Българин успя да приводни товарен самолет в океан

Българският пилот на транспортен самолет на германската куриерска компания Ди Ейч Ел е приводнил успешно летателния апарат в Атлантическия океан край бреговете на Габон.

Обратно в новината

Коментари - Българин успя да приводни товарен самолет в океан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доста добре написана за неспециалист статия.Поздравявам автора.Капитанът ми е приятел и се казва Йордан Колев.Браво Данчо!

Данчо също е бивш военен пилот.

Поздравления за пилота!!!.Гордея се ,че съм българин защото зная ,че България няма да загине докато я носим всички ние в себе си.Колкото и да се опитват да ни смачкат врагове и ренегати няма да успеят.

Поместената снимка не е на Данчо. Това е украинец.

Не виждам нищо лошо да кажеш как се казва българинът:) Йордан...??? По-надолу някой каза, че бил Петьо, а самите габонци още не са им написали имената:)

Браво на сънародника ни ! ( И дано нещата в Габон / И наоколо ! / са наред ! )

Лесно можете да намерите в нета - Gabon Eco! Там има снимка на единия от пилотите! Някой да го познава?

Браво !

Лелееее, браво! Тва ако беше някой смотан американски цивилен пилот, най-вероятно щеше да пльосне самолета като чувал с картофи насред пазара...

като оня на хъдзън ли?

Бивш военен пилот беше този , който приземи самолета в Хъдсън!Разликата между бивш воене и цивилен е огромна!Чете се внимателно по принцип!

Скоро един приземи огромен пътнически лайнер в река Хъдсън. Е, тя не е по-дълбока от Искъро, но все пак, да го имаш за сведение.

точно пък за американските пилоти яко се обърка ....очевидно говориш за руските или турските пилоти !

Вече ти писах: скоро един приводни лайнер с 200 пътници в река Хъдсън , в Ню Йорк, ако знаеш къде е. Никой не пострада! Ама и ти, мнго спиш бе момче ? И по телевизиите го предаваха, поне десет пъти !

Браво на този Български пилот ! При всички случаи хич не му е било лесно ! Съветските самолети като цяло не са лоши , но проблема е , че вече са много стари и много , ама наистина много отдавна са си прослужили " срок службьi " ! Да се качиш на такъв самолет като по правило - си е геройство !!!

Ще се прочуеме и с добри пилоти, най-сетне . Браво.

Ще се прочуемЕ и с неграмотното си писане...

Неотдавна друг виртуоз, само че американец, приводни аварийно в река Хъдсън Еърбъс и спаси всички 155 пътници на борда. Пилотът бе обявен за американски герой, а кметът на Ню Йорк му връчи символичния ключ на града. Така се отплащат американците на най-добрите от своите. Интересно по какъв начин ще бъде отличен нашият човек?

Поздравления! Да е жив и здрав, и бързо да се възстанови! Да продължава да прославя с делата си България!

Възрастна жена се качва за пръв път на самолет и притеснено се чуди на глас: - Въъъъй,това голямо нещо как ще го вдигне във въздуха, тоз човечец,ами ако падне? Стюардесата я чува: - Няма смисъл да се притеснявате Г-жо! Винаги го вдига,а му пада когато най малко очаквам!

БРАВО, ДАНЧО ! Това се казва професионализъм ! Дано да се възстановят бързо момчетата.

Браво Данчо! Живи и здрави

Антоновките са много стабилни машини. Могат да планират добре и да се приземяват със загасени двигатели на къси писти. Управлението на тези самолети обаче си зависи почти изцяло от пилотите. Нямат толкова електроники, че да те сбъркват.

Тези самолети не са много малки. През 1977 г бях на работа в Ангола и при една от командировките стана преврат (опитаха се да свалят законното Анголско правителство)ние с още един българин на 1000 км от столицата не можехме да се приберем защото нямаше самолети. Три дни чакахме на летището с надежда да има полет и на четвъртия ден се приземи един самолет,беше АН-26 военен с трима руснаци,празен с няколко анголци които обучаваха да летят,помолихме ги и на аеростоп се прибрахме. При полета на 2-3 000 м често самолета пропадаше и се накланяше доста и братушките хващаха лоста на пилота анголец и оправяха самолета да не се клати много. Брахме много страх в продължение на няколко часа, защото братските съветски другари гълтаха и по малко водка сталичная и нас черпеха. Пиех на големи глътки и се молех и кръстих всичко да свърши добре. Такова беше моето приключение със самолет АН-26. Този българин е герой щом е преземил самолета във водата. Не е много малък,освен товари с него превозват и личен състав-парашутисти. Така казаха тогава руснаците.

Хубав разказ. Приятен коментар. :)

супер новина, да са живи и здрави!

Най-добрите сме, жалко, че един от най-качествения човешки материал се разпилява по света. Тук в мойта работа още хълцат по една дузина българи, които са били ненадминати!!!

ТРАПА казвайте кой е, не се спотайвайте... Родината требе да си знае героите

браво!

Браво! Имаме прекрасни момчета и момичета, но се пише само за чалгата и боклука. Дай Боже повече такива деца на България, дано и другите да станат по добри и мъдри!

Браво! Преди около 2 год. в сръбския район на р. Дунав български моряци евакуираха около 150 души от горящ швейцарски (ако не се лъжа) пасажерски кораб. След това провлачиха ГОРЯЩИЯ кораб до място, на което те, заедно със сръбски пожарникари, го изгасиха. Та: къде са тези новини и какво правим с тези хора, които ни измиват лицето пред света и защо ги забравяме след няколко часа?!

Ето, такива специалисти се разлетяха по целия свят след като Костофф продаде националния ни превозвач на цената на един апартамент в София плюс огромната комисионна за себе си и най-приближените!!! Малко от тях има още, и намаляват, тъй като нови не се създават - с такива умения, но и с такава съвест - да се бухнеш в океана, за да не застрашиш жилищен квартал в една от най-бедните държавици в света, се искат големи човешки качества! Респект, и дано скоро да се оправят всички! И проклет да е Костофф барабар с цялата си рода и всичките си министри!

ПЛАНЪТ РАН - ЪТ Е С ГЛАВНИ ДЕЙСТВУВАЩИ ЛИЦА ОТ БЪЛГАРСКА СТРАНА: 1. АНДРЕЙ ЛУКАНОВ 2. ИВАН КОСТОВ 3. ВЕНЦИСЛАВ ДИМИТРОВ ТРЯБВАЛО ДА СМЕ БЛАГОДАРНИ НА ИВАН КОСТОВ, ЗАЩОТО СМЕ В ЕВРОПА! ВСЕ ЕДНО ДО СЕГА СМЕ БИЛИ НА ЛУНАТА! ТОЙ УНИЩОЖИ БЪЛГАРИЯ КАТО УНИЩОЖИ ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА! НА ТАКИВА ДЖОН ПЕРКИНС ИМ КАЗВА - ИКОНОМИЧЕСКИ УБИЙЦИ!

За разбойниците си права, но не ги обвързвай с тази измишльотина Ран-Ът.

Браво на нашия Петьо от Гълъбово,айде чакаме те да пием по една ракия от сватята,само вземи две три риби от океана за мезе !!!

Българинът, този рядък и умен вид, който ще спаси света .... от неговата лудост !

Браво! Смело и сериозно решение, водещо до прекрасен финал! :) Само една забележка към журналисти, редактори и т.н. - моля, научете, че се казва Де Ха Ел, а не Ди Ейч Ел! Фирмата е немска, всеки един германец изговаря Де Ха Ел, би било редно и ние да правим така :)

Абе всъщност...просто е част от Дойче пост....иначе нищо общо с Германия, но нищо, щом всеки германец така казва.....

Част е от Дойче Пост, но самостоятелна. И как да няма общо с Германия, това не е ли достатъчно?!

Еееее! Браво на нашия човек!

дали е българин , узбекистанец или холандец , няма никакво значение за уменията му на пилот . а изкуствено създаденото патриотично настроение е смешно , гордейте се с нещо по-ценно , а не с добре обучен пилот , който не работи в българия .

Браво на нашия пилот! Какви реакции, каква подготовка! Спасил е всички! Бог е бил с тях! Дано да оздравеят бързо!

Sorosss

Браво на БЪЛГАРИНА!!! Напишете му името на момчето! Заслужава го!

Това е била Аврора - само тя ги разбира тези работи!

за съжаление качествените хора са вече навън тук остана лошия материал начело с премиера и правителството с малки изключения

Тук става въпрос за геройството на Български пилот, е на за умялата ти политика. Айде бягай от тук с глупостите си! А на пилота - Браво!

Добре МОМЧЕТА!

Кое му е добрето ? Добре е че спират полетите на тия грохнали самолети. Браво и на Габонците !

Гледах новините - БРАВО НА МОМЧЕТАТА!

Браво! Българските пилоти са билиненадминати от край време

Да бе, веднъж и ние с нещо хубаво да излезем в световните хроники...пък и в нашите! :)

Хрониките (чужди, а най-вече наши) се пишат избирателно. А животът е разнолик.

Николай

Не се изказвай неподготвен! В момента АН-26 масово се използва за карго и куриерски полети в Африка и Азия. Точно в тези условия се е доказал многократно. Армиите от страните на Варшавския договор имаха доста от тях, които са в много добро състояние и бяха изкупени от транспортни компании. Буквално преди два -три дни нашето МО продаде два, единият от които с много малък нальот. Бъди сигурен , че още дълги години ще ги уксплоатират. Друг е въпросът какаво е нивото на поддръжката.

Брей една хубава новина. Да е жив и здрав пилота и всички останали от екипажа.

А, имало и качествен матерял ?

за това е в Габон

Друже, моля те кажи ми честно. Умолявам те!!!!!! Наистина ли вярваш, че се пише матерял? Моля те, кажи ми, че е лапсус на клавиатурата! За да си върна надеждата.

пише се "material". да не си мислиш че е дума от булгарскя език!?

Пише се матриал, наскоро даже писаха че в Швейцария открили анти матриал.

Даже се пише мат'рял.

Материалът винаги е бил качествен! Опаковката (управниците) му само не струва.

След един подобен случай Сергей Илюшин казал на колегата си Александър Яковлев: Саша, самолетът ти е добър, ама има един много голям конструктивен проблем - мотора без масло не работи. Та и DHL явно са решили да икономисват масло.

Вярно! Случката е добре описана в мемоарите "Цел на живота", от Яковлев.

още едно доказателство за професионализма на сънародниците ни извън страната-кога ще се прибирате тук че иначе оправия няма

Слагаш каручката пред коня, друже. Те ако се върнат тук, няма да бъдат професионалисти. Последните са добре заплатени служители, нали? Следователно...

истината е че освен скупоплатени повечето от тях са по българи от всички тук нас и макар родината да ги е пропадила лоша дума за страната ни няма да чуеш от тях само нии тук седим и плюем

напишете името на пилота,,днес дирник

Поздравления за пилота!

...на тия руски самолети е, че макар да не летят успешно, добре могат да плуват. Това в никакъв случай не омаловажава професионализма на нашите пилоти.

с-т Ан 26 е много подходящ за РАБОТА в Габон-най вече с Български летци. Браво момчета ,Браво Данчо!!!

Този руски самолет е един от малкото, които могат да планират....

Браво!

Не само да можеш вдигнеш самолета, но и да го приводниш!

евала на такива пилоти, радвам се, че са обучени и знаят как да реагират при такива трудни ситуаций, можем да се гордеем с българските пилоти само!

Аре още един Паисий!

Паисий го знаем, но кой е Ситуаций?

Добра новина !!! Браво че са живи и здрави и евала за доброто приземяване.