Конвоят на ООН в Сирия е бил нападнат

Конвоят на генерал-лейтенант Бабакар Гайе, шеф на наблюдателната мисия на ООН в Сирия, е бил нападнат през уикенда и само фактът, че автомобилите са били бронирани, е предпазил пътуващите от нараняване.

Обратно в новината

Коментари - Конвоят на ООН в Сирия е бил нападнат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи, бунтовниците обстрелват колите на ООН с леки оръжия и квартали с артилерийски миномети, нооо правителството на диктатора трябва да се свали и властта да се остави на опозицията. Долу външния министър, който посреща бунтовниците в моята държава!

Преди доста години служителите на ООН бяха почитани, пазени и уважавани навсякъде, където се появяваха. В последните десетилетия те са обект на атаки, отвличания и унижения. Защото има едни страни, които унищожиха авторитета на ООН и решиха, че имат правото и силата да решават световните дела без тази организация. Оттам вече беше лесно да се изпусне контрола...

Опозиционерите в Сирия са хунта,желаеща власт и вече няма никакъв избор-или трябва да се бият докрай ,или ще бъдат обесени от властта.Никой друг няма интерес да обстрелва конвой на ООН.

И защо добрата и демократична опозиция стреля по наблюдателите? Може би за да не видят как организират зверства извършени от армията на Сирия.

По-скоро приписвани на армията на Сирия.