чета и гледам видеозаписи. Препоръчвам ти и на теб да го правиш. В репортажа на CNN се казва ЯСНО, че МакКейн се е срещнал с водачите на сирийските бунтовници (включително Ал Бгдади) ЗА ДА ИЗРАЗИ ПОДКРЕПАТА НА САЩ към тях в борбата им срещу Асад. Какви враждуващи страни бълнуваш?

И защо не отговориш на въпроса за срещата в Правец? Ние с кой точно от сирийските бунтовници враждувахме през 2012 година?

Таратор

Асенчо, ти си много сладка овчица, моето момче.

На практика Ердоган подкрепя ИД. Илиза, че тази организация е в пряко единодействие с Турция. Турците им купуват петрола, забраняват на кюрдите в Турция да преминават в Сирия и да помагат, не позволяват на натовски държави да ползват турски бази. Ердуган си показа истинското лице.

Само глупак не би забелязал че точно това се случва.

не само ердоган, изобщо турците си показаха истинското лице. Не съм чувала да са против точно тази политика на Ердоган спрямо ИД!! Гадни хора!

защопак турция ще помага на тез къурди дето з0 години по мраснишки зад гарба на аскера правиха атентати... сега да се бият сами.... защо избягаха в турция *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

нямам му доверие на Ердоган.Верно че проблемите наТурция и ПКК не са малко, но тук е маждународен проблем - война с фанатичният ислам и поведението на Турция е съмнително!!

Ердоган открито говори за величието на някогашната Османската империя и в политиката която води си личат маниакалните му властови желания, въвлича Турция в една политика, която обвързва държавата с религията и въвежда все по строго ислямските закони на шериата забраняващи редица свободи на жените и проповядващи ценности които открито противостоят на всички принципи на демокрацията и свободата. Вижда се също от космоса че ИД и Турското правителство на мюсюлмански братя са с близки виждания и можем да кажем дори скрити споразумения. ИД стана толкова силна единствено и само поради съдействието и подкрепата на терористите от Турция и саудитски принцове, които спомагат за разпространението на радикалният ислям на все повече места по света което си е бомба със закъснител. Трябва по-остра политика срещу тези явления защото това е игра с огъня, дано политиката на САЩ спрямо Турция се промени защото иначе това е предатеслтво срещу ЕВРОПА от страна на САЩ и е време ЕВРОПА да заеме по-адекватна позиция спрямо проблема, които с всеки изминал ден се задълбочава дори и в България свидетели сме как в редица ромски квартали в различни градове се появяват брадати пришълци които започват да проповядват радикални виждания за исляма, време е и службите да се раздвижат всеки ден е от значение те са изключително устремени и амбицирани в разпространението на шериата там където започнат да действат.

Всички тези събит са планир отдавна. Р е изцяло зависима от САЩ и ТР иконом може да бъде фалирана от Светбанк веднага. От друга страна САЩ дават всяка год на ТР 7 млд помощ, като я използват като свой инструмент вече за световната политика- САЩ дава форс на ТРнеоосманизъм-замислен от БжежКис и при нужда ще бутне ТР да води война без оглед къде и с кого Цел да се ангажира светът с конфликта и САЩ да не си платят дълга, както и да господстват. БГ ще бъде наритана при необходимост и ограбена.Европа е иконом гигант-смешно политическо джудже ползвано от САЩ за амер интереси.Ако успеят да запалят война ЕС-Русия си осигуряват 20 год рахатлък.Не е изключена договорка САЩ-РУС да се бият без Ядр О

Тази история ми прилича на сцената с Чарли Чаплин-стъклар и детето с камъните, което върви пред него!

Ясно. Следващия глобален терорист ще са кюрдите и след години САЩ и международната коалиция ще нанасят въздушни удари по укрепените кюрдски позиции ... Важното е алъш-веришът на оръжие да върви ...

добро утро бейби, я сега кажи ако ти пиочука ИД на вратата и ти каже че от днес живота ти е халифат, какъв ще станеш? Терорист, заложник или просто ще развееш бялото знаме и ще се примириш?

Купуват го бе шапшал. Преди и след ембаргото.

Чакай сега я спокойно обясни. Ако искаш да кажеш, че янките купуват руско оръжие и го дават на ислямистите, то ти изобщо не си в час!

Прав си! Янките сами произвеждат калашници и патрони за тях...

И на двама Ви с Хан-а да обесня.... До колкото екстремистите са снабдявани с оръжие, то е от запада.. само преди 5-6 месеца запада ревеше и ги защитаваше... ако екстремистите имат руско оръжие, то е или купено от черния пазар (на него може да се купи спокойно и американско такова, просто никой не дава доброволно пари за американско оръжие) или от разграбени военни складове на сирийската или Иракската армии... Относно историята на конфликта с екстремистите... нека не бъдем дебили и да си спомним, че именно днешните "екстремисти" са вчерашните "борци за свобода" и до момента, в който бяха в неудобната за нас Сирия бяха "добрите" но щом започнаха да посягат на петролните кладенци на удобния за нас Ирак.. почнаха да колят мирни граждани и станаха ексремисти.... И въобще..... дори тая работа с екзекуциите намирисва.... не че не е имало екзекуции.... сигурен че е имало.... от .. те САЩ си събориха 2 небостъргача, че да си осигурят повод за война.. та не виждам какво би ги спряло да убият 2-3-ма цивилни.... някакси в много удобни за САЩ моменти дойдоха тези мотивиращо-провокиращи екзекуции

погрешно ще е да смятаме, че Турция и Русия са се отказали да направят Черно море обединяващо ги езеро.

съм от руската страна...

не спи, то дебне и слага минуси.

След дъжд качулка!

Не е лоша новина стига да е вярна. Защото не за друго, но по нищо не личи да имат интерес да го правят.

Хайде сега кюрдите да избият онези изроди от ИД, а послле с полученото оръжие да разсипят и Южна Турция. Все пак 25 млн. кюрди си нямат държава.

Те и тринадесет милиона роми си нямат държава............

нали "братята" роми са в България. Колко са 13 мил.? Ама сега са в командировка в Германия.

са почнали да си го прибират от ислямистите.

е, вече ще спят спокойно след това смехотворно признание, ще сме спокойни и ние...,ама надали