Опозиционен призив срещу ”лов на вещици” в Турция

Лидерът на турската опозиционна Републиканска народна партия (РНП) Кемал Киличдароглу заяви, че властите в страната не трябва да се занимават с „лов на вещици“.

Обратно в новината

Коментари - Опозиционен призив срещу ”лов на вещици” в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Опозиция ли? Каква опозиция? Сред хлебарките има ли такава дума въобще?

" Когато един българин излезе в Балкана, двама идват тук в конака да го предадат.." Беят на Пловзив пред граф Церетелли, Руски консул/1876 г.

murena

Лов на вещици и Цирк дю солей.... в една статия. Яко! По темата ми е коментара и изразява мнение за случващото се. Не е упрек към дира (да се знаЙ :)

кат искаш да ловиш злодея жив, земи тоз.... в междукрачието и не пискай.

Я, то имало и такова ли там. Опозиция, ама другия път. Като наща.

Сирк дю еродо е по-актуален.

До г-н Редактора Правилната фамилия на Кемал е Кълъчдароглу. Справка - Гугъл. Поздрави

както и да го произнесеш все не е човешко....

Вярно е, но бай Кемал може да се обиди.

Това е така, защото основно се превежда с чичко Гугъл от английски. Познавам един журналист от по-старото поколение, който за всяко важно чуждо име се обаждаше на човек, владеещ съответния език. За разлика от него, на други журналисти 50 години не им стигнаха, за да научат къде пада ударението на името Фидел /Кастро/. Впрочем 1 час е напълно достатъчен, за да се запознае човек с фонетиката и правилата за четене на турски език, за да не допуска грешки. В турския език поне всичко е 1 към едно, т.е. каквото четеш, това пишеш и обратно. Дори българският не е толкова фонетичен. В крайна сметка, трябва да сме доволни, че днешната грешка е по-несъществена от вчерашната /имам предвид името Шимшек, изписано като Шиш-мек/.

Сега арестуваните могат да говорят всичко - и истина и лъжа. Ако наистина целта е била разпад на Турция - жалко за неуспеха.

Много си тъп. Разпад по подобие е Ирак и Сирия- хаос, атентати, терористи,реки от кръв.....Това ли искаш до БГ?! Ердоган трябва да държи здраво Турция.

Личи си, че си много плосък. Създаване на кюрдска държава в източната част на Турция, ама кой да мисли !

Заради това си изказване, лидерът на тая партия ще се окаже с обвинение за съучастие в преврата.

Cлед като защитава интересите на американците,да го съдят.

Ердоганчо прочисти армията от неудобните фигури, стяга редиците, явно се готви за война, а кой дърпа конците на Ердо и на всички турски управници преди него? САЩ, значи САЩ стягат армията на най-верния си слуга в регионал Въпросът е защо Турция и САЩ се готвят за нападение и срещу кого?

Фактът,че Ердоган е дошъл на власт в резултат на избори не га прави по законен. И Тошо го избираха овците. А 4е списъците за арест очевидно са били готови предварително, очевидно со4и кой стои зад опита за преврат

у нас трябва да започне лов на вампири и търговци на роби и на робовладелци , които: изпиха кръвта на 2 милиона българи и ги умориха продадоха в робство 2 милиона българи * държат тука в робство остатъка от популацията

Българските русофили получиха уникална възможност целувайки руснаците да целуват братята им от Турция. Честити ви турски братя, русофили ХА ХА ХА

щатен бегеец така ли казаха господарите ти и шефа ти.

Тема за чистките в Турция, умопобърканите пак почнаха да мучат срещу русофилите в България. Бемагедонец ли къв си, тия като тебе в нощта на преврата мучаха, че "русофилите реват, Ердоган пада, Путя е следващия!". След няколко часа на всеки с минимум 1 мозъчна клетка му стана ясно, че това е театър, организиран от самия Ердоган, за да си бетонира доживотната власт. Няма да хвърли 600 милиона за дворец, че да даде шанс някой да го измести при избори.

Първосигналната ти реакция е белег за нисък интелект, затова е безпредметно да ти се обяснява колко грешиш. Няма да схванеш.

Tо се знае кои са реалните извършители.Tова са HATO.Tърсят се тяхните съучастници,да изпеят истината на висок глас да ги чуе целия свят.да не може да се оправдава нато.