ООН: Има риск един милион души да бъдат прокудени от Мосул

ООН е изключително притеснена за населението на Мосул след започването на офанзивата на иракската армия за отвоюване на града от "Ислямска държава".

Обратно в новината

Коментари - ООН: Има риск един милион души да бъдат прокудени от Мосул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека сега Обанговците да демонстрират как се превзема град без да се използва артилерия, танкове и ВВС. За да не ги изправяме веднага като военнопрестъпници за цивилните жертви пред Карла Дел Понте. Та нека се използва само леко оръжие-револвери, арбалети, лъкове. Ласа и коне също са допустими.

след като обвиняват руснаците и Асад, че бомбардират Алепо и има жертви, тука Ирак, кюрдите, американците, турците и всички останали участващи, с какво ще бият джихадистите от ДАЕШ, с плюшени мечета ли?

спокойно рискове няма.... БГ ще ги приеме всичките.... ний сме тулирантни и послушни...

Да ама нали дружките ви американци го правят да знаете че ще е напълно ''демократично'' по американски изпълнено от подлогите им в европа ...Как не сте разбрали че американците са си идиоти алчни по рождение щом са седнали да приказват как в милионниоя град ще да ''избиват'' само джихадисти??или хората не проумяват че искат да ги предислоцират в Сирия за да продължат амнериканската политика в арабския свя

Божке, и на тая бъгава организация ООН ,съм тръгнала да ставам генерален секретар !

За малко и аз да се излъжа, но правилно не ме избраха!

Какво са за германците още 1 млн бежанци от Мосул?

Германците (Меркел) ще ни ги набутат на нас.

Абсолютно нищо. Ако Меркел рече и цял Мусул ще й е малко.

Не мога да разбера, как 5-6 000 човека превземат 2 000 000 млн. град? Че то 1% от местното население да вземе да се бие партизански-това са едно 10 000 мъже,+1% от жените там да вземата да ги тровят /храна, вода и прочие/ и тия 5 - 6 000 бойци за 1 месец ще ги няма! Явно стадо е това там ...

Не малка част от месното население в Мусул подкрепя ИД.

Войната няма алтернатива, защото ИД убиват наред и се крият зад жив щит. Ако това не е ясно за ООН, значи ООН подкрепя ИД, което по някакъв начин показва че някой има интерес от съществуването на ИД.

Съгласен съм. Това се казва да разгадаеш скритите помисли и уговорки.

половината няма да се бежанци е в чували жертви на "освобождението" на Мосул....

Тези сериозно ли? Още малко ще кажат, че ИД са цивилни жени и деца. Сакън не ги стреляйте. Освен това, иракското правителство предупреди всички цивилни да се евакуират. Май ООН скоро ще предложат ПОЛИТИЧЕСКИ преговори с ИД.

Като има риск за цивилните, какво чакат? Да започват с призивите да се спре настъплението , да изпратят конвой с помощ, който да го оставят близо до района на бойните действия и като пострада да обвинят коалицията във военни престъпления... Как става това го знаят, имат опит от Алепо.

ООН отново ще обезлюдява кюрдски град по заповед на Хюсеин Обама и Ердоган. Явно хората там не им трябват, трябва им територията.

Веднага да се спре бомбардировката на Мосул - рушат се болници, загиват мирни хора. Авиациите на САЩ и Франция избиват населението на града! Спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН и прекратяване на военните действия край Мосул! Да се организират хуманитарни конвои и продоволствие за града! Вън турските и американски окупатори от Ирак!

А ООН само мюлулмански ли бежанци ще защитава, и по света няма ли и други такива ? А знае ли ООН колко бежанци отидоха от Донбас прокудени след бомбардировките от хохлите в Русия, или те не са бежанци, и в Донбас не е ли война ? А на тях кой ще помогне, за какво е въобще ООН тя отдавна не е това което трябва да е .

Има защо да се тревожи ООН, защото в Мосул са кюрди, но трябваше да се тревожи когато ИД, т.е. наемниците на страната приютяваща ООН се настаняваха в Мосул. Сега Ердоган и аверчето му Хюсеин президент ще направи всичко за да остане минимален брой население в Мосул.

САУДИТСКИЯ ШЕЙХ ДЕТО ДОЙДЕ ДА СЕ ВИДИ С МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА УРЕДИ ДА ПРИБЕРЕТЕ ТЕРОРИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ И ПЛАТИ ЗА ОРЪЖИЕТО ДЕТО МУ ДОСТАВЯТ ГЕРЕРАСТИТЕ :))

Намерили за какво да се тревожат. Хората в Мосул не искат ИД, пък на ООН-то май не му харесва широка коалиция срещу джихадистите/ половината европейски безродници/.

Ако не бяха ИСИС до сега кюрдите да бяха в Мосул и изгонили арабите вече... както и ще стане де