И ”Фиат-Крайслер” заподозрян в заобикаляне на нормите

"Фиат-Крайслер" на свой ред е заподозрян в измама за заобикаляне на нормите за замърсяване, твърди германски вестник.

Обратно в новината

Коментари - И ”Фиат-Крайслер” заподозрян в заобикаляне на нормите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Алчността е водещ мотив.

Като са почнали да ни лъжат да махнат поне в рекламата това за вредните емисий.Хората и без това не му обръщат внимание.Катализаторите,пък и пречат на 1-вите 2 неща от показателите на колата.

Какво ли ми пука за Фикс Ит Агейн Тони?! Щом пицар я е правил не ми я хвали. Мачка, п--ка и борче е същата работа. Има германски и японски коли. Другото е евтин пълнеж за да си продават талигите.

не си карал макарон , нали. Завинаги ще забравиш скучния немски кошник

Тези кошници в Немция ли ги произвеждат? А "карането" на макарон е сложна работа, особено ако е "ал денте".

При капитализма - лъжец, дрът лъжец и най-висшата форма американски лъжец

При социализма - всичко е лъжа. При капитализма поне има истина и лъжа, които можеш да разделиш. Ако имаш морала да го направиш. Представи си при социализма някой да може да обяви, че колите, социалистическо производство, отделят повече вредни газове! Уауууууу! Веднага ще го уволнят, ще го вкарат в милицията и ще го съветват, съветват - този, който го е казал. Помня какво стана, като направиха комитет за чистотата на Руся, че заливаха града с хлор! ДС веднага ги разтури и толкова. Нешка беше в комитета, както и още няколко известни, че не ги убиха. Момче, има хляб да ядеш, че да разбереш какво си просто.

Капиталистическата система е изградена и се държи на основание човешките недостатъци-на първо място-алчност и егоизъм.Както казва Енгелс,при 300 % печалба няма мислимо човешко престъпление ,което капиталистът не би извършил.Социализмът беше нещо хубаво ,но свърши... поне за дълго време и може отново да възкръсне,само ако хората се преборят със своите недостатъци

Щото социалистическата е изградена на добрите качества на хората, за това живеят по-бедно, в по-голяма корупция, в определено по-ниска култура и интелект, а и са избили толкова хора, колкото никое друго явление не е избило на земята. Иначе капитализмът много ви бърка отзад, защото кадърните успяват да живеят добре и е допускат некадърните да крадат от залъка им. Те там те стяга шапката, че мързелът и глупостта не виреят в капитализма, та за теб е един лош строй. Мама ви мързелива и некадърна!

Който има глава на раменете си постепенно разбира какво представлява капитализмът.Но за това е необходимо време и да се "вкусят" плодовете му.А социализмът се провали защото хората все още не са узрели за този тип отношения.

на социализма хората му пречат..

А вие си дишайте "чистия" боров, морски и незнам какъвси още въздух под налягане! Прибавете и братята-китайци и стрите сталински заводи зад Урал, и картинката става направо розова! Я пак да пускаме "Кремиковци" и Азотно-торовите и да им разтаковаме таковата, щом и те нашата! Но първо - трабантчетата, ха-ха!

Американците както лъжат за крайслер, така лъжат и за икономиката и БВП-то.

Мамят, а после се крият зад адвокатите си. Как може да отговорят само пред италиански служби, та нали продават колите си в Германия където има местни закони и се заплащат данъци на база на емисиите. Според мен, дизеловите двигатели са достигнали лимита на чистота и за повече от това трябва да се премине на електрически и хидрогенни двигатели.

само наша фандъчка ще поръчва дизелови автобуси и то китайски !

Нали си даваш сметка че целия тежкотоварен трафик, селското стопанство и строителството се движи с дизел. А за електрическите двигатели може да се сърдиш на Уестингхаус. Те стискат патентите на Тесла

много се дървите на тези коли. аз казвам да дискутираме кои мацки са по екологични - италянски, немски, или американски?

Тези с големите цици и малкото дупе.

Начи Италиянките. Дойчланд са кат дъски а хамериканките са извън всички стандарти

Немкините са номер 1. Американките приличат на пластмасови прасета, а италианките са грозни и тъмни на цвят.

Chefo77

По какво са номер 1 бре, пич? По бяла кожа с червени точки? По освинване? По аграрна визия? Тези, дето гледаш да викат "Яяя, яяя, шприц мих" по филмите, нямат нищо общо с германките по улиците. Не че италианките са красавици, но определено са 2 класи над швабките ...

От доста години това,което производителите дават като информация не огтговаря на истината. Не само за изхвърляните газове, а и за мощност, ускорение и т.н., но най-вече за разход на гориво. При това немците и джапанците са пионери в това, та да им върви търговийкътъ. Газовете са им най-малкия дерт.

Като са им най-малкия дерт предлагам ти да им платиш глобите за дизел гейт :)

За разхода не лъжат, просто в България горивото е много зле и за това не ти излиза сметката.

Има разлика между нередности и фалшификации. Германците бяха уличени във фалшификации.

адвокатско ли, еврейско ли, не зная как да се определи това коментарче: разликата между нередности и фалшификации е само в гледната точка: нашите могат да сбъркат, ама ония лъжат и са мошеници; американците са най-големите замърсители на планетата, но това не се коментира

Хах, тия шваби, хем ще върнат на американците за ФОлксваген, хем ще стягат италианците, така, за да има ред :D :D

Колите са икономични и не замърсяват ако са изправни и не е състезател зад волана. Компютъра се грижи за това.

ФАЩ продължават да цакат Гейсъ !

Хм. Прочетох цялата статия - германци подозират Фиат в нещо си. За американци не е ставало въпрос. Ти май параноя имаш?

ПУТИН

То е по американска линия , швабите са ги окупирали тъй че Германия е територия на ФАЩ , не държава !

крайслер звучи много италиански

С помощта на медиите стана ясно , че в цял свят лъжата и далаверата са ценно благо както и у нас. Хуманизмът еволюирал в маймунизъм.

Ама ти сега ли разбра, че хем евтино ( като за милионите бедняци ) хем качествено и екологично няма?

че корпорациите са богати благодарение на милионите бедняци

Макаронаджиите са прави. Все едно комшията да ми иска обяснение защо правя секс с моята жена в 20 различни пози, а не само в една като него и неговата жИнЪ. Това си е наглост. Пък на швабите като не им изнася да не купуват фиати. Друг е въпроса, че нафтовите печки са демоде от 30 лета. Още дядо ви Тодор пусна централно парно в големите градове и хората си изхвърлиха нафтовите печки.

Изхвърлиха го оти нафтата стана скъпа. Намери ми нафта по 3ст литъра, веднага ще си намеря печка.

Вальо, ти ли си?

Преди 30 години нафтата беше точно колкото казваш. Тогава хората изхвърлиха нафтовите печки. Цената се вдигна по-късно. Но това е друга тема. Явно изобщо не си схванал иронията е какво изобщо написах.

Фият се продава не само в Италия. Малко си се объркал с жената. Освен ако жена ти не посещава много мъже в мног държави...

..И Фиат-Крайслер заподозрян в заобикаляне на нормите.. --- а, аз не не подозирам ами съм вече сигурен че бг-то е моргата на европата и за хора и за автомобили! --

Доста си тъпичък. В статията иде реч за Германия. А в България се кара предимно на газ.

добре че ме светна! аз се чудех защо така пушат и миришат возилата от маалата! ---

Поради нарастналия обществен интерес, сме длъжни да заявим следното: Нашите автомобили, само властите на Буркина Фасу могат да проверяват. Други не зачитаме.

Какво е общото между немската кола и грозната жена ? И двете са верни...

Има едно българско правило за стабилно семейство: Мъжът казва на жената - "Трябва да си вярваме, иначе ще започнем да се следим, и няма начин да не се хванем в изневяра!" Тук е същото - всички лъжат, после се хващат и ... животът продължава.

Абе тия европейци,защо така лъжат ?

Тъпите шваби не падат лесно по гръб. След като изобличиха гордоста им - VW-AUDI, се мъчат да се оправдаят с някой друг, че видиш ли не са само те. И понеже концерна FIAT е собственик и на Ferrari, които им късаха шушоните на F1 маса години, решиха да се заяждат с тях.

Дано ти подарят Мултипла

Chefo77

Ако имаш излишна - подарявай ми. "Грозотата" И (според много хора) е нищо пред функционалността.

Бюрократите си пишат едни цифри/норми които инженерите не могат да изпълнят. Естествено с брюкселските зелки не може да се излезе на глава и трябва да им се замажат очите. От което са очудени само същите тези зелки. А сега нека замерят всички ам. автомобили. Разни там Бюик, Плимут, Форд Мустанг ..... та да видим какво се казва замърсяване. Тогава европейските ще им изглеждат като конска каруца. Напълно екологични.

Инженерите - могат. Акционерите не искат. Че видиш ли, криза настава голяма, ако няма нова яхта тая година и с какво да се плаща на курвите.

Това за бюрократите е вярно но това за американските коли е глупост! Там нормите са много по-строги и както видяхме не прощават! Там хванаха ВАГ в издънка!

FuckTheEU

И как никой не се замисли, че може би тия "норми" са трърде завишени и невъзможни за покриване?

Те могат да се спазят, но автомобилите ще станат твърде скъпи и непродаваеми. Може би това е и целта - да се минава на електрически. По идея батериите на колите ще бъдат идеален буфер за соларките. Ако автомобила е на заряд, докато човек е на работа, те ти място за излишния соларен ток.

Нормите не могат да се изчълнят, защото са направени съгласно трампата на VW. Само новите коли до 5 години са легални, защото не минават преглед.

Може но трябва AddBlue, както при камионите. Това значи още пари за изследвания и по-сложни и чупливи системи. Което значи по-скъпи автомобили

НАШИТЕ ДЕТРОЙТСКИ КОМПАНИИ НИКОГА НЕ ЛЪЖАТ ЗА РАЗЛИКА ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ... КАТО КАЖАТ 10Л/100КМ ЗА 1.8 ЛИТРОВ ДВИГАТЕЛ СИ Е 10Л/100КМ , А НЕ КАТО ПРИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ 10Л/100КМ СТАВА НА 7 Л/100 КМ :))

Няма по-жалки подобия на автомобили от американските боклуци. Първият път сглупих с американски таралясник, но повече няма да повторя. И без това в щатите се карат най-много тойоти, хонди и фолксвагени.

Ами те не случайно почти подариха Крайслер на ФИАТ, само и само да се научат да произвеждат нещо кадърно - икономично и на достъпна цена с ниско ниво на вредни емисии. Техните бракми замърсяват повече от КАМАЗ на 20 години.

Хаха Глупав панелен смотаняк карал само ладата на дЕдо му и 20 годишен голф ще говори за американски коли. Каква американска кола си карал бе смотльо? Кого лъжеш?

MPG бре ДЕТРОИД....

Не знаеш колко си прав! Веднъж в САЩ взех кола под наем за по-дълго и измерих разхода: 10л на 100 км!!! Изпаднах в паника, зящото си помислих че съм счупил двигателя. Като проверих по серийният номер се оказа че е толкова. Всъщност на нова каросерия и спирачки беха монтирали допотопен двигател. Хабеше толкова, колкото моята допотопна Лада, която я пазя като музеен експонат.

Лъжеш - на рушняци не дават коли под наем.....CC не им ги признават

И какво те плаши високият разход на бензин баш пък в САЩ? Скъп ти е бензина ли? Стотинките за гориво ще ги броиш в Европа, не в САЩ.

Добре де, дойчовците установили, че 16 марки автомобили не отговарят на изискванията. Че то колко марки коли отговарят тогава на нормите?

Само швабските :)))

Клоуни, спорят за някакви си завишени или не емисии от автомобили. Ами че в Китай и Индия нищо такова не се спазва. Заводите бълват отрови колкото си искат. А пък Южна Америка и Африка даже не са чували за такива неща и изсичат тропическите гори със скоростта на светлината

FuckTheEU

Да не говорим, че горите се изсичат предимно от западни фирми.

Браво на фиат. Те са италианци и отговарят пред Италия. Не са като жалка Германия, която съди журналисти за обида на Ердуган

АКО 1.8 Л - 2,0 ЛИТРА БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ МОЖЕШЕ ДА ГОРИ ПОД 6.8- 7Л /100 КМ , ТОЙОТА ЩЯХА ДА ГО НАПРАВЯТ ДОСЕГА :))) .....

Колкото и да е странно двигател под 2л. може да се направи. Всъщност е направен. Но не е нормалния двигател. Турбо двигатели с три подвижни части, които се инсталират в колелата. Икономията не с само от високото КПД, а и от това че не се губи от скоростна кутия и предаване. Мисля че Гугъл прилапа патента. Има проблеми: оригиналния патент може да развива скорост до 80 кмч а трябва да направи 95кмч за да го позволи пентагона.

1,9L Голф дизел на дълго гори под 5 на 100 ако не се натиска педала повече от 120 км/ч. Лично съм засичал на изгорени литри на километър познато разстояние, не от компютъра.

ИЗРИЧНО СЪМ ПИСАЛ БЕНЗИНОВ :)

Toyota Corolla - Canada MANUAL 8.4/6.4 (City/Hwy) AUTOMATIC 8.6/6.5 (City/Hwy) HORSEPOWER 132 hp 6,000 rpm ENGINE 1.8 Litre 4-cyl

7 МЕСЕЦА НЕПАЛЕНА ТОЙОТА КОРОЛА ИЗКАРАЛА ДЕТРОЙТСКАТА ЗИМА ЗАРОВЕНА В СНЕГА ... ЗАКАЧАШ КЛЕМИТЕ НА АКУМУЛАТОРА, ПАЛИ ОТ 3/4 ВРЪТВАНЕ, И ОТИВАШ С НЕЯ НА РИБА :))

Опел мммм.... големите комбита, не рекорд, а след това. 2 или 2.2 литров двигател, между Германия и България пада под 6/100 при скорост около 110. Забравих кой опел е това..

Нещо си в голяма грешка. Японците никога не са се стремили към икономични двигатели.

Карах "Рено"-Фуего . 1,8 Бензин, карбуратор. Вярно ,смених жигльор и не вдигаше повече от 180,но и къде в България /освен по НЯКОИ участъци на "магистралите" ти трябват повече? При нормално каране стигаше до 6,2/100км.

Опасявям се,че скоро само американските ламарини ще отговарят евростандартите. Оказва се,че и орките отговарят на евростандартите.

Никой не може да отговори на стандартите. Стандартите се дефинираха със трампата на VW и са недостижими технически. Поне за дизелов двигател. Това което се прави в момента е обир на хората. Тъй като няма кола която да влиза в нормата, единствената легална кола е тази, която не минава преглед. Т.е. новата. Ако в ЕО не си купуваш кола всеки 5 години не може да минеш прегледа. Ей това е целта на Меркеловица. Пука и на яловата за хората. В САЩ вече измениха нормата и могат да си имат коли.

Как пък не гръмна скандал с американски производител на каквото и да е....

Американските рядко произвеждат дизели.

Най-наглата лъжа на FIAT е, че произвеждат АВТОМОБИЛ! Всъщност е купчина скрап, която дори в моргите не щат.

В Талмуда пише, че всички неевреи трябва да бъдат унищожени. И ние евреите от ЕК Изпълняваме заръките на Яхве!!!

Абе не се знае коев е по-добре. Той този Яхве ако е Хюсеин Обама, по-добре се прекръствайте.

краварите изгърбиха доичовците и те сега на свои ред решиха за да не са капо да изгърбучат италианците

VIPER

Един по един европейските производители капят....а американските - чисти като сълза

Крайслер е хамерикански.

VIPER

Крайслер е никой Целта е Фиат.Тази компания е собственика

Американските не произвеждат дизели.

Фиат са нагли. Редно е всички правителства да покажат дали не могат и те наред с италианското да проверяват вредните емисии. Редно е да се накзва такава дебелащина и наглост, каквато чуваме в отговора на тази компания. Тази отврат я дишаме! Има коли, оито се гарират в обществени гаражи и такива на сгради. Цялата отрова я дишат хора. Мисля, че е време да се обяви непоколебима война на мошениците на световния пазар и да им се даде такъв урок, че да не могат да оцелеят след него! Печлят милиарди за сметка на здравето ни!

Ало , истина, моли се да дишаш въздуха от ауспуха на последен модел фиат...па бил той със занижени емисии. Туй което в момента дишаш е хиляда пъти по мръсно

Дали си сигурен? Занеш ли къде живея и какъв е въздухът тук? По-чист въздух от този, който дишам, има само по върховете на българските планини. И се моля дълго да дишам такъв. А що с отнася до мошениците, лъжата има само един вид. Дали става дума за тънки норми, или за големи золуми - лъжата е пак лъжа. Големият проблем на човечеството е, че е загубило вкус към морала. И образование, и политика сочат това. Загуби ли се ревностнитят стремеж към морал, обществата изпадар в дълбоки и катастрофални кризи. Този урок от мен да го знаеш. Не се ли трогнеш от лъжа, значи и то си от онези, които провалят обществото ни. Липсата на възмущение от лъжа е онова, което допуска лъжата навсякъде, а тя руши основите, на които градим щастието си. За съжаление такива думи се възпремат от все повече хора за инфантилни и думи на луд. Аз го виждам и знам какво следва. Простакът за това е простак, защото не знае. И се базика със съдбата си и с тази на децата си.

Най-голямата лъжа в автомобилите са данъка в конските сили и КW при обороти които колата никога не достига при нормално каране.

Германия лъже. САЩ лъже. Италия лъже. Япония лъже. Само руснаците казват цялата истина. 200 литра на 100 километра. За най-новите танкове. Но возят като лека кола.

Това 200 литра е на икономичен режим а на пълна газ ...

Съжалявам, но нямам телефона на завода. Да ги питам за подробности.

Дано и Франция скоро също да стане.

мед ми капе на душата.. германците клакнаха у сащ и направиха бецален....съгъ искат да си върнат на по-слабите от тех. ама та им се зъбът и им показват какво меките пишки требваше да направат със обонго. ВОЙНА ДО ПЪЛНОТО ИЗТРЕБЛЕНИЕ НА АВТОМОБИЛНИА ПАЗАР! искам ас.

и ние на изкупим труповете. По млади мъртъвци от тези които караме? Да не Боци да е в дъното на тази конспирация за да подмени автопарка на Бг

Скоро е 24 май. Ти ще почиваш, няма да празнуваш.