Окончателно: Минималната заплата става 850 лв. от 1 януари 2024

Отпадна формулировката "брутна", а занапред размерът й ще е обвързан с 50% от средното възнаграждение в страната

Обратно в новината

Коментари - Окончателно: Минималната заплата става 850 лв. от 1 януари 2024 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тя 2024г 50%ще се окаже че трябва да е не 850а950и работодателските организации и бизнеса ще скочат пак че са недоволни

Държавните безполезни гъцита и фитки пак са си увеличили скрито заплатитекоито са им вързани към МРЗ.

След удръжки - 650. Хахаха, и ние ще приемаме еврото??? С 300 евро минимална заплата???? Къде го има това в Европа???

Толкова беше в Германия, когато приеха Еврото.

В Англия хората стачкуват,защото искат да живеят добре с достойни доходи,а ние само лаем по сайтовете и получаваме мизерни заплати.Който не стачкува той не печели.

Тази мизерна МРЗ няма да стигне за хляб,мляко и лекарства,това е подигравка с бедния български народ.

Те спориха два часа за гладомора в Украйна а междувременно решиха да спретнат и на нас.

дупедатите да живеят с тая заплата

Е, вие предлагате, ама предложението ви се отхвърля! Както депутатите си намират начин да НЕ живеят на минимална заплата, така и вие (предлагащите) намерете начин да изкарвате по-добри пари! Никой не ви е длъжен!!!

До 2024 година,като работят една и съща работа не е нормално сега да получават 770 лева,а след 24 година 850 лева!!! Луди за ВРЪЗВАНЕ са които останат 11 месеца да работят за по ниско заплащане.

СМЕШНИ СТЕ!МАХНЕТЕ НИ ОТ ТОЗИ ГЕНОЦИД ЕС!

Пак ще подхвърлят на Ганьо трохи, а той с гласуване ще продължава да мисли, че нещо ще се промени! Та...Нищо ново!

Чакаш някой друг да промени твоето положение? Ами продължавай да чакаш и все ще си на минимална заплата, ако въобще някой ти даде нещо ... Алоууу всеки сам кове съдбата си!!! Заплата не се дава, изкарва се!!! И въобще защо заплата??? Направи бизнес и ти плащай заплати!!! Стига сте чакали на друг, лешпери мързеливи!!!

Ха, ха, ха, до тогава инфлацията ще ги е изяла!

То хубаво. Демек и цените ще скочат с 50%. Защото спекулантите в България, нарекли се "работодатели", никога няма да се оставят да са на сухо.

Алоуу цени скачат, защото има кой да ги плаща!!! Ако няма пари, с какво ще се платят тези по-високи цени???

Трай коньо за зелена трева!!!

Значи ще получите наще гласове следващата година.

И то, евентуално...

Минималната заплата след 2024 г. 5о% от СРЗ ,а на депутатите СРЗ по три и компенсации на всеки три месеца при нарастването и .ДУМОКРАЦИЯ майна ДУМОКРАЦИЯ .

БЪЛГАРИЯ 2019/2020/2021/2022/2023 - ЗАПЛАТА И ДАНЪЦИ ИЛИ РОБСТВО В България всяка държавна компания за 2019/2020/2021/2022/2023 г. ще даде на държавата 60% от печалбата си, а всяка частна – ще даде 15%. Привилегированото положение на частните компании по отношение на данъчната политика, упражнявана от държавата, се изразява в тези 45%. Всяка държавна компания ще трябва да даде на държавата 45% повече от своята печалба, отколкото една частна компания. Това е двоен стандарт, това е робство. Всяко работещо физическо лице, трябва да плати данък и задължителни "осигуровки" (обещания за плащане, но някога и може да стане, но може и да не стане), определени и наложени чрез сила от друг - общо над 28% всеки месец. Всеки гражданин в България трябва да плати данък, определен и наложени чрез сила от друг - ДДС 20% . Във всички стоки и услуги участва наложено взимане от друг - данък ДДС 20%. Всеки гражданин в България трябва да плати "данък", определен и наложени чрез сила от друг - акциз горива над 70% плюс данък ДДС 20%, общо данък горива е около 100%. Във всички стоки и услуги участва наложено взимане от друг, "данък" акциз горива и други - средно 10%. Общо данъците, наложени от тях върху един трета категория човек, извинете, труд в момента са над 70%. Следват още данъци, наложени върху теб чрез сила от друг: недвижимо и движимо имущество, винетки, задължителни застраховки, още акцизи, глоби (скрит данък), такси (скрит данък) и т.н. Задължителни взимания, плащания, данъци в България за 2019/2020/2021/2022/2023 г. са: Всяка частна компания - 15% Всяка държавна компания - 60% Всяко физическо лице, например: пенсионер или работещ на "черния" пазар, или дете, или безработен - 30% (20% ДДС плюс средно акциз горива и други 10%) Всяко работещо физическо лице на "белия" пазар - над 70% "Свободата при демокрацията НЕ е гарантирана, когато хората ТЪРПЯТ частната собственост до такава степен да се разрасне, че да СТАНЕ по-силна от самата демократична държава. Това е залегнало и в ОСНОВАТА на фашизма - да управлява ЧАСТНАТА собственост на правителството чрез ЕДИН вожд, една ГРУПА ("шепа") или власт на някаква ЧАСТНА клика." Франклин Делано Рузвелт - ЕДИНСТВЕНИЯТ американски президент, избиран повече от два пъти.

да избираш,дали да умреш от глад или без бьнджи от някой виадукт.Ако имаш пари да стигнеш до него.

До тогава цените ще са десеторни, така че даже и да се приложи ще е след дъжд качулка

е къ да не ги преизбереш пак

Ами то има цяла година до тогава. Избори, ново правителство (правителства), неясна инфлация. Много работи могат да се случат до тогава....

Пфффф Аз толкова заработвам на нощно дежурство

Да ама ти сцепват задника разни селяндури нали Аз може и да работя за тези пари цял месец но съм честна към семейството си жена

.

Бизнемените на Бантутистан вече се облещиха ...

А 1 Евро колко лева ще стане окончателно?

АМА ДРУГ ПЪТ, ЩОТО СЛЕД 1 ГОДИНА Я КАМИЛАТА, Я....ДЪРЖАВАТА!

Скоро минималната и средната заплата ще се изравнят. Бедни български бизнесмени. Как жестоко ги удари кризта и така цял живот мъки.

Месеца на промените.Какво ще е този път?

Да допуснем парите да ни променят

Е значи 435 евро или няма да влизаме в еврозоната?

Пари ли са?Грешка в правописа а за ония парламентарните сигурно си е правилно

Заплатата му зависи от държавата или от минималната работна заплата? Механичното вдигане на пенсии и заплати води до все повече и повече дългове. Пък ако например утре направят минималната работна заплата примерно от 2 000 лв, ще има масови уволнения.

Моята зависи.Ама ти явно не си на тая честота!

Ами излез от честотата (на държавното) и ще се оправиш.

И нашата като не зависи трябва да не ни пука, че има хора дето на пълен работен ден мизерстват, а? Всяка коза за свой крак? Е затова винаги ще сме в мизерията. Системата е толкова силна колкото най-слабото си звено.

Някои за това че си показват муцуните по рекламите вземат хилядарки и повече а ние к'во¿От 6:00 до 18:00за 780лв.750щото ми качиха"удръжките"Та 850 са пари,а ама с някакъв вид "удръжки"!Айде майна!

На минимална работна заплата?

Ами показвай си и ти муцуната по реклами и ти вземай хилядарки, какво хленчиш тука?

Пита се кой ще я плаща ? От частния сектор имам впредвид...

Да, 850 требе да стане, ама в евро, разбрахте ли !

Това понятие МРЗ е за публиката да могат да я мятат на черешата. И за счетоводни врътки . Няма как да приравняваш чистача на кенефи със заплата 1000 лева и педагог в училище пак на 1000 лева. Това изравняване на видовете труд е супер извратено. Въведете диференцирани ставки по професии, така е демократично. Всичко останало са извращения.

Я го гле'й тоя "учител"

Викат ми ПАЗАР!

Има, но никой не го следи и спазва. Всъщност всички работни длъжности по видове професия могат да получават и МРЗ, с изключение на управителите, т.е. коефицент 1....

Болшинството от пишещите тук паразити, сигурно не си заслужава и минималната заплата

Какво означава предприемач? Как ти, шибан измекярино, стана предприемач? От де взе пари? А знаеш ли, че тия, които според теб, не заслужават минимална работна заплата, като излязат в странство, и веднага се вписват в тамошната система, и започват да работят така, че си заслужават парите които им дават? Как така, на практика, се случва, господин предприемач? п.п.Ами лапай бахура, господин измекярино, ама под вода го лапай, та да не се вдига пепел... Да вА еба у скапаните използвачи и долни измекяри, да вА еба.....

А 23-та духаме супата?

Голям % от стоките и услугите у нас, отдавна вече са като тия в държавите, където 850 лева са част от помощите за бедни, а не малко цени на стоки и услуги са доста по-високи. След една година, тая инфлация, която сега реално е доста над 50%, ще бъде още по-голяма. Много е вероятно и да ни загробят националната валута - левът, и с около 434 Еврака, ние ще сме горди еврогейци, при все, че с толкова много пари няма да можем и да си платим потреблението на ток, вода, газ, дърва, въглища, данъци, налози,.... и тем подобни, които са необходими за да преживяваме. Само един пример: -След излизането на свободният пазар на електроенергия за бита, се очаква повишение на цените с около 5-6 пъти, като в тая цена не се калкулира по-скъпото, с минимум 15%, Хамериканско ядрено гориво за един от блоковете на АЕЦ Козлодуй. и тов е ФАКТ, тъй като деверсификацията ни е по Хамерикански сценарии, което в никаъв случай не означава по евтино, а точно обратното.

Всичко е се срути и ще блокира до два месеца , ако въведат еврото

Тези цени, за да растат, някой ги плаща! Значи има пари!

България е пълна с работещи бедни.....

Работещи бедни щото сме овце и си блееме по форумит е А мо:е ида сме вълци да ги разскъсаме и костите им да не останат ама на)и "преклонена главица сабя не я сече"Не стигнаха ли ни 500 години още 50 и повече.Това трябва хептен да си луд че да търпиш толкова!

НАЛИ НЯМА ДА ОБЕЗЦЕНЯТ С МИНИМАЛНАТА 100 МИЛИАРДА ДЕПОЗИТОИ НА ДОМАКИНСТВАТА? ТОВА СТРОИТЕЛТСТВО, ХОТЕЛИ И ЗАВЕДЕНИЯ И Т.Н. СЕ ФИНАНСИРА ОТ БАНКИТЕ С КРЕДИТИТИ, А ПАРИТЕ СА ОТ СПЕСТЯВАНИЯТА ПО КОИТО ЛИХВИТЕ СА ПОЧТИ 0?????? УМИШЛЕНО ИЗКУСТВЕНО ОГРАБВАНЕ..... МИНИМАЛНАТА ДА СЕ ЗАМРАЗИ И ПРЕМАХНЕ???? :)

И кво, ше чакат тези на минималната 11 месеца, за 70 лева отгоре на сегашните пари... Боклуци мръсни в парламента, работят за олигархията и чорбаджиите. До 1 януари догодина тези 850 лева ще са изядени от инфлацията.

Инфлацията свърши, цените падат.

Но защо си мислят, че още могат да заблудят някого /...от 01.01. 24-та !!!/? Защо не веднага, като толкова много се кълнат и реват, че милеят за хората? А в същото време самите те стават все по-дебели или с целулити по ханша и гривни по пояса? Родихме си едно долно племе от млъсни политикани и търтеи без всякакъв ценз, повечето дори и неграмотни, и български не знаят поне да си четат там от листчетата мръсните лъжи и празни обещания!!!! До "увеличението" им поне още половин милион ще се изселят завинаги, за жалост. И колкото повече се кълнат, че работят на ползу роду, толкова повече намаляваме, понеже те разбират това "роду" само като ксвоя род и близките си, тях да уредят също да лапат безнаказано! Който обещае нещо и не започне поне от другата сутрин да си го изпълнява, да си вземе обещанието и да си го.....прочете насаме в тоалетната преди употреба.

Тия кретени май искат да прогонят всички работещи хора извън страната. Ами кой ще ви храни бе утрепки, или сте се нагушили за стотици години напред?

Що не вземат да си я вземат те дето ни определят живота да видим колко дена ще изкарат с това пуяците мръсни!До догодина има бая време тия мижави трохи е са равни на сегашните огризки дето ни подхвърлят и пресметнати в€.В цяла Европа са бесни на сегашните си заплати ние се кефим на "час по лъжичка"пфу...

Алоооо, дупетати-идиоти, що не приехте минималната работна заплата да стане 850 лв от 2050 година? Вие имате ли представа идиоти с идиоти, каква е е инфлацията след 1 година и въобще дали ще съществува този идиотски алчен свят? Вие, безочливи наглеци, що си актуализирате заплатките на 3 месеца, а на тези, които ви издържат с мизерните си заплати ще актуализирате заплатите друг път?

Инфлацията свърши, цените падат.

Ми издържаме ги..Чантичките на шантонерките у парла?енто са толкова 7-800лв.А ние к'во?Да им ядем лайната ли?Щото това ни предлагат всъщност!

Обикновените хора не осъзнават, че по този начин с вдигането на минималната заплата (въпреки, че изглежда хубаво нещо) само ще събират повече пари от нормално осигуряващите се . Това ще доведе до още повече сива икономика. И най-важното, че с вдигането на минималната заплата ЩЕ СЕ ВДИГНАТ ВСИЧКИ ТАКСИ ОБВЪРЗАНИ С НЕЯ. Това са такси по общини, доктори и всякакви други административни дейности.

Това не е заплата особено превалутирана в €!И от другата година за тая стига

За изборите избирателите за гъби,мъди,риби и др. !

Какво зависи от изборите бе гении ?

Само го проумейте.ш бе тъпаци, управляват ви наглеци , но големи страхливци....кой няма да го е страх от 6;!милиона озверели гневни хора!?....

Трудещите се искат пари! Тях не ги интересува каквf могат да купят с тези „пари“. Забравили са, че при Виденов „парите“ се брояха в стотици хиляди и милиони, а с тях се купуваше кило сирене. Всъщност те разчитат точно на късата памет. От БСП и КНСБ – толкоз.

470 лв....5 килца пъстарма! Да живеят нашите майки и бащи,дето ни построиха тая уредена държава,а ние допуснахме ококорени чуждопоклонници да я разсипят!

Не всички пенсионери на минимални заплати са строили нещо. Борисов вдигаше само минималната заплата и изравни пенсиите на половината пенсионери, а не трябва така.

Между другото времето е студено и сега е момента да си направите пастърма, ще отнеме няколко дена. Така с минимална пенсия, в зависимост от месото - бонфиле, контрафиле или друго - с една минимална пенсия, човек ще може да си позволи между 15 и 30 килограма пастърма: https://recepti.gotvach.bg/r-85254-%D0%A1%D1%83%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8

Ми като не ви харесва да има минимална заплата, плащайте на час и ще се окаже, че роби без пари по 12 часа за 600 лева нето дефакто няма да намерите , поне не , ако не са оковани във вериги....

На мрз в България се водят около 700 х. човека, но поне 650 х. взимат повече, а някои хиляди. Така че, СРЗ е доста по висока от обявената 1800 лв, поне е 2000 лв.