Бум на тютюна за ръчно свиване на цигари

Продажбите на цигари с бандерол са намалели заради презапасяване през последните месеци, а не защото се е увеличила контрабандата. Тази позиция изрази днес пред журналисти вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, след като се срещна с ръководителите на тютюневи предприятия в страната.

Обратно в новината

Коментари - Бум на тютюна за ръчно свиване на цигари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дянков!Вие нормален ли сте? Цялата политика Ви е провал. И ако се върнем 3м. назат ще видим,че нито една от Ваште прикаски не са се доказали нито в икономически,нито във винансов план.

Ей сега оставяме всичко и идваме да ти миришем ....как пък не!

Рожбо искам да ти кажа че и аз съм пушела и то много години но просто идва момент в който съм ги отказала.И искам да кажа че миризмата която излъчвате е невероятна смрад.Казвам го не да ме съдите вие тютюнджийте.Дреме ми наме .Казвам защото когато някой от вас се разболее и започне да търси лек ляга да ръцете на данъкоплатците. И аз съм един от тях.А относно до чистоплътноста, ела и ще видиш. хахахах

Има много хубав и ароматен тютюн за лула. Сядаш си в заведението,вадиш си лулата и си пушиш с кеф...Ама това са работи,които кратуната ти не ги разбира.

Да, вследствие на гениалната политика на недоразумението Дянков, дето умника Бойко го довлече от майната му, сега наистина доста хора сами си свиват цигари. И това само едно от постиженията на правителството.

Аз не знам ветеринарните власти дали са го проверили за ваксинация против бяс,него и котарака му,дали са му взели мита и акцизи на влизане,ама си мисля,дали някой му е проверил гражданството? Едно време Жорж Ганчев излетя от парламента,че имаше американски паспорт,за този как ли стои въпросът? Но и да се води българин ,такъв е само по документ формално. На истински българин децата не носят мамкината си еврейска фамилия и знаят български. Цяло чудо,че и той не се отказал от името си, след като се отказал от баща си. Като му гледам физиономията и делата все повече ми заприличва на един хамстер -гей от най-близкото минало.

какви глупости плещи този човек бе, кой го сложи там, запасявали са се били хората, страх го е да си признае развилнялата се контрабанда на цигари резултат на болния му мозък да дига изведнъж толкова цените при замразени заплати за последната година

Какъв кеф е самооооу, сядаш си в заведението категория лукс, вадиш ръчно нарязания тютюнец, свиваш си качака и запалваш, абсолютно баровски е някак. Ама тоя Вдянков много работа създаде на тия пушачи бе.

Спрете цигарите, подайте го четвъртит на тия, дето ви клатят!

Симеон Дянков стратега! А ние, ще пушим ROTHMANS и ще ядем бонбонки ТИК-ТАК.

Егати гнусните пушачи, нестига че се тровят на сила ами се налага да им дишам пушека и на всичкото отгоре мрънкат. Тровят се самостоятелно и после като се тръшнат болни им е виновно Министерство на здравеопазването и трябва с моите данъци да се лекува гнусния пушач аре стига.

Следва бум в отглеждането на декоративен тютюн по тераси,балкони и дворове-много хубави цветове има. Колкото до злобните непушачи и те започнаха да ручат жабетата-пример лекарствата. Ще следват такива продължения,че ще им пресъхне плюнката. И ще ги видя как ще вият тогава

Започнах да пуша на 16 години....не ,за да се изфукам или да се докажа пред другите ,а заради зъбобол и любов ...да и 2те накуп Всичко започна в една шибана неделна вечер болеше ме зъб ,а мразя зъболекарите....осве това момичето ,което според мен тогава беше единствената ми и голяма любов ме заряза (по-телефона) ,та почнах да се лекувам с ракия..напих се и реших да се пооплача някому..Обадих се на един приятел излях си мъката и ракията ,която се мъчех да си сипя ,а той ме посъветва: запали една цигара Запалих си ..мина ми ....още го псувам Почнах лекичко цигара две..с кафето след ядене..после една кака ме оправи ,та и след секс почнах да пуша ,и нея още я псувам.. Сега не мога да си представя живота си без цигара..Сутрин след тежък запой...чупя мивката с храчка....и се мразя... Като стана сутрин паля цигара ,после се позаплакна ,пия кафе с още 4-5 цигари ...и пуша ли пуша ...понякога смятам ..за 6 години по кутия на ден ,а аз пуша повече са над 40000 хиляди цигари....като ги сглобиш ще се получи великата китайска стена ,а в пари ..не ми се мисли ,но са поне толкова ,че да видя стената на живо ....и да се поразходя по света....И в момента пуша 2ра кутия за днес ,а не мисля да си лягам...мисля да пуша ,да пия ,да псувам всички жени макар да ми е криво само заради поредната ,която ме заряза...и ще се самопрезирам ............ей това депресията .....хора ако някой от вас не е пробвал да запали ..да не пробва ще го почерпя.....

Ебати тъпака.. Хората се презапасявали (сигурно с парите от повишените доходи).. Му-ха-ха-ха-ха.. И на тоя идиот сте му дали финансите на държавата.. Както казват китайците: Ла-Пай-Го !!!

umiraite nikotinovi narkomani :)))

Kupuvai , kupuvai skypa, pylni djobovete na mafiotite i posle se pitai zashto jiveesh v neuredena dyrjava, zashto ima prestypnost i na koi mu e izgodno tova ... Poddyrjai mafiotskoto statukvo, a glupacite kato Diankov, neka si habiat silite za da TI opraviat NISHTOJNIA jivotec !

Някой сети ли се да му вземе мито, акциз и ветеринарен контрол като го внесоха Дянков от америка- това чудо на природата. Кой го пусна през митницата в България? да му вкарат една пура в устата, поне да не говори глупости. Тръгнал със цигарите да вързва хазната, слаб икономист..... И как така хем имало презапасяване, хем спаднали продажбите? Стигам до извода, че този в момента си прави явно дипломната работа по икономика Икономическо съсипване на държава и приравняването и към тези от третия свят

Една стока може да се продаде за толкова ,колкото е склонен да плати клиентът за нея. Хер Флик може да направи акциза 10 и 20 лв на кутия,не му пречи ни акъл,ни лакомия. Само че не може да накара никой да ги купи. Пазарът празна ниша не търпи. Когато легалните цигари са недостъпни за потребителя, на тяхно место идват достъпните контрабандни. И той купува тях. Просто и елементарно. Ако световният икономически титан с акъл на чирак в пицария не може да го схване, ще трябва да си събира багажа,жената,децата и котката и да ходи да се прави на министър на друго място. Да беше питал тъста си,евреинът от Темишоара и той щеше да му ги обясни тези неща.

Всъщност (ако даните са верни) пушенето у нас е намаляло близо 15 % за една година . Друг е въпросът, че кутия нормални цигари навсякъде (но не у нас) - казват, била най-много около ½ (една втора) от минималното заплащане на час .

Стар виц: Компания митничари се събрали да празнуват, седнали на масата и всеки почнал да вади цигари - все Марлборо, Лъки, Парламент и само един извадил Арда. При което другите го погледнали като треснати: - Ти от къде имаш пари за цигари бе!?

Уведомяваме нашите милиони клиенти, че пушенето в нашето заведение е разрешено. Дали ще пушите или не, изборът е ваш. Но ние предварително сме начислили акциз върху цигарите в цената на нашите пици. Напомняме също така, че голямото духане на малката пица е неизбежно!

Вдигането на акциза на цигарите беше най- голямата ви грешка. Ах,ако го знаех това преди изборите.......

Само този елементар Флик,може да ръси подобни глупости.Но това е разбираемо,има голяма пропаст между теорията и практиката.Като човек без практически опит в областа на реалната икономика,но с високо и напълно необосновано самомнение,въпросния господин буди смях даже в осмокласниците. За да се презапасява човек той трябва да има свободни пари,които от одавна ограбения български народ няма.Флик съвсем умишлено поощрява контрабандата и съсипването на българската индустрия. Много силно е вероятно,голяма част от парите да влизат в джобовете на сегашното управление,защото 30 тона ежемесечно да влизат от Турция без да се засече нищо на митница е крайно невероятно да става без участието на управляващите.Ако не е така то тогава те са невероятно некадърни,все пак това е милиционерско управление,а милиционерите не са склонни тяхното да се губи! Опита на Борисов и компания да рекетират българския народ ще завърши зле. Нямат никаква представа,какво да правят,а и това,което правят е напълно погрешно,като пилета в калчища са.Само приказки!

всички трябва да оставим цигарите. да ги видим тогава какви акцизи ще събират. аз ги отказах!

Съгласен съм с 4о4о и всички на които им светна, че Флик е много лош икономист.Той е продавал пици в СБ

Купувам и ще купувам цигари без бандерол. Може и тютюн да си насадя. Това е положението. Цената, на която продават ме устройва.

Що за нелепо управдание фирмите се презапасявали и как като се презапасяват хората спада в продажбата на цигари е така осезаем като сравним 2008 и 2009 просто логиката на министъра е идиотска ама го е и срам да си признае че това вдигане на акциза беше пълна дивотия а Танов неможе да се справи с контрабандата .

Не разбрахте ли,че Симеон Дянков не работи за хората в тази държава а против хората в държавата. Дошъл е тук да вземе още някоя и др. точка в ерархичната стълбичка на СБ. Все му е тая- днес е тук, утре е пак там откъдето дойде, но вече ще пише в трудовата му характеристика, че е бил министър. Все му е тая какво става в тази обрулена държава. Той е т.н. еничарин. С българско потекло, но с деца и съпруга чужди граждани. Той е с друго мислене- нашите ценности за него са неразбираеми.Не знам обаче кой го признава за икономист- той е АБСОЛЮТЕН некадърник!!!

И този е същия, като Костов - оня със студ. кооперации, тоя с данъчните ставки! Я да направи партийните фирми да се освободяат от ДДС! Например!

Дянков , ти си една стерилна бяла мишка, която е живяла в аквариум.Ако не се върнеш по най-бррзия начин в аквариума, знаеш какво те очаква!!!Тук има доста сиви плъхове...

Дянков, нищо не е толкова просто колкото изглежда.Затова трябва много.........много да се мисли преди да се говори или прави нещо.

Бравооооо ... българите са намалили цигарите!!! :-) хахаха ! Тоя Дянков е факир, бе ;-) хехех

СЛЕД ТЕЗИ ПРИКАЗКИ НА ДЯНКОВ МОЖЕМ ДА СМЯТАМЕ, ЧЕ КОНТРАБАНДАТА Е ЛЕГАЛИЗИРАНА.

Младежо, не си ли чувал в Европа или САЩ, за Плана Маршал! Пишещи, и нечетящи, неуки и министри - всичко в природата/разбирай стопанството/ се повтаря! Елементарно, НЕЩАСТНИЦИ!

нищо вярно няма ,никой не свива цигари .бума беше половин месец .в интернет четох ,че цигарите ще поскъпват ,но тютюна -не .точно след три дни тютюна беше с двойна цена ,почти на цената на цигарите ,смисъл няма ..ама има далавера -на някой си ,с някой си ..и прочее..бум !!

Кой е поредния долен лакомник,желаещ да закупи Холдинга?Не се ли наядохте свине,та искате да прецакате пиенето и цигарите на тоя народ?Публикациите звучат като преамбюл за врътки,рокади или продажби с цел облагодетелстване на няколко долни лакоми душици-напишете кои са.Емил Димитров от ГЕРБ.

Да свиват,в европа много по богати от нас свиват,без да мърморят.Всички пушачи са невъзпитани нахалници!

Не разбирам от икономика но мога да правя сравнение.Бях в Босна- там парите са същите като нашите - 1,95 марки е едно евро.Обаче техните родни цигари с бандерол струват най-скъпо 2,50 марки или преведено за 2,50лева.Мога да кажа че са и много добри.Задавам си въпроса -техните управници не разбират от акцизи или наште?

Отново сме на първо място в Европа по относителто най-високи цени (т.е. отнесени към доходите): парно, ток, цигари, горива и какво ли още не; а в някои случаи сме на пръво място и в абсолютни ценови равнища.

е каква е сметката раи эа контрабандиста

Че Дянков е бос в икономиката и правото се вижда с просто око. Борисов, спиш ли , когато твоите министри хвърлят обвинения , без основание върху българските граждани?

Финансовият министър Симеон Дянков свалил жена си с контрабанден коняк...

Няма начин да не стане контрабандата, след като в най-бедната страна в ЕС, цигарите струват колкото в ЕС, а тази страна беше и е огромен производител на тютюни и то от най-високото ориенталско качество. По татово време България беше най-големият износител на тютюни на глава от населението в света, а сега народонаселението ще пуши качак и контрабанда - заради типични американски идиоти, като Малката пицка! Срам!!!

Как така хем През първите три месеца от годината хората са се презапасили, хем продажбите са намалели през втория месец? Може ли някой да ми обясни?

поредният бушон- като осере всико ,ще си го приберат ,но народното проклятие ще го стигне и там- рано или късно

Има разни идиоти, дори сред управляващите. Добре, вдигате цените на цигарите с бандерол. Значи ще пушим без бандерол! В тъпата америка въведоха сух режим. И какво стана? Всички знаем! Ще си купуваме контрабандни цигари, ще си купуваме рязан тютюн( в Кърджали върви по 2 лв. за кило), ще пушим електонни цигари( тях човек може да ги пуши навсякъде, дори и в самолет) и ще ни пръднете на оная работа с вашите недомислени забрани и акцизи!

Истината е, че около 90% от имащите рак на б. дроб са пушачи. Това съвсем не означава, че 90% от пушачите имат рак на белия дроб. Точно затова пушачите не се стряскат! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!!!

Вдигането на акциза на цигарите беше най- голямата ви грешка. Голямата част от народа няма да ви го прости, не заради парите, а заради гимнастиката която ни връткате. Андрешко не е оня който беше и отдавна вижда какво лъщи отдолу. На маймуни ни направихте, но поне си мълчете и не ни правете и на глупаци.

В района между Харманли и Свиленград 50% от пушачите използват рязан тютюн, при това на цена която и да си съдерат гъзовете от Булгартабак с този акциз няма да могат да я конкурират.

г-н ДЯНКОВ защо не дадете по 200 лева на тия които не пушат пък после ще говорим?