Оперираха в "Пирогов" простреляното дете и извадиха проектила от мозъка му

След интервенцията момченцето е настанено в реанимацията на спешната болница

Обратно в новината

Коментари - Оперираха в "Пирогов" простреляното дете и извадиха проектила от мозъка му | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не разбирам - какво точно не ви е ясно? дядото е от определена етническа група... вероятно е станал баща на 13. синът му - на 11 - какво странно - кака му да има дете... примерно на 14? като добавим възрастта на детето - има няма 16... само не разбрах - що не я бяха питали, преди да потрошат толкова пари за лечение - дали не е съгласна да си направи още едно бебе, а тва да го бяха ... например за органи?

Хубава работа ама циганска

Браво на проф.Габровски! Не го харесахте за премиер. Такива съвършени специалисти трябва да уважаваме и ценим! Респект!

Наде, теб дядо ти ли те е правил, бе?

големото е на малкото чичо му....

" При произведения изстрел една от сачмите попаднала в областта на лицето на малкото" Една от сачмите - това да не е било ловджийска пушка с патрони за птици. И ДЕДЕТО Е ГЪРМЯЛ ПО "СВРАКИ", В НАСЕЛЕНО МЯСТО.

бугаристан.... то там само безмозъчни останаха

Според статията в това семейство са пропуснали едно поколение и дядото е всъщност баща на детето. Ама какво да обсъждаме? Толкова могат дир-аджиите.

Дано детето се възстанови... но - Дядото изпратил 11 годишният си син за сладолед......

грамотно написано заглавие на новина! (нещо доста рядко срещано днес)

Как дядото е изпратил 11годишния си син за сладолед... Как???

Нищо необичайно! За малкия е дядо за 11 годишния е баща. Майката на малкото дете е сестра на 11 годишния стрелец. Това си е съвсем обичайно за този етнос.

"Проектил" не означаваше ли снаряд ? Що за "снаряд" са извадили от мозъка на детето ?

Ами не. Проектил е всеки предмет изхвърлен чрез акумулирана енергия. Включително и камък от прашка.

Ало, едитьора, проектил на български се казва куршум.

Не.

Може ли да попитам агнетата по колко пари ги дава дядото.

кога ще извадят проектилите "демокрация" и "евроаталантизам" от простреляните туземци?

Като се замисля, че този човек, който е истински професор и може да извади съчма от мозъка на човек, но не го избраха за министър-председател пеперастите, а вместо това ни натресоха измисления академик с изражение на лалугер, ми става тъжно, че има хора, които гласуват за тези измамници. Всъщност нискоинтелигентни хора винаги ще има. Проблемът е, че същите са с претенции, че са умни и красиви. Жалка история.

Ти правиш ли разлика между добър ръководител/организатор/мениджър и голям специалист в една тясна област?! Прочети нещо за "Принципът на Питър" и може да схванеш за що иде реч.

Супер, ама да ми обясниш кога лалугерът е бил мениджър на нещо? А Киро? Само дето шарлатаните не са и специалисти по нищо. Те са просто едни обикновени измамници.

киро е Гавър версия на Остап Бендер, *естествено в силно ментално ощетен вариант!

Всеки може да извади съчма от мозък. Въпроса е какво остава от мозъка след това.

Ако са запазили главата от ОФФЦАТА и не са я хвърлили все още, Габровски да трансплантира офчата глава на бащата .

Законно ли е някой в град или село с въздушна пушка да стреля по животни и изобщо да стреля за удоволствие?

Просто не 100% оценяване, от страна на мин-во на вътр. работи, на възможния риск във време ползване (не) по предназначение на каквото и да оръжие ползващо сгъстен флуид; Сходни са формено (чашкообразни са и двата боеприпаса) и проектила, и сачмата, като при сачмата скосения връх фабрично липсва, а присъства при метателното (неогнестрелно) оръжие, разумната,живи + здрави

Мисълта, че убиват интелигентни птици като свраките ме вбесява. Мъчно ми е само за тях. Останалото е карма.

Абе тааа версия и не мое да я измисли толко тъпо и сценаристите на Славуца.. Стрелял дядото по свраките , оти си нема друга работа и му е скучно , вместо да върви да гледа добитъко , дето го продава..Най-вероятно са дали на малкия пишлегар да стреля по свраките, да се учи от малък, как се става патриот, балански лъв....смело сръце..и станала белята....После , такива като отраснат ги треска носталгията и строят пилони по един километър височина да се веее трибагренико колко футболно игрище ей там на мерата сред стадото, дето като малък е пуцал по свраркие..

Е па толкова ли е трудно навсякъде дедото да неотменно с пушкалото и навън и навътре. При отлика 6 дециметра: дека са 90 санта височина на дете на година и пол'вина, де е метър и 1\2 - тоже на малолетен човек. Браво за животоопазващата работа на хирургичния на проф. Николай Габровски екип, живи + здрави

Нацелил си ника си на 100%!

Само не знам как свърза пилона на Рожен със случката... Вие, евролибералите, винаги правите абсурдни асоциации. То затова и ни натресохте подобни индивиди да ни управляват.

Тая съчма сега трябва да бъде имплантираната в дирника на братчеда на детето, та всеки пък, когато реши да седне, да се сеща как во е направил! А пушката трябва да се намаже с каноконлит и да се завре в изходния порт на собственика си (бившия).

Вуйчо, ВУЙЧО. Не го научихте тоя български и т'ва е. Ни да го четете, ни да го разбирате. Камо ли, да го пишете.

Професоре, професоре, наборе, тук ти е мястото , а не там където се беше зпътил с Лойко...., да спасяваш "родината". Тук, един спасен човешки живот се равнява на спасено цяло човечество.

са по-благородни и ценни от хората. Спасяването на животните и Природата е истинското геройство.

Щом казваш......

ЕДНА от сачмите? а аз мислех,че въздушната пушка се зарежда по принцип с по една сачма...

До колкото се разбира то тази статия, която със сигурност ще вземе Пулицър и Рицар на книгата, става въпрос за въздушна пушка, и ще трябва днк тест да разберем кой на кого е.

Лекарите са су свършили работата много добре, ама журналистът, който е избрал снимката за статията въобще не е в час. Това не е снимка от операционна, операторите веят коси и бради, което е меко казано абсурдно.

проф. Габровски и екипът му?

Професора беше кандидат за министър председател и ако го бяха избрали сега нямяше да оперита той най вероятно. ПП гласуваха против и сега се оказа , че така са спасили един живот

Как съчмата стана проектил и кой, защо и как се стрелят свраки с проектил, ако може някой да ми обясни, че не разбрах.

Проектил е всичко, което е изтреляно.

Браво на професора и екипа му ,поклон пред труда им!

Индобългари...забавляват се...

индо-българите не гледат жива стока , камо ли да я закупуват, индо-българите най-много да откраднат жива стока, отглеждана от оскотялите от простотия и немотия чисти българи, помаци и етнически турци по селата.....

Явно някой се засегна от проектила и ме изтри.... като не ви се отдава дадена професия - търсете си друга!

Да ви п*кая на проектила.

Кой нормален ловец стреля по свраки ? Игра ли си е играл дядото, колко свраки ще удари ? И после си зарязва пушката !? Кой му е дал пушка на тоя ? Много ромска тая история ми се струва.

Всички замесени платили ли са си здравните осигуровки? Или тези скъпоструващи операции са за наша сметка?

В крайна сметка 11-годишното дете син или внук е било на собственика на пушката?! Хем се говори за "дядото", хем пък той пратил 11-годишния си "син" до магазина ... Авторът на статията да преосмисли избора на професия.

При племето на чернокраките стават такива инверсии. Дядото на 30, синът на 11, внука на 2 г. и т.н. Само не разбирам, защо се харчат парите на данъколатците за хеликоптер в този случай, а в същото време има нормални българи, дето умират без лекарска помощ.

Не го научихте тоя български и т'ва е. Ни да го четете, ни да го разбирате. Камо ли, да го пишете. Започвам от най-стария участник в повествованието и след това по намаляване на възрастта към най-младия: 1. Индивид 1, от мъжки пол. Баща на две деца - дете 1 (жена на 20 години), дете 2 (момче на 11 години) 2. Индивид 2, от женски пол - дъщеря на индивида описан в точка 1. На 20 години. Майка на индивид от мъжки пол - дете 3 (момче на 1.5 години); 3. Индивид 3, от мъжки пол - син на индивида описан в точка 1. На 11 години. Прострелял дете 3. Извършител. 4. Индивид 4, от мъжки пол - син на индивида описан в точка 2. На 1.5 години. Прострелян в главата от дете 2. Жертва на инцидента. А сега и роднинските връзки: Индивид 1 е: Баща на индивид 2; Дядо на индивид 3; Баща на индивид 4; Индивид 2 е: Дъщеря на индивид 1; Майка на индивид 3; Сестра на индивид 4; Индивид 3 е: Внук на индивид 1; Син на индивид 2; Племенник на индивид 4; Индивид 4 е: Син на индивид 1; Брат на индивид 2; Вуйчо на индивид 3; Забележки: 1. Сред въпросните индивиди НЯМА такива с родствена връзка братовчеди помежду им; 2. Никъде не е упомената възрастта на индивид 1; При негова възраст около и повече от 40 години, математическо доказателство за етноса не може да бъде безусловно установено;

+100 от мен! За съжаление, повечето прочели (опитали се) коментара са започнали да дават „заето“ още на точка 3 (най-късно), което явно си личи от писанията им след твоя пост.

Има нещо неясно в написаното от теб. Написал си, че индивид 1 има две деца - на 20 и 11 години. Това значи, че са брат и сестра. Но при роднинските връзки си написал, че е баща на индивид 2 (жената на 20 г.) и би трябвало да е и баща на индвид 3 (момчето на 11 г.), а ти си писал, че му се явява дядо. И няма как да е баща на индивид 4 при положение, че е син на дъшеря му. Има и още грешки, но не ми се занимава да пиша, но ако искаш ще ти ги посоча.

Реших да ти посоча и другите грешки. Написал си: Индивид 2 е: Дъщеря на индивид 1; Майка на индивид 3; Сестра на индивид 4; Правилното е: Индивид 2 е: Дъщеря на индивид 1; Майка на индивид 4; Сестра на индивид 3; Написал си: Индивид 3 е: Внук на индивид 1; Син на индивид 2; Племенник на индивид 4; Правилното е: Индивид 3 е: Син на индивид 1; Брат на индивид 2; Вуйчо на индивид 4; Написал си: Индивид 4 е: Син на индивид 1; Брат на индивид 2; Вуйчо на индивид 3; Правилното е: Индивид 4 е: Внук на индивид 1; Син на индивид 2; Племеник на индивид 3;

Дядото изпратил 11 годишния си син ?!

Много е съмнителна тая история. Бабата, дядото и майката са за бой. Набедили са баткото, щото те са виновни. Да разпитат баткото и всичко ще излезе наяве.