Опозицията: "Ден за срама в Гърция", "Срамна капитулация на държавата (Македония)"

Опозицията в Гърция и Македония отхвърлиха споразумението между гръцкото и македонското правителства за новото име

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, къде е демокрацията? 70% против, а куклите на конци налагат каквото е разпоредено от хората в сянка. Демокрацията е илюзия, която ни държи в робство. Гърция е саюо пример, но това е навсякъде.

И среден пръст за България!!!

С методите на пропагандата лесно може да се убедят група от хора, че са марсианци напр и на мястото където е кацнал първия космически кораб и са слезли първите марсианци да се построи паметник и да се сложи почетен караул. Населението в северна гърция е микс между българи, турци, власи, и какви ли още не. Да не говорим за северна македония и там е микс. За какви 5 лева говорим тука.

БЪЛГАРИЯ НЯМА МЯСТО ДА СЪЩЕСТВУВА, ТОВА ДАСЕ ОТКАЖЕШ ОТ ИСТОРИЯТА СИ, ДАСЕ ОТКАЖЕШ ОТ ЗАГИНАЛИТЕ БЪЛГАРИ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ И ВРЪЩАНЕ НА МАКЕДОНИЯ В ЛОНОТО НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ Е ПРОСТО НЕ НАЙ-ГЛУПАВОТО НО НАЙ-МЕГА ТЪПОТО! СЪВСЕМ СПОКОЙН ОМОЖЕ ДА КАЖЕМ ЧЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ СА ПРОДАЖНИЦИ ОЩЕ С ЖЕЛЮ ЖЕЛЯВ ДЕТО СЕ ПРОДАДЕ ЗА ЕДНО ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО И ЕДНА ЗАКУСКА НА МОРАВАТА НА ФРЕНСКОТО ПОСОЛСТВО! И ВСИЧКИ СЛЕДВАЩИ НАЧЕЛО С МЕЖДУНАРОДНИКА НИ!

За гърците, област Македония е същото както за нас област Тракия /в географски смисъл/. Представяте ли си, молдовци да се отделят в нова държава и да искат да носи името Тракия? Същото е бре! Ако съм грък НИКОГА няма да разреша некви си миризливци да ми крадат историята и географията. Роднто място и на Александър и на Филип Македонски е на територията на Гърция. Смешно е да давате акъл на гърците да сменят името ИЗКОННИТЕ, ДОКАЗАНИ исторически родни места на тези велики пълководци. А македонците ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се откажат от претенциите си към цар Самуил С ДОГОВОР!!!! Иначе и ние можем да искаме референдум. Бас държа, че този път Слави вече ще знае как да го спечели още на първия тур!!!!

ПИШЕШ БЕ ДУША, ЗА КОИ ГЪРЦИ ГОВОРИШ ЗА ЕЛЕНИТЕ ИЛИ СЕГАШНИТЕ МУРГАВЕЛКОВЦИ? ЧЕ НЯМА НАРОД МАКЕДОНЦИ ТЕ СА БЪЛГАРИ ! А АЛЕКСАНДЪР СЪЩО НЕ Е БИЛ ЕЛИН!

Гърция казваш ти ,но те казват Елада !!! Ελλαδα και Ελληνες !!!

Русофилистията се вихри под тази новина! Това, обаче, няма да промени факта, че Македония в най-скоро време, до края на тази година, става член на НАТО и започва интензивни преговори за членство в ЕС! Влизането на Македония в ЕС и НАТО на практика означава обединение на България! Ние нямаме друг път за обединяване. Няма значение как ще наричат себе си и езика, на който говорят. И ние, и те, знаем много добре, че са българи, говорещи на български език. Путлер и слугите му могат да направят ДГД!

Иди го кажи това на площада в Скопие. Ама си приготви и вазелин, че поне да не ти съдерат задника при дебата! А за сведение - македонците които знаят историята такава, каквато наистина е са мнооооого малко. Десетилетия физически унищожаваха българщината и в момента повечето са сръбски еничари мразещи България!

Пишеш пълни глупости. Влизането на Македония в НАТО въобще не ни грее, освен това, че макетата вече няма да имат нужда от нас и съответно да ни правят мили очи. Тогава САЩ чрез НАТО ще покровителстват албанската експанзия и претенциите на албанските сепаратисти в Македония и ще вържат ръцета на македонската власт за ответни действия - както вече се случи през 2001 г. Иначе макетата от теб ще научат, че са българи, но не знам какво ще ти струва това, ако им го кажеш някъде на тяхна територия. И не се заблуждавай от желанието на много от тях да имат български паспорти - те са им нужни само за легална работа в ЕС.

КАКВО ЩЕ ИМ ПОМОГНЕ НА НАШИТЕ ХОРА ТАМ В СЕВЕРНОИЗМИСЛЕНА МАКЕДОНИЯ?

Ако до сега имаше чисто користен стремеж за български паспорти, след влизането на македонците в ЕС и НАТО, те ще са окончателно изгубени за България.

От цялата работа България губи и то ужасно губи. Но не може да се противопостави на американците. Това е за жалост цялата нещастна история.

Верно, Македония се раздели с претенциите за половината свят, а пък Гърция с част отвеличието си . Александър Македонси остава най-великият европейски пълководец за всички времена.

Гърците показаха как се отстояват националните интереси, но и това, кой в крайна сметка командва парада. Защото не устояха на натиска, който има за цел усвояването на тази територия от американците, включвайки я в НАТО. Иначе на кого в Европа и САЩ му пука как ще се нарича тя? В перспектива страховете на гърците са преувеличени, защото това наименование е временно и договара ще бъде без всякаква стойност, когато пълзящата албанска инвазия покрие и източната част от сега съществуващата държава - тогава тя ще се нарича може би "Източна Албания" поне до присъединяването й към Албания. А шиптърите нито имат, нито могат да имат претенции за гръцката история и културно-историческо наследство. Така че печелившите в крайна сметка са шиптърите и САЩ - губещи в различна степен са всички останали. А къде сме ние? Ами след като изиграхме мръсната си роличка на "посредник" и подписахме договор, с който се отказахме от историческите си права и който след премането на Македония в НАТО ще остане само къс хартия, по традиция сме на страната на вечно губещите.

защо демонстрантите в Скопие носеха руски знамена?

защото гърците не носят руски знамена и защото са български славяни, които Запада в Берлин и Ньой направи македонци

Не обясни защо македонците носеха руски знамена. Остави ги гърците. Българите не сме славяни, доказано е с генетични изследвания.

Едно или две са били? Няма как да ти отговоря, но както писах в друг коментар, мога да ти препоръчам ако ти стиска да прескочиш до Скопие и на следващия техен митинг да им кажеш, че протестите им са инспирирани от руснаците. Но задължително трябва да си с медицинска застраховка. Така сам ще намериш отговора - малко ще боли, но истината е по-важна. А после можеш да я споделиш с нас.

Не мога да го обясня, но мога да си го обясня. Вероятно защото в Македония също има хора, които харесват руснаците и биха искали да имат близки отношения с тях; а може би са и против влизането на Македония в НАТО. Затова и ще има референдум - там може би ще се изясни. Казвам може би, защото тази сутрин в едно интервю по БНТ бе казано това, което всички виждаме и знаем-срещу този договор има съпротива и от двете страни, така че сега трябва да се намесят "великите" сили. Ясно, точно и по западному демократично!

Срамна работа ,даже Тито не посегна на името на Македония в Югославия

Въщност Тито е въвел името Македония, защото в периода на кралска Югославия между първата и втората световна война Вардарска Македония се е наричала Вардарска Бановина.

Гърците ги разбирам,онези се опитваха да им откраднат историята,ами "македонците"да ги пита човек от какво са недоволни.

неграмотник като теб нищо не разбира и ръси простотии

за промяна на името на Македония, след като тази държава се намира на територията на географския регион известен под името Македония и разделен, от хората първоначално за удобство при назоваването, а след това и по политически причини, на Егейска, Вардарска и Пиринска Македония които части за сега, дай боже и в бъдеще и без повече конфликти, политически или военни,, да са в териториите на различни държави?! Нима не е по-разумно тази държава да си остане с това име, Македония, а всички които имат някакви притеснения относно това да седнат заедно с хората от тази държава и да поемат взаимно обвързани договорености, че никой от тях или тяхната държава, сега и в бъдеще няма да има никакви териториални претенции км другите и че взаимно ще зачитат целостта, културата и законите на всяка от тях! Разбира се, някои ще трябва да забравят за своята грандомания и да признаят исторически обособилите се и съществуващите реалности в този регион! Какво от това, че в Гърция има област със същото име? Да не би да я е страх, Гърция, да не я нападне военному слабата и търсещата своето политическо и икономическа място на Балканите, Европа и света държава позната на цял свят под името Македония, дори и тогава когато не е била част от бившата СФРЮ и то в сега съществуващите си граници?! Вината на грандоманите от тази държава е че не се посвениха да изопачават историческите факти и да си присвоят неща, които изобщо не са техни, като с това предизвикаха срещу себе си възмущението и гнева на останалите и сами си сътвориха проблемите които сега се мъчат да оправят!

Когато човек е тъпанар, това си остава за цял живот... А конкретно: Знамето на македонците не е географска карта, а звездата на Александър Македонски. Т.е. те крадат от гръцката история. Собствената си история пишат от времето на Самуил, който се е бил с византийски император наречен не македоноубиец, а българоубиец. Т.е. те крадат от българската история. То няма как да е и по друг начин, защото самата Македония со целия си народ и писменост е изкована от Коминтерна малко преди ВСВ, а добива гражданственост с подписания договор от Жоро тарабата в Скопие. Някакъв идиот писал, че Тито бил запазил името Маккедония. Аланкоолу, Тито ВЪДВОРИ НАСИЛСТВЕНО името Македония, като изби всички, които през 1944-1945 г се бореха да върнат Македония в България. Сашета, ама много сте тъпи, бре! Чудя се как сте се научили да четете и пишете?...

след като не си проумял написаното и отгоре на всичко пишеш на шльокавица, а не ползваш азбуката на българския език, защото не ти е роден език или по друга непонятна за другите причина!?

България призна македонската индентичност и българския Вардарски диалект за Македонски език.Забрави, че до 1974 г. всички имена на села и хора в Северна Гърция бяха български. Забрави картата на Цариградската конференция изготвена от западни, турски и руски експерти определящи географското разпространение на българите в цяла Солунска и Вардарска Македония. Забрави че 500 г. турците определят това население като българско в посочените две части на Македония.Забрави, че селото в което се подписа договора вчера на български се казваше Къпинчище. Забрави че на Илинденското въстание в Европа му казват Българско. Забрави че българските офицери начело с Георги Делчев и Дамян Груев дадоха живота си за това.Забрави, че именно Запада в Брлин и Ньой ни разпърчоса на 8 части и поради това създаде Македонизма и Гърцицизма на българсдки територии. Ние се гордеем ! Какъв срам какви гръцки глупости

Голям глупак си,та не знаеш,че всички държави имат райони,които са преминавали многократно ту към еднити ту към другите.Гърците трябва да имат претенции към цяла българия.

гърците не са византийци глупако ,както и не са македонци..А македонците са си Българи.А ти и чорбаджиите ти, сте продажници на България

Нещо не си наясно. Кои точно имена на села в Северна Гърция са били български през 1974 г.? Гърция масово смени имената на населените места първо в Егейска Македония, а след това и в Беломорска Тракия още след Междусъюзническата и съответно след Първата световна война.

Хайде сега, не правете от мухата слон. Не след дълго албанците ще станат мнозинство и тогава нещата сами ще си дойдат на мястото. Тогава западната част ще стане източна Албания, а източната просто ще си стане такава, каквато винаги е била. Югозападна България. Погледнете ги само, колко години преговарят за нещо, което може да се реши за ден. Искат да изглеждат велики, като дя до си Александър Велики. Той нали е роднина на всички македонци.

Ще добавя- срам и капитулация за българската д-ва и прехваленото председателство. Получи се като кучето на нивата-какво е направило? Признаваменякаква измислена д-ва ,история и език след 150г. борба и стремежи за обединяване. А Каракачанов да си смени името на партийката защото се явява безмислена и смешна. Сърбите и гърците пак ни надвиха, това е началото на края на потенциална трета балканска война,само чичо Сам знае какво е подготвил, а Клинтън и Мадлийн Олбрайт още са живи. Куриоза е че се бяга от споменаване на албанският фактор,не само Албания и косово но и над 25% етнически албанци в т.н. С.Македония.

Акъла ти е колкото на едно ченге,вярно.

Зелени човечета, референдум и Македония ще бъде област от България.

Боойко,инициирай референдум в България съгласни ли сме със "Северна македония" и македонски език. Излиза че югозападните макета са по-демократични от нас. Язък за османското признаване,две балкански войни и1 и 2СВ. Ходиш и се мазниш и в Израел,че уж сме спасили евреите, остава да преместиш и посолството ни в Йерусалим, а сега ще откриваш заедно със Захариева северномакедонски консулства в Благоевград,Дупница,Петрич и Г.Делчев, може и в банкя.

да инициира и референдум за НАТО и ЕС

българите спят по навик от над 500 г.

Хич не спят, но им трябва водач МЪЖ! Не ЖЕНИ в панталони! ОК?!

може би ако си признаехте най-после, че полът ви е страхлив, подъл и слугински, а не се криехте за всичките си простотии зад женски фусти, МОЖЕ БИ бихте станали мъже. Може би, ама надали.

Много ме е гнус от гърците. Простото решение е македония да си е Македония, а северната гръцка територия да е нещо от типа "Егейска македония" или "гръцка македония". Аман от себелюбие! Не разбирам лошотията по хората.

и що тярбва едн аобласт дето си има време от както съществува да си дава името на некви иѝмислени , а тя да се преименува?!? нека си останат бюрм,даже им е много и това на бъдещите албански поданници.

Кой ти каза, че си същесвува гр територия с това име от еди-кога си? Първи са заплюли името, но това не означава, че им отива. Отделно, тази територия не е изконно гръцка. Като макетата искат да важнеят, да важнеят, това си е техен проблем. БЮРМ или НАДЕНИЦА, все тая как се казват. А най-смешно е "България на 3 морета". За да ги осерем и бетонираме и трите. Не можем с настоящата територия да се оправим, с циганите да се оправим, българите сме шампиони по мързеливост и завистливост, обаче искаме да сме велики ей така щото предците ни са били велики. Все едно гърците, и те се мислят за велики по същата причина. Хора, да се стегнем малко и стига с тия глупости и комплекси.

Не се ли усещаш колко си противоречиш. Къде е логиката Вардарска Македония да узурпира името Македония, а Егейска Македония, която е по-голяма по територия и е наистина с антична история, да си го смени? А какво ще кажеш за нашата Пиринска Македония - тя няма ли никакви права върху името Македония, след като е дял от тази географска област? Най-доброто име за всички щеше да бъде Нова Македония. Това име напълно подхожда на една нова държава без самостоятелна история, каквато е БЮРМ. Слага се едно ново начало, забраняват се всякакви претенции към територията и историята на Гърция и България и се върви напред към ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА. Да, ама не. Бойко се направи на ощипана мома и пропусна възможността да наложи едно по-добро за България има на БЮРМ.

за други,май?!

МакБулЦия е подходящо име за Македония.

Купона тепърва предстои ! Чакат се оставки и в Гърция и Македноия :)

Това значи, че е СЛАВЕН ДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ. Щом българофобите в съседните страни скърбят, значи ние трябва да отваряме шампанското. То е ясно, че Македония е по-кратко от Северна Македония и никой в разговорна реч няма да употребява Северна. Другата добра новина е, че Нова Демокрация заявяват, че няма да променят договора. Ципрас излезе мъжкар - ще загуби подкрепа от електората, но направи добро за Гърция, Македония и България. Защо ли ние нямаме такива смели политици, които вместо да си гледат рейтинга да мислят за просперитата на държавата и региона. Само не ми пробутвайте Борисов, Нинова и псевдопатриотите. Популисти нещастни са всички до един - траят, траят докато не видят коя позиция ще им донесе повече гласове на изборите. И ако се чудите, защо са объркани ляво и дясно в България - ами при популистите няма как да има последователност, защото трябва да се взимат и решения, които водят до спад на рейтинга. Сидеров единствен е последователен в антибългарската си политика. Ама то е защото руснаците мажат с новичок ако не си свършиш работата:)

какво добро направи Ципрас за България ? Да чуя драги ?

Само Боко се радва??? Защо ли???

Любовницата на Кмета на Симитли се радва също като съдия-джендър на футболен мач, който е свирил дузпа срещу домакините - целия стадион му обещава да го "люби"...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!

ха ха ха,то и курни се натиска да е любовница на ББ ама с тия задни части като разтегателна маса не и се получава а вие вийте комуноидни дебили.....казах ви ,че само това ви остава от нататък