Опит за измама със спрените изрезки

Опит за подмяна на партидните номера на месни продукти под възбрана са установили ветеринарните власти в склад на плевенското предприятие „Анона” в късния следобед във вторник.

Обратно в новината

Коментари - Опит за измама със спрените изрезки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като са толкова опасни какво правят на рафтовете на магазините или всеки ден трябва да се показват и затова се чудят какво да измислят

Абре Мишо, голям мишок си, да знаеш! Какво им е хубавото, като им е изтекъл срока на годност, бре? Те взели да се развалят, мишокът казва, че били вкусни! Ами яж ги, ама защо и ние, които не сме мишки да се тровим с развалени боклуци? Яж "дупета" и си трай в мишата дупка, бре!

дупета крайчета няма значение , майка ми си купува от тях и е много доволна . опитвах ги веднъж и мога да ви кажа ,че си е перфектен немски салам . просто българската колбасарска мафия изрева че някой им подбива цените , а иначе от голям производител зная че българското месо не стига да задоволи пазара на прясно месо та камоли да стигне за колбаси . та имали нещо по гадно от български салам, бългаска водна шунка това го няма никаде по света . човека внасяше всякакви дрожди и обрески от всякъде . като го питах нали има държавен контрол в предприятието , човека простичко си каза че няма никакви проблеми министърът си получавал редовно паричките от него . та това мили ми народе е бългорското колбасарство . p.s. разговорът бе преди три години .

А аз съм от село и вместо да си купя месо вземах че си заклах едно 100 кг. прасе и си направих чисти и натурални пържоли.Само дето не можах да намеря етикет със срок за годност!

Спрете да ядете месо и това което е старо/вредно/негодно, изобщо няма да е ваш проблем :) easy as 1,2,3 :)

Във всяко производство, във всеки продукт е вложен интелект. Какъв интелект влага тази плевенска отрепка? Броди из Европа души и намира меса с изтекъл срок на годност. И купува на безценица. Преопакова, продава, печели. И това е бизнес. Такъв интелект /простотия/влага в производството си. Откъдето да го погледнеш - помияр. Пу!

Абе що се занимавате с глупости? Всичко се сгромолясва и не виждате, че много скоро ще дойде момент и на коричката хляб да се радвате, а сте тръгнали с луканковите салами да се замервате! Нали има все още нещо в хладилника, а кой какво избира да яде, си е негова работа! Това ли е най-важното в момента или че се опитват да отлагат момента на приземяването и тоталния крах, за да доограбят каквото могат още...

прав си - за съжаление...

Казват, че немските изрезки били от най-лошо качество и с изтекъл срок на годност. Сигурно е така - не споря. Интересно ми е само, защо най-скапаните и с изтекъл срок немски салами са по-хубави, от пресните български?

Защото химията прави чудеса!!! От развалено месо чрез промиване с разтвор и добавяне на оцветители, овкусители и подобрители придобива вид на сочно прясно месо!!! ЗАТОВА !!! Само, че ти няма как да го разбереш това - може да се разбере само в лаборатория!!

Мъка , мъкааа. Как ше го спрат да си внася квото си иска от Германия? Това да не е СИВ? Просто ше си ги пакетира директно в ДЕ и копче няма да му кажат.Не можели да проследяват - ми като не можете напуснете дебили такива.Минете по големите вериги и вземете проби - всичко дето е негодно за употреба им го изкарайте през задниците. Солено. На магазините . Щото и аз да продам на кауфланд 10т годно месо и те да го подържат няколко месеца ще се развали.Преетикират си каквото искат и то по няколко пъти.

Господа, вчера за пореден път се убедих ,че срокът на годност е твърде относително понятие. Случи ми се в Метро на щанда за месо. Вземах си цял котлет на цена 8 и нещо/забравих стотинките колко са/. Бяха пакетирани две парчета цял котлет всяко около 2 килограма като едното беше безплатно като бонус. Пакетът беше мокър от изтичащ месен сок. Не му обърнах веднага внимание и го сложих в количката. Обаче ръцете ми така лепнеха, че инстинктивно ги помирисах и тогава усетих голямата смрад. Веднага погледнах срока на годност и там пишеше НАЙ-ДОБЪР ДО 1 .09. 2010. Представяте ли си дами и господа колко работи системата НАССР и ветиринарните служби и ДВСК и прочие бюрократчета. Пак там съм виждала салам "Закуска" който далеч преди обявения срок на годност беше плесенясал с черна плесен и си стоеше на щанда...дано някоя будала да го купи. Така че си размърдайте задниците и си вършете съвестно работата недейте да се ровите само в бумаги ами си прилагайте знанията /ако ги имате де/ на практика. Вместо да се заяждате с тези дупекови фирми , вземете и направете анализ на произволен техен продукт и докажете че не е годен за консумация. Недейте само да размятате хвърчащи листи и да се чудите в кой кашон да си заврете носовете . Има си лобораторни изследвания, които доказват срок на годност.

Така се случва , защото управителчетата на предприятия за производство и търговия с храни в БГ са с "Висше" образование на ниво техникум. Доктори бюрократи от ДВСК и РИОКОЗ - ниво фелдшер

Не купувайте колбасите "Старата лъжа", дупета и всякакви неизвестни л..йна с вид на салам и нещата ще си дойдат на място. Тогава или ще оправят качеството или ще фалират. Затова пазара определя, ама в БГ това не важи.

Днес, ей тъй, за кеф - отивам да си взема една наденица по стандарта "Стара планина"! АКО МИ СЕ СТОРИ, ЧЕ ОСВЕН МЕСО ИМА И ДРУГИ НЕЩА В НЕЯ - НА КОГО МОГА ДА СЕ ОПЛАЧА, ДА МИ Я ИЗСЛЕДВАТ И Т.Н.?

НА МЕНЕ

КАКТО КАЗА ТАЗИ СУТРИН ГОСТА НА БТВ: НА САКАТА БАБА ВСИЧКО Й ПРЕЧИ! Некадърниците, които ни управляват, не стига че опоскаха всичко в държавата, държат държавен монопол над всичко, лъжат ни, че има нови стандарти за месните продукти, за да имат основание да вдигнат цените, ами на това отгоре пак си придават важности с тъпите си т.нар. акции, и гонене на вещици. ВСИЧКО Е МАНИПУЛАЦИЯ на общественото мнение, и гадна PR АКЦИЯ на разБойко! Дано скоро си отворят очите и последните верующи в тези мошеници, че иначе сме загубени!!!

стига ревахте, бе, поредна организирана атака срещу някого и стадото пак ревна...все вас ви тровят, все вас ви лъжат....срещу ТРОЙНИЯ КОКТЕЙЛ допреди година мълчахте като дупета сега рев та рев....

Точно,пич,стадо са ,че и не се усещат...

Няма ли затвор за този дето са неизрядни и непрекъснато тровят хората? В Китай заради бебешки храни с изтекал срок на годност разстреляха две женици. В Норвегия за препакетиране на храни с от забранена марка един турчин получи 70 години, тъй като затрашавал държавната сигурност т.е. трови хората. Ако наистина тези търговци продават нещо с изстекъл срок на годност, ами да вземат да ги изпосъдат и да им ликвидират фирмите, а не само да пускат статии. Вчера един от засегнатите фирмаджии каза по радиото, че вече е в преговори да препакетира всичко в Сърбия и да го внася отново на нашия пазар, просто ако не ги арестуват тези дето нарушават законите те ще измислят отново начин да продават НЕКАЧЕСТВЕНИ остатъци. А иначе нека има всякакви продукти на пазара - потребителите сами регулират една стока става или не става.

Браво! Да бъдат спрени тези боклуци, които ги внасят с изтекъл срок на годност. Браво на Правителството!

Е като са толкова хубави, що не си ги ядат в Германия тези изрезки, а на нас ди продават?

Зад акцията стои другаря министър ...дето го уволнили щото незнайно как от кабинета му изпратили факса за "хубавото" умряло от естествена смърт месо. Яж народен и тандем ТЕ СА КАЧЕСТВЕНИ!!! Не че са проверени но така пише и го казва др.войнов!! Разбили му колата хахахахах , майтапчия ... ама той бил смел!!! А чанатата не взели...ама я показа празна?! Колко ли пачки е трябвало да намери като отвори ...мръсни подли крадци...следили са го!!!

Преди време един пилешки контрабандист (Николай Методиев - Пилето) успя да смени задържаните и охранявани контрабандно меса със строителни материали, заплашвайки охранявалите полицаи. Къде е сега този герой и какво наказание получи ? Да са го погнали от ГЕРБ с новия морал и непримиримо гонене на престъпници??? И сегашния случай - досега вноса на подобни меса е бил разрешен, но подмяната стоки под възбрана е престъпление. Къде обаче е прокуратурата? Защо чиновника допуснал достъп и неосигурил подходяща храна на стоки под възбрана не е уволнен и обвинен в престъпно нехайство

На войнов му счупили прозореца?А сега да питаме " 1.Какво прави служебна кола по туй време там ? 2.Какво прави министъра на земеделието там? 3.Усети ли се че прекалява със защитата му? 4.Как тъй вътрешния министър каза че е с личната си кола? 5.Как този от "магелан" внася каквото си иска и кой му го разреши и срещу какво? 6.Как ще се произвежда "стара планина " и от какво месо след като ако се почне след някой месец жив хайван няма да остане у държавата? 7.Къде са лабораториите ?-че като си знаем как се изследва и установява каквото и да е тука .............? 8.И , .............. ? че и колко още - ама карай . "Нейсе запуши я!"- туй май на бай ти Ганя приказка беше.........................

Ехооо, прокуратурата ли е? Какво правим? Тези направо ревят с глас за затвора!

Човека си го каза,....дайте да сравним по качество чрез анализ,дупетата и кремвиршите в БГ и тогава коментирайте........На времето имаше една велика глупост,която се експонираше от медии,правителство и т.н.......наричаха я наблиудавани цени)))))Та по този начин обслужваха интересите си,а сега.....абе да е^а майка му,как ги постигат тези резултати,че накрая излъганите сме пак ние)))))

Тази вечер пекохме наденици на бай Цветко- Стара планина. Солени, с чесън- отврат!

че нали бай Цветко беше с 20-годишното ирландско, още ли си купувате от него

Тази вечер си купих от така наречените капаци. Бяха огранени и ги изхвърлих веднага. Друго е безсмислено да казвам.

А аз днес си купих прекрасно червено прошуто и от любимият ми салам с чер пипер.

Няма и няма да имат край.Тази ниша ще се заеме от човек на ГЕРБ,изреските ще се пакетират в чужбина и защото ще са по евтини пак ще ги купуваме.

Истината е, че изрезките бяха най-вкусните салами на пазара. Дори и с изтекъл срок на годност, пак бяха вкусни, защото в тях има качествено месо. А в нашите - само соя и боклуци.

Ходи си поискай малко от конфискуваното може и да ти дадат.

Защо от конфискуваните.Днес си купих за 5/пет/лева килограма,същите капаци от Кауфланд.За 6 лв слайс/нарязани финно,вкусно с черно пиперче-Мечтата на пенсионера/нищо общо с Роден,народен и други български сланинести боклуци.Колкото и да се пени Войнов и да правят поръчкови акции,файда няма

Смешник! Че те не го ДАВАТ, те ти го продават! И никой не те бие по главата да го купуваш, ама тая зима - нека да поогладнееш и да се моткаш кат гладно куче покрай щандовете за изрезки!

Ти от къде си сигурен, че са от месо и са полезни?!?!

Абре Мишо, голям мишок си, да знаеш! Какво им е хубавото, като им е изтекъл срока на годност, бре? Те взели да се развалят, мишокът казва, че били вкусни! Ами яж ги, ама защо и ние, които не сме мишки да се тровим с развалени боклуци? Яж "дупета" и си трай в мишата дупка, бре!

Абе, тъпунгер малоумен - ти имаш ли идея как се определя срокът на годност, за кое, как и т.н.??? Тебе ясно ли ти е, шибаняко, че ВСИКЧИТЕ НЕМСКИ вериги в България продават и в момента изрезки, КОИТО СА ПАКЕТИРАНИ в Германия и никой копче не мооооже да им каже!!! А знаеш ли какво значи "префолиране" и изобщо - тиквата ти празна знае ли по колко пъти точно тия немски красавци сменят етикетите за годност??? Пу да ви и боклушкия материал! За два месеца наредят пет дати за краен срок на годност (защото така е по изисквания, а иначе мръвката си е ОК), а когато мръвката позамирише - кара се на т.нар. ГРИЛ! Демек - мястото, където говеда като тебе похапват пресни, топлички току-що приготвени манджички! За сведение: работил съм, знам, а не си смуча палците като... Пуу...

Нямат ли край мошениците и мръсниците в Бг?Изтровиха народа - не им пука, щом печалбите им да са осигурени, пфу...Стискам палци на Правителството, нека нарита здраво тая сган-псевдо-бизнесмени, търговци на здравето ни!