Окончателно: Български граждани с чужди паспорти ще могат да стават депутати и министри

Промяната в Конституцията позволи и на чужденци с българско гражданство да влязат в НС и в министерствата, предупреди Вигенин

Обратно в новината

Коментари - Окончателно: Български граждани с чужди паспорти ще могат да стават депутати и министри | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да не дойде време да слушаме парламента с превод и/или субтитри.

З сведение на тази госпожа неискам да и споменавам името. В колхоза наречен ЕС само на местсно ниво могат да кандидатстват притежатели на двойно гражданство. Само в общински избори,плащат данаци осигуровки и прочее,поправката" Петков" е яасна а и турската фракция в този пазибоже парламент след 30 години постигна своето.Ще ни управляват анадолци, заедно с еврей,укрувермахт,новоизлюпени кравари и всякакъв измет кълнял се в конституцията на друга държава.ПРЕДАТЕЛИ ,а всеки предател рано или късно получава"награда"Клавиатурат отказва да пише това което ми е на върха на езика защото цензурата ще го блокира

В България останаха предимно идиоти. Има и свестни хора но не достигат. Огледайте се и ще видите че е вярно. Недостиг навсякъде. Може би само манекенките са вповече, ма и там качеството куца. А и да не куцаше - кел файда?

Депутатите и управляващите вършат ужасни неща, а народът не разбира огромната опасност, надвиснала над България. Народът продължава да спи вековен сън. Знае, че някой, някога, пак ще го освободи

Така украински нацист, с двойно граждансъво, може да стане депутат, министър, премиер и даже президент. А такива украински нацисти има много в България

Обратното - не, по простата причина, че в Украйна изобщо няма двойно гражданство.

Поправката "Петков" е вече в сила. Съответно, не може да му се търси каквато и да е отговорност за декларацията - било административна, още по-малко наказателна.

Изчакай новия брой на "Държавен вестник" от петък, 22 декември т.г.

...Предатели !

Tурция влиза във войната с Украйна срещу Русия в замяна получава България

българите едно по едно загубиха всяко преимущество да управляват родината си! -чужденци могат да купуват земята -чужденци могат да управляват -чужденци могат да си прокарват интересите и интересите на държави от които са ако това не е форма на съвременно робство, какво е? защо се поущрява вземането и имането на 2ри паспорт ? как страната ще спечели от това? нали ако имам 2ри паспорт, може да избирам в който искам удобен за мен момент да съм с паспорта на страната, която ми дава повече привилегии? сериозно обмислям вече да инвестирам в придобиване на 2ри паспорт. Естествено това ще е за сметка на държавата ни, защото поне 5г ще се осигурявам в друга.

Само че за придобиването на втори паспорт се иска да се потрудиш лично. Никой не ти го дава ей тъй както си пиеш биричката на диванчето.

Пълна простотия. И трябва да излезем всички на новите жълти павета и по стар народен обичай да суровакаме всички депутати, министри и т.н. Едно хубаво суровакане "за здраве" както се казва, та да държи влага и на следващите. Как така само 1 година живял в българия и хоп-я депутат, я министър. Ми останалите, които плащат данъци с години за да издържат тази държава?. Кака така прецакахте правилото за уседналост. какво знае онзи, дето токуу що е дошъл в държавата, която смята да управлява. Така са турили и Фердинанд за цар едно време - с чувал на главата -валк-София и хоп Цар. Прекалиха, както се казва. В този ред на мисли и съгласно тяхната логика, след като хора с двойно гражданство и не ЖИВЯЛИ и НЕ ПЛАЩАЛИ данъци в България могат да управляват тази страна, то аз предлагам - народното събрание да бъде от 30 човека - колкото са областите в българия. Не ни трябват повече - не вършат работа а струват огромни суми на бюджета.

В ТУРЦИЯ ЖИВЕЯТ-500 000 ДУШИ С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО! ПО ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ТЯХ,НЕ ГОВОРЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! СКОРО МОЖЕ ДА ИМАМЕ:ДЕПУТАТИ,МИНИСТРИ,СКОИТО ДА ОБЩУВАТ С НАС ЧРЕЗ ПРЕВОДАЧ! АШКОЛСУН-МАШАЛА!

Тези паразитна структура да се закриват и да не се харчат излишни средства, НС, МС и други такива. Достатъчен ние и единия Генерал губернатор, назначен от К.ралицата да свежда депешите ѝ до аборигените..

Някой знае ли кога и къде бяха обявени за обществено обсъждане скандалните промени в конституцията, вкарани от орките на сглобката. Още по-странното е, че кадърни конституционалисти твърдят, че не са били канени за участие в обсъждания на проекто-промените. Аз лично вече съм наясно, че сме заплашени от орда безродни орки, която иска да си осигури вечно господство върху българите, като ни налага чужденци за депутати, министри, а вероятно ще посегнат и на президента. Моят избор е активна съпротива срещу промените в конституцията и граждански протест срещу анти-българската сглобка ППДБ-ГЕРБ--ДПС. И трите формации са крайно гнусни вонящи безродници! Нека подкрепим опозицията в лицето на Възраждане, ИТН и БСП. За да успеем да се измъкнем от клупа, който ни нахлузиха, трябва да сме упорити, да не се поддаваме на дрязги и манипулации, да се държим заедно в широк патриотичен фронт и да сме безжалостно решителни срещу сглобката ППДБ-ГЕРБ-ДПС във всичките и проявления и форми. Като сеят ветрове ще пожънат РЕВОЛЮЦИЯ!

Което ще рече,че всеки българофоб, центъджия-предател, слуга,сатрап, послушник при англо- краварските посолства ще може да ни щави, предава интересите на държавата и продава Родината ни,както шпионите му наредят и ще определя съдбините на нашите деца и внуци. Събуди се Стадо, просто ! Събуди се,че Кирчо, Кокорчо,Ристе ЛодкарО,Асфалт паша, фномове,жужета ,Тагарвци-магаревци и всякаква друга соволп и Измет те водят на заколение ! Правете пред Коня все още не са асфалтирани и приватизирани, и те чакат !

Активни протести и окупация на НС с искане за отмяна на промените в конституцията и оставка на вонящата предателска сглобка заедно с разпускане на това, за съжаление, доминирано от фашисти и НЕБЪЛГАРИ НС. За БЕЗПОЩАДНО И и БЕЗУСЛОВНО ДЕМОНТИРАНЕ с ФЛЕКСА НА АНТИ-БЪЛГАРСКАТА СГЛОБКА!

Дааа, по-добре си беше едно време когато съветският гражданин Георгий Михайлович Димитров стана вожд и учител на българският народ. После имахме Андрей Луканович и Сергей Дмитриевич Станишев. ма тогава си траяхте нали? Долна русоробска сган.

Е И? Нали за това бяха промените. Да няма Станишевци. Сега ще поканим Догановци, Петковци и т.н. Не виждам разлика....

Яко ДъСъ разцъркали Тука “наште” Дежурни Щатни “коментатори”… - двама-трима Хора - са Опитали да им Покажат че Играта свърши …ако изобщо е Било игра. ————— Забравете за плюнченето на Молива/клавиатурата. Забравете И за Безкрайните “доводи” и “анализи”. —> кАнец задунай масфилмъ !

даже Биляна се включи на амбразурата да брани ДС и наследниците ѝ във властта:)))))))))))))))))))

е, че най-накрая с долното си поведение заслужиха името си Продължаваме Подмяната! Сега можем да изберем Зеленски и да идем на заколение срещу Русия.

Кретеините продадоха и държавата.

Аз имам три гражданства по стечение на обстоятелствата и смятам, че е пълен абсурд хора с чуждо гражданство да управляват държавата. Като си на ръководен пост трябва да си предан и лоялен към държавата, представляваш интересите на народа. Кой народ и кои интереси по-напред?

Дори беше канадски гражданин, когато отигра това положение. Сигурно промяната я правят, за да улеснят посолството, да има повече избор, че с последните, които назначи, повече изгуби, отколкото спечели

То ясна схемата - подготвят децата и внуците си да доведат от чужбина директно на сладките постове да ги настанят. То единия чиляк от парламента, направо си го казА... Тия хора, дето все ни обясняват, че трябва да задържим тук младото поколение и да не ги пускаме на Запад.. на същите тия хора децата им си живуркат отдавна на запад с нашите пари. Сега ще ги върнат тук на постове, ще ни ги представят за новата промяна и ще продължат да командват парада задкулисно, както е било винаги. Ние ще лапаме мухите и ще чакаме...промяна. Не става нов бардак със стари курви...

....

то сънародник ни става всека тарамбука и могамба, платила си за бг територианство?????

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА .....СМЕХ

Големи боклуци !

Небългарските партии се съюзиха и продадоха България.Всеки двоен министър ще я продава на Турция,сащ, Канада, Русия.За какво са се били дедите ни,едни мекерета да я продават ,разменят за собствено благополучие.Това предателство надмина някакви извтъщения

В САЩ ако не си роден там не можеш да станеш президент дори и да имаш паспорт

Хората са го измислили, но ние пак се опитваме да открием топлата вода.

ама тука може ...развита демокрация сме ...

А в Раша може да станеш президент колкото си искаш пъти, докато опонентите скачат от прозореца на хотела, пият радиоактивен чай, самолета им пада..

Министри,депутати,президент,трябва да : Са български граждани по рождение и никога не са имали друго гражданство освен българско, Последната дума трябва да е на българския народ - референдум.

В по разширен вид : Минстър председател,министри,депутати,президент,генерали от БНА, евродепутати и всички висши държавни служители трябва да : са български граждани по рождение и никога не са имали друго гражданство освен българско Са с български произход,поне 30/35 години - житейски опит,образование - висше, първите 15 и последните 5г. са живели в България.

Какъв референдум бре, човек, не видя ли че всичко манипулират и си правят каквото си искат пак?!? Бой им трябва на тия, бой...

може ли с руски пашапорт?

Е що да не може?

Последната дума има Конституционния съд.Конституцията може да я променя Велико Народно Събрание.Вярвам че те са Истински Български Съдии,а не назначено мекерета от някое посолство.Днес бяха попитани тия Пачаври,Кой е вносителя.Мълчаха като ПУ..и в мензис.И тиквичка,шопара,Пинокио Кики,Гнома ни вопъл ни стон.Срам дебили долни

Ще се кандидатирам при вас, друзья! Ждите меня! Споко , ще дойда с екипа си! Избиратели няма да ми липсват у вас!

Чудесно Кирчо и жена му пак ще могат да станат канадски граждани. Или още по-добре! Може Шварценегер да стане премиер!?! хахахаххахах Ех това реше как оправя много от проблемите на нацията ни, ех колко много!

това е отказ от суверинитет, никоя държава и международна организация няма да ни уважава

Поради наглото искане на Домусчиеви, техни наемници, негри, араби и жълтуши, които гонят топката в Делиормана, да получат българско гражданство и да може Лайногорец да привлича нови маймуни, излиза така, че тези наемници, които абсолютно незаконно придобиват български паспорт (без да знаят демаэна бълг.език) и не отговарят на никакви критерии, сега ще могат дори да станат депутати... Колко му е, Домусчиеви ще си ги купят... Такова извращение на Конституцията е брутална наглост...

Направо скандално решение дано конституционния съд го отмени това решение

Винаги е било така.

Не знам защо реват толкова от БСП. Изискването е малоумно изначално. Още повече и казуса с великия им кадър Станишев. Както сме виждали многократно не паспорта те кара да лижеш чужди задници.

Чудесно, хайде и по-бързо в Шенген да влезнем, че да могат да идват по-лесно и бързо на работа. Пък и ще си внесем малко от Сирия, Пакистан и т.н. То както е тръгнало всеки, от цял свят може да се разпорежба в България и то вече персонално. Да живее демокрация на глобално ниво.

Шенген изобщо не урежда въпроса с правото на работа. Няма нищо общо.

Интересна ситуация … Двойника трябва да е живял в България последните 18 месеца!!!??? Какво означава живял в България? Да е пребивавал на територията й, да е плащал данъци и осигуровки от заплатата си, да е работил и в България разбира се, или … да има само адресна регистрация? Отделно … как електоралното стадо българско ще припознае този човек и ще му гласува доверие при положение, че той основно е живял, плащал данъци и служил на чужда държава? И да заключа … това е нож с две остриета … Когато се появи първият българин с руско гражданство който не осъжда Русия или Путин и въпреки това бъде избран в Парламента те тогава ще видите какви лицемери ще се окажат точно тези които приеха/промениха този член в Конституцията. А пък какъв рев от зомбираните натовици ще настане, просто не ми се мисли.

Това ще го нагласят в движение според зависи от случая...

Няма да има проблем. Който не е спуснат от правилните кръгове, не стига доникъде. Кой беше чувал за Киря и Асеня ? Ако не бяха министри в служебното правителство, щяха да са едни от хилядите фигури с един файтон хора.

Кой драпа преди 33 г. президента да има такива и такива права. Сега същите искат да ги орязват, защото не им изнася. Така ще стане и с двойното гражданство.

Е как Кире и банда ……

Това е пълна простотия! Агенти на чужди страни ще могат да управляват България! Нищо чудно, че продажници като Христо Иванов и ДъБъ го подкрепят.

Димо

Всички българи трябва да са наясно кой направи, гласува и прие промените в Конституцията - ГЕРБ, ДПС, ППДБ. Това са най-големите предатели в нашата на 1300 годишна история!

Какво са предали? Имам двойно гражданство, пречи ли ти?

Двойните агенти нали знаеш къде сядат накрая?!

Този над мен да смени лекарствата, че главата му е пълна с конспираций.

депутат,министър,президент?Ако не е някое от изброените,не пречи по никакъв начин,и без това не си от най-умните тролове...

Би следвало и клетвата, която полагат нашите министри и депутати или да се промени или направо да отпадне, защото е очевадно, че от тук нататък те съвсем конституционно няма да се ръководят от интересите на народа. Не че сега са се спукали за служат на народния интерес, но все пак друго си е когато един чужденец станал я министър, я депутат съвсем конституционно може и да не се ръководи от интересите на БГ народа. Но тогава, къде е отговорността на такива хора заемащи подобни висши постове, питам аз? Може би все пак Киран, кокоран, Дебелян и чекмеджан ще благоволят да ни кажат? Ха, забравих да спомена и брадатия дявол Бойкикев!

Последните 140 години не сме имали друго такова предателско, наведено и страхливо управление. Но не те са виновни. Виновен е не тоя, който яде баницата, а този, който му я дава. И може би си струва да се запитаме - а кой дава баницата в този случай на тези случайници?

Да бутнат Бранденбургската врата, защото руснаците забиха там червеното знаме.

Явно и в гъзо ти са забили нещо шото толкова им се радваш ,

А тия с ароматите пуснати по улиците те знаете ли с какво гражданство са???? Американски...ще ви стрелят , без да разбират , кво говорите дори

_stankow

В Америка ако искаш да станеш американски гражданин - полагаш клетва, че се отказваш от родината си. В другите страни формално няма клетва, но пак е същото. Плюеш в лицето на родината си. Ето я клетвата, преценете какви са майкопродавци: Текст на клетвата на новия гражданин на САЩ: С настоящето клетвено потвърждавам, че абсолютно и напълно се отричам от верност и преданост към всеки чуждестранен монарх, владетел, държава или суверенна власт, поданник или гражданин на който съм бил до днешният ден; Че ще поддържам и защитавам контитуцията и законите на САЩ, от всички врагове, външни и вътрешни, че верно и честно ще служа на Съединените Щати; Че с оръжие в ръка ще се сражавам на страната на Съединените Щати, когато бъда задължен да го направя по закона и че ще нося нестроева служба във въоръжените сили на САЩ, когато бъда задължен по закона; Че ще изпълнявам гражданска работа, когато бъда задължен да го правя по закона; и че произнасям тази клетва открито, без задни мисли и намерения да се отклоня от нейното изпълнение. Господ да ми помага ! Да, господ да им помага и да пак той да ги съди ! А ние да си помислим какви решения и в чия полза ще взема такъв човек, ако го поставите за министър на България. И как това се съчетава с депутатската клетва ? Прочее, САЩ не забраняват на своите граждани да са граждани на други държави, но не признават такова гражданство. Считат ги само за американски граждани.

Абе наивник ти какво си мислиш , че ако е само с бг гражданство не може да "играе" за друга държава ли муахахаххахахаххахах

Станков не лъжи. С двойно гражданство съм и никой не ми е искал да се отказвам от каквото и да е било.

ЛЪЖЕШ! ИСКАТ ДА СЕ ЗАКЪЛНЕШ ДА ИМ ПОЗНАВАШ ИСТОРИЯТА И ДА ИМ ПОКАЖЕШ ЕЗИКОВА ГРАМОТНОСТ!!!

_stankow

За какво ми е да лъжа ? Така е в САЩ. Точно за граждани на САЩ се прави специално изменение на нашата конституция. Вече сме на пряко управление, трябва да се премахнат и последните юридически пречки да се назначават американски граждани за управители на колонията. Ако вие не сте се клел, то значи или сте роден в САЩ, тогава получавате гражданството автоматично, или имате и друго гражданство, но то не е американско. А за майкопродавците, които се отказват от родината си, ето, тука: https://en.wikipedia.org/wiki/OathofAllegiance(UnitedStates)#References

България продължава да бъде само такава като "име".... формално!. . Затова тук няма български паметници никакви....но пък е пълно с блядски паметници !. . Дългият масон от учундол не случайно си беше кръстил партията "няма такава държава "... но евенъуслмо ще"има такъв народ" .,той ви каза преди 5 години какво готвят масонските кучета от ДС..... .. "Кълнат се тези боклуци, че " щели да спазват законите и конституцията..." които сами си измислят без да питат народа...и се кълнели " в името на България ".... забележете - е името...но не и в народа, който ги "избира " .... щото не е планирано"народа" да е български!. . България е мъртва! . Целият парламент , правителство и прецедент са ОПГ

нещстни. Ама кой Ви избр бееее.???? Тъпат нация.

превзеха обора България

Са могат да си назначат узбекски министри