С над 32 000 души годишно се увеличават онкоболните

С над 32 000 души годишно се увеличават онкоболните у нас. Учени настояват да има Национален циклотронен център към БАН и вече са събрали 5 милиона долара.

Обратно в новината

Коментари - С над 32 000 души годишно се увеличават онкоболните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЧУК

Един средноголям град годишно...

Всичко е лъжа. Тия самонабедени специалисти по циклотрони хич не им пука за здравето на хората, а отново става въпрос за усвояване на пари, много пари. Всъщност от 5-те милиона за които говорят 3 изобщо ги няма - обещани са от бившия американски посланик, но никога няма да дойдат. 2-та милиона са "дарени" от Козлодуй (разбирай от фалиралия НЕК) под натиска на Бойко Борисов. Най-вероятно повечето от тях вече са източени. Същите тия учени през 2012 си уговориха под масата 300 000 лв с Рангел Гюров и Сергей Игнатов под формата на "спечелен" проект от фонд Научни изследвания. Същия директор на ИЯИЯЕ, който се оказа и ръководител на проекта обяви по радиото 2 месеца преди обявявянето на резултатите от конкурса, че има "уверенията на колегите от фонда, че ще получат пари за циклотрона" и наистина позна - получи - от същия конкурс, който беше обявен за корумпиран и заради който Гюров и Игнатов бяха уволнени. Същите тези специалисти по ускорители цяла година получават по няколко хиляди лева месечни хонорари за "работа" по циклотрона, докато техните колеги които се занимават с наука изнемогват с по 450-500 лв заплати, а същия ядрен институт е пред фалит. Парадоксалното е, че в същото време такъв циклотрон вече е почти построен и то в София! Само, че не от тях. Така, че изотопи скоро ще има, достатъчно и предостатъчно и без държавата да им дава 16 милиона. А последните им трябват защото няколко учени "специалсти по тумори" от ядрения институт се научиха да живеят с по няколко хиляди на месец и не могат да си представят, че един ден ще им се наложи да взимат колкото глупавите им колеги които се занимават с наука.

А някой ще се заинтересува ли в България да се внедрят методите на д-р Тулио Симончини от Рим за лечение на рак ?Ако наши медици и съответни инстанции поискат съдействие и сътрудничество от д-р Симончини,не вярвам той да им откаже.

Беден народ,безработен,с мизерни средства за оцеляване, не за нормален човешки живот , недохранен , гладуващ,подложен на гаврата от тия , които му смучат като кърлежи кръвта - стари и новоизлюпени власт имащи ! Това е диагнозата за всички онкологични заболявания ! Канцерогенни правителства, които се надпреварват , кой ще стърка повече народ ! 32 000 души за параметрите на държавата ни ?! Скенери,менери,след дъжд-качулка !

Мръсен въздух (основно от вредни емисии, изхвърляни от автомобилите) в големите градове и особено в София. Мръсна вода. Здравеопазване под всякаква критика - с основна цел - печалба и последен приоритет "здраве". Ежедневен, ежечасов стрес. Недохранване. Липса на елементарна здравна култура в огромен процент от населението. Липса на елементарна култура на здравословно хранене в още по-голям процент от населението, в т.ч. нечетене на опаковки на хранителни продукти и все по-честа злоупотреба с вредни и дори опасни храни. Употреба на медикаменти при най-малките съмнения за настинка и при най-леката болка от общ характер. Злоупотреба с алкохол, никотин и други наркотици (НЕ визирам канабисът, той е в графа "лечебни растения и билки", б.авт.) във все по-ранна възраст. Все по-задълбочаващо се откъсване от Природата и нейните основни закони. И още много други фактори, свързани с все по-нездравословния начин на живот на средностатистическия българин! Какъв очаквате да е резултатът от всичко това ?! Няма как да не виждаме точно такива стряскащи заглавия все по-често!

Значи,нашия човек-извършил "перестройката"- масона Горби, беше създал специална програма , наречена "Програма 1 милиард",благодарение на която ние му дадохме "Наградата за Мир"! Защо за мир ли ? Защото тя целеше да се стърка това "скапано човечество" чрез варианти като създаване на "Пилешки","Свински" и какви ли не още вируси , разпадане на СССР и Вършавският договор , което беше сигурна гаранция за жертването на всички бивши соц.страни , създавайки световен,необратим катаклизъм, попарата на които дълго още ще сърбаме! Всичко това е решението на шепа наши "братя" , които се заеха със задачата да създават условия, а не да предотвратяват унищожението на човечеството ! Само , че тия- които са 1 и половина милиард-китайците-,направиха мъдър завои от тази политика на самоунищожението и сега са сила номер едно в света ! Та след толкова предисловия - НИКОЙ НЯМА ДА НИ ОТЪРВЕ ОТ СТРЕСА,НА КОЙТО СМЕ ПОДЛОЖЕНИ,ЖЕСТОКИЯ СТРЕС - РОДИТЕЛЯТ НА ОНКОЛОГИЧНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ ! ЗА ЖАЛОСТ !А за тези,които ще ми лепнат "комунде","трол","червен" и какви ли не още епитети,искам да погледнете къде е сега Китай и кой крепи човечеството ?!

Моше-евреина, нещо не си добре, прегледай се, моля. Най-краткото обяснение е че, там, откъдето е минал комузнът, трева не расте, А ХОРАТА МРАТ КАТО МУХИ, ОТ ЧЕРНОБИЛ И ПРОЧИЕ ИЗДЕВАТЕЛСТВА, не мисе изрежда изобщо. КОМУНИЗМЪТ УНИЩОЖИ БЪЛГАРИЯ, ЧОВЕЧЕ!

Уважаема, за прегледите не се вълнувайте,а четете малко повече , кои насадиха човечеството на "пачи яйца" ! Що се отнася до комунизма - убеждавам ви, че никoй от нас не успя да види тоя строй такъв,какъвто е / Американците за сега са най-близо до тази представа /.Всичките дивотии в миналото са в резултат на болните мозъци на тия червено-буржоазни перекендета,които си го построиха по своему ! Ние всичките сме жертви на илюминатите, които сътворяват всичките мизерии на света !

Моше-ник, ако погледнеш по-западните соц. страни, въобще не приличат на закъсали. Закъсали са тези, които още не могат да се освободят от пипалата на "големия" брат.

Да,товарищ,от големия брат тръгна мизерията ! Четете мама му стара, за да не се излагате ! Оня с "шарената глава" - Горби - миролюбеца ! Вие, струва ми се просто не сте в час ?!

Понятията "рак" и "тумори" (също като грип) са много мъгляви и на практика означават различни неща. Т.нар медицина няма представа, че някои от туморите са всъщност гъбички (като candida), нещо много по-страшно от вируси и бактерии. Който иска да е здрав, трябва да се грижи за здравето си 24 ч. в денонощие и изобщо да не се занимава с доктори - 21 век е и има тонове информация.

Вие сте един наистина ЯРЪК пример, че дори при наличие на "тонове" информация, тя не е за всяка уста лъжица. Тумори-гъбички, заболя ме корема от смях. Лошото е, че някой може да повярва.... и да напълни трапа.

Аз не мога д аразбера държавата мазохст ли е. Всеки месец отделя сумати и пари за лечение на онкоболни. Да измисли някакъв закон всики ГСМ оператори, Мошеници кото слагат канцерогенни вещества в яденето и др. да плащат такса здраве и парите да се влгат в откриван на нови лекарства и модерно лечение на тези заболявания

Явно някой печели от това. Преди години беше задължителна цитонамазката за жени след 30-годишна възраст, после я отмениха. А това е най-ранната диагностика за рак на маточната шийка.

не е нужно да плащат такси за отровите които продават, а изобщо да не се допускат храни, които доказано вредят на здравето. Всъщност, не знам какво ще остане за продан.

Е нали се лансираше преди година-две, че българин е открил лечение за рака, но не давали да го патентова ли,нещо такова беше. Някой ако помни да сподели?

И какво като ти диагностицират рак. В най добиря случай ще се влачиш 5-7 години вски месец на изследвания, Ще трепериш дали на следващото изследване няма да ти намерят нещо. Живота ти е месец за месец. Отделно и липсата на лекартва те стресира допълнително. Накрая ако не те блъсне кола пак ще умреш от рак в адски мъки

Уникално! Онколозите - медици със специалност , ориентрана към раковите заболявания, пледират за техника за ранна диагностика. Но същите тези не сспоменават нищо за причините за раковите заболявания и за превенцията на рака. Аз ли нещо пропускам, или тези лекари се държат като продавачи на зеленчуци, а не като лекари, чийто ангажимент е грижа за здравето? Май грижата е за заболяването... Изводите?

Новината казва, че ако се намерят още милиони до 16, може да не се налага да се купуват, изотопи, които са краткоживущи и поради това се купуват в по-големи количества, за да стигне нужната активност тук. Ами да се изработват тук. Ще има работа за доцент Тонев, ще се намалят цените на тези изтопи. Въпросът е да не падне качеството. Че побългарената работа я знаем. Въпросът е, дали в България

че ползата е видна, но трябва и далновидност.

Като стана въпрос за Чернобил, ето един цитат за Фукушима: Освен това, експертите се тревожат от факта, че техническият кладенец, откъдето са вземани проби на вода, се намира едва на 40 метра от брега. Вече почти половината риба в близките води на "Фукушима-1" съдържат опасни метали. А неотдавна следи на химически вещества от аварийната АЕЦ са фиксирани у китове и риби на 1000 километра от централата, казва ръководителят на работите при ликвидиране последиците на Чернобилската АЕЦ, доктор Игор Острецов: - Да не забравяме, че изхвърлянията на "Фукушима-1" стават постоянно, от момента на трагедията. Става охлаждане на реакторите, охлаждащата водя няма къде да я изхвърлят и затова Япония просто е принудена да я източва в океана. Това положение само ще се влошава. В края на краищата ще стигнем до там, че естествените рибни ресурси ще бъдат развалени. В самата Япония правят вид, че всичко се контролира. Дори уверяват, че проблемите на централата няма да попречат за провеждане на Олимпиадата през 2020 в Токио. При това японците като че ли забравят прогнозите на експертите за премахване като цяло на последиците от аварията и демонтиране на реакторите ще се поискат минимум 40 години. Така че без международна програма за спасяване на "Фукушима-1" Япония едва ли ще мине.

Те затова се строят близо до вода, за отмива и разтваря радиацията, кога се случи. Справка Козлодуй. Океана става хомеопатичен. Т.е. лечебен. Някои се радват, че е далече, ама ще ни стигне.

Статистиката е такава, защото свестните хора емигрираха и тук останаха предимно енергийни вампири, които пият соса на малкото останали тук свестни душици.

Колкото повече се продават по магазините канцерогенни храни, колкото повече от телевизията се тиражира стрес и мизерия,колкото повече държавата е долнопробен кучи син по отношение на възрастните хора, толкова повече онкоболни чакайте. Всичките подсладени храни без захар, газирани напитки, колбаси и опушени продукти са канцерогенни, но държавата седи като юница пред кладенец и гледа. Синдикати и работодатели мълчат. И всичко това, за да се достигне до предела на работоспособността и да не се достигне пенсия. Това е съвременната държава- убиец.

Мощни имуностимулатори помагат. България произвеждаше такива за нуждите на спортисти, Т.Живков и космонавти. Всичко е въпрос на държавна политика. Има хора в България, разполагащи с технологията. Въпрос на държавна политика е да се инвестира в производствена мощност и продажба на достъпни цени, което е най-важно. Изказването ми е на база личен опит, а не бля-бля...

Да има референдум. Българите да стачкуваме за здравето си и за изграждането на Национален циклотронен център към БАН. Народа е болен и спешно се нуждае, да се вземат спешни мерки за неговото здравеопазване. Приоритет да е на първо място - ЗДРАВЕТО.

Не разбирам защо никой не посочва аварията в Чернобил като фактор за нарастването на онкологичните заболявания? И нека преди някой да ме е нападнал, че твърдя недоказани тези ще поясня, че това наистина не е доказано. Но много учени и лекари са на мнение че не е невъзможно именно аварията да е една от причините да се увеличава броя на раково болните. Не, не е доказано. Но е твърде вероятно.

Успокой се! Всичко е доказано. Чернобил влияеше върху заболеваемостта максимум до 25 години след случката, т.е. до 2011г. Всички нововъзникнали раци след 2011г нямат нищо общо с Чернобил. Имат общо обаче с: 1/ обеднения уран на бомбите в Сърбия; 2/ГМО храните; 3/модерните технологии- GSM, wireless и др.;4/СТРЕСЪТ.

Фукушима? Хапваме си рибка и не се знае още какво. Що радиоактивна вода се изля в океана... В Америка корабите идващи от Япония се подлагат на щателна проверка и познайте какво намират по филтрите.

Много по-вероятна причина са няколкостотинте тона "обеднен" уран, които демократичните и хуманни сащ пръснаха в екосферата при бомбардировките в Сърбия. Период на полуразпад около 4.5 милиарда години. Честито на Европа. За сравнение -йод 131 (основен замърсител от Чернобил) е с период на полуразпад 8 дни. След толкова години не търси под вол теле.

Убиват ни бавно и сигурно. Целта е да ни изстискат, преди да се пенсионираме, а накрая да си платим за това, че сме живели.

Жалко и унизително, но вярно!

Ракът ще престане да бъде актуален в момента, в който ще измислят нещо по- бързо убиващо за сметката на по- скъпо струващо лечение.

Ракът се причинява от ракови вируси и се лекува с противовирусни илачи.

Това важи за някои видове рак. Всъщност, много са. Но не всички. Ракът на кожата например (това е общоизвестно) се причинява от слънчева радиация. Изобщо радиацията, наред с вирусите е фактор за образуване на онкологични заболявания. Също така много вещества, особено ако попаднат в храната се класифицират като канцерогенни.

не се прави умишлено профилактика , защото като се разболееш даваш кушища пари за доктори

Кой те е спрял да си направиш профилактичен преглед пък тебе? Има всеки ден реклами по телевизията даже - "Спри и се прегледай". Лекарите също постоянно повтарят колко е важна профилактиката! Ама българинът не - "За какво да се преглеждам, на мене такова нещо не може да се случи!"

Имигранте, престани да дразниш хората с глупостите си! Ракът не бил диагноза на една болест! НА ЕДНА Е!Нарича се "неконтролируемо делене и размножаване на клетки"!Независимо кой орган поразява! Ако се разбере (разгадае) механизма, който уврежда ДНК на клетките и предизвиква деленето им, ще има и ефективно лекарство!И аз мисля, че има такива лекарства, но са безбожно скъпи! И не е конспиративана теория! Колко от много богатите в света си чул да са умрели от рак?

НЕ ЗНАМ ДАЛИ ДЕЙСТВИТЕЛНО СТЕ ЕМИГРАНТ ,НО СЪС СИГУРНОСТ НЕ СТЕ ХОДИЛИ ПО БЪЛГАРСКИТЕ БОЛНИЦИ ...ЗА КАКВИ ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ ГОВОРИМ В БЪЛГАРИЯ ..СПРОГРАМАТА СПРИ И СЕ ПРЕГЛЕДАЙ Е САМО ЗА ТЕЗИ КОИТО ГИ Е ИЗТЕГЛИЛ КОМПЮТЪР..ИНАЧЕ ВСИЧКО Е ПЛАТЕНО И ДОСТА СКЪПО ,А ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ДА ТИ ДАДЪТ ТАЛОНИ Е ИСТИНСКИ КЪСМЕТ ..ВЪПРОСНИЯ ПЕТ СКАН АКО НЕ СИ ПО КЛИНИЧНА ПЪТЕКА СТРУВА 3500 ЛВ. И ЕДВА ЛИ ДОСТА ХОРА МОГАТ ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯТ.. ЗАПИСВАНИЯТА ЗА НЕГО СА ОКОЛО 3М.НАПРЕД ТАКА ,ЧЕ ХАЙДЕ ПО СПОКОЙНО С ОБИДИТЕ КЪМ БЪЛГАРИТЕ..

Нищо чудно! Храна, в която има ГМО и всякакви канцерогенни добавки, животни отглеждани с хормони и боклуци, масови ваксинации, тотален стрес - всичко това има значение!

Изключи ГМО-то от списъка. С останалото съм съгласен. Но аз бих добавил и други фактори, като Чернобил, който никак не е за подценяване. Абе защо никой тук не пише за Чернобил, а? Всички уж антикомунисти, всички уж обвиняват БСП, ама никой не се сеща за Чернобил, никой не се сеща да посочи с пръст и комунистите от ГЕРБ? Защото сега е модерно да се обвинява БСП (за да дойде ГЕРБ на власт).

Никой не само не пише за Чернобил, но да си чул някой да е поел отговорност? Отделно знае ли някой какво идва насам от Фукушима? Пълно затъмнение.

Прочети за някои изследвания на ГМО храни върху животни.

Откак ХУНТАТА взе с преврат властта раковоболните се увеличиха двойно, парите за тях паднаха петорно и всичко това от много добър и безстресов живот, който ни осигуриха Педро, Павле и Ореха.

Сега ще кажете: Пак ГЕРБ ви е в устата. Еми добре, нямам нищо лично против ГЕРБ, но майка ми се разболя от рак и почина точно при управлението на ГЕРБ. Също така по това време, другарят Бойко Борисов тържествено резна лентичката на новия ПЕТ скенер, тупайки се по гърдите и викайки "Булгар! Булгар!", но за който както става ясно от днешната статия не се беше чукнал по главата да предвиди консумативите. И заради това именно на майка ми бяха предложили по здравната каса да я запишат за този скенер след... шест месеца!!! Вие представяте ли си какво са шест месеца за онкоболен??? Е, ГЕРБ иначе са велики, да, добре. Ама на! Фактите сочат друго.

Разболяването от рак не е на момента като стомашното разстройство. Сори за майка ти, но не й е виновен ГЕРБ на милата. В Германия, швейцария, Англия, сАЩ... имат техниката. В Бългаиря, Сърбия, Русия, Украйна... я нямат. Ха да видим сега колко ти е интелигентността. Кои дъражви имат и кои нямат апаратура. След това иди да гласуваш за БСП, дето от 3 управления нарпавиха 3 кризи. И гласувай за европарламента да влезе сина на сатрапа Станишев. Понеже майка ти се разболяла горката от рак през мандата на Борисов, който апропо докара икономически ръст след поредния спад от 2008 (БСП). Малко акъл се иска, но го нямате.

и за много други болни. За здраве трябват много пари, ама затова икономиката трябва да работи. А то използват и здравето на народа, за печалба.

СПИН-а беше люта работа, ама някак отшумя- сега на мода е рак. Въздуха, храната, водата, хаповете, отровния комшийски поглед, стрес- всичко е гняс. Псевдо- лекарите ни лекуват с цярове, които привидно оправят едно нещо и развалят десет- после се тръгва по познатата пътечка- диагноза- операция- химиотерапия, за която всеки лекар прибира комисионна- гробище. Следващия!

Това увеличение вероятно се дължи на забраната за пушене на закрито.

Лечението на раковите заболявания стана същият доходоносен бизнес както например добива и продажбата на петрол! Решения за болеста има, за избягването на зависимостта от петрола- също, но умишлено не се прилагат, защото важен е бизнеса, а не какво е полезно...

Огромно ЗА! написаното!!!

Вместо да развивате конспиративни теории, моля да приведете доказателство, как става решението за болестта "рак"? И то като имате предвид, че "рак" не е диагноза на една болест. Рак е също толкова погрешно да наречете болест, колкото е погрешно да наречете например "гинекологична болест". Толкова са много...

Ех, имигранте!Моля, не точно на мен въпрос от рода на "как става решението на болестта РАК?"! Няма да ти отговарям, но аз пиша мнението си ОТ ЛИЧЕН ОПИТ.Затова и по цял ден съм пред компютъра! А ти от къде черпиш богатият си опит?

Скенерите не лекуват, лекува профилактиката . Прегледите които са преди всичко важни за откриването му а не скенерите.

Ами хващат прасето Пеевски, взимат му милионите и купуват с тях всичко необходимо. Толкова е лесно, само желание да има. Ама няма, щото са на власт антибългари и антихора!

Ами Роско Офшорски? Ами Буда Каратиста? Нали и тях като ги поизтупаш бая пара ще изпадне от тях!

малко са..трябва да станат по 150000 данъкоплатци на година болни,иначе не излиза сметката

Току-що прочетох за зверски запалено в Бургас куче, та коментарът ми ще бъде силно повлиян - ако агонията при рака не беше толкова мъчителна, хич не ни трябва да ни диагностицират. Колкото по-скоро изчезнем, толкова по-добре.

За съжаление този факт е НОРМАЛЕН и ЛОГОЧЕН, при този стрес и идиотски начин на живот, който водим, защото това са основните причини... И нека не забравяме, че човечеството е яло, пило, пушило и т.н., от както съществува, но раковите заболявания се увеличават през последните два века паралелно с развитието на "западната цивилизация", масовата индустриализация, урбанизация и унищожаването на природата... Истериите и безсмислените забрани, както и търсенето на причини в храните, напитките, цигарите и други подобни е просто "хвърляне на прах в очите", за да не си зададем правилният въпрос, в какво общество и при какви условия живеем... и накъде вървим изобщо!

Асолютно съгласна с написаното и това потвърждава моята теория,че като съм пушач,не означава,че съм по-болна от другите,които не пушат!:)))Просто си позволих отклонение от темата....Сресът е бича на нашето поколение,както и причина за повечето заболявания!!! Да,накъде вървим изобщо?!?Печелят фармацевтичните ф-ми за сметка на нас.продават здравето ни като лекуват само симтомите на болестите,а не самата причина!!!Всъщност темата е обширна и много може да се дискутира по нея!!!

Доказано е, че цигарения дим е вреден. Въз основа на изследвания на пушачи, активни и пасивни. Ако спре да се пуши, някой може да се усъмни в изследванията. За това настоявам, да останат известна бройка пушачи, които да бъдат пазят горепосочените факти. Хубавото, ме женицата е доброволка, с "направлено" мислене.

Толкова струваше референдума за БЕЛЕНЕ!!!!! Парите на всички партии дадени от нас могат да стигнат за такъв център.

Не пийте газирани напитки ! Не яжте продукти на Нестле ! Не пийте вода от чешмата ! Купувайте българско месо ! Не пушете ! Осталото божа работа...

...Значи остава да живеем само на секс и минерална вода :)))

Минерална вода, ама не от пластмасови бутилки...

За българското месо не съм съгласен. Както и да е хранено животното е много по-добре от антибиотиците и ГМО-то с което тъпчат американците животните си.

Чакай малко! Някой по-горе да е каза, че американското е по-добро от българкото? Не е. От къде заговори за американското?! Как пък стигна до извода, че българксото месо е добро за ядене, сле като американското е по-лошо? Не забеляаваш ли смущаваща пролука вв съжденията си? Занчи ако има полошо месо от българското, то българското е хубаво? Прост народ, бенда държава...

Докторе, а ракия може ли?

Може, ама от нея се лови рак на дебелото черво и цироза.