Оръжия, изнесени от България, стигат до ”Ислямска държава”

Оръжия, осигурени от САЩ и Саудитска Арабия за сирийската опозиция често се озовават в ръцете на терористичната групировка "Ислямска държава".

Обратно в новината

Коментари - Оръжия, изнесени от България, стигат до ”Ислямска държава” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудя се как биха реагирали нашите управляващи и "европейските ни партньори"ако някой почне да въоражава опозицията в България.Много ми е интересно!

Оръжия, изнесени от България, стигат до Ислямска държава Това е гадна лъжа и откровена и долна клевета, и тези са срещу нас, срещу България! Не само защото ние такива работи не правим, с такива лоши неща не се занимаваме, а просто ударно увеличаваме дюнер-кебапите като основна мярка в борбата срещу терористите, а и защото нашият министър на вътрешните работи го каза много ясно: Не може да се внася в държави, където дадени стоки са забранени за внос! Мисля си, че е много хубаво че никой не му развали настроението и не се опита да го обърка само с един прост въпрос-уточнение - а какво точно означава думата контрабанда и какъв е смисълът, значението й в тълковния речник и с какво тогава се занимават всичките тези органи к служби за борба с ... контрабандата (и организираната престъпност), за каквито ако правилно съм подочул се говори, че имало поне на книга и в България и КАК ПО ПРИНЦИП ВЛОЗАТ ЗАБРАНЕНИТЕ НАРКОТИЦИ в една държава, при наркотрафика...

аулах аукбар-ваинах, другари! тава в превод, значи: мирише ли ви маркуча? аллах да та благослови! мда... вече разбирам и от арабски!

Статията започва с ...оръжия изнесени от България достигат до ИД в Сирия,а завършва със ...Близо 90 процента от оръжията и амунициите, използвани от ИД в Сирия и Ирак, са произведени в Китай, Русия и източноевропейски страни, като само износът на Китай и Русия е над 50 процента, посочва организацията.Значи Русия и Китай са главните снабдители на терористите от ИД в Близкият Изток? Е що реват руските тролове срещу България тогава?Още повече,че парите на оръжейните ни предприятия платени от Сауди и САЩ бяха източени в руски ошфорни сметки!

Опозицията в Сирия и ислямска държава, са едно и също нещо, няма разлика! Така че, когато продаваме оръжие на сирийската опозиция, ние вече знаем, че то е предназначено за ИДИЛ ! Но, нали трябва да се правим на ощипани !

Борисов да си извади главата от пясъка или да спре да спи, в тази страна живее и той. Да наложи пълно разлседване и ревизия и който е виновен или да се късат отношения или затвор. ИДИЛ реже глави, но също така и разтрелва и това може да е българско оръжие. Кой ще понесе отговорността за това.

Интересно какъв е процентът на "българското" оръжие , спрямо американското и руското и не е ли това някаква подмолна. пропаганда срещу нашия ВПК .

Не, не е! Американците изкупуват оръжие от всички източноевропейски страни, за да въоръжават главорезите... А всички източноевропейци произвеждат руско/съветско оръжие без да имат лицензи за това.

американците такива жестове няма да правят, при положение, че ние сме готови да им предоставим всичко безплатно, а дори и транспорта да си платим

джихадист, в една нормална държава, досега щеше да имаш повдигнато обвинение, ти си метастаза на радикалния ислям, като влизаш да постиш в дира, поне поздравяваи колегите си с аулах аукбар-ваинах

Бойко Борисов и Росен Плевнелиев - в затвора!!! Въоръжават терористи.!!!!

ББ от време оно работи тайно за сирийската опозиция: Младенов събра сирийската опозиция в Правец "Лично българският външен министър Николай Младенов е домакинствал историческа среща на сирийската опозиция край София, която е първа по рода си. Тайната среща, за която "Сега" съобщи по-рано днес се е провела при изключителни мерки за сигурност в Правец. На разговорите са участвали около 40 представители на сирийската опозиция от Сирийския национален съвет, Кюрдския национален съвет и Националния блок на сирийските племена, съобщиха от пресцентъра ни на външното ведомство. Те са обединени от общата цел да подобрят координацията помежду си, което да доведе до край на кръвопролитията и смяна на режима в Сирия. Срещата в София е първото подобно събитие, което събира на едно място трите основни опозиционни групи." 29 Май 2012

Заради тая намеса на нашия продажен жидоминистър гръмнаха автобуса на Бургаското летище. Ако някой все още се съмнява, че това беше наказателна акция, да гони Михаля с чужди паспорти.

Соломон Паси щяха да му търсят сметка защото беше изпратил оръжието! Но го спасиха от най-високо място и го пратиха евродепутат

Сирийската армия показала арсенал от оръжия намерени в райони Ал-Ашара,Субейхан,и Салихия на югоизток от Дейр -зз-Зор.Този арсенал е бил собственост на ИД,оставили са го при бягството.Видеото е показано в You Tube на канал на SANA ,били изделия американски и европейски .При радикалните терористи те се снабдяват с оръжие купено по програма на Пентагона за помощ на съюзниците.

Откъде американците знаят кой снабдява ИДИЛ с руско оръжие? Лично терористите са го казали това на МакКейн при срещите му с терористите. Има и снимки от тези срещи.

не бе подслушват путин какво си говори на руски с идилците

Началник

естествено, че рашките са създали ИД. рашките са фрашкани с пари и не знаят даже колко имат?!? а путин само как избра тръмп. за благото на стадото? еххх, разбойник!

Да бе ! Още малко и ще повярвам че лично Путин е изнесъл 50% от оръжията на ИГ ! Виж от Украйна стопроцента е изнасяно... От Латвия , Литва, Полша, Естония ! Нали трябва да изчистят складовете със старо СССР оръжие за да ги освободят за американското ново ( а всъщност старо) ....Той Трамп затова и натиска НАТО ...да си подновят арсеналите ...значи да закупят от САЩ оръжие..

най-вероятно повечето е пленено от идил оръжие но това се отнася и за другата страна но не трябва да се изключва и мафията като виктор бут навремето дето руснаците го защитаваха

Шило

Че него го арестуваха още преди да се разрасне войната в Ирак и Сирия бе, тъпак. Хахахах. Много си смешен.

идил - предимно руснаци въоръжени предимно с руско оръжие нормално

Шило

А бе аз не видях Песков или Лавров на снимка с ал Багдади! Ама виж- Маккейн цял свят го видя. А, забравих, че Маккейн е руснак.

няма снимка на маккейн с ал багдади има руска пропаганда и лъжи като тези със снимките от компютърни игри!

Шило

Виж ги тези "хубавци" на снимката. С какво са въоръжени?

Паисий

хахха... с руски Калашници!

Голем си СМЕШНИК!

ама мола ви са. сащ немат, ама абсолютно нищо общо немат, с ИД... ма как ви хрумват такива хрумки?!? сащ да имат нящо общо с ИД?!? катар и саудистка арабия сащо??? ми вие сас всичкият ли сте?!?

егати падението и идиотщината :))) путлер имал право да продава на СА но ние не!?!?!?!?!? вие сте по-зле от партийните секретари през 1965г. :))))))))))))

Шило

Какво продава Русия на СА? Я, да те поизпитам! Какви огневи системи продава Русия на СА?

кой ще изпитваш бе червей малоумен руски роб изчезни клоун

Няма лошо в това, България да продава оръжие на СА.... тук обаче идва един въпрос? Колко автомата Калашников, РПГ-7, системи ГРАД, имат в момента СА на въоръжение в тяхната армия??? Тъпото е друго.... тъпото е, не че продаваме на СА оръжие, а продаваме муниции за оръжия, които в СА нямат на въоръжение и никой не си задава въпроса "какво ще прави СА с тези муниции?" Русия и СА имат договори за продажби на оръжие -Да... Но...тук има едно голямо НО - Руснаците продават оръжието и мунициите за него... и какво им продават ПВО системи, РСЗО.. казано по друг начин високотехнологични изключително скъпи оръжия, които са предвидени наистина за армията на СА.... Що не си купят СА от руснаците ракети Р-37??? ами защото не стават за техните самолети.. затова!!!!! ама си копуват от нас ракети ракети за системите ГРАД, нищо че нямат нито една установка ГРАД на въоръжение.....

просто не разбирам как може соросоиди и русофоби защитават каузата, че с българско оръжие терористи избиват невинни хора вкл. християни в Сирия. Този бизнес хранел бълг.семейства. Може и да ги храни, но е неморално. ОРЪЖИЕ трябва да се продава само на законни правителства. Затова има спец.режим и лицензиране, а тази търговия е подконтролна на държавата

Как да разбереш ДЕБИЛИ!!!!Не можеш-няма допирни точки между хомо/сапиенс и хомо/дебиликус/америкус.

+ това!!!! ние сме продавали на СА не на идил а преди 2 месеца ЛИЧНО путин даде на СА лиценз да си правят калашници :)))) кво пискате бе идиоти??? само путлер искате да прави кинти а???

Шило

Продължават с идиотските си изцепки! Да, руснаците им дадоха лиценз, но арабите ще си го правят. И да, ние носим отговорност за това, че сме въоръжавали терористите. Толкова ли си тъп, че не можеш да разбереш, че всички канали за доставки на оръжие се знаят? Това не ти са портокали. Търговията с оръжие е предмет на разузнаване, на проследяване и т.н.А, затваряй сиш смрадливата уста и си ползвай ръцете за нещо друго!

хахахахахахаах щото като им е дал лиценз е друго хахахаххахах карикатури на тролове сте

руските тролове не правят разлика между идил и умерените но обаче самите руснаци обаче за разлика от тъпите тролове вно правят РАЗЛИКА защото с едните преговарят а с другите - не! :)))) в тролската глава мислене има ли или само квото налеят с фунията :)))

Шило

Няма такива! Х.й да е, да ти го набие човек, ама то акъл- няма как да стане. Стига си предъвквал едно и също нещо. Единна опозиция в Сирия няма и никога не е имало. "Умерена опозиция" е нещо измислено, за да се прокарват определени интереси. Т.е. да се поддържа войната. Дори янките си признаха, че вече не могат да отделят "умерените" от радикалните!

нормално русофилите говорят против България за малка част от оръжията на идил но нищо не казват против китай и русия за това че над 50% от оръжието на идил е от китай и русия!? антибългари

Шило

Ти си завършен идиот. Да, говоря за България, щото съм българин и ме е срам за това, че терористи избиват невинни с българско оръжие! И като български гражданин искам да се търси и намери сметка на тези, които са го продавали, доставяли. Нае България кървави пари не и трябват!

не знам на какво се базира това твърдение. В репортажите на НОВА показаха сандъци с бълг.оръжие и щампи от Казанлък, а не от Русия или Китай.

Това че САЩ използват явни и скрити врътки за да поддържат терористи е ясно даже и на децата !

Шило

Че то, разлика между т.нар. "умерени" и ИД има ли?

абе шило все не разбрал! има щото умерените се сражаваха срещу идил щото умерените преговаряха с асад и руснаците след превземането на алепо а руснаците с идил не преговарят! сега разбра ли или пак ще питаш??

Шило

Хахаха, пак се опита да кажеш нещо. Амза, какво- само ти си знаеш. А разбрах едно- началото на края на ИД започна, след появата на руснаците в Сирия.

прочетете поне статията до края ---------------------------------------------------- Близо 90 процента от оръжията и амунициите, използвани от ИД в Сирия и Ирак, са произведени в Китай, Русия и източноевропейски страни, като само износът на Китай и Русия е над 50 процента, посочва организацията. ------------------------------------------------------ от китай и русия идват над 50% от оръжията на ид но това изобщо не се коментира :))))

Защо нашТЕ управници тръбяха , че няма българско оръжие в ИД ??? А аз бях сигурен , че щом изнасяме оръжие в арабският свят , няма начин да не достигне до ИД !?

Шило

Ами да четем: "Всички тези оръжия са произведени от европейски държави и в повечето случаи САЩ са нарушили договорни клаузи, забраняващи трансфери, предавайки ги на въоръжени групи в Сирия, допълва агенцията, цитирана от БТА."

над 50% са произведени в китай и русия! не говори само за останалата част!

ха ха ха ... как така бре , нали обама получи нобелова награда за мир ...

и децата вече знаят, че терористичната групировка "Ислямска държава" е подкрепяна от САЩ и Саудитите.

Близо 90 процента от оръжията и амунициите, използвани от ИД в Сирия и Ирак, са произведени в Китай, Русия и източноевропейски страни, като само износът на Китай и Русия е над 50 процента. И на децата вече им светна, че Русия и Китай доставят оръжие на ИД, и използват безмозъчни тролове за дезинформация в обратна посока.

Шило

И китайците ли са вече в кюпа? Или така казват от някъде?

Паисий

ами то всички оръжия от бившите соц.страни са произведени в Русия, само че ги купуваха САЩ и ги изнасяха за Сирия. Пример - гранатометите. Един амер.инструктор се гръмна с такъв тук. Май не го помниш този случай.

Ще си избършат кървавите мръсни ръце, с "наш" Бойку, големият политик и тарикат. Може и да го съдят в Хага даже. Да го сложат в килия до Младич.

Новина от днес: Иракското правителство внесе официлано запитване до ОАЕ и започна свое собствено разследване, как в "Лувър Абу-Даби" са се оказали откраднати от ИДИЛ иракски архитектурни културни ценности.... А , ето от къде идвали и парите!!!

Бе нали казаха тогава в Конгреса, че "умерената" "сирийска" "опозиция" в последна сметка били 5(пет) бойци как тъй целият ВМЗ с пот на чело е работил за тях. Тия са били някакви супер нинджи!?!?

САЩ и Русия са си разпределили пазара на оръжието , а ние само произвеждаме малка част от него !

По братски, са си го разделили - 80% за сащ, останалите за Русия и останалия свят.

"Близо 90 процента от оръжията и амунициите, използвани от ИД в Сирия и Ирак, са произведени в Китай, Русия и източноевропейски страни, като само износът на Китай и Русия е над 50 процента," Само САЩ и ЕС целите у бело, с крилца на раменцата. Осанна!

От написаното в статията излиза, че България вече е световна сила в производството на оръжия. Само Китай, Русия и САЩ са пред нас....Все още...:)))

Сигурно залежало от СССР,което е било на склад в Украйна, и други такива колонии на запада,до вчера соцдържави.

Има ли значение какво е оръжието? ДИР защо публикува статии срещу производството на оръжие в България? Колко семейства се изхранват от това?

... а колко семейства умират от това? Този въпрос задавал ли си си?

Танцът със саби "арда" в Рияд: Боко, Кобурга, Тръбъла. Съучастниците във въоръжаването на терористите от ИД от Саудитска Арабия!!!

Поне по нещо сме само зад Китай и Русия;) Не разбирам , защо някои тролчета полудяват от злоба:)))

Ние колко оръжие продадохме и на Асад главния терорист там??

Доколкото си спомням Асад е законният президент на Сирия!

дкми

"Оръжия, осигурени от САЩ и Саудитска Арабия за сирийската опозиция често се озовават в ръцете на терористичната групировка "Ислямска държава"." Това е така, защото сирийската опозиция Е ислямска държава :)

така ли dimбил?

после и статията и разбирам, че: 1. Не били компютри, а били компоти. 2. На снимката юнаците не са оръжие, което се произвежда в България, русия и или Китай .... Правя извод, че: Журналистическият манталитет, който стоеше зад зад заглавията от зората на демокрацията в стил "Неизвестен уби брат си!!", е все още жив, актуален, по някакви неразбираеми причини, и дори модерен.....

Новина от вчера: Голямо количество Иракски източници съобщават за сформирането на нова (само забележете) кюрдско-ислямистка група "Белите знамена" с лидер Мусадан Барзин (лидер на демократичната партия на Кюрдистан). Групата е съставена от членове на Демократината партия на Кюрдистан и ИДИЛ за противопоставяне на Иракската армия в Киркук.... Разбрахте ли сега как анджък става номера????

е, та? голям праз! оръжия, произведени къде ли не, стигат до идил. нещо повече-оръжия, произведени от воюващите пряко с тях щати и русия стигат до идил. че откъде-накъде ще ни се натрапва вина при това положение???!!! аман от световно лицемерие, където едни са равни, но други са по-равни и могат да си развяват куйрука, както си щат, а други трябва да си налягат парцала!!!

е и? това е добре за бизнеса!! Другите като дават оръжие на ИДИЛ?

Не че нещо, но Биволъ и една журналистка от Нова (вече уволнена) много отдавна разкриха схемата с оръжията. Кой, как и какво изнася. Потърсете им разследванията. То сега станало голяма новина. Гротеска пълна.

ти биволъ ако четеш, там и съседа ми ще изкарат престъпник...

ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО СТАТИЯТА, А НЕ САМО ЗАГЛАВИЕТО! Там пише! ИДИЛ боравят с Руско,Китайско, Българско, Амероканско и др. оръжие !

вие сега ли разбрахте? тиквата отдавна ни е набутал в лайната.

Боко прави кинти. Какво толкова. Нали се сещате, че милиардите не се изкарват толкова лесно??? Влезте му в положението! А и "началниците" ще му бият шута, ако не слушка.

Нищо случайно няма. Нашите заводи изпълняват поръчки на ЦРУ (маскирани зад разни съюзнически държави), които са предназначени за ИДИЛ....

Сега вече стана ясно защо мутроний се е бетонирал на власт...

Да, защото прави точно това което му се нареди от EU и USA, удобен е некому

Те не се "озовават" в терористите, а се купуват от САЩ и СА за терористите. Пък и това не били "терористи", а "умерена опозиция". И не избиват собствения си народ, а се борят за демокрация. Учете новоговора, че ще имате проблеми, хора...!

Я кажи кой ги продава на Щатите. Дали ще може да ти излезе от устата? Става въпрос за мафиотите от ГЕРБ, нали го знаеш? Лично Капо ди тути капи - доктора на науките Тиквун лапа от тези сделки и всеки с поне 10 грама мозък в главата го разбира.

Вие нещо сте падал по глава ;)) Оръжията се продават от държавните оръжейни заводи. Няма проблем да ги закрием - тогава ще ревете обратното, както го правихте миналата година, когато ВМЗ беше пред фалит. Или си мислите, че автоматите, които произвеждат се купуват от овчари да си пазят овцете от мухи?