Охранителните фирми виждат пропуск в касетите с пари на банките

Според главния секретар на Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана липсва устройство в българските касети, което би прекъснало инкасо обирите

Обратно в новината

Коментари - Охранителните фирми виждат пропуск в касетите с пари на банките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако се плаща само с карта, няма да има нужда от хартиени пари и съответно няма да стават обири.

Тъ-панар!

За няма и хиляда лева заплата получаваш куршум язък за човека

Охранителите първо да видят пропуските при тях ! После да се оплакват !

касетите?

Всеки който може да обира - да го направи, без жертви разбира се. Кур за тея фирми

Касетите трябва да имат проследяващи устройства ! Иначе банките стават съучастник в грабежите !

... те банките не губят нищо, оти пичелят заедно със застрахователите ... парите са застраховани, а риска са префърлили на инкасото и охраненителите ... докат плитиците и ц.банка мижат, така че е ... ама и у иФропата и фащ е същия далаверджилък

Това, че не се знае колко са парите, говори за черни, сиви и всякакви други каси, далавери, укриване на доходи и данъци. Трябва да се разследват.

Украинци.

Това не са никакви пари на банките. Това са парите на хората които банките обират

Супер са си банките. Дават ти заем, имаш си жилище. Дават ти заем, караш кола. Т.е. срещу малка лихва, имаш неща, за които иначе трябва да пестиш десетилетия, а през това време наливаш пари в наеми ...

Споко! ППДБ са тук да ни пазят и реформират - ето от ДСБ днес излезнаха с декларация, че правителството е без алтернатива и че ше го крепят до последно. Рай за обирджиите! А пък Мирчев не виждал алтернатива също. Гответе се за още много обири. Казва ви се - те са без алтернатива!

Тъй, тъй...интересно що не са омастилени досега банкнотите и защо се дърпат милите банчици.

Обирите са най често по време не черния петък и Коледа, босовете да не се стискат а да удвоят охранителите и няма да има ядове

То и в изказването на секретаря се виждат пропуски. Парите са собственост на банките. А тях ги интересува само печалбата. И икономисват дори и от парите за охраната им в името на нея. И гордо у нас например се лапортува: " печалбата на банките мина ТРИ милиарда лева" преди дни. Та наредбите за отговорността на охранителните фирми при транспорт, обработка в касови центрове и съхранение са на БНБ. Касетките у нас са за зареждане на банкомати. А зареждането им с 2-ма охранители е "ела вълчо. Изяш ме." Особено при отворен банкомат. Охранителя-касиер на АТМ е сам и гледа в машината, а не се самоохранява. Няма кой да го пази. Бавенето на с,ъбщението за взетите пари пък означава, че във взетия чувал са необработени пари от клиенти на банката. Укрупнени след вечерно инкасо. И тръгнали в ранни зори към големия касов център в столицата. А пък за МВР и разследстването - "Обран е инкасов автомобил. Полицията втори ден установява мотивите за престъплението."

Щом нищо не казват, значи усилено се работи по горещи следи. По-спокойно, че ще ти излезе пяна на устата.

,,Усилено,, работят с мисълта:,,Те парите са застраховани,,

Работят казваш.. По изстинали, а не горещи следи. Нещоза банкомата в Сепарева баня да си прочел? А сега си риж сам кога бе обран. Щото ти са пенявиш.

Гаранция-Франция, че до три дни ще обявят резултат!

Абе за биткойна пишете нещо, за биткойна. Умря ли вече? Стигна ли 0 да пия една студена вода? А, финансови гурута? Да си връщам ли вече парите в сигурната банка или?

Фирмите са пробити отвътре - повечето са в резултат на изтичане на информация от тях. Да си подбират по-добре служителите въпреки, че охрана бичат само най -големите изпадналяци, то и от там идва проблемът де, хахаха Или бивши мицифаи, военни, тестостеронови говеда с мерак да упражняват насилие, вероятно нископлатени и всичките с някоя издънка в миналото, натиск плюс пари равно на теч дори и при желание да останеш лоялен хахаха

Като ги гледам какви ги избират и по-зле ще става. Няма кой да работи.

Само вижте снимката. На нея има 13 служители на МВР. Всички те кибичат, а повече от половината са с ръце в джобовете, а един дори чопли семки. Иначе по ведомост в момента работят.

Няма нищо странно, това е един нормален работен ден за тях от най-натоварените. Като е по-спокоен деня няма нужда да се стои прав.

Ама, че ненормална работа, тръгнали да гледат кой е с ръце в джобовете - гений си бай Хорейшо

Банките са измамници. Колкото повече пари губят, толкова по добре за нормалните хора

Видяхме като фалира КТБ, колко добре беше за нормалните хора. Хиляди си загубиха спестяванията

но банкерите не губят и при фалит на банките страдат единстсвено вложителите, а не собствениците на банките!

"защо не успяват да стигнат до реалните престъпници. Има причина да не могат да бъдат прекъснати тези обири." Когато не разбираш в детайл проблема, няма как да намериш решението. В Щатите има ли обири на инкасо автомобили? Само в холивудските екшъни има обири на банки и инкасо. Защо? Защото полицаите работят, а грабителите не са техни колеги. ЮКогато в България се появи полиция, прокуратура и съд, тогава всички ези случаи ще изчезнат.

Такива случаи винаги ще има и няма да изчезнат, без оглед на ситуацията в страната. Само разликата е, че колкото са по работещи органите, по-бързо ще затварят престъпниците. Имаше такъв USA филм - точно с обир на инкасо автомобил и обиржиите бяха точно охранителите. Само че новия им колега им размъти водата. Не помня името на филма, но може да се поразровиш.

Казва се Wrath of man, С Джейсън Стетъм. Римейк е на френския Le conveyeur.

на едни дрехи слагат за омастилявяване...ако ги откраднат с онова дето бипка, а на едни касети пари да не слагат...едно ми е интерресно, ами за кюлчетата злато - кво като се омилостивяват,уф, май не го испиах както трябва

С електронните плащания всичко това отива в историята : а банките и заедно с тях и всички ние си спестяваме : охранители, и касови бронирани ( скъпи)автомобили, стократно преброяване при всяко приемо-предаване и съхраняване с необходимата сигурност на парите ! Само помислете колко излишни звена ще отпаднат от с-ката на крайния клиент, който накрая плаща ВСИЧКО !!!!

и да се намери само един обикновен хакер и ще ти стъжни или свие увереността...е, факира може и да не е обикновен,все пак това са банки де, предполага се, че те имат пари да плащат за по-кадърни факири,

Зависи какво разбираш под "хакер". Ако аз ти усиля звука на телефона дистанционно, значи съм лош хакер. Ако еничарите тестват някаква система за плашене и усилят звука на всичките телефони в колонията - те хакери ли са?

А когато ни чипосат и всичко ще е като в рая. Овцата ще си ходи "свободно", където я води чобанина. Ако ли стане нейде кражба - гледа се на GPS-а кой чип е бил там в определеното време. AI издава веднага присъда и всичко е ОК. Май имаше някакъв подобен холивудски филм?

Има, има точно такъв филм още от 2002 година с Том Круз

Изцяло подкрепям всички плащания да станат електронни. Истината е обаче че банките в България са изклпчително алчни, и контролиращия ги орган е вероятно доста корумпиран/зависим от банките… Примери тук в норвегия кешовите плащания са под 1% , защо ами няма такса за плащане без значение на кого е пос терминала… Плащания между банките в цяла скандинавия безплатни , да безплатни без значение от сумите( аз самия се изложих като питах банков служител как да си прехвърля едни пари за да нямамам излишни такси)…. Т.е това е свързана система… Ако контролиращия орган каже без такси за трансфери между банките… тогава в магазините ще имат един терчинал вместо сегашните 3-4. Тогава хората няма да телят кеш от блиКия атм… Ше има доста хора да си загубят работата но така или иначе тези хира в момента са паразити на гурба на една прогнила система… Държавата ще спечели много от почти 100% изсветляване на бизнеса, от намаляване на престъпността( има силна корелация на кешови плащания и престъпност)… Т.е едно малко решение да се премахнат изцяло банковите такси ще донесе телкова много ползи , но разните там “банкери” не им харесва идеята че могат безгранично да “крадат” и съответно инструктират контеолиращия ги орган да не променят статуквото

А първото , което ще отпадне е свободното разплащане и съответно търговия - без условности на апарати, инфраструктура и следене. Ако се замислиш единственото оправдание на ширещото се безконтролно властване по цял свят на печатари на валути и/или банкери от крайна инстанция е да има свобода на икономичексото общуване между хората. Като имало свободен пазар и хората си търгували между тях си неограничено имало и свобода. Това е относително вярно, но при ограничване на кеша и теоритичната свобода, която носела търговията отпада.

Така. Е и за всяка трансакция банката ще ти удържа комисионна :))

гледат Преди, а не След!

След грешката се открива пропуска. Когато е късно.

все пак трябва да те пропуснат за да видят дали ще направиш грешка :)