Президентът Оланд: Франция казва „Не“ на ТПТИ, засега

Франция засега няма да подпише търговското споразумение между ЕС и САЩ, известно като ТПТИ или TAFTA, е казал днес президентът Оланд, цитиран от в. „Фигаро“.

Обратно в новината

Коментари - Президентът Оланд: Франция казва „Не“ на ТПТИ, засега | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Важна е думичката ЗАСЕГА. Ще каже ДА, със сигурност.

сащ се държат и действат като злокобни,кръвожадни,безпринципни ,човекомразци.Все едно са от друга планета и не им пука за човечеството.Какво толкова притежават сащ,че никой не смее да им гъкне.Цяла Еврапа трепери от сащ и изпълнява безумни ,малоумни заповеди.

Евала, ние какво казахме по този въпрос... Нищо..

ГОСПОД НЕ ПРОЩАВА САМОУБИЙСТВОТО!!!АКО ЕС ПОДПИШЕ ТОЗИ ДОГОВОР Е ОБРЕЧЕН!!!

Изтичането на Шокиращите документи , Доказващи че САЩ са Световната Мутра,Рекетьор,Убиец ,Унищожител ..Панираните ЕС "лидери" , бързат да си измият ръцете като се Отказват от Щантажа на САЩ ! Но !!! След като Изтече Тайното споразумение !! Оланд побърза да обяви споразумението=САЩ за ....Заплаха за Демокрацията ! Ще се сетят !

Разумното трябва да се подкрепя с всички сили, в един изключително неразумен свят, който дори ще се самопогребе стига да е на печалба от това. :-)))

Опят Путин виноват

Оо ако това Меркел да спасява немските автомобили/ не се нуждаят от спасяване/ пред здравето на хората-Ще и бият такъв шут,че Атлантика ще прелети.

а БГ каза ДА още преди да е измислено това .дупедавци гузолизци пеераси и т.н

НЕ НА БГ В ЕС ,и българия можеше да се пазари с тия мошеници които стотици години грабиха и убиваха хора за да са ТЕ добре А СЕГА НАЛАГАТ УСЛОВИЯ на другите .ВИЖ ТУРЦИЯ е нещо друго .за русия санкции.утре като се обърнат политиките , ние пак губеши .

епа,възможно е обама да не си е платил там , където е трябвало....засега

Езно фактическо такова споразумение е край на: 1) културата на стара Европа; 2) държавността и националностите на стара Европа; 3) свободата на търговията и икономиката в стара Европа; 4) геополитическата самостоятелност на Стара Европа. резултатът от всичко това ще е евромюсюлмански халифат. Русия и Китай имат начин да спрат тоя корпоративен диктат, но западноевропейците трябва поне малко да съдействат. В противен случай ще дойде по-болезненият начин да се прекратите тоя уродлив масонски диктат, на който народите ни доброволно се подлагат.

Европа отдавна е изгубила суверенитета си!! Но ще преглътне още доста УНИЖЕНИЯ! Не се заблуждавайте.

TTIP, или на български буквите ни объркват? Или преводачът е направил грешка! ТТИП

Каквото и да направят европейските ръководители вече са изпуснали момента. Европа е губеща във всички случай или ще яде нискокачесвени продукти или ще има скрито и не до там скрито ембарго за европейските стоки на американския пазар и зоните с американско влияние. Социална Европа ще бъде унищожена. Очаква Франция да бъде наказана за позицията си. Корпоративна Америка ще накаже презокианските си братовчеди от Франция, Германия, GB и други. Вечна и памет на социална Европа.

Като европейски гражданин мога само да поздравя Франция за това решение и да кажа БРАВО.

Като европейски гражданин мога само да поздравя Франция за това решение и да кажа БРАВО.

Тия дни Меркел е притискала Япония за нещо като тамошна НАТО-провокация на Курилите. Япония засега отказала под заплахата от втора Фукушима. Западняците си играят с огъня и забравят, че са под прицела на Русия и Китай. Очевидно е, че във Франция първи се опомниха. Под дулото на автомата пак, разбира се. Иначе лакейщината им пред банстерския интернационал не признава граници.

За да бъдем точни. Вчера, вестникът "The Japan News" публикувал информацията, че през март миналата година, Меркел при посещението си в Япония ги е поканила в НАТО. Но Япония е отклонила, но е казала, че ще си помисли, защото ще трябва да прекрати преговорите и отношенията си с Русия. Меркел в замяна е обещала е да урегулира спорните отношения на Япония с Камерън и Оланд.

разкрива Грийнпийс,можете да прочетете във вестник Сега. Няма да се почувствате добре....

Наистина раздават таблетки йод в Белгия. Министърът на здравеопазването им Маги де Блок, съобщава, че по-рано зоната на профилактичното разпределение на таблетките против радиация е била в радиус от 20 км около от АЕЦ-овете. Сега зоната се увеличава до 100 км. Потенциално са застрашени 11 млн. белгийци, че това е почти цялото население...!!!???? Знаят нещо, което ние не знаем????

Знаят, че ще им дойде от нищото, ако не се ротивопоставят на американското изнудване. Каза се вече: в света има сили, които няма да допуснат такова нарушаване на геополитическия баланс чрез загуба на независимост на западноевропейците от една чуждоконтинентална сила. Затова и Франция обяви, че се отказва; в противен случай Европа щеше да пропищи от "мирна ядрена авария".

Този радиоактивен йод, го ядохме преди 30 години. Вече 17 години заради него съм ни жив, ни умрял. А СТЦ се оказва, че е взривен с "мини ядрени заряди", а пък на "Фокушима" ... са й спрели тока. Сега, след като Оланд се опъна на "ТТIР", в Белгия-БРЮКСЕЛ вече пият йод.

Още навремето беше ясно, че ние трябва да влезем в Китайския съюз: Правилата за международна търговия трябва да се установят съвместно от всички държави по света, а не да се диктуват от една страна, заяви говорителят на китайското Министерство на външните работи Хун Лей. Така той коментира статията на американския президент Барак Обама във вестник Вашингтон пост, в която той твърди, че споразумението за Транстихоокеанското партньорство (ТТП) ще позволи на САЩ да определят правилата на международната търговия. Според президента САЩ трябва да пишат правилата на търговията, е не държави като Китай. САЩ показват голяма амбициозност с такива заявления, но страхувам се, че не отчитат дългосрочните перспективи, отбеляза Хун Лей. Той добави, че Китай е отворен към ТТП и смята, че както това споразумение, така и критикуваното от Обама Всестранно регионално икономическо партньорство (ВРИП), чийто инициатор е Китай, могат да се допълват в хода на създаването на зона за свободна търговия в Азиатско-Тихоокеанския регион. /РИА-Новости

да е що сички седерсти искат хрупат ГМО са чудя? Що са платени явно я не сакам ГМО! Да си го ядат там у Америка и да мутират и седерстите да одят там да ручат. Няма нищо по- вкусно от БГ домат и краставица и домашна ракийца.

Аааааа , Домашно сиренце , сланинка , чесънче , червено винце , кисело зеленце , домашна наденичка ... Знаем му реда ние ! А ЕвроГейците да си сърбат Боршовете и да си рупат скапаното цвекло ! НЕ ИМ искам ценностите !

Франсетата да кажат защо чак сега повдигат въпроса за липсата на информираност на обществото след като това се знае от години?!

данък "ГМО"...или ще се разсее??

еврофондове и да си ги наврат където слънце не огрява!! Не ни трябва такъв съюз!! За турците няма визи а за нас една студена вода и гмо!!!

Еврофондове има само ако елита ни слушка. Ако ни защитават няма.

"...не може да има споразумение без Франция и още по-малко може да има споразумение без Франция..." Дирници, "журналистите" Ви в трети клас ли са ?

Превели са го като първолаци, в оригинал е че не може без Франция нито против Франция.

В недалечното минало , България на ДВА пъти СЛЯПО и безпрекословно е следвала Германските директиви ! Резултата - ДВЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ !

това какво общо има със статията?

'Ми Обонго разпорежда на Меркел , а Меркел разпорежда на Тиквоний ! Пък Чехльо се хили и се кланя наляво -надясно ... Сложно ли ти е да го разбереш ???

Браво на французите!Днес по радиото слушах част от изказването на Обама.Много нагло!Чак не ми се вярва.САЩ, та САЩ- те трябвало да определят правилата, и само те.Някой да ги събуди, стига бълнуване.Не знам, но света се променя пред очите ни.Не им стигнаха на някои парите и властта.И няма да се успокоят, докато не се задавят с тях.

Събуждането на наглец става само с бой.

по правилата на сащ и обама у нас се специализирахме във всички видове обири , а останалата част в очакване на гилотината го духа и то яко .

Ако американците продължат нагло да притискат Европа окончателно да си даде независимостта, някой колос от ЕС ще пропищи от "внезапна извънредна ситуация". Тоя път самият Бог няма да допусне такова драстично нарушаване на геополитическия баланс. Бъдете предупредени, да не се учудите после!

Браво на Франция- страна, която вискоко и ясно винаги е остоявала гражданското право, прозрачността и закона. Дано да успеят да наложат вето на тази гнусна идея, която предизвика безброй демонстрации не само на еко защитници, но и на обикновени граждани. Имам чувството че Гернания се изживявя на жластелина на пръстена в ЕС, така както САЩ го правят по света. езропейските граждани не трябва да допускат едноличната политическа олигархия на Меркел да определя европейския ред

Оланд никой няма да го пита!!! Както не го питаха за споразумението и парите за Турция. Прочете статията в "Le Monde" - "Нощта, в която Меркел изгуби Европа". Французите бяха меко казано бесни. Защото, в нощта преди подписването на споразумението, Меркел и Рюте са били до 3.00 сутринта в Турското посолство при Давотоглу. На другата сутрин просто им бяха раздадени договорите да се "запознаят" европейските лидери какво ще подписват. Французите бесни, защото Оланд НИЩИЧКО не е знаел, а е президент. Беше бесен Туск, защото обиколи Европа да разговаря с лидерите за споразумението, но в крайна сметка разбра, че напразно се е мотал няколко дни из Европа. Всичко беше решено на 4 очи (Рюте не се брои, той го играе пуделче). Но въпреки това, ВСИЧКИ до един подписаха споразумението с Турция. "Le Monde" също така твърди, че Турция иска ПО 3 млрд. ГОДИШНО, не общо 6 млрд. Не си правете илюзии, че Франция ще се опъне!

го опъват ЕС-ластика! Ще се скъса! Турците пътуват без визи в Шенген, а ние да рупаме гмо! Къде е Киро на кирия?

Храната в Америка е от генно модифицирани продукти, затова хората пълнеят и са болни. Даже хляба е от ГМО пшеница и съдържа 20тина вредни съставки. Царевицата е 100% ГМО и хранят животните да дебелеят бързо за да печелят много от месото им, от нея правят хидрогенизиран царевичен сироп, който е 20 пъти по сладък от захарта и по евтин. Него го блъскат навсякъде, дори в хляба. Европа не трябва да допусне това в никакъв случай. Не на търговията, застрашаваща човешкото здраве и живот.

Днес излезе на пръв поглед странна новина, че правителствата на Белгия и Франция раздават йод а населението. Аз виждам връзката между въпросната новина и настоящата, която коментираме. Естествено, медиите нищо няма да изкоментират по този повод, нито даже ще се сетят за такава връзка. А един приказен герой просто е предупредил французите, че залогът да си дадат суверенитета на САЩ не си струва съобразно бъдещето им. Има по-ценни залози и това е животът на Европа като независим континент. Сетете се кой е "приказният герой".

Говорим за йод срещу радиоакатвино заразяване от "стари реактори в атомните им централи". Поне такова е официалното медийно оправдание.

..ЮДО-АМЕРИКАНЦИТЕ САМО ПОТВЪРЖДАВАТ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЧЕ СА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО !

Браво на французите! Само изперкалата баба Меркел се пъне на американците. И за ТТИП и за руските санкции и за всичко.

Браво на шансоните, показаха среден вурст на Германия и среден пръст на Америка!

иажте ГМО да ви порастне гагата а ако е американско или канадско и ташац.те

Браво на франсетата...Срам за Германия,явно Меркел е или неадекватна или има нещо с което от САЩ и оказват влияние върху решенията.А за наш Боко е ясно...той е на мнение каквото пише на листчето от Козяк!

Само ЕДНО не мога да разбера : Защо Соросоядите толкова много искат да се тъпчат с ГМО ??? Колко много трябва да си тъп , за да живееш с дилемата " ... А бе то вярно , че е отрова , ама е Американска " ! Който иска да се трови с Американски мутанти - да си отива отвъд океана и ТАМ си плюска боклуците ! Тук такива НЕ ИСКАМЕ ! Та ако ще и да са безплатни !

Без гласуване от всеки един народ това е незаконно и е тирания, със средновековно заробване.

Слава на Бога, една добра новина!

Колкото и да се пънат европейските мижитурки, ще подпишат Договора във вида, който искат САЩ!!! Иначе защо им този договор на американците ако не е в техен интерес. И както се случва винаги Европа ще клекне. Тя кляка на Турция, че САЩ няма да я прецакат за пореден път. Въпреки стотиците хиляди протестиращи от миналата година. Както разбархме от референдума в Холандия, народите НЯМАТ ДУМАТА!!! Няма я и ДЕМОКРАЦИЯТА....няма какво да се лъжем. Оланд ще клекне ПЪРВИ!!!

никога няма да каже...."както се разберат началниците"...просто на Оланд началниците са неговите избиратели.

Не е точно така, Оланд също е мухлъо, обаче за Оланд наближават избори догодина, затова пъчи гърди

Да излизат англичаните и да се слага край на ЕС. Всеки да се спасява поединично!

Надупиха цяла Европа с бежанците от Сирия, Афганистан, Либия, Египет и не знам си още коя страна дето и имплантираха американска демокрация с военни методи и сега искат и да ни отровят .... Супер нагло държание ... трябва да са хванали Камерън и Меркел за топките ... опааа последната няма топки! ...

Не бежанци! Сега умрелите от глад палестинци с радост ще гласуват срещу гмо кебапчета!!

Това споразумение е единствено и само в интерес на големите корпорации в САЩ. Не случайно онзи ден Обама се изцепи че световната икономика и търговия трябва да е само в интерес на САЩ и другите са длъжни да се съобразяват с техните желания. Ако Европа не се събуди и да изрита продажните си политици, нищо добро не ни чака

бг също няма да подпише споразумението в този му вариант хихи махнете точките дето дават на далаверката преимущество над желанието на нацията като единица и ще си помислим

ЕС ще се разпадне, така че ще духат супата! Вие разбрахте ли, че американското масло е три пъти по-евтино от френското!

На пръв поглед - супер! Но това "засега" не ми звучи добре.

Евала на Франция!