3 лева ще струва онлайн свидетелство за съдимост

Таксата за издаване на свидетелство за съдимост по електронен път ще бъде в размер на 3 лева, съобщи пресслужбата на кабинета.

Обратно в новината

Коментари - 3 лева ще струва онлайн свидетелство за съдимост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече има пос терминали в бюрата не се плаща преводна такса а само 5 лв. е таксата.

Tази услуга би трябвало да е безплатна, както в останалите европейски страни....

Съвсем логично. И в Америка и други страни на запад работодателят си прави справката със съгласието на този, който ще постъпва на работа.

Ако държавата иска наистина да сработят нещата, електронният подпис трябва да стане или безплатно или за 10ина лева най-много. Егати му глупавата Европа. Да спестя 3 лв. а да дам 80 за електр. подпис, който повече от 2 пъти в годината не мога да ползвам. И това ако не е ялова работа, здраве му кажи....

goose

И къде точно ги видя тези 80 лева? Те ти включват и първоначалната инвестиция от reader и сим карта, самия подпис ти варира от 20 до 30 лева в зависимост от доставчика ...

Ти си знаеш, но като започваш нова работа ти го искат

защо превод на 5 лв. трябва да струва цели 3 лв ? И защо трябва задължително да е с превод,след като може да сложат една касиерка на щат !

goose

Ами на мен превода ми е 80 стотинки, никой не те кара да ги превеждаш от банката в съда, преведи си ги 1 ден предварително и само отиди със завереното платежно ;-)

Това е добра новина, но според мен в 99% от случаите една държавна структура изисва свидетелство за съдимост издавано от друга държавна структура. Тези справки трябва държавата да си ги извършва сама а не да използва нашето време и пари за тези цели...и то след като са похарчени стотици милиони евро за електронни правителства през изминалите 20 години.

Само 3 лв... ама електронен подпис, ама това ама онова... Нали Батман щеще да прави на всички електронни подписи в личната карта... или то се отлага за всетлото бъдеше, което зависи от...

защо изобщо трябва да струва нещо!!?? това НЕ Е услуга!

А, какво е според теб?

много си зле, дори самата администрация казва, че не плащаш за услуга, ами покриваш административните разходи. едно задължително изискване не може да бъде услуга. все едно издаването на лична карта да бъде квалифицирано като услуга. а иначе прочети някой учебник по икономика.

На дебелогъзите лелки един път им плащаме заплатите от данъци, и втори път- от разни таксички и комисионни. Производителност от тях- НУЛЕВА. По-добри да се хванат в реалната икономика за да произвеждат добавена стойност, а не да преливаме от пусто в празно

Бат ви Пешо, немА ли пет лева, да са уреди, това, за Кон-стутециЙонен съдя, ебати прошляка ??...!

Хубава работа, ама българска!!!