ООН иска щателно разследване на масовите гробове в Либия

Генералният секретар отново призова за прекратяване на боевете и изрази надежда скоро да бъде договорено примирие.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и в България след 9 сеп 1944г

трябва ЧГВ Вагнер да се смятат за руски терористи.

държавни. Нищо частно няма в тях.

Вагнeр са си частна компания, при това Аржентинска... която има неблагоразумието да претрепе няколко тюлена, и американците веднага взеха да твръдят че са руснаци, нищо че тюлените им са носили чалми за да се сливат с останалите бандити-)

Потърси за #Ихтамнет в тубата и ще видиш масовите гробове където ги заравят, близо до Санкт Петербург. Заровени са като "Хирургически останки". И така цяло поле.

Чакайте малко! Силите на Хафтар говореха за масови гробове преди няколко месеца, когато бяха в офанзива. Защо ли ген.сек. на ООН не се обади тогава?

ко са праят на ущипани нали италянци и франсета бомбандираха Кадафито?!

А за масовите разрушения от краварите в арабския свят??? в Сърбия??? Аман от такива подлоги дето загрижени за зад..те си защото се намират на краварска територия се чудят кого да хванат да обвиняват за да не ги заплаши тръмпчо че ще ''спре'' дажбата им.. Къде бяхте когато не допусна Тръмп представител на суверенна държава членуваща в ООН да присъства са сесията защото било ''негова'' територия???

но сега в Либия са руснаците. А за американците знаем, че бият негрите.

Американците бият само когато не могат да убият... а сега в Либия са все американски мекерета;)

Руснаците са на страната на Хафтар и непризнатото паралелно правителство в Бенгази. Наливат масло в огъня на Либия.

Руснаците не са на ничия страна... Откакто през 2005 година продадоха на американската ВПТ съветските договори за доставака на въоръжение, които ВПТ изпълняваше използвайки украинското пристанище Октябърск, руснаците се държат далеч от Либия, не случайно даже не протестираха дори когато НАТО бомбеше либийците, друг е въпросът че когато американците закъсат някъде веднага почват ада се оправдават с руснаците, ама какво да ги правиш те толкова си могат;)

Онзи ден в Малта, хванаха фалшиви пари за Хафтар, официално печатани в Русия. Смешни сте.

PEDALUS_PROHIBITUS

Пратката с парите е открита още в края на септември м.г., и официално задържана от малтийските власти на 31-ви окт. Любопитно защо въпросът се повдига чак сега..

Пък на мен ми е интересно, откога РФ започна отново да печата фалшиви пари. Това беше патент на СССР преди много години.

PEDALUS_PROHIBITUS

Държавната печатница за ценни книжа АО "Гознак" печата огромни количества пари по договор с Либийската Централна банка още от 2016-та г - на обща сума над 9 млрд. $., и почти всички всички пратки традиционно са минавали през малтийски посреднически канали. Сега изведнъж се оказва, че поредните - около 1.1 млрд. $ - били "фалшиви".. тук не иде реч за легитимността на самите парични средства, а за това в чие разпореждане се оказват.

Либийската Централна Банка е в Триполи, а не в Бенгази. Ако аз утре поръчам като Московска Централна Банка, да ми напечатат два трилиона рубли, ще ми ги напечатат ли, или първо ще питат кой съм аз?

PEDALUS_PROHIBITUS

Това къде отиват по-нататъка парите, е работа на малтийските посреднически участници - не на руснаците..

PEDALUS_PROHIBITUS

Мислиш ли, че би им било толкова трудно да закарат два 20-футови контейнера по въздуха директно до Бенгази, ако го поискаха?!.

Либия си беше една сравнително светска арабска държава.Защо Франция,САЩ и други западни държави трябваше да я запролетяват и да инспирират народно въстание.Защо трябваше френски части за ходят там и уж да стабилизират положението , а де факто да подклаждат размирици.След изявата им в Руанда ,това много им хареса.България имаше да получава 300мил .долара от Либия ,но сега ще видим както онези 2 милиарда,които опростихме на Ирак ,по заповед на новият ни голям брат

Кадафи се подиграваше на целия свят. Затова умря като куче.

PEDALUS_PROHIBITUS

.. и имаше лекомислието да раздава щедро милиони на Саркози и Берлускони за личните им и партийни цели, които се надпреварваха да го омайват след охлабване на санкциите през 2007/8 г.. и бяха първите които няма и три години по-късно първи му забиха нож в гърба. Какъв по-прост и сигурен начин да не върнеш дълговете си, от това кредиторът ти изведнъж вече да не се окаже измежду живите..

А също да разследва "масовите гробове" в Бергамо, в Ню Йорк (там - на острова) и още няколко такива. По-скоро да изследва съдържанието ѝм, щото да не се окаже, че само да декор, като "полевата болница" в Лондон (от декорнитр легла на неква олипиада, или европейско)!

И в кочината Москва

ПРЕГРАДЕН ОГЪН СТАВА ЛИ. ДА РАЗСЛЕДВА, ИМАХ ПРЕДВИД.

Бил призовал либийските власти да разследват. Ами разбира се те ще "открият", че убийствоата са извършени от Хафтар. И обратно - ако хорагта на Хафтар разследват, ще установят че са виновни властите в Триполи.

Хафтар е подкрепян от Русия.

И от Франция, Саудитска Арабия, Сирия и Израел. Триполитанските сатрапи ги подкрепят само Турция и ООН. Какво ти говори това?

Някoй

и от Египет

Адресите на Обонго, Саркози и Тонката Блеър са публично известни.

ООН иска щателно разследване на масовите гробове в Либия - а когато Запада унищожи Либия всичко беше нормално и морално !!!

Да бе лудия кадафи дошъл на власт с преврат. Той е клал и заравял ако изобщо е заравял а не ги е изгарял.

Кадафи не се е готвил да прави преврат, просто го пращат от чужбина да оглави революционният комитет, изведнъж скромния слушател в английска военна академия се сдобива с последователи от съкурсниците си и някои друг дошъл от Америка приятел и става водач на революцията докато краля се лекува в Турция. И от чиста благотворителност американския посланик в Египет отива на крака при сваления либийски крал и му казва повече да не се връща в Либия а да пие една студена вода, щото е полезна за лечението му, докато САЩ помага на Кадафи да укрепи властта си. Да ама греда, Кадафи се сеща че американските военни бази в Либия могат да му носят пари и той почва да иска, като краля, наем от американците и както обикновено става от първи дружки се превръщат във вечни врагове. Западния свят винаги е предпочитал да има работа с диктатори защото покупката им излиза по-евтино, докато СССР поради липсата на пари в брой предпочитаха революционните съвети като ги омайваха с дългосрочни помощи собствено производство.

че са масови гробове от 2011а че тогава ще видиш как оон ще измрънка на зла гад