Затвориха медицински център за алтернативни терапии

40 онкоболни ще прекъснат лечението си, ако частен медицински център за алтернативни терапии в София затвори врати. Лицензът му се отнема от МЗ за втори път.

Обратно в новината

Коментари - Затвориха медицински център за алтернативни терапии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези от центъра работят на принципа от поговорката, че без лекарска помощ никой не е умрял. Познавах двама човека дали цялата си надежда за изцеление в този център, които вече не са сред нас. Гледат на пациентите само, като на едни банкноти и нищо повече!

От този алтернативен център може ли в своя защита да извадят данните от 135 човека, които са се лекували при тях през 2015 година, колко са се подобрили, колко са се влошили и колко са починали. Ако наистина поне 50% се подобряват или поне не стават по-зле, значи има смисъл. Но ако скоро след т.нар. лечение в центъра се влошават и умират, значи просто са едни добре прикрити бизнесмени, които търгуват надежди на доста висока цена.

Който не е гледал новоизлезлите 9 серии на независимия документал "The truth about cancer"- нека си ги дръпне от the pirate bay. Има поне 30 доказани 100% ефективни терапии за рак. И нито една не е свързана с химио или радиотерапия.

Изтънчено знахарство от 21 век?!

Ок, лекували са ги, а има ли излекувани? Че то с рака е игра по тънката струна на роднините ("най-страшната болест" и т.н.) и искане на пари за щяло и нещяло. Българските пациенти така са обръгнали на лошо отношение, че само да му се усмихне един лекар и вече са готови да разтворят портфейла.....

В наши дни здравето си е бизнес. И ако сред конвенционалните лекари към 60-70% са търговци или най-обикновени некадърници, то сред алтернативните такива търгашите са поне 98%. Лично аз за превенция от заболяване бих ползвал услугите на хомеопат, но ако съм се разболял бих отишъл на истински лекар. Независимо от шанса да попадна на някой, който гледа на мен като на торба с пари или пък на такъв, който просто го мързи да се занимава!

Такааааа.... а мислиш ли, че хората от клиниката не са ходили на "истински" лекари? А? Моят роднина отиде при няколко и го отхвърлиха отвсякъде. И тогава какво? Да седне, чака и умре ли казваш? Ами не, има някаква надежда все пак в такива клиники пък и сега вече се чувства доста по-добре. Като не знаете, не коментирайте! Не сте се сблъсквали с такъв проблем и дано не се сблъсквате!

Ран-ът в действие.

Ако разполагам с по 400+ евро на седмица и съм болен от рак, по-скоро бих се оставил да умра без лечение (или да си тегля куршума) и бих завещал парите на децата си, отколкото да ги подаря на някакви шарлатани!

Нещата наистина са прости! Отворете обзорната статия озаглавена:" Designing a broad spectrum integrative approach for cancer prevention and treatment" публикувана в Seminars in Cancer Biology, 35 (2015) 5276-5304. Списанието се издава от небезизвестното издателство Elsevier!!!

Нещата всъщност са прости - издирете хората лекувани преди 5 и повече години (това е границата, която като преминеш без рецидив можеш да смяташ, че си се отървал с голяма вероятност) и вижте колко са живи. Сравнете с лекуваните в държавните онкоцентрове.

Добре, дай статистика де?

СРАМ Е ЛЕКАРИ КОИТО СА УЧИЛИ КАК РАБОТИ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО ДА ПРИЛАГАТ "БАБИНИ ДЕВЕТИНИ". КАКВА Е РАЗЛИКАТА ТОГАВА М/У ТЯХ И ОБИКНОВЕН БИЛКАР????

Има разлики в методология и методика. Някои хора виждат в етера, не просто зубрят по книги. С това не омаловажаваме ролята на училите, просто констатираме ограниченията в метода и целите.

Е нали затова вземат лиценза - щото не работят квалифицирани лекари там....

Лиценза мой човек се взима заради съвсем друго - една от инспекторките има лично отношение към нещо си от тази клиника - чиста форма на някаква злъч и злоба. Въобще междуособици. Как според теб от 2006г. насам клиниката си работи? Да не са толкова невежи 10 години подред?!?

40 онкоболни, по 400 евро на седмица, по 4 седмици в месеца прави 64 000 евро. Доста стабилна сума прибират. Дано си е струвало.

това са пари с които по добре във франция да се лекуват

Тези лекари в този център са мушенници и използват уплашените болни, за да вземат повече пари. Да се забранят. Лъжат горките болни.

Как е възможно да бъде лицензиран подобен "медицински" център? В една развита държава длъжностните лица,разрешили предоставянето на подобна дейност,както и лекарите предоставящи медицинската услуга,отдавна щяха да са в затвор, с отнети права да практикуват до живот.

Нямаш представа какво говориш. Хайде разрови се малко в германските клиники (пардон, ако разбираш немски) да видиш как тези методи в Германия са част от КОНВЕНЦИОНАЛНИТЕ МЕТОДИ за борба с рака и то от много години. Въобще такива като теб се изказват неподготвени. Нямаш представа нито какво се прави в тази клиника, нито нищо. Аз пък имам роднина, който се лекува там. Книга мога да напиша за безхаберието и безполезността на БГ болниците. И не дирижирайте тази цифра 400 евро. Подхвърлена е от някой. Всичко си е определено. Може от 40 до 4000 евро да струва такова лечение. А иначе в конвенционалните болници знаете ли колко струва - много, хиляди левове, но нали здравната каса ги покрива... въобще ей така има безмислени коментари на килограм тук. Дано никой от вас не изпита що е рак и отношението на държавните болници, тогава друга песен ще запеете сигурен съм! А дотогава хейтвайте на воля! И това говори за цялата държава каква е. Ужас!!!

Е да, сам си го призна - държавното лечение е без пари, ама мрете да ходите на частно при шарлатани и шамани.....

На света има толкова милионери и милиардери, колко световноизвестни хора си заминаха от гадния рак. Ако имаше наистина успешно лечение, мислите ли, че те не биха се възползвали. Не откриваме топлата вода тука. Вероятно алтернативните методи помагат, но едва ли са решаващото лечение.

someone

зависи какъв тип е и в кои стадии е хванат. познавам жена, която преди около 20 години се е лекувала от рак, вече около 20 години е жива и здрава, но много си следи теглото и спортува. много хора тук подценяват традиционната медицина. аз пък защитавам операциите. едни предракови клетки какво да ги правиш - да чакаш да стигнат до костите? хирурга трябва да реже.

Рязането само прекъсва развитието на тумора, но не го спира завинаги ако не се промени начина на живот. Наистина е рисковано да се обобщава, има напреднали случаи, в които е нужна хирургия, само че нивото на масовата днешна хирургия у нас е доста джаста-праста, а отношението към пациента - в повечето случаи като към статистична единица, а не жив човек. Има неофициализирани методики, които могат да стопират тумора и разсейките и да започнат да ги ограничават, само че не ги допускат, понеже робуват на статистики. От дрга страна, повечето от пациентите именно като пасивни говедца се оставят на болестта и лекарите, вместо самите те да съучастват с усилията на волята и въображението в лечението си. Според мен търпимостта спрямо хирургичните интервенции като обществено възпитание у нас е доста голяма, а лошото е, че тя на свой ред пък мощно обслужва търговската печалба на лечебното заведение. Получава се един твърде омагьосан кръг, от коюто обикновено няма излизане

Човек от много ум не става милионер и милиардер. Не и ако е от типа "мъдър ум". В крайна сметка, всичко е в божиите ръце, няма идеален метод за излекуване или превенция, понеже няма безгрешен човек. Мога да говоря само за превенцията. При първия сигнал за развитие на рак, трябва коренна промяна и дисциплина - в хранене, навици, начин на живот, избягващ стреса и монотонното ежедневно повтаряне.

Хубаво е да се съветват тия хора, които са изправени пред свършения факт на закриването на болничното заведение, покрай мерките за превенция на рака, които сте подхванали. Посъветвайте болните как да постъпят; аз лично не бих ги посъветвал да се връщат към институциите на системата, след като веднъж са тръгнали по пътя на алтернативната терапия. Но и си давам сметка колко е трудно да отпочваш сам нещо, за което до този момент си разчитал на все пак квалифицирани хора, които ти помагат, макар и не задължително професионални онколози.

в израел 190 човека умират на година от ,,рак,,??? контрол върху храните на първо място!!! тук без да сме ,,хванали,, началото , лекуваме ,,края,, с ,,методи,, които за 5о години са ,,доказали,, че те ,,лекуват,, само ако ,,нямаш,, рак!!! химиотерапия и ,,лъчение,,??? последните десет години въобще не се ,,говори,, и ,,пише,, за ,,стреса,, в живота ни като един основен ,,фактор,,!!! забравиха ли го???

ммм,, ,,,, ,,,, морзовата ,, ,,, азб,,,ук,,а,, ,,

Лек против рак!Мед.статистиката е точна наука!Тези центрове да посочат броя на излекуваните от рак!Без мъгляви обяснения за методи апаратури условия!Да не въвеждаме в заблуда а да помагаме!Хипократовата клетва или 400евра на седмица!Това е въпроса!

Чета коментарите и се чудя наистина ли всички мислите, че държавните болници са истински?!?! Там всичко е да се лапат пари от здравната каса и ви го казвам от опит. Да не говорим, че лъжат и крият информация за заболяването. И естествено сега ще мачкат всичко, което им пречи да лапат. Това е простата истина. Няма да влизам в подробности, но ще ви кажа, че в семейството ми има двама души болни от рак - единия от 8 осем месеца го мъчат с химиотерапии въпреки, че няма подобрение ( яко лапане на средства), а на другия когато му занохме епикризата в Германия, там решили че има нещо грешно в превода, ама се оказа че превода е перфектен. Първия случай е от МА, втория от онкологията. Така че платените коментатори тук да си гледат работата.

И аз това се чудя и не мога да повярвам на очите си!!!!! Мой близък го диагностицираха с рак и отиде в една от най-реномираните болници - егати отношението и абсолютно му казаха че е безуспешен случай. Е все още този човек е жив и здрав и въобще не стана така както казаха уж реномираните държавни болници. Брей, как става това?! Болниците в БГ както и всичко друго не стават за нищо!! От личен опит. Това е, който не вярва, дано не му се наложи да го изпита на гърба си.

Миналата година един колега ходи при някакъв алтернативен доктор, че го боляло коляното - докторът му оправил скъсани кръстни връзки. Нито е ходил на конвенционален лекар, нито е минал рентген/ЯМР или някакви изследвания ... "докторът" му казал, че има скъсани връзки и му ги оправил с три процедури. Без операции, шини ... даже и без компреси. Оня ден един съсед ходил при някаква масажистка, че го болял врата - наместила му някакви прешлени! Някои хора си прдритват здравето, не разбирам как може да дадеш на човек, който в най-добрия случай е изкарал няколкомесечен курс и не се знае какъв стаж има, да ти пипа прешлените. С такива интервенции и здрав човек може да стане инвалид!

Ти с тези цифри ще станеш инвалид без никъде да ходиш.

случайно или не, на десетина случаи съм свидетел - операции , лъчетерапия + химиотерапия, страхотни мъки и до 6 месеца смърт. 3000 лв. на операция взимат от касата, мин. 3 операции, за 6 месеца смъкват мин. 20000 лв. Медицината стана бизнес. Стандартните методи на лечение са наложени от Световната Здравна Организация, там от болен се смъкват 300000$. Е кой ще се откаже от тоя бизнес и ще приеме алтернативно лечение със сода и кленов сироп за 20 лева ???

400 евро на седмица струвало алтернативното лечение. Това не е ли също бизнес?

Щом е медицински център значи е стопанска организация. И те са се закачили на веригата да паразитстват. Има алтернативни методи при които е възможно евтино лечение в домашни условия но не се дава гласност, защото ще доведат до фалит световните медицински инкорпорации.

Хора нещата са прости и гадни когато става дума за медицина и живот в тази държава и на тази земя. В БГ нещата са предначертани от еврей още много отдавна и целта е почети постигната,а именно да се редуцира, оскоти, разгони по света, убие духовно и душевно българския народ и народопсихология. Проблемите ни датират от много отдавна и упадъка ни е факт от столетия. Сега е кулминацията не само за БГ, а и за Европа. От Евреи ционисти по масонска линия има едни планчета за убиване на всичко полезно във всяка сфера на живот в нашата държава и в нашия народ. Ако това схванете ще схванете и причините свързана с затварянето на всичко алтернативно което дефакто дава някакъв избор и дори повод да се чуеш->замислиш->проучиш->приложиш нещо алтрнативно било и гладолечение което да е извън садо мазо контекрста на съвременното убииственно лечение в болниците ни(разбираи за разболяване)- лъче, химио и прочие доказани убиваши терапии с тежки последици и супер ниска ефективност при която ако оцелееш е било въпреки процедурите. Та така. Колкото до алтернативните неща в БГ там в 90% нещата са и опират до бизнас базиран на методи с далеч по-добра преживяемост от химио и лъче терапиите!!! Истината е проста и гласи, че ако някои въведе недай си боже терапия с висока ефективност то тои бива убиван и дискредитиран от фарма и мед мафията която прави милярди от страданието на хората и спосорира са хапчета и терапии от които се печелят огромни суми,а народа кучета го яли. Мислете защото със съвременните храни, въздух, вода, среда и медицина!, военни, полиция и медии Ви чака нерадостна участ ако не помислите и не деиствате извън матрицата която ви налагат ..или алтернативно-нестандартно-природосъобразно-холистично-превантивно...

Конкуренцията трябва да се мачка с всички средства! "Официалната" винаги е с предимство обаче, нали?! Всеки има право на ИЗБОР - как и къде да се лекува! Ако ще с уринотерапия да е или самовнушение! Мога да кажа следното - в болниците изобщо отсъства всякакъв интегрален подход към пациента, не става изобщо и дума за диети, добавки, изчистване на натрупания стрес и т.н. Жестока химиотерапия, рязане, облъчване - това е предлаганото. Някой има ли представя например за серума на Коули?! Българските дървени философи обаче, нали са специалисти по всички въпроси, веднага могат да се изкажат компетентно за всичко, от което и йота не отбират!

И си платиха да се пусне "новината" Не, че медицината ни е за пример, но такива...

Тези алтернативни мародери и шамани търгуват с надеждите за живот и отчаянието на хора с подписана смъртна присъда, което е най грозното и гнусно престъпление. Не само трябва да ги затворят, но и да ги осъдят и тикнат в затвора, заедно с тези, които са им разрешили да търгуват със смъртта.

someone

алтернативната медицина помага за превенция на рака - изобщо никога да не се разболееш. но ако има поставена диагноза рак за да си запазиш живота помага само операция - изрязване, и химио/лъче/радио-терапия. аз самия се интересувам от всички клонове на алтернативната медицина, но не бих тръгнал да лекувам рак с рефлексология, примерно.

То и сегашното лечение е произленазло сигурно от алтернативни. От чуваното за поне подпомагане при рак, трябва да ядят трудно поносими неща. Такива са и за туморите. ;) Подобен макар и не за яденето е и метода с прегряването (май бе на руснак) и идеята, че човек сам вдига температура при болести и това е част от борбата с тях. А за храни такива са: люти чушки джинджифил чесън За всичките поне някъде съм чел, че помагат. Но всичките са люти. В Мексико имало такива люти чушки, че като се докоснеш с тях по ръката, ти остава рана. При всички положения нещо трябва да променят в живота си. И в никакъв случай да не пушат. Това особено при рак си е умишлено самоубийство. Лекарите също бъркат, като тези на запад не са никакво изключение - опит от чувано от роднини.

Лекарите не просто бъркат, самите логически изначалности на консервативния им лечителски подход са грешни от определени алтернативни гледни точки. С това не отменям правото на медицината да съществува, казвам само, че всяко самоуспокояване върху старите лаври е вредно. Фалсификационизмът (по Попър) е жизнено важен и за всяка една институционална форма на лечение.

Лечението на тази коварна болест е измислено преди Христос - най-стари данни, които съм чел е, че Питагор го е прилагал. Не изисква пари, ама никакви, само усилие и вяра от болния, че това което прави ще му помогне. Казва се 40 дневен тотален глад. След като през 1994-95 /ако не се лъжа/ шефа на онкологична болница го практикуваше / за себе си/ значи е ефективно. Организмът сам се справя и "изяжда" всичко вредно, в това число и раковите клетки, като изхвърля всички отрови. Потърсете някой, който го е правил и знае как става процесът на захранване след това. Информация в интернет също можете да намерите. Парите, които ще похарчите са за английска сол и иригатор за клизми, без тях не става.

Пропуснах - Христос също го е използвал - описано е в библията.

Глад без предварителна подготовка (и главно духовна) е също толкова смъртоносен, както ракът. Не че не помага, но малцина са подготвени да устоят на такъв начин на борба с рака.

Нарича се "ЛЕЧЕБНО ГЛАДУВАНЕ" и се прави по определен начин, не зависи от "духовни" или някакви други особени подготовки, но наистина е важно човек да е убеден, че това, което прави, е полезно за него и възстановява здравето му! Аз правих 25 дни лечебно гладуване с 25 дни захранване след това през лятото на 2014 г. и съм много доволна - наистина се оправиха много болежки, промени се цветът на кожата ми, изчистиха се очите, промени се много вкусът - вече изобщо не ми се искат прекалено сладки неща (торти, пасти и пр. купешки сладкиши ...) - само като ги гледам и усещам някак колко са изкуствени и че не ми трябват, независимо, че по принцип обичам шоколад и сладкиши ... Но ям само такива, които си приготвям сама вкъщи и черен шоколад с висок процент какао, другите не са ми интересни. Не ми беше трудно да следвам програмата, може би защото беше топло лято, и защото правех и другите неща - масажи с масла, разходки, дишане, медитация. Иначе в семейството ми има няколко случая на ракови заболявания (баба - 3, излекувала се е от всичките, почина на 97 г от старост, майка ми - 1, излекувана, почина на 87 от старост, сестра ми - 1 доста сериозно, излекувана, жива си е и много енергична), така че за мен това беше "превенция" - по собствено желание, организация и изпълнение. Никакви лекари не са ме следили или съветвали - у нас те хабер си нямат от тези неща...

Ако в този център не работят лекари, то какви са хората, които провеждат процедурите на хората и преценяват на кого каква терапия да се направи???

Шарлатани

Хубаво е, човек преди да започне да отрича някакво лечение било то алтернативно или не, поне малко да е запознат със фактите. Ето линк към центъра, от който нашата държава иска да лиши раково болните:link При интерес, там ще прочетете че д-р Дамянов е лекар онколог,каквито са и останалите 4 лекари, които работят там, ще прочетете и мнението на пациентите, излекувани в центъра...

Мнението ми се позовава на статията. Извинете, че съм ви засегнала, вие явно сте някой от работещите в този център. Аз не отричам алтернативното лечение, макар че по мое лично мнение то само трябва да съпътства основното лечение. Но не налагам моето мнение никому. От статията става ясно, че специалисти-онколози в този център НЕ работят и това е причината да се отнеме лиценза. Ето ви точния цитат от статията : ""В центъра се извършва лечение на пациенти, страдащи от онкологични заболявания, с противотуморни медикаменти, но в него не работи нито един лекар със специалност "медицинска онкология", съобщиха от МЗ, позовавайки се на констатации от доклад на Изпълнителна агенция "Медицински одит". "

Никъде в сайта не виждам да пише, че Д-р Дамянов е онколог. Чудесен лекар, специализирал в чужбина и с дългогодишна практика в урологията. Да, напълно вярно. Но не е онколог. Само за протокола.

400 евро за седмица? Нямам против алтернативните терапии, но тази сума е ... колко хора могат да си позволят такова лечение? А то сигурно трябва да продължи месеци. Прилича направо на изнудване на болните хора и техните близки.

То алтернативна терапия е всяко лечение освен приетото от "официалната" медицина. Тук влизат баенето, пишкането на бял камък, леенето на куршум. Особено ефективно е когато е скъпо платено.

Химиотерапията убива в пъти по-бързо и от баенето

Ракът със сигурност е заболяване, което е свързано със слабост на имунната система. А такава имат много българи поради лоша храна и въздух, стресиращ живот, бедност, слаба двигателна активност и т.н.

Няма по-големи боклуци от "българските храни".

Вместо да реват от болницата, да си назначат онколози. Интересно ми е, подобна болница може ли да вирее другаде в ЕС?

Разбира се, че има! В целия демократичен свят раково болните имат право сами да изберат къде да се лекуват

Какво има - зъболекарски кабинет да лекува рак? Хайде покажи ми европейска болница, която практикува, без необходимите специалисти и документи? Това са търговци. Продават виртуална надежда срещу 400 евро на седмица.

Мисля, че това е грешка от страна на министерство на здравеопазването, защото раковите заболявания, както може да се влошават в такива центрове, така и може да се подобряват. До момента умиращите в обикновените болници са повече от умиращите от посещения в такива центрове. Наскоро нашите лекари осмяха италианският лекар, но не предложиха точно лечение на рака. Така или иначе е въпрос на личен избор на един болен къде да отиде да се лекува и дали да се лекува щом държавата не може да предложи лечение от болест, която е пряко свързана с живота в самата държава и начина на живот.

МОЕТО МНЕНИЕ Е ЧЕ РАКА Е ЗАБОЛЯВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА, КОЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОВОЦИРАНО ОТ ВИРУСИ И БАКТЕРИИ , ХИМИКАЛИ И ПРОЧИЕ .. И ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕКУВА КАТО ЗАБОЛЯВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА

Дори на медицинска тематика могат да съществуват джихадисти, които отричат разума ??? Благодарение на съвременната медицина продължителността на живот се е увеличила два пъти и половина за 100 години !!! Всъщност не е вярно , съвременните шамани са по-вещи в баенето :)))

Едва ли на медицината се дължи това увеличаване на продължителността, по-скоро на хигиената, продиктувана от някои положителни страни на модернизацията. Но медицината в никакъв случай не е безгрешна, методите й са прекалено дестуктивни, когато са алопатични. Съвременната медицина не почива на холистичен подход, прекалено фрагментарна е. Валеомедицинското в нея е или прекалено слабо като методика, или напълно отсъства.

Имаш свобода, практикувай всякакви методи на лечение , даже не се лекувай , ако искаш !!! Сигурно ще си отидеш от този свят здрав :)))

Целта е една да се избие тотално Българския народ ... затова и се затварят такива центрове и т н ... работи се в много насоки .. просто се огледайте и ако 26 г вече не сте го забелязали трябва да се замислите добре ли сте !!!

Инсулин-потенцираната химиотерапия е много перспективен метод за лечение на рака, тъй като се намалява дозата на химиотерапевтика и така се избягват многото ужасни странични ефекти. Жалко, че раково болните български пациенти ще бъдат лишени от този перспективен метод!!!

И да го обясняваш на драскачите и хейтърите, няма да го разберат. Но като човек видял това и прочел доста по темата, на 100% подкрепям написаното от теб. И не само това, има и един куп други лекарства, които нашите лекари не са ги и чували и нямат и намерение да ги чуват. Но трябва да се уважава правото на избор на всеки, особено като здравната каса те отхвърли и неглижира тотално като онкоболен.

Съвременната медицина работи със статистика !!! Ако смятат , че са добри, тези шамани трябва да изложат ФАКТИ !!! Колко хора са излекували , какъв тип рак, в каква фаза ... ??? Това "пациентите се подобряват" може да го каже и циганка след баене !!!

Живият човек не е статистическа единица, него го боли и той има нужда от безрезервна помощ, а не от сухарщина. "Науката за фактите превръща хората в голи факти" - хусерл. Обикновено зад властта на статистиките стоят користни, и главно финансови интереси. Да се печели от болести е твърде лош атестат за бизнес. Медицината трябва да се научи да лекува конкретния жив индивид, а не да го превръща в средностатистически псевдосубект, който е играчка в ръцете на системата и нейните стандарти.

Не знам колко е перспективен методът, при положение че се прилага от над 50 години без особен успех. За сметка на това има значителен риск от смърт на пациента по време на прилагането на метода..... Озоновата терапия пък си е "мижи да те лажим" !!! Това обаче не изключва възможността някоя голяма фармацевтична компания да е платила за отнемането на лиценза, защото центърът и подяжда конвенционалната химиотерапия със 135 души на година. Минимум 1000 лв. плаща здравна каса за еднократно прилагане .... на тази отрова.

Болните, ако имат сили, да продължат лечението си сами. Има достатъчно публикувани материали в интернет за нетрадиционни методи за лекуване и правила за правилен живот. Разбирам, че е трудно, но хората искат да живеят, не просто да им удължават живота с няколко месеца. Ясно е, че медицинската и фармацевтична мафия ще пречат всячески на съществуването на такива центрове. Алтернативното лечение на рака обаче е нужно като хляба за болите и страдащите, защото очевидно традиционната медицина не помага, не лекува рака с традиционните методи, само удължава живота за кратко

Ако въобще се извади късмет за "обикновено" лечение, то е почти винаги симптоматично - с бускулизин и спазмалгон за болките. Какво лечение е това за всички дето възхваляват "обикновените" болници и клиники?!?!

АКО МНЗ ИСКА ДА НАПРАВИ НЕЩО , МОЖЕ ДА РАЗРЕШИ НА ТАКИВА ЦЕНТРОВЕ ДА ПОЛЗВАТ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ЛЕКАРСТВА ОТ УНИВЕРСИТЕТИ И ФАРМАЦЕВТИЧНИ КОМПАНИИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ. ... ЛОГИЧНО Е ДА ОПИТАШ ВСИЧКИ НАЧИНИ АКО СИ БОЛЕН ОТ РАК .... А АКО СИСТЕМАТА НА МНЗ СЕ Е ОТКАЗАЛА ОТ ТЕБ ЗАЩОТО НЕ МИСЛЯТ ЧЕ ЩЕ СЕ ИЗЛЕКУВАШ, СИ Е НАПРАВО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ... ... ЛОШОТО Е ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ТАКИВА ЦЕНТРОВЕ СА САМО "ПРОДАВАЧИ НА НАДЕЖДА"

Болният човек се нуждае от морална подкрепа и точно тук се намърдват всякакви шарлатани, които продават НАДЕЖДА за МНОООГО пари - това е гнусното !!!

ЗАГОВОРЪТ НА БЕЛИТЕ ПРЕСТИЛКИ В ДЕЙСТВИЕ! Нищо, което не е "благословено" от техните спонсори - производителите на алопатични "лекарства" и консумативи, купувани от аптеките, не бива да се остави като избор на болните и техните близки! Всичките "пари за здраве" в тая държава трябва да отидат в бездънните джобове на докторско-аптекарската мафия, която не може да излекува и 20 % от болните, но желае да налапа и да погълне всички средства, асоциирани към тази група заболявания - защото "ракът" не е една болест, а повече от 90 различни видове и типове, заболявания, които, на всичкото отгоре, протичат различно при различните възрасти на пациентите - докторята би трябвало да го знаят това нещо, ама си го подминават - у нас и деца, и възрастни, и мъже, и жени ... лежат в едни и същи "частни клиники" или държавни болници, щото ... не знам си какво ... но каквото и да е - те не се лекуват ефективно, а просто лежат и се подлагат на нечовешки страдания, за които докторята прибират едни много големи суми от НЗОК ... А иначе отнемат на всички дори възможността да приложат друго лечение, от което - ако няма полза - поне няма да има вреда, както от химио- и лъче- инквизициите, това поне е доказано!

Точно така! А тези на които отхвърлят лечението, какво да правят? Да чакат да умрат ли?! Всеки със свои средства отива в такива клиники - и това е проблемът на здравната каса. Поне да остави тези хора които могат да се лекуват както намерят за добре по тяхна преценка.

Трябва да се забрани съвременната медицина :)))

Това което правим в България ще ме извиняваш но въобще не се доближава до каквато и да е съвременна медицина. Дано не ти се налага Божо да изпадаш в такава ситуация. А забравих, може и да си лекар под прикритие. Един ден ще разбереш като му дойде времето какво съм имал предвид :))

Нека започнем с последното изречение на тези платена рекламна публикация: "Лечението в центъра струва 400 евро на седмица" Това обяснява воя и останалите простотии описани в публикацията. Не разбирам обаче защо дирниците на са добавили бар-код - платена публикация? Хората заслужават адекватно лечение, но не на рекетьорски цени, ако здравната каса трябва да ги плаща за сметка на всички ни....

това са безскрупулни мошеници

Това което правят в тази клиника е химиотерапия, вкарват инсулин който намалява нивото на захарта, /контролират я/ и след това вкарват цитостатика, нищо принципно различно, а термо и прочие техники са ала бала, а парите които болните /тяхните близки/ плащат са добри

във франция по ще им свършат работа

БРЦК

С тоя геноцид наложен върху терминално болните как пък един здравен министър или изедник 'лекар' не е застрелян? Нито един депутат , нито един съдия? Много ми е чудно.

Мой роднина се лекува точно в този център и е с много голямо подобрение. А от "обикновените" болници го обрекоха на смърт - отказаха му всякакво лечение. Сами си правете изводите.

БРЦК

Има много алтернативни лечения непризнати от 'докторите' защото са много по ефективни и евтини, но с по нисък % на успеваемост - примерно 20 от 100 пациента. И не само за рак. Става въпрос за много пари. Защо да не спрем да тъпчем болни от МС с морфин и вместо това не им предоставим конопено масло , щом маслото им помага много повече от морфина ? Ми щото конопа е безплатен а лекарства като морфин и кодеин са много по-скъпи. Става въпрос за много пари и фармацефтичната мафия плаща на докторите за да предписват 'правилното' лечение!

Глупости! Виждал ли си цената на морфина???

БРЦК

И кое е по-евтино от морфин и конопено масло според теб ? А освен с морфин към който организма привиква и няма ефект повече знаеш ли с какви препарати ги тъпчат? А колко са вредни знаеш ли?

Пак ще те попитам, знаеш ли цената на морфина в аптечната мрежа???

Правилата са за всички,как така ще лекуват извън стандартите, които се прилагат от всички? А къде са им медицинските онколози??? Те са изключение от правилото ли??? Как така е отнет лиценза, а досега работят по какъв начин от 2011 насам?

Като нищо не знаеш и/или не си се сблъсквал с онкоболен, замълчи! Нищо не знаеш и не разбираш.

В много страни в Европа и в Америка се използва успешно алтернативно лечение на рака. Болните трябва да имат избор. Онколозите в болниците в Бг не са запознати нито с важността на диетата, физическата активност, борбата със стреса и т.н. Има достатъчно излекувани болни и в тази клиника, както и в много други по света. Престъпление е, ако пациентите се лишат от собствен информиран избор!

Алтернативни лечения друг път в америка,химеотерапия и се стремът да те държат колкото се може повече по болници за да свличат безбожни суми ,които част от тях ще се изплащат от роднините.Медицината в америка е комерсиализирана на 100%,инересуват ги само парите и за съжаление тази система се налага и в БЪЛГАРИЯ!

Когато те пипне рака, всичко е свършило. Хубаво е да измислят изследвания и клиники, които да профилактират появата на рака. Щото другото е след дъжд качулка. Когато вече има болен от рак - започват какви ли не лечения с крайна цел - измъкване на повече пари от умиращия и неговото семейство. Изключителен цинизъм.

На един приятел в америка жена му се разболя от рак.В момента ракът е проникнал в гърлото и и правят операция за отстраняването му и ще и правят дупка в стомаха откъдето ще я хранят.Трагедията е голяма и парите които ще издоят от мъжът и ща са невъзможни за плащане!Втпросът е КОИ СА ПРИЧИНИТЕ ЗА ТОЛКОВА МНОГО РАКОВО БОЛНИ ХОРА?Пробахме какви ли не хомеопатични рецепти,камфорни гъби,джижджифил с мед и т.н.НИЩО НЕ ПОМАГА!ХВАНЕ ЛИ ТЕ ТАЗИ МАНГАФА СПАСЕНИЕ НЯМА!

Спасение има. Ние излекувахме рак в семейството. Без медикаменти, спряхме ги и отказахме химиотерапия. С натурална хигиена - цялостна смяна на начина на хранене. Не става с едно средство, каквото и да е то и да очакваш да е панацея.

Има още много други неща, които могат да се прилагат в такъв случай - тета-хилинг - модерна терапия с доказани и документирани успехи в лечението на различни видове раци (те са много, не е "рака", а най-различни патологии, кой знае защо обединени с една дума, която изобщо не е релевантна към повечето от тях ... ); или техниката "Хо-опонопоно", също в САЩ е разпространена, тръгва от Хаваи; или натуропатските лечебни програми на Луиз Хей (комбинации от диети, масажи, движения и асани); или Аюрведа - има много клиники в САЩ с доста добри специалисти ... Вместо да се подлага на прекалено скъпи и силно увреждащи операции, които ще й съсипят живота за в бъдеще, освен дето не знам как ще ги плащат, по-добре да се вземат в ръце и да потърсят точно начини за придобиване на здраве, а не за "вечната борба с болестта на века", която предварително е обречена на провал! Знам и случаи, когато хората са преминали тези изтезания с операции, отстраняване на органи (заедно с тумора), няколко серии от лъчетерапии и химио-терапии ... и накрая "Ракът е победен" - изследванията доказват, че няма повече ракови клетки, а човекът умира от изощение на организма и пълен крах на имунната система след всичките им "терапии" ...

За съжаление в повечето случаи така става. Има някои видове рак, които подлежат на изрязване и отстраняване и затова хората си мислят, че има рак, който се лекува. Съвременната хирургия е на много високо ниво и в много от случаите лекарите успяват да помогнат. По важното е да има клиники и учени, които да изследват механизма на започването на раковите изменения и начина този процес да бъде върнат обратно. Но който го измисли това ще бъде най-великия Нобелов лауреат в света!!! Дано да се появи този човек и да спаси света!!!