Въпреки протестите, варенето на ракия също се ограничава

От 1 януари в сила влизат промените в Закона за акцизите и данъчните складове, които предвиждат ограничения за казаните за ракия.

Обратно в новината

Коментари - Въпреки протестите, варенето на ракия също се ограничава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дрън, дрън! И да крещите и да си траете, все е едно. Така ще бъде! Като винетките. Всичко което се реши, ще стане!!!!!!!!!!!!!!!!

Гарантирано от Герб=Гроб. Очаквайте скоро увеличение на електричеството. В дългосрочна преспектива очаквайте данък за вдишвания въздух. НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!! Казах!

така се започва, или как се вари жаба. първо се ограничава достъпът до коледа и нова година с войски на.. ех, не на идил, а собствените войски на меркел, оланд и юнкер. после се намалява производството на ракия, и накрая се въвежда шарията, като конституция за света, чрез мнозинството (каквото го виждате), и който не слуша му се случва същото, като на опозицията в са - публично обезглавяване по вменяване на вина, че бил "терорист". пеераска му работа.

Всяка година си варя уникална ракия в малки количества и не искам да пия заводските химии.

Да не пипат радостта на народа! Да вземат пример от Путин - икономиката на Русия потъва, но той фиксира цената на водката. Производството за лично ползване трябва да бъде освободено от всякакви акцизи, данъци и налози. Чак ако тръгнат да продават, тогава да ги облагат.

това ограничение не е за личното производство, то ограничава съдовете над 500л, а не под 500л, както се писа по нета във форумите! То ограничава такива като цар киро и сие!

А това увеличение от 2.20 на 4.40 лв/л срещу кого е , бе умник? Бърка се точно в джоба на бедните хора. Имотните не се занимават с варене на ракия! А и в домашната ракия метилов алкохол, в количество вредно за здравето, може да има, само ако нарочно го сипеш. Ама аз мога да ти го сипя и в бутилка с уиски.

.... и ловец съм и рибар съм, на закона мамата ебал съм....

Има един глиган в Банкя за отстрелване!

много е смешно като говорят медии за домашна ракия менте, няма такава, има производители, които купуват на черно етилов алкохол /тук е опасността какъв произход има/без акциз, разреждат с вода и евентуално добавят прегорена захар за цвят и го продават по заведения, които го пълнят в бутилки от маркови питиета, това е менте без платени данъци

Духайте пишките на старшините, и гробарите! И пак за тях гласувайте! Сакън, да не забравите!

Стига с тази ракия!Алкохолици!!!!!!!!!!!!!!!!

Крадеца вика дръжте крадеца! На тебе и да ти забранят алкохола ще почнеш да пиеш бензин! Тука има нормални хора дето се чукват с по чашка ракийка и си хапват в компания, за раздумка и кеф!

единствено домашната ракия е от плодове, всички купешки са разреден етилов алкохол и есенция, вярвайте ми, работя в тоя бранш, и понеже им спаднаха продажбите, решиха, че казаните им пречат, нищо няма да съберат като акциз само негативен вот

Затова пием беларуска водка. Особено една, която е настойка от чесън и разни билки и подправки. Изключително вкусна и сгряваща за този сезон.

Те не могат ли да разберат, че точно затова не пием техните питиета- етилов алкохол и есенции.

Наскоро от ЕС направиха предложение (искане) до англичаните да вдигнели акциза на шотландското уиски,за да намаляла консумацията на спиртните напитки с висок градус. А това било от загриженост за здравето на масите. Нашите момци използват същия претекст, но всичко се свежда до вдигане на цениете и допълнителни приходи в хазната. Е. Димитров го признава в прав текст. Всъщност основната оричина е, че трябва да се намерят допълнителни средства, с които ЕС да осигури пребиваването на т.нар. бежанци. Другото е вятър и мъгла. Ето един поздрав за ЧНГ 2016. " Виното е учител по добър вкус, освободител на духа и озарител на ума." - Пол Клодел. (Защо исляма забранява на муслимите да консумират алкохол?!)

Човека, с Два мандака, Гойко! И Червената мастия баа Цеца. И целата збирщина Гробарска!

Неграмотник!

А ти ?

АБСОЛЮТНО всичката ракия продавана в суперматкетите и МОЛОВЕТЕ е МЕНТЕ, както и почти всичко в тази държава! Изводът си го направете сами! (По професия съм бивш дигустатор)

Поредният ялов закон! Кадафи не можа да се справи с тази напаст!

А кой е казал, че законите трябва да се спазват и кой изобщо спазва законите в БГ? ХА, ХА, ХА!

Единственият протест, който ще принуди управляващите да отменят този псевдозакон, е да бойкотираме и не купуваме фалшивите бъркочи /ракии, водки и уискита/, които ни пробутват търговските вериги.

Не знам как можеш да вариш ракия и да си част от цивилизацията.

"Експерти: Ракията лекува всичко Огнената вода цери от язва до шипове - Цвета Герчева "Ракията може да ви избави от бронхит, болки в ставите и даже язва, твърдят специалисти. Изследванията сякаш доказват шеговитата максима, че всички болести идват от нередовно пиене. Оказва се, че добрата стара домашна сливовица помага при различни заболявания, а бутилката ракия е добре да бъде част от домашната аптека. Алкохолната напитка има антисептично, антивирусно и антибактериално действие, което я прави отличен природен лек. Тя се използва най-често при заболявания на дихателните пътища като бронхит, възпалени сливици и болно гърло. Сливовата може да бъде панацея и при така неприятната остра кашлица, казват специалисти. Освен това националната алкохолна напитка помага и при ангина, тъй като сгрява гърлото и успокоява кихавицата. Огнената вода е идеална за компреси и разтривки при простуди. Благодарение на благотворния й ефект болният изхвърля от организма токсините и вирусите, причинили неразположението. Ракията се използва и за разтривки при ревматизъм, шипове и болки в ставите. Според бабините рецепти напоен тампон с ракия се слага в носа за лекуване на хрема и запушен нос. Някои използват напитката и за стоматологични проблеми като подути венци и зъбобол, тъй като тя намалява дискомфорта."

Така е. В кръчмите е пълно с жизнени и лъчезарни хора със здрави зъбки.

Ами значи всичките винпроми и техните мутрособственици не са част от цивилизацията!

Значи ли затварянето на казаните, че нашего правителство всъщност покровителствува незаконните цигански цехове, в които се забъркват някакви отровни буламачи, от които хората измират като мухи?!

какви хора са тези, които пият ракия?! Изгаря ти лигавицата, притъпява ти вкуса... и като я глътнеш все хубави работи ти се случват по хранопровода.

"Потвърдено! Ракията е полезна за здравето. Учените доказаха, че умерената консумация на ракия повишава концентрацията и намалява нивото на лошия холестерол. Медицинското изследване потвърди общественото убеждение, че ракията е лековита и полезна за здравето. Според специалистите умерената консумация на ракия влияе благоприятно върху кръвното налягане. Пиейки редовно ракия, хората по-рядко боледуват от сърдечни болести и не страдат от високо кръвно налягане. Една чаша от този алкохол има силата да лекува възпаленията на вътрешните стени на кръвоносните съдове, в които се намират мастните натрупвания. Спукването на тези натрупвани може да доведе до инфаркт, а също и до образуването на тромби."

МАЯ , Е...И СИ МА....ТА! ЗА МЕН ВОДКАТА Е БЕЗПЛАТНА....ДА НЕ МИСЛИШ, ЧЕ ИМА НЯКОЙ ДА ВИ УВАЖИ ЗАКОНА???? ДЕ ЩО ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ХОРАТА ЩЕ СИ ВАРЯТ КАКТО СИ Е БИЛО!

Интересно в случая е че Закона е лобиран и платен от Саудитска Арабия чрез депутати от Турция .Вече се налага Шериат в България .Още по интересен е закона за храните - Продукти от свинско месо да са в отделни фризери и надписани с Огромни букви .

кани цялото правителство на дегустация . Парламента също да заповяда .

Стълбовете на оцеляването на българите: - родовото чувство - "кръвта вода не става", подкрепата на децата и близките - щедрата и добра душа, и малкото се поделя с нуждаещите, благотворителните акции го доказват - умира, за да спаси нуждаещият, спасители герои жертвали живота си, примери има много у нас и по света - добър генетичен потенциал - способни спортисти, музиканти, учени, красиви и др. примери много - домашни храни - зеленчуци и месо от двора по здравословни и чисти - домашен алкохол - по-чист и достъпен, виното е антиоксидант, ракията прочиства кръвоносните съдове и е дезинфектант - домашно огнище - собствен дом и отговорност към него - смел войн - побеждавал в много битки в неравно съотношение 1-7 дори и по-лошо съотношение Правителството започва да отнема едно по едно тези важни за оцеляването на българина условия, това е грешка и трябва да се коригира! Моля Ви спрете, защото грешите!

Абе не им обръщайте внимание, чак писмо да им пишете ! Те не могат да четат. Казали им от Брюксел, гласували, какво да направят !? С отворени писма няма да стане, свърши това. Няма вече комуникация с назначените за "управляващи". По друг начин ще им се обяснява.

Искат да ни загробят като народ. Всичко топва, дето си го изредил намира израз в следния прост факт. България е най-старата съвременна държава В Европа, а и не само), която съществува и до днес на същото място и под същото име от зората да своето "официално" установяване. (Китай като държава възниква през12-13 в. н.е., като това е името на управника на едно от многобройните княжества, съществували на тази територия.)

Държавата днес е пречка за нормален живот на хората,а не регулира отношенията,и не налага правила,за да улесни живота на хората. Нека си варят,но контрол от държавата,за да няма ментета.

от Якуруда са паднали жертва на кампанията против казаните...едва ли е съвпадение отравянето им в началото и

Явно някой е трябвало да умре, за да се докаже, че домашната ракия е вредна. Само че тези хора са умрели от купена, а не от домашна ракия. Никой не е отровен от домашна ракия досега. Явно финансовият интерес е голям и няколко роми не са проблем.

Якоруда е пример защо трябва да има казани. Това, което са пили в Якоруда не е ракия, дестилирана в казан. Изобщо не е ракия. По стандартите и данъчния закон това е "алкохолна напитка". Произвежда се чрез смесване на спирт, оцветител, подсладител. Но не е ракия, ракията е дестилат. Та в тази "алкохолна напитка" вместо етилов алкохол сложили метилов. Защото е по-евтин. В началото на 90-те имаше десетки такива случаи, това е просто закъснял рецидив от стари отминали времена. Ако бяха пили домашно сварена ракия щяха да са живи. Дори и най-лош първак да бяха пили - щяха да са в болница, но не и в гробището. С намаление на домашните дестилати пак ще се увеличат смеските и съответно по-често някои ще теглят късата клечка с метиловия алкохол.

Еъ+Дебеловратият мутрафон и лойното шкембе от ГРОБ-ЩЕ ГО ДУХАТ!!!ЩЕ СИ ВАРИМЕ И ПИЕМЕ РАКИЯ ДОМА-НИЩО НЯМА ДА ИМ ПЛАЩАМЕ НА ИЗРОДИТЕ КРАДЛИВИ!!!

zosha_@

Бизнесменът и Суетния вдигат данъците и акцизите, народът ръкопляска в захлас.

Изобщо не ръкопляска. Отбелязва си още едно нещо, за което да потърси сметка. Като му дойде времето.

zosha_@

и Мадридският така разправяше..Да перефразирам една мисъл за човека, която важи и за множество човеци- Народ без воля, чака неволя. Къса ти е паметта, народе - къса. Да, с къса памет се оцелява, но и робът с нея преживява.

Това със сигурност е началото на края на ГЕРБ. Спреш ли на българина ракията - забрави за властта. Навремето комунистите знаеха това и не посмяха да забранят домашното варене на ракия.

който спре краденето на българина,само за него няма да има прошка(затова и всички управляващи галят народа с перце),докато има крадене няма страшно,народа се интересува само да не му спрат кражбите,на другото му намира решение,но няма ли кражби,умира прав

и съпричастните със законопроекта ВИНОВНО злоупотребяват с винпромски шльокавици

БЪЛГАРИНО,НЕ ПОВТАРЯЙТЕ ГРЕШКИ! НИКОГА ПО-ПОВЕЧЕ НЕ ДАВАЙТЕ ГЛАСА СИ ЗА ГЕРБ,ТЕ СА ПО-ГОЛЕМИ ЛЪЖЦИ ОТ БСП!!!И НАЙ-ВЕЧЕ ГО ДОКАЗАХА С ВИНЕТКИ,АКЦИЗИ И ПРОЧИЕ!!!

А след туршията, да се готви сланината! Мечтае за Трети мандак бес пенцйонери! И слет всяка тренирофка по въпроса "мисли"

Става дума, за Тур- шия ! А иначе, Негово мезе са шес-пет "Чушки бйорек"?

Гласуваите пак за герб!!!

Гробарите във ада, и да врът в казаните!

Само така ше ги стигнем европейците - с контрол върху ракията. Неща като, кражби на милярди от банки, турски доносници и агенти в парламента и мутропредатели на власт, може и без контрол..туй не е важно.

Да дойдат да ме ограничат...и ще им огранича възможността да ходят :)

за това че едно говорят пред медиите а в държавния вестник излиза съвсем обратното 1 за винетките лиляна павлова казва няма да се увебичат и след месец са увеличени 2 за гражданска отгворност че ще раднат а вече 01,01,2016г са увеличени 3 за осигуровките че няма да се увеличата и вече са увеличени 7% от 01,01,2016г 4че няма да се увеличават заплатите на депутатите кметовете и министрите а те вече са увеличени защото минималната заплата е свързана с техинте заплати къде е цацаров да и неговата заплата се увличи но не забравайте има един голям казан в АДА ТАМ НЕ МОЖЕТЕ ДА ИЗБЯГАТЕ

Пак да ги изберем! Остава да въведат и такса -"въздух"!

Спокойно,падне ли Боце този ще бъде първия променен закон от новото правителство!По селата това ще е основната тема,с която ще занимават кандидат депутатите.

Пълна и тотална забрана на домашният алкохол.

Що?

За да се качат продажбите на спирта с оцветители и есенции, който продават винпромите. Да подобрим бизнес климата, както се казва :)

Тиквената мафия ще сложи ръка върху всичко!

Скрии се с тъпата ти ракия. Беззъби алкохолици сте тръгнали да давате съвети как да се управлява държава. Това с казаните трябваше да се забрани преди 100 години.

Не искам акъл от неграмотни!

Като сте толкова смели, що не забраните на циганите да се женят на 9-10 години, и да стават родители на 11-12? Или това е друго - национални традиции и особености на сигурния електорат ...

Sm3hurk0

Щом тази държава е опряла до тези пари, които се предполага , че ще бъдат под 200 хиляди... и като се има в предвид, че пречи на нормалния ритъм на живот на село..: ....и пробитата държава !

Държавата не е опрала до тези пари, а се опитва да извади цели региони от алкохолната кома, в която се намират от десетилетия.

Подобни ограничения очаквам слабо да повлияят на бизнеса на едрите производители. За сметка натова такива, които забъркват алкохол от ранга на якорудската "домашнярка" сега ще станат много популярни. Не за друго, а защото тези, които са свикнали да си пият от личното производство, не обичат да дават много пари за алкохол ... особено пък за акцизи, бандероли и т.н.

на всички проблеми свързани с "демкрацията", а не с истинската демокрация, минава по два пътя. Единият е по мирен път с използване силатана народа чрез книжлета (бюлетини). Вторият, но не винаги неизбежният, път народът поема когато това не става с книжлета и по необходимост започва да прилага куршумчета. А на управляващите и политиците остава правото на избор как да се спасяват и какво да правят в зависимост от това по кой път ще поеме народът.

типично по болшевишки или хитлеристки! Ще правите това което ние ви кажем, а дали искате или не нас не ни интересува! Или изпълнявате и си траете или ...., но последното не нужно да ви се казва защото от собствен опит вече си го знаете!

Царско ли трябва да се върне,военен преврат ли,с тая система на управление е асно,че няма да се получи!

на всички проблеми свързани с "демкрацията", а не с истинската демокрация, минава по два пътя. Единият е по мирен път с използване силатана народа чрез книжлета (бюлетини). Вторият, но не винаги неизбежният, път народът поема когато това не става с книжлета и по необходимост започва да прилага куршумчета. А на управляващите и политиците остава правото на избор по кой път ще поеме народът.

Kalin

Тъпи аргументи от монополистите при положение че огромната част от купешката ракия се прави от спирт и есенции.Там контрол 0!И още нещо себестойност на ракия е около 1 лев с опаковката да стигне 2 лева и то на литър ,а в магазините под 8-9 лева такова чудо няма.Какъвто и да е акциза ДДС и печалба това не е реална цена а си е жив рекет.И за да го има просто трябва на хората да се ограничи правото да правят сами такива питиета!

Никой до сега не е умрял или разболял от домашна ракия. Ако някой е на обратното мнение - или е малоумник или не знае какво говори! Такава ракия се вари и консумира от векове и ако е отровна - до сега семето българско да е изчезнало отдавна! За пореден път простите държавници, оядени и нагъшени с пари от рекет и корупция, прехвърлят резултатите на тяхната неадекватност и посредственост върху гърба на обикновения човек. То не бе ракията, цигарите, тока, винетките, десетките нови или увеличени стари данъци, "безплатни" здравеопазване и образование, данък вредни храни и т.н. и т.н. и всичко това в най-бедната страна не само в Европа! Има ли още малоумници, които ще гласуват за тези изроди?! Вместо да изметем тази паплач от парламента и закрием всички партии от така неуспелия и исторически псевдо преход - ние ги траем и им се дупим ! Рая - тъпа и проста рая!

Така може да разсъждава 12 годишно дете на алкохолици.

но джипси по мислене си!

Ми ако не си разбрал че семето е изчезнало, и сме една шепа хора, значи си деградирал алкохолик

Ха така!Ще има по-голяма работоспособност и по-голяма работна /МОТОРНА/плътност!!! и по-малко-неадекватни хора!!!!!ТРЕЗВ УМ СЕ РАВНЯВА НА РАЗУМНИ СЪЩЕСТВА!!, А НЕ НА КЛАТЕЩИ СЕ МАЙМУНКИ, ОТ МЪЖКИ И ЖЕНСКИ ПОЛ!!!!ГОЛЕМИТЕ ИНВЕСТИТОРИ В БЪЛГАРИЯ ,КАТО ГОЛЕМИТЕ СКЛАДОВИ ЗОНИ ОТДАВНА СА ВЪВЕЛИ ДРЕГЕРА ПРИ ТОВАРНИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ!!!ОТИВАШ НА РАБОТА И ТЕ ПРОВЕРЯВАТ ЗА НАЛИЧИЕ НА АЛКОХОЛНО СЪДЪРЖАНИЕ НАД ДОПУСТИМИТЕ СТОЙНОСТИ!ТОВА СЕ ВЪРШИ ОТ ХОРАТА ПО ОХРАНА НА ТРУДА!!!А, НАЗДРАВЕ ДА СЕ ЧУВА САМО ПО ПРАЗНИЦИТЕ/ЛИЧНИ И НАЦИОНАЛНИ / И ТО КОГАТО НЕ СТЕ НА РАБОТА !!!НЕКА МИНЕМ НА ПО-ВИСОКИ МОЗЪЧНИ ЧЕСТОТИ, КОИТО ВОДЯТ КЪМ ПРОГРЕС , А НЕ РЕГРЕС!!

Що мозъци е измила, що черни дробове е опажарила, тази славна национална напитка...

Това е опит за убийство, защото при запечатване на джибрите (превирането им) за определен период след като са готови, води до отделянето на оцетна киселина,това води до отделяне на етилацетатът. С две думи изкуствено искате да ни отровите....

Ама те откъде да знаят, кога се бере грозде, кога и как прекипява вино, кога са готови за дестилация джибрите... Или наистина много добре знаят...

За тях не знам, ама аз свърших с варенето на ракия на 15.12 миналата година.

Аз не съм си променил мнението! Единственият успял протест (без съмнение, дирижиран от тези срещу, които уж беше насочен) е на ония с пагоните - бастиона на Герб! Затова задължително и електронно гласуване и да бъдат изметени тези лобисти (не само гербажии, но и всички производни на Партията-майка), които съсипаха БЪЛГАРИЯ!!!

Протеста срещу ЕРП във Варна, както и навлизането на тълпата в парламента (запалването му)

Въпреки протестите на правителството, варенето на ракия продължава

Вече се появиха по пазарите казани за ракия. Далаверата с тях потръгна.