Частната армия е факт, МО и МВР са джуджета пред нея

Потресаващи данни за охранителния бизнес в сравнение с държавните полиция и войска изнесе днес комисар Христо Терзийски.

Обратно в новината

Коментари - Частната армия е факт, МО и МВР са джуджета пред нея | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Neka komisar Terziiski sam si otgovori,kak 200000 chastni ohraniteli harchat v pati po-malko pari ot MO i MVR.Kak pri 50000 slugyteli i biudjet ot nad dva miliarda niama pari za ohrana na selata i gradovete.Za kakvo gi harchite ili gi kradete? Kak chastnicite se opraviat s pati po-malko pari pri v pati poveche personal i za kakav populizam govori .Da prestanat da lajat i da kradat,zashtotoedno ot predizbornite obeshtania na B.B beshe ,che shte ima polisia da pazi horata vav vsiako selo i grad.Veche jvno ste zabravili ili e bilo porednata predizborna laja.

Частната охрана ще е последната паразитираща структура на гърба на народа,остана само въздуха. ДЪРЖАВАТА иска да плащаме на МВР да охранява политиците и на частните охранителни да пазят нас,но със закон, не по избор. Този комисар, който е загрижен да не би някоя партия да овладее тези 200000хиляди охранителни,защо не ни каже какъв процент от тях са на възраст между 65и 75години и работят за мин.заплата.Всеки може да си даде сметка,какви хора ще се хванат на минимална заплата,а какво може да се случи на тези, които не искат частна охрана?

защото полицаите де факто са чиновници / високоплатени / и , като всички чиновници се скатават на принципа ден да мине - самун да загине. И така двадесетина годинки до заветното пенсиониране на 45-50г. подплатено с 20 брутни работни заплати - достойна награда за положения труд първа категория.

Леле утепало се е за преврат , ако тия охранители се разберат отидоха политическите партии в ряката. Пък може би е време, все пак напоследък ядем доста банани!?

от мъка пият по 1 литър ракия, само техните най-най-най-Черешката на Тортата, а останалите млади възпитани, скромни, не могат с тия мижави заплати да се оженят, а през 1984 току що се родиха... Висок, строен, компютърен специалист, по цял ден в затвора, в стая на банка някаква си там никаква, малко съвест, ама къде у някои, видяха парата и се заслепиха, като невидяли пари, първите станаха последни, мръсни, грозни, ама сега курдисани, изкъпани, и с прически от 200 лева, както одумват и с парфюм от хилядарки, кога щяха да видят тая яма, от народа , смъкнаха му кожата и сега ДИР-а пак да ни заличи, за 30 години дир-а лъжа ли е, или сте на 18 , узакониха си всичко що можаха, уредиха си децата, внуците и сега ден да дойде друг да мине, нали ние сме добре, какво като вуте е зле, ВИЖ ГИ яки, стройни мъже на снимката, и не сме голословни като вашите платени тролове от гербспдпс и патриоте...

Частна армия в държавица с някава армиика и пилиция, която е символична... Абсолютно не ефективна Съдебна НЕсистема.... Частна армия на местни феодалчета, които плащат в пъти по-малко и искат "ефективност" по места... Частна -наемна армия от около 200 000 човека..... БЪЛГАРИО, накъде отиваш..??????

Тези новини, които се подмятат от ден-два, за частните армии не са не нито случайни, нито са информация, нито имат за цел някакъв реален обществен интерес. Просто подготвят общественото мнение за нещо. Вероятно за "аутсорсинг" на МВР дейности. До колкото знам, това вече съществува де факт. Вероятно предстои да стане де юре. Например синовете на Чоков да охраняват селото и полицията да не се меси. Не че се е засилила да го прави.

Че аз от кога ви говорех за...опълчението? Само то може да защити Балканяците! ! ?

Защо трябва да ме охранява частна армия, а не ми разрешат аз като ЧАСТНО ЛИЦЕ да се охранявам сам.Сигурно ще го правя с много по-голяма отговорност към СЕБЕ СИ и ще пазя имуществото и семейството ми.

Сигурно ,,голем го вадиш,, ?

не, не е голям, само 9 мм е и се побира в една ръка.Освен това и 5,5 мм гладкоцевно и всичко е законно.

Защо МВР след като не може да се грижи за обществения ред и безопасност разхищава ОГРОМНИ суми с такъв бюджет? Ми да се закрие и да се създаде нова структура,която да е действаща в полза на обществото.

За 28 години демокрация и пазарна икономика, стигнахме до 200 хиляди частни охранители и 2 милиона други работещи. След още 28 години ще има 2 милиона частни охранители и 200 хиляди други работещи хора.

доброволчески отряди... вместо СПОКО ООД да им събира парите, да финансират младите да патрулират и сигнализират; туко виж пък и нацепят дървата на баба Вуна;

На "тлъстаците" им дай да бият вързан човек.

След като 12 пъти ми обират къщето на село и следствие имаше,и беше прекратено-неизвестен....Сложих си СОТ!Скъпо,ама мангюла го е шубе!

пращаме манго, където не се плаща; тва е такса спокойствие

Патици управляваха МВР естествено е да се формира частна армия, Някой ден и превратче могат да си спретнат!

МО и МВР не са реформирани. Не стават.

Истината излиза на яве. Спокойствието струва пари. Държавата неможе дори и спокойствие да ти даде а харчи мнооого. По-добре да стане всичко частно. И държавните ресурси да отидат в ръцете на стопаните. И тогава КРАЙ НА КРАЖБИТЕ!!!

който сравнява ресурса необходим на МВР да работи нормално (полиция, Административни услуги, Пътен контрол, организираната престъпност, Наркотици Трафик на хора, Киберпрестъпност Контратероризъм, Корупция и изпиране на пари, Фалшификации, Контрабанда, Разследване, и т.н. и т.н. включително пияни запалянковци да не строшат някой рейс) ....с частни охранители, в случая АВТОР, е леко казано ИДИ...Т

нещо, което отдавна се знае... извадиха от МВР печелившите дейности като въпросните охранители и оставиха народа да плаща... те тава бе реформата

Абе, дали има охранителна фирма "ИПОН" !?!?!?

има ПИПОН - шефът й нали го знаеш кой е!

ПИПОНА ни е шеф на всички, и пак ще бъде

В тия фирми са същите тлъстаци като в мвр...

Абе по-млади момчета са, яко ръгат стероиди и щанги. Ама заплатите им са минимални. Едва ли някой би направил нещо повече от това да плаши с вида си за тези пари.

Не бойте се! Радев рекъл, че пак ще има "голяма рИформа" в МВР-то - и сега цели "научни колективи" са ангажирани с нея, а не "на парче" да се прави, както го правели "министрите преди него";)) Не знам вече - да плача ли, да се смея ли... А иначе някой беше направил едно сравнение между България и Австрия: - Австрия - около 9 милиона население, МВР - 28 000, в частни охранителни структури - 3000; - България - 6 милиона, МВР - 50 000, в частни охран. структури - 200 000! За ефективността няма да отваряме дума...

Чорапче, ами тези цифри дет ги даваш за сравнение на милата ни "татковина" с Австрия потвърждават и една друга теза - че в Австрия правителството се състои от хора можещи, знаещи, НЕкорумпирани и прочие, а у назе - ние си знаем - калинка до теменужка на всите "постове" у "министерстото" ;)

Не знам... всеки си прави изводите за себе си! Аз, за себе си, вече съм твърдо убедена, че управлението на тези хора е опасно, дори катастрофално за държавата ...или това, което е останало от нея! Опасността идва от тоталната им некомпетентност, съчетана с безмерна алчност! Зейнали са като хипопотами - да налапат всичко, докато пеят "лебедовата си песен";)

частните охранители, млади момчета, в силите си, но няма работа и са принудени да стоят и дебнат по цял ден И колко получават, чисто 280 лева, писах вече, в силите си, вместо да се трудят, а те по цял ден на стол стоят в банката на ц.б., столичани в повече, а бяха заможни, имаха села, но всичко отиде на кино от 4 до 2, и у дома им леш, мръсно , стари мебели, няма среден път-или в бг се съгласяваш за тези пари, или на запад работиш много и си плащаш сметки: квартира, пътни, храна, данъци и накрая си понякога на червено

Неспасяема ситуация. Ето до къде ни докара контрареволюцията от 1989 година и членството ни в НАТО и ЕС. България ще стане като Ливан през 80-те години. Тотален хаос и безпомощност. Многобройни противоборстващи групи и частни интереси. Пълен провал на това привнесено ни след 10 ноември държавно и обществено устройство.

Бе друго си е ако бяхме като Северна Корея ..

СССР умря бе брачед. Каква коинтрареволюция те гони? Ако не бяхме в ЕС сега щяхме да сме с 2 долара заплата и купони за храна. Мислиш ли, че сега някой щеше да ти купува ПРАВЕЦ82?

89g.България беше тотално фалирала!Писна ми от глупаци които бързо забравят, че училищата по селата почнаха да се затварят през седемдесетте години поради липса на българчета! Осъмдесетте и деветдесетте процесът на обелюдаване продължи и сега селата са меко казано полупразни.

"Или просто ще оставим българските села на произвола на крадците?"- Да се чете: "Просто оставихме българските села на произвола на крадците?" Съотношението на силите по селата се промени рязко в последните 30 години вследствие грижите на държавата към безконтролната раждаемост на мургавите "братя" и този процес вече е необратим. След 10-15 години българи ще останат само в София и няколко големи града, но ще им трябват нови крепостни стени и караулки на всеки километър по магистралите с тежки картечници за охрана на трафика между тях.

както и да ги въртите нещата: пари, брой полиция, брой гости, брой дядовци в бутка +/-.... единствения начин да има ред е читава съдебна система, прокуратура и разследване и нали си знаете утре ще четете за един със 7 присъди ще му мислят 8-ма

населението от 9 милиона падна под 7 А отгоре на полицията, плащаме и на още два пъти по толкова частна охрана и пак няма спасение.

в действие.

Нормално. Частният бизнес си гледа интереса и как да печели пари. Държавните служители гледат как да скатаят.

eeee

Абе, тюфкек, до това положение сте виновни само вие. Хората взимат мерки да се защитават, защото полицията и за чеп за зеле не става вече.

Президентът и главният прокурор искат това да се премахне, но не казват как и кой ще замени частните гардове. Явно,че лично Президента и Главният прокурор ще ги заменят. Президента поне има добра физическа подготовка и е готов за "охранител", ама оная търкаляща се лой не знам как ще се справи.

Частните охранители работят за по 500 лева на месец. Полицаите работят за 1000 лева чисти, никаква работа не вършат и все реват за още и още пари! Затова е печеливша частната охранителна дейност.

Много си елементарен.Знаеш ли ,че,,шефа"на частните охранители взема 50-70% от печалбата на фирмата или само плюеш по полицията?!

То па поне "шефовете " в полицията не взимт ..и над маста и под нея

Ъхъм. Само до го питам гу'сина комисар Терзийски, той за кво апелира? МВР освен от бюджета, да събира десятък и от фирмите и физическите лица, които "пази" ли? Да изкараме войниците от казармите и да ги сложим по моловете ли? Или пък да дадем танкове и бронетранспортьори на охранителите ли?

иска му се даже: ние ги хващаме, вие ги пускате

ОТГОВОРА НА ВЪПРОСА СЕ СЪДЪРЖА ВЪВ ВЪПРОСА !

тва незнам кво е! новина, статия, роман, лични разсъждения на някой или? ама е най-малоумното нещо дето съм чел скоро... кви армии, кви 5 лева, майко мила

,,Охранителите"в частните фирми се набират и от криминалния контингент,ФАКТ!

Те и началниците има са от там

В Закона на частната охранителна дйност изрично са описани задължителните изисквания, за да започнеш работа като охранител, някои от които са свидетелство за съдимост и психопреглед. За депутат и министър няма такива изисквания. В частния охранителен бранш могат да работят хора от криминалния контингент, но не и като охранители. В общия случай под охранител в нашето съзнание изплува образа на персоналния охранител - здрави момчета, облечени в черно, но това по-малко от 1% от общата картинка в бранша.

Аз мога да ти докажа ,че престъпни елементи са охранители в момента!Аз на очите си ли да вярвам ,или на някой който смучи кинти от този бизнес?!

Е то половината МВР работи за "криминалния контингент " :))

Написаната статия се базира на явно непознаване на материята частна охранителна дейност. Частната охрана се регулира от специална нормативна уредба и за тази цел се издават лицензи. Лицензите се издават от МВР, което се явява регулатор и в същотото време конкурент. Заплащането на охранителите в частния охранителен бизнес е в пъти по-малко от това в МВР и МО. Много от охранителите не са на трудови воговори и за тях не се плащат осигуровки. Това се прави, защото контролните органи на държавата в лицето на МВР, НАП, Инспекцията по труда, както и възложителите по обществени поръчки го допускат. Подценяването важността на бранша и съответната ниска му финансова оценка, се отразява върху заплащането на наетите охранители. Ниското заплащане съответно привлича кадри със съответните личностни качествени характеристики - пенсионери на преклонна възраст, необразовани, или нискообразовани, социално отхвърлени хора с ниска общвена отговорност и ангажираност. Държавата иска да прехвърли отговорностите й по Конституция на този бранш в това състояние. След като държавата в лицето на МВР не може да си създаде необходимия авторитет като осъществява качествено вменените й по закон функции, как частния сектор ще го направи?! Разбрахме, че държавата е лош стопанин на предприятия, а сега разбираме, че е в невъзможност да се грижи и за сигурността на гражданите си. За какво ни е тогава?!

..да се забранят и полицията да поеме тези функции!Щом не работят по закон!

Полицията казва, че не може, защото няма бюджет. А и ако държавата изземе целия частен бизнес, защото нейните собствени контролни органи не работят, тогава си представете, каква ефективност и ред ще настанат...

Преди тези фирми се трепаха помежду си. Бойко е част от такива. Шеф на клон на неговата фирма и друг служител, застреляли конкурент с 5 куршума. За охраната това е задължение на МВР. Като не си върши работата да им отрежат поне финансите. Но реално трябва да се създаде страх у тези с престъпни наклонности! Премахват се разните глупости, като за "минимално насилие" и се борави твърдо и безкомпромисно. Като после не ги пускат на свобода, защото затворите били препълнени. Всички решения на международни/европейски съдилища, за затворите и лоши условия, се отхвърлят. Най-добре е да им се каже да не разглеждат такива за България. Почват да строят затвори - може в Белене или до други такива, да е по-удобно. Не че това в началото ще спре циганин да краде. Но после хукне ли да го гони полицията, не изпълни ли полицейска заповед, бой до изпълнение, арест, съд, и много дълго затвора, където да бачка. И накрая ще почне да ги е страх. Това което ще намали кражбите, е страхът в потенциалните крадци. Другото глобално е намаляване на циганската раждаемост, което предотвратява още множество проблеми. При нерешаване в крайна сметка вероятно ще се стигне и до гражданска война.

Нарочно вкарват полицията в девета глуха.Знаете ли колко е апетитно парчето от баницата за охрана примерно на търговските обект? Чатната охранителна фирма ,,наема"50 обекта,който и докарват на месец няколко десетки хилядарки на месец.Когато хванат нарушител,те задължително викат полиция,защото не са репресивен орган. Какво става,значи има припокриване и единия е излишен.Вместо парите да влизат в полицията,респективно държавата,някой ,,охранител"се облагодетелства и то много.Вие сами си правете изводите кои са тези хора.

Частниците покровителствани от пOЛИТИЦИТЕ(да се чете)

Ясно, охранителната дейност е доста мащабен и доходоносен бизнес. Значи да не се учудваме, че някой има интерес от поддържане на високо ниво на престъпност и безнаказаност.

Всички държавни институции са неефективни в Б-я. И самата държава е такава. Дали е от мат,реала или от въздуха никой не знае, но има гадове, които си позволяват да извикат "Царят е гол"

Какво е общото между нощен охранител и проститутка ? - И двамата спят за пари.

1. Кой са собствениците на тези охранителни фирми защо не публикувате имената на тези Гинки 2. Уволнете този комисар що говори тези глупости и не знае разликата между едното и другото и ще видите че ще цъфне в някоя от описаните компании на щат щото си е запазил от сега место при " колегите " 3. Не системата трябва да се реформира , а държавата

Ще те чуе шефа на ИПОН и ще си имаш неприятности! Искаш май да му спреш кранчето,да му вземеш кокалчето,а?

Ха,ха смях...., ама не е смешно, а тъжно.

Какво произлиза от написаното,г-н терзийски,че МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА. Жалко,много късно си го разбрал,а ние това го знаем вече 29г. ФАКТ.

Има отговор и той е че МВР е пълно с партийни функционери и "наши хора" на държавна хранилка. От чистачката до директора.

,,Как така частниците превръщат охранителния бизнес в печеливша сделка, а държавата, която по конституция има такива задачи - да пази населението от престъпници - хвърля огромни суми за нищо. '' ОТГОВОРЪТ е МНООГО ПРОСТ-МАЛКО са търтеите, МНОГО са ПЧЕЛИЧКИТЕ-ама това НЯКОИ не искат да се промени.

Дир-а, крайно време е да се ограмотите. Не правите разлика между цифри и числа?! Според вас 20000 цифра или число е?!

"ако някой овладее тези 200 хиляди и повече охранители" това се е случвало в Германия през 30-те години. Отряди щурмуваци превземат държавата, та се налага после Хитлер да убива техния шеф Рьом, за да не му си наложи и той да сдава властта, който току-що е завзел!

пОздрави за точната историческа аналогия

И оранжевата гвардия на стамболийски.