Скандалът „Офшорлийкс“ идва и към България

Над 700 млн. евро са инвестирани анонимно в страната от фирми, регистрирани на Британските вирджински острови. Започналото разкриване на информация за тайните сметки в този „данъчен рай“ увеличи натиска върху световните лидери да вземат мерки срещу укриването на данъци.

Обратно в новината

Коментари - Скандалът „Офшорлийкс“ идва и към България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за всички които не са плащали данъци укриваики по този начин пари да им се конфискува а не национализира имуществото им.

I. Банки, лицензирани в Република България24 банки II. Клонове на чуждестранни банки в Република България АЛФА БАНКА КЛОН БЪЛГАРИЯ ;ИНГ Банк Н.В. клон София; БНП Париба С.А. клон София; ТеДже ЗИРААТ БАНКАСЪ Клон София; Ишбанк АГ клон София; Ситибанк Н.А. - клон София Общо банки и клонове на чуждестранни банки I. Банки, лицензирани в Република България 24 II. Клонове на чуждестранни банки в Република България 6 Общо: 30

Ето тук е разковничето, когато се чуе за офшорни зони всички подскачат че ивършваните там действия са незаконни тъй като видите ли едни хора се предполага че имат пари там и тези пари видите ли са на народа. На всички форумци зададох въпроса "ако приемем че определен кръг от хора притежават в офшорни зони и чужди банки сумата от 10 милиарда евро и тези пари се национализират или върнат в държавната хазна какво ще се промени за който и да е конкретен гражданин на България" Отговора е НИЩО, в най-добрия случай тези пари ще бъдат опапани за година две и после? Моя бизнес ли, бизнес прехвърлил границата от 100 милиона занимаващ се с консултации, производство и търговия. Имам участие в десетки фирми и нито една не е българска, участвам в добив на редки метали, петрол, транспорт по суша, въздух и море, консултации в сферата на енергетиката и от доста време не живея в България. Произходите на капитала ми е проверяван в няколко държави, и за това съм добре приет на всякъде, не заради парите с които разполагам а защото са максимално прозрачни и чисти. Няма какво да се лъжем, там където има повече пари има и някои не до там прозрачни и чисти неща, така е на всякъде по света, но когато има разумен баланс и лакомията липсва нещата са Ок. Да печелиш по-малко но спиш по-спокойно тъй като имайки много различни дейности все някъде има нещо което куца и съня ти не е спокоен.

СЕГА ВСИЧКИ ОФШОРКАДЖИИ В ЗАТВОРА. Това са мръсни и крадени пари без данъци. Трябва да се конфискуват 100% , защото иначе ще излезе "за кокошка няма прошка, за милиони няма закони". Хърсев - пръв в затвора, защото казва, че това е законно.

Трябва да се конфискуват 100%

Научих, че в България сякаш е еднакво с леки нюанси: ГЕРБ са десни комунисти, БСП са леви комунисти, ДПС етно-комунисти, Атака национал-комунисти, а синдикатите ви са анархо-комунисти

Добро утро Калитко има още но вървиш в правилната посока, сега ако кажеш и каква е разликата между комунизъм и капитализъм, шапка ти свалям.

Комунизмът и капитализмът не могат да се сравняват - различни са. Комунизмът е лесен начин за опреден индивид ("нашите момчета") да стане на голям капиталист. Всъщност, комунизмът е най-близко до радикалния корпоратизъм, където цялата държава е една фирма с борд директори (ЦК на БКП) и един председател на борда на директорите (Секретар). И всички тия си предават властта по полов път, както става и в обикновените корпорации - баща завещава на децата си акциите. Браво на старите поколения - родителите ни, за прекрасната държава, която са оставили. Не, бе, ебав.м се само.

Калитко това твое изречение обобщава ВСИЧКО за нашата изстрадала България. Как да се смачкат и да изчезнат тези в т.н. червена мъгла? Мисли драги ???!!!

100000 + Толкова добре никой не се е изразил, мен! Браво!

НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН С ТОВА: "ОЩЕ ЧАКАМЕ ДРУГАРЯ ДМИТРИЕВИЧ ДА ОТГОВОРИ, ЗАЩО БЯХА ПОХАРЧЕНИ 2.5 МИЛИАРДА ЗА БеляНЕ!??? 30 МИЛИОНА ЗА РЕФЕРЕНДУМ!??? Оказа се че България има изградени и работещи енергийни мощности за 12700 мегавата, а потреблението ни е за 4300 мегавата плюс 300 мегавата износ! Дмитриевич ЗОЩО ИЗЛЪГА ХОРАТА, БЕ? Защо ограби България!? Почему товарищ Дмитриевич?"

Това е поредната шепа прах която се хвърля в очите ни.Основния въпрос,който всеки разумен човек би следвало да си зададе е-какво може обикновенния човек да направи като знае имената им??? .Ама нищо !!!!! Тя СХЕМАТА е ясна,отработена и действаща . А тя е: 1. Изнасяш пари от български банки в чужда банка. 2. Регистрираш фирма в офшорни държави. 3.Тази офшорна фирма регистрира в България ЕООД с капитал примерно 100 000 лв. 4. ЕООД -то тегли кредит наколко миллиона от Българска банка и купува имоти които залага като обезпечение. 5.След това "прахосва "тези милиони между свои хора и имитира някаква дейност. 6.Тъй като ЕООД не може ,а няма и намерение да връща този кредит, банката става собственост на "ипотекираното имущество" от което няма да вземе и половината от дадения кредит. 7.И така при капитал 100000 лв.собствениците /българи/ на офшорната компания-"чуждестранен инвеститор" измъкват от банката милиони левове и толкова неплатени данъци. НО НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ТЕЗИ ОФШОРКАДЖИЙ НИКОЙ НЕ ГИ ЗНАЕ КОИ СА. ДОРИ СЕ ЗНАЕ ЕГН-то,всичките им лични данни и дори къде живеят.

Много ми е интересна схемата която предлагате, но в нея намирам няколко съществени пропуска в частта взимане на кредити. Няма банка която да отпуска кредит равен на 100% от оценъчната стойност на заложеното имущество. Очевидно Вие за риск не сте чували и как се смята. Оценката която прави оценител е в най-добрия случай 90% от пазарната стойност на имуществото което искате да заложите, този процент зависи от много фактори. След като имаме оценка на един актив банката отпуска съобразно риска (изчислява се на база ликвидността на имуществото, бързината с която то може да се обърне в пари, потенциалния тренд на цената на това имущество и много други фактори които влизат в така наречената оценка на риска) кредит в размер на не повече от 80% от оценъчната стойност на залога. От тук автоматично следва че ако успееш да получиш кредит за 70% от реалната пазарна стойност на залаганото имущество към момента на сключване на договора то си невероятен късметлия. Ще съм силно изненадан, ако ми посочиш моите ЕГН и имена, като ще ти дам един жокер, имам сметки и регистрирани фирми в три офшорни зони, 10 броя фирми със сходни имена и предмет на дейност в сферата на производство, търговия и консултантска дейност. Дерзай, фигурирам в списъците на данъчните в България тъй като все още имам малък бизнес в родината, бях в графата "големи данъкоплатци" а сега не плащам почти нищо от данъците си в България. Дерзай

Само напиши дата,месец,година и областта където си роден,фамилията.Аз ще ти кажа колко и кои са твоите фирми,какви задължиния имаш към банки,къде живееш,какви данъци имаш да плащаш,колко си спечелил от фирмите и др.

След като толкова много сте наясно с оценки,проценти ,рискове на банките влезте в link на Алфа Банк и вижте продажбата на 304 ипотекирани имота за които са взети кредити.И ако все пак си помислите и за секунда,че получателите на кредити са имали намерине да ги връщат ,при така заложените ипотеки ,значи сте много вътре в нея.

Има интересни оферти от Алфа банк."Поземлени имоти с. Кошарица , общ. Несебър 676 м2 235 200 лв. "Дано някой, като офшорния, да го купи и банката да си получи парите.

И аз искам такъв кредит Офиси Русе 22,76 м2 124 000 лв. Офиси Русе 29,79 м2 227 000 лв. Офиси Русе 29,79 м2 327 000 лв. Офиси Русе 24,5 м2 425 200 лв.

Съпруг,съпруга,син и дъщеря регистрират АД в България.Съпругът регистрира Офшорка в Кипър.Офшорката е петия акционер в АД-то. При извършване "производствена дейност " в България АД-то прекарва влаганите материали през офшорката,а не директно от производителя. Така тук не отчита печалба, а загуба.Т.е не плаща данъци.А печалбата му е в офшорката.След това АД-то взема на " заем" от петия акционер милиони евро.Обявява увеличение на капитала и този заем го оформя като вноски на акционера, с което офшорката става основен акционер.Т.е. бъдещите девиденти са на офшорката.Данъчните правят ревизия и констатират неправомерност при тази схема и съставят Данъчно облагателен акт за 500 000 лв. АД-то обжалва по съдебен ред.След като ВАС връща делото за ново разглеждане, при последващо "решение" на съответния съд в полза на АД-то, юристът от Данъчната администрация "пропуска" скрока за обжалване с един ден.Така АД-то печели делото и още 35000лв.разноски по делото са за сметка на държавата

Българското правителство трябва да поиска списък на всички сметки в офшорките на всички български граждани. Тогава ще лъснат големите корумпирани типове - политици и икономически босове. Само, че да не се предоставят на Дянков и Кр. Стефанов защото те скриха швейцарския списък. Сега Кр. Стефанов иска да стане депутат от листата на ГЕРБ за да се спаси от затвора.

Хубавото на това нещо че нещата няма да минат през министерствата а през медиите и няма как да ги скрият нещата !!! Да видим кои колко е крал :)

И къде го виждаш този списък?

В Швейцарския списък фигурирам и аз, ефекта бе 100 проверки и ревизии които не установиха нито едно нарушение, а аз изнесох и този бизнес от България, оставяйки доста хора без работа! Това ли е целта Ви? Плащах добри заплати и осигурявах всеки един от служителите си на 100% от дохода му, плащах данъците си в България, но всичко това е в минало време, сега не плащам почти нищо в България.

Уважаеми г-н Офшорен, вчера се усъмних във вашето честно забогатяване и мечтан работодател.А сега още повече. Със сигурност не сте изнесли бизнеса си навън просто ей така от обида. Не посочихте сферата на Вашата дейност, защо не го направите като всичко си е наред и вече не сте в БГ?

Сега ще напълним списъка с другари бесепаши и други разни червени апаши.

А мислиш ли че няма да лъснат имена на ГЕРБ в тези офшорки ?

:-)))))

- Паиий се, че скандолот иде и се е затичал, ще ни отнесе! -Да, бе да, он че дойде толкова, колкото дойдаха списъците на милионерите в Швейцарските банки и т.н. "кредитни". Пак ще се спре на някой завой.

И що се лаем един-друг.Никой от форума няма сметка в офшорна зона или поне са само един-двама.Като публикуват списъка ще видим и тогава ще коментираме.Тогава някой ще се превива от смях,а друг ще му се плаче,на трети няма да му пука.До тогава да обявим мораториум на темата и да наберем сили.

ДА, АМА НЕ!!! НА МЕН ДРУГАРЯ КОСТОВ МИ Е ПРЕПОДАВАЛ НАУЧЕН КОМУНИЗЪМ И ИСТОРИЯ НА БКП. И НАИСТИНА ЖЕНА МУ БЕШЕ ПАРТИЕН СЕКРЕТАР НА ЦНИКА. КАКТО ТОЙ КАЗВА - ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ СМЕ БРАТОВЧЕДИ И СЕ ПОЗНАВАМЕ!

ПАК ЩЕ ТИ РАЗКАЖА ИГРАТА:Костов преподавал научен комунизъм. Това е особено популярна лъжа. Според нея преди 1989 г. сегашният десен лидер Иван Костов преподавал политикономия на социализма. Или направо научен комунизъм. И кандидатствал да става член на БКП, жена му била партиен секретар. А сигурно ще да е имал и досие. Истината обаче е различна. Преди 89-та Костов е преподавал политикономия на капитализма. И наистина е имал досие, но като жертва на политическо преследване. Това досие се пази и днес. В него могат да се прочетат интересни неща, например това, че през 1984 г. Костов е бил уволнен от асистентското си място във ВИИ Кар Маркс заради немарксистки възгледи или например, че е давал негативна оценка на новия икономически подход и в научните му разработки има антикомунистически постановки.

Груйо, вчера Буля Иванца ти каза да си пишеш името, а не да пошеше само ДО този или онзи...милцонер такъв неграмотен. Пропадавал му бил Костов?! Ама ти въобще на училище ходил ли се бе, свинепас червен?

побликуваите всички litza оито са укрили средства от закона. нека да бъдат съдени като опасни лиза.

Шоу тайм:))))) Бесеапаши, поганци и т.н.????

Другари,разобличиха ни,теглете парите,оставяме изборите и да бягаме към Аржентина!

събуди? гледаш висока облачност:))))

Ние, с офшорния, не се тревожим, понеже заедно с нашия другар "архар", си държим доларовите запаси в рубли, в банката на Ким Чен Чугун в Сев. Корея.

Не се тревожете, ние ще го разобличим и разорим и пак ще е в изходно положение на края на живота си!

КЪСОПИШКОВИЯ , притеснявай се от това, което си му е оставил Дянков за втория мандат: Фискален резерв 31.01.2013 - в края на финансовата година (Предал Дянков, НЕ ПРИЕЛ БУДА ТИКВУНОВ) Общ баланс на ФР 4 143.9 млн. лв. Средства на ФР по депозити в БНБ 3 869.8 млн. лв. Средства на ФР във валутни активи 482.6 млн. лв. И за 3 години (2009-2011) са събрани по-малко: - ок. 2,5 млрд. лева корпоративен данък - ок. 3 млрд. ДДС - ок. 1 млрд. акцизи (а всъщност акцизите на цигарите и петролните продукти бяха драстично повишени) - ок. 170 млн. корпоративен данък върху финансовите предприятия, разбирай банките

БЛЮДОЛИЗЕЦ ХРАБЪР:))))

gerberi i besepari Настояваме имайте честта да си тръгнете сами!!!!!!!!!!!!!!!!

ЕЙ ГЕРБЕРИ, САМО АКО ЗНАЕТЕ КАКВОВИ ЧАКА НА ИЗБОРИТЕ, А НАБАС ЧЕ ЩЕ ЗАГУБИТЕ. МУТРОМИЛИСИОНЕРИ, ЧАЛГАЖИИ, ПРОДАЖНИ, 90 % ВИ МРАЗИ НАРОД. НИКОЙ НЯМА ДА ВИ ПОМОГНЕ ДА СЕ СПАСИТЕ, ЩЕВИ НАКАЖЕМЕ ЕЕЙ.

ЕЙ , ,СПРИ ДА МИ КРАДЕШ НИКА , ЩОТО ЩЕЪ СИ ИЗПАТИШ ...+БАС ЭДЪРЖА , ЧЕ СИ Н ЯКОЯНЕДОЕ.БАНА ПЪПКА ОТ МЛАДЕЖКОТО ГЕРБ- РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ БЪДЕТЕ ЗАКРИТИ- КАКТО ВАШАТА ПЪПЧИВА ОРГАНИЗАЦИЙКА,ТАКА И ВАШЕТО ГЕРБ . КАЗАХ . АКО ТРЯБВА И ДА ГРАЖДАНСКИ РАЗМИРИЦИ ЩЕ СТИГНЕМ ,НО ЩЕ ВИ ИЗТРИЕМ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА , УШЕВИ МИЛИЦИОНЕРЧЕТА , НЕГРАМОТНИ .....

ЗНАЧИ - ЗА СЕТЕН ПЪТ СЕ УБЕЖДАВАМ , ЧЕ НАЙ- ГОЛЕМИНЕ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА БОКО ТИКВАТА И ЦВЕТАНОВ СА РАЗНИ БОКЛУЦИ- АЙ ТИ СПЕЦИАЛИСТЧЕТА,ПОЛУЧАВАЩИ ЗАПЛАТА НАД 3000 ЛВ . И ТЯХ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА , ЧЕ БОЛШИНСТВОТО ОТ НАРОДА НИ МИЗЕРСТВА ... ЕЙ,АЙ ТИ БОКЛУЧЕТА- ВИЕ НЕ СТЕ БОЛШИНСТВОТО ОТ НАРОДА ,ВЕ . НАД 90 ПРОЦЕНТА ОТ ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ ПОД 1000 ЛВ . ВИЕ НЕ СТЕ НАРОДЪТ ,И АКО ОЩЕ МАЛКО СЕ РЕПЧИТЕ , ЩЕ ВИ СТЪПЧИМЕ- НАГЛИ АЙ ТИ , РАБОТЕЩИ ЗА ЧУЖДЕСТРАННИ КОМПАНИИ ...

АБЕ, ГЛУПАК! СТАГА СЕ ПЕНИ! ВЯРВАШ ЛИ СИ НА ПРОСТОТИИТЕ? ЕГА ТИ ТЪПИТЕ БЕСЕПАРИ!

Като тъп балкански субект на две рикии очаквам като почнат да разкриват имената на офшорковците на Корейския полуостров да се случи най-лошото

Мили ми злобни съфорумци, както преди надълго и нашироко обясних в офшорните зони нама нищо незаконно. В тези зони просто се палщат по-ниски данъци и за това някои хора ги избираме. В тези зони важат същите закони както и на всякъде по света, така че всички със средства и фирми там са невинни до доказване на противното.

ААЛОУ ОФШОРНИЯ,ВИЖДАМ МНОГО КОМЕНТАРИ ОТ ТЕБ!!ДА НЕ СИ СЕ ПРИТЕСНИЛ НЕЩО ХАХАХ!!АКО СИ ЧИСТ И КОРЕКТЕН НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАШ И ЛАЛАШ!!ВИЖДАМ ,ЧЕ СИ ПОДИВЯЛ ТУК 2-3 ЧАСА,УСПОКОЙ СЕ,НАЛИ СИ ИЗРЯДЕН?....ИЛИ СИ НЯКОЙ ПАРТИЕЦ НА КОЙТО СЕ ПЕЧЕ ЯЙЦЕ НА ГЪЗЪ!

Не те знам колко си богат и не е интересно твоето богатстсво. Но след като се движиш много заради бизнеса , трябва да знаеш колко грешни е завил света и богатите няма как да са богати, ако измрат бедните. Помежду си ли ще се крадат:)))) Та накратко - нека има заработващи и кадърни като тебе, но става въпрос за трилиони. За тебе не ми се вярва чак до милиарди да си я докарал. Така че да си жив и здрав да ги харчиш, но съгласисе, че много алчни типове им дойде в повечко и те именно трябва да хапнат дръвцето. Не става въпрос за такива които са скрили част, която не влияе на въртенето на земното кълбо, а е важно да им допари на тези, които четат по-големи числа. А нали знаеш или трябва да знаеш, че когато става въпрос за милиарди , а после за трилиони - скриване няма и на друга планета. Дано си разбрал и да не ставаш адвокат на диктатори крадци - тук не стои въпроса за някой почти почтен или почти непочтен бизнесмен:))))

Спокойно ,ще видят дали са ти законни парите ,дали си платил данъци,и ако няма проблем карай си яхтата на воля ще си спокоен ама ти не си нещо!! А я да те питам да не пишеш от Аржентина ,там където не ги пипат такива като теб,и да се опитваш да ни обясняваш колко е неблагодарен и завистлив народа аа?:)

Пиша от Европа и се прибирам често до България, единственото което ме притеснява е злобата на повечето пишещи тук. В отговор на предния коментар, Яхта имах и я оцених като необоснован разход за удоволствието което доставя, по-икономически изгодно е да наемеш яхта от колкото да притежаваш такава. Опита ми показва че за да е обоснован един такъв разход трябва да ползваш съда не по-малко от 6 месеца годишно, което е невъзможно за човек с моите ангажименти.

Всички Вие очаквате държавата да ви даде нещо, такова понятие по света никъде няма, нямаше го и по време на комунизма. Всички блага с които разполагаме се изработват. Чета чета и не вярвам на очите си колко стаена злоба има у хората не само в България а и по света. Допускам че тази злоба се дължи основно на ниска образованост и неумение на хората да подредят живота си така както мечтаят в комбинация със завист към тези които са успели. Разберете че офшорните зони са напълно законни и е абсолютно законно да имаш фирма или сметка в тях. Наличието на икономическа активност в тези зони не освобождава никого от задължението да плаща данъци. Единствената разлика е че в тези зони данъците са по-ниски и с това са привлекателни за много хора. За сведение ще повторя че България по смисъла на определението за офшорна зона също се явява данъчен рай от мига в който бе въведен плоския данък. Швейцария, Холандия, Лихтенщайн и други уважавани европейски държава съща са наричани данъчен рай поради гъвкавата си данъчна система и възможността да плащаш по-ниски данъци. Колко от Вас не биха избрали да плащат по-ниски данъци?

Момък, по-кротко с изводите (!), щото така само се издаваш. Утре може да се окажеш от другата страна на бариерата и да ти се стъжни. В Св. Писнаие за такива като теб са казани интересни неща. Не е лошо някой да те светне за тях! Я да те попитам нещо: Примерно ти си велик специалист, доказан при това...но нещо става и се оказваш безработен. Нямаш партийни връзки или подобни, които да те уредят на работа. Т.е. отиваш на свободния пазар и си предлагаш работнат сила където може/навсякъде. Какво става тогава?! Мислиш ли , че някой ще те покани с разтворени обятия. По-скромно го давай, защото това дето си го изтропал въобще не говори за интелект и подобни неща,. ставаш за смях (горчив). Онзи вижда всичко и всичко си записва и не пропуска...

Данък печалбата в Кипър е 4.25%, а на Британските вирджински острови - 300 USD на година, като там не се води нито счетоводство, нито пък в регистрите фигурират имената на директорите и акционерите. В тези регистри се вписват единствено регистриран адрес и агент, които в повечето случаи са местни лица, получаващи по 800 USD годишно за услугата. Така че в тези списъци едва ли ще излязат имената на истинските собственици.

Станишев като е образован що е толкова злобен и отмастителен??!

Ти си интересен субект.Ако работодателите в БГ са като теб нямаше да има проблемите които ни съпътстват през цялото време,а ако и шибаните ни държавници имаха подобно мислене - о,нямам думи.....И разбира че очакваме държавата да ДАДЕ НЕЩО,след като и ние ДАВАМЕ-данъци,лоялност към институциите,ДЪРЖАВАТА Е ОБЩНОСТ ОТ ВСИЧКИ НАС .Тя би трябвало да осигури условията за взаимното ни съжителствуване,ти да си доволен и аз да съм доволен.Е това е идеалният вариант.За съжаление държава със статут на на КОЛОНИЯ , трудно изпълнява подобни изисквания.Май сме само туристическа република.

Уважаеми Офшорен Г-н, струвате ми се някак много прекалено шербетно захаросан и благ честен и почтен магнат. Дано наистина да сте такъв,но със заплатите от 1500 лв. на образованите Ви подчинени, което в сравнение с офшорната Ви с/ка, ех яхта и т.н. нещо ме смущава. Зад цялото Ви спокойно разяснение на мързеливите, тъпи и злобни съфорумци, че всеки в БГ може да е най-малкото милионер пропускате да споменете или спомните, че Ваши "колеги" по безкруполно забогатяване не е току така, а плод на мощен грабеж от държавата, подпомаган от корумпирани политици ,червени олигарси ,както и от нашите данъци.Зад всяко име известно с несъответсващо забогатяване спрямо вазраст или време за забогатяването не можете да ме убедите, че е от гениалност или труд. Убедете ме в противното, можете да посочите сферата на Вашата дейност, за да ви повярвам/ме , че сте искрен в честното си забогатяване.

Първанов! Ми к'во ша пра'им са? леле мале..

ИНГИЛИЗИТЕ АЛЧНИ И ХАМЕРИКАОНСКИТЕ КАПИТАЛИСТЧЕТА- ЕВРЕЙЧЕТА- ПОД НОЖА ... ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ- ВЪН АЛЧНИТЕ ИНГИЛИЗИ ОТ РОДЗИНАТА . АНГЛИЧАНИТЕ НЕ ГИ ИСКАМЕ В БЪЛГАЯРИЯ И КОЙТО АНГЛИЧАНИН СЕ Е НАСЕЛИЛ В БЪЛГАРИЯ, АКО ТРЯБВА НАСИЛА ЩЕ ГО ИЗГОНИМЕ . СЛЕД АНГЛИЧАНИТЕ , НЕЖЕЛАЕМ ЕВРЕИТЕ И ХАМЕРИКАНЦИНЕ. БАЛКАНИТЕ- СВОБОДНА ЗОНАО ОТ ИНГИЛИЗИ , ЕВРЕИ ,ХАМЕРИКАНЦИ И АНАДОЛЦИ ....

Хапчетата... колко пъти да ти казвам да не забравяш да ги пиеш.

АЛОООУ ,ГЛАОБАЛИСТ СМОТАН И ПРОДАЖГНИК , ЩЕ ГО Д....Ш . ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ- ВЪН ГЛОБАЛИСТИТЕИ ЗАПАДНИТЕ ХАМЕРИКАНО-ЕВРЕЙО- ИНГИЛИЗО- АНАДОЛДСИ ПОДЛОГИ .

Нашите комунистически олигарси,получили парите ф куфарчетата сега как ли треперят???Какво ще кажеш Станишко???????

Хм, дали само Станишев? А, да видим???? Малко търпение.

Ще си го преместя в другия крачол! Нямам нито 6 апартамента, нито родителите на жена ми харчат два пъти повече от това, което изкарват.

Станишев ,ако имаше сметка там... нямаше да се занимава с кокошкарски работи да отклонява 300 хил. държавна пара за Йосифова.

Прав си, той все още е в периода на първоначално натрупване на личния си капитал.

Спомняте ли си за един скандал през 2010 г.,за влогове на българи в Швейцария? "Екип на НАП начело с шефа й Красимир Стефанов се върна вчера/06.03.2010 г./ от Германия, където получи информация за българи с влогове в алпийската държава. Официално бе съобщено, че общата сума на депозитите е около 400 млн. лв." Сега Стефанов е в ЛИСТИТЕ НА ГЕРБ!!!

Тоя Стефанов не беше ли същия, който "проверяваше" Цецо за апартаментите?

Питай Б.Велчев тои по закон беше гл. обвинител в държавата?

Питах го! И той ми рече,че Стефанов не му е дал НИКАКВИ ИМЕНА СЪС СМЕТКИ и за добре свършената работа единият е в конституционния съд,а другият КАНДИДАТ ДЕПУТАТ!!!!!

Голямо баламосване пада с тея офшорни зони . Създадени са законно от съответните държави . Целия свят знае , пълно е с фирми , които ще ти осигурят правен и счетоводен конфорт за регистрация и управление на тези офшорки . Е тогаво защо в криза или след те стават едва ли не престъпна дейност. Кой е престъпника тоази държава , която ги е създала - зоните или съответните физически лица съответно регистрирайки , фирми и сметки в тези зони . Звучи ми като прах в очите на непросветените , мъст на ония анонимните богаташи а тея нашите са си добрички щото са работодатели . Егати и перверзията човек да вземе верно буркани да събира може и да му потрябват , пък после трябва да ги пълни с пари , да ги заравя - това си е много работа, тарикатите могат и парите да сменят или да ги обезценят ... По-добре да сме си беднички та да не мислим за офшорки и т.н.

МРЪСНИ ЙАНТЛИЧАНЧЕТА - КОЙ ПОМИАР НИ НАСОЧИ КЪМ ТИЯ ПРОДАЖНИ ИНГИЛБИЗКИ ОСТРОВИ - НЕ ВИ ИСКАМЕ ,ВЕ АНГЛИЧАНЧЕТА ,НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ ... ВИЕ СТЕ ПОДЛИ И ЛИЦЕМЕРНИ ХОРА .... ИНГИЛИЗИТЕ, ХАМЕРИКАНЦИТЕ И ЕВРЕИТЕ- ВРАГ НОМЕР ЕДНО НА БЪЛГАРИЯ .......

Леле,каква необразованост.Приятел,в Британски вирджински острови едва ли има и един англичанин.И стига,едва ли тук всички сте си платили данъците.

Не виждам нищо незаконно да си регистрираш фирма в офшорна зона. И ако си я регистрирал само за да си скриеш кражбите, това не означава, че ако те хванат в кражба няма да лежиш в затвора. Мен обаче ме интересуват "законните" кражби - плащат ли въобще някакви данъци McDonalds, Burger King, KFC, Billa, OMV, Shell, Pizza Hut, Nestle, Kaufland, Hit, Jacobs Suchard, BP, Coca Cola, Metro, големите банки и застрахователни дружества, вносителите на автомобили, хотелските вериги по черноморието, телекомуникационните компании, големите търговски вериги и др., които осъществяват търговска дейност в България? Защото всички тези холдинги са регистрирани в офшорни зони, а с елементарни счетоводни операции местните филиали трансформират печалбите си в "заеми по кредити" към офшорната корпорация майка, с франчезни договори за предоставени ноу-хау или търговска марка. По правило привежданите суми за тези "услуги" към офшорната майка изяжда печалбата и те не плащат данък печалба. Някои фирми дори сключват трудовите договори от името на офшорната майка, за да не плащат и данък общ доход и осигуровки.

Добре де, всичките изброени вериги, ползват работна ръка и в България.Защо не ни плащат осигуровки каквито се плащат в съответната офшорна зона и да получаваме пенсиите си от там?!

Защото им е забранено да осъществяват дейност в офшорната зона.

Остана ли някой в този форум, които да не разбра, че "офшорният" всъщност е новото експресно социологическо проучване на тема: Каква част от българските политици ще оживеят след публикуване въпросните разкрития"?

нещата тук са прости предстои деклариране на сумите и плащане на данъци, а за несъгласните вчера показваха задължителен трудов ден в затвора - почистване на ядрени реактори, и само да допълня за педофили има задължително физическо кастриране май без упойка, ЕУ е забранил смъртната присъда, но това наказание не.........

Единия от тези го зная - Соломон Паси. Нямам представа какво друго е "гушнал", но със сигурност зная, че когато беше външен министър на Кобурга, отнесе1 млн.евро в Кипър, по проекта за качване връзките на МнВР с посолствата на спътник. Ако си спомняте следствието го беше подбрало, но в този момент ни "приватизира" Тройната Крадолиция и Калфин (новия външен М-р) покри компромисно далаверата. На 12-ти Май, да изчистим България за един ден!

Пара или пара- разликата е САМО в ударението. Никой не може да напечата толкова , колкото друг може да похарчи. А и като похарчи - какво - хартийката си остава. Без познание за истинска стойност - техническата стойност на материалите , без познание за реално полезните матерално неща няма стопански напредък. В общество на посредственост хората започват да живеят за да работят, а работят за да печелят. Само че на практика освен гола ПАРА дръго няма. Тези хартийки/ел. единици имат стойност САМО в определни рамки и условности формирани от самите хора , но най-вече от тези които са на върха в консуматорското си поведение. В един момент системата така галопира, че всичко пропада. Пари има. Полезна стока, знание, специалисти , НЕ. Колкото , ама колкото и билиони да се напечатат те не могат да заместят примерно пчелите в събирането на мед, чистичт въздух, нуждата от специалисти за да отстранят ядрената авария, инженерното знание за лазерен уред за изрязване на тумори, честни и трудолюбиви горски работници, без които гората ще се съсипе. А именно посредственото мислене възпитава, че ПАРАта е РЕАЛНО съществуващо материално благо. То и затова в света ориенталското мислене тококва повсеместно корумпира човешките отношения и те ерозират. В последните 15 годин няма нито една научна книга сред най- продаваните 10 в САЩ и ЕС( Русия у Китай- може би също). Само развлечения , за да останат реалните ресурси и знания за малцина, които така да се възползват от другите

След три месеца става като във Кипър 70% данък за крадени пари!

Кипър е добре! Ама ние ще сме много зле! Това, което е в Кипър сега е детска игричка в сравнение с това, което предстои да се случи у нас... Дано съм лош пророк!!!

Абе, вие, десните, дето оревахта орталъка, че ви бият, защо ограбихте страната? Защо в момента на измислена удобна за айдуците криза, постоянна и втръснла ни, вие изнесохте парите от предприятията ни, превърнати в скръб? Къде е тук морала ви? Милиони, взети от мизерните ни пенсии, от здравето ни, от децата ни! Ами че това си е чист фашизъм в сърцето на Европа! А вас трябва да ви разстрелват като паразити и бесят надолу с главите, за назидание на останалите катили, наводнили градовете ни и направили живота на хората ад. За вас трябват не избори, а Скравена и Белене. Защото 23 години лъжи и узаконена престъпност са прекалено много дори за една колония като България.

Мале-е-е-е, утепахме ги!

Първо трябва да почнем от вас червените боклуци, които откраднахте имотите на хората, сменихте парите 1952 за да ги доограбите, ама понеже ви беше малко ги сменихте и 1962 г., после национализирахте дребната градска собственост. След което доведохте държвата до фалит и дългове по-голями от БВП през1989-1990г. И понеже ви беше малко да крадете доведохте държавата до втори фалит 1996-1997 г., като ограбихте и банките, а с и направихте приватизационните фондове с които откраднахте най-печелившите предприятия в България. После докарахте ЦАРвула с юпитата - синчета на комундета и продадохте монополите.

Фалитите на бкп-бсп на държавата са 5,- 3 до 89г. и 2 след това.

само към червените Дада! "Почни" от тези- след 89 г. и наред всички виновни: продажници, олигарси крадци и мафиоти..., Да не забравиш и наркотрафикантите след 89 г, които изтровиха, умориха децата ни - бъдещето на нацията! Няма значение цвета - сини ,червени ,пембени... карай наред - всички виновни за ограбването и геноцида на народа!

Какви "десни" са ти в главата, приятелю? Нали БКП-то стана на БСП и стремително организира Разграбването! То не бяха Мутри, фалити на банки, нови формации, Желю-президент, Костов-приватизатор и какво ли още не! И всичко това беше мутиралата стара Номенклатура на БКП и децата им! Да не мислиш, че Станишев е ляв, защото говори леви глупости, като разкриването на 250000 работни места!? Виж му жената, виж му родата, всички са оядени и напреднали! Да си ги видял на протестите? Наивник...

заместиш "десните" с "левите" ще ти пиша плюсче...

Каквото и да се разкрие,то,за тарикатите от България,не се отнася.Защото,дори със златни букви да бъде написано,то не ще е вярно,защото никоя партия,няма интерес,това ,са се случи. У нас,има демокрация,корупция,демагогия и истината,завинаги ще си остане някъде там...

Май ще се окаже прав един от форумите, който пишеше, че за всички политици и грабители на България през така наречения преход трябва един Пиночет! Огромен стадион и всички крадци и олигарси - там! Така страната ще бъде прочистена от тази порочна измет, която окраде родителите ни, нашето бъдеще и прогони децата ни в чужбина!

Време е!

Много точно казано...Всичко ще си остане скрито някъде там и никой от политиците,забъркани в тази схема, няма полза истината да излезе наяве. Стой само и гледай как всичко ще бъде перфектно прикрито.Може би ще пуснат няколко БУДАли на кучетата и до там.... Жалко!

Искам да кажа, че подобен списък беше направен на кредитните милионери в България. Какво се случи? Нищо! Дано тези, които са решили да гласуват за който и да е, нека първо да проверят що за крадци са досегашните политици и тогава да гласуват по съвест.

Ама сега е момента да ги огласят та да видим какъв купон ще стане на изборите хаххаха . Тия вече имат достатъчно и ще си бият камшика, ама лошото е че ги изпуснахме да си платят "данъците" ако ме разбирате.

Мама му стара... пост в който стои думата "гъз", отправена за човек си стои. Моят пост, в който се споменава думата "анус" даде фира- сиреч изтрихте го! Имате нещо против медицинските термини или "гъз" ви е по-близко до слуха?

Не се коси - в един пост бях назовала видни български политици с имената, придобили популярност в обществото, при това изписвани и в пресата - изтриха го, а нямаше ни "гъз" ни "анус" сред тях (в буквален смисъл, за преносния не коментрам;о)

Като спомена датата 31.07.2009 във връзна с резерва оставен от БСП Чумата. и над 3 милиарда задължения, за което мълчат като бити и еВани задници. ето виж: Вижте каква разруха оставиха БСП като ги свалихме от власт.2009 г. Пак ли това искате. : ЗАКОН ЗА БЮДЖЕТА (ЗБ) ИЗПЪЛНЕНИЕ КЪМ 31.07.2009 ПРИХОДИ И ПОМОЩИ В МИЛИОНА ЛВ ЗБ 20 955,0 ИЗПЪЛНЕНИЕ 9 789,4 46,7% Данъчни приходи ЗБ 18 916,0 изпълнение 8 303,1 43,9% Корпоративен данък ЗБ 2 460,7 изпълнение 1 230,1 50,0% Данъци в/у доходите на физически лица ЗБ 2 286,5 изпълнение 1 198,7 52,4% Данък върху добавената стойност ЗБ 9 320,5 изпълнение 3 447,2 37,0% Акцизи ЗБ 4 260,3 изпълнение 2 143,6 50,3% Мита и митнически такси ЗБ 215,0 изпълнение 78,1 36,3% Други данъци ЗБ 216,7 изпълнение 107,7 49,7% КЪМ 31 ЮЛИ 2009 ГОДИНА БСП (ПЕСОВЕ ПОМИЯРИ) СИ Е СВЪРШИЛА РАБОТАТА НА 46.7 % ПРИ НОРМАЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ ТРЯБВА ДА СА ИЗПЪЛНИЛИ 58.33% ОТ БЮДЖЕТНИТЕ ПРИХОДИ. Предадоха Властта с неизпълнение от близо 12% ОЩЕ ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ЗЛОУМИШЛЕНИ ДЕЙСТВИЯ ПРОТИВ ДЪРЖАВАТА НИ И БЮДЖЕТА. П.П. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ КОЛКО СА КРАЛИ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО ОТ МИТНИЧЕСКИ ТАКСИ И ДДС. Неизпълнение на Бюджетните приходи по тези две пера е с над 21%

IcQ146 ти ли си ??? Питоричен въпрос - само ти си толкова прост !

Ти се притеснявай от това, което си му е оставил Дянков за втория мандат: Фискален резерв 31.01.2013 - в края на финансовата година (Предал Дянков, НЕ ПРИЕЛ БУДА ТИКВУНОВ) Общ баланс на ФР 4 143.9 млн. лв. Средства на ФР по депозити в БНБ 3 869.8 млн. лв. Средства на ФР във валутни активи 482.6 млн. лв. И за 3 години (2009-2011) са събрани по-малко: - ок. 2,5 млрд. лева корпоративен данък - ок. 3 млрд. ДДС - ок. 1 млрд. акцизи (а всъщност акцизите на цигарите и петролните продукти бяха драстично повишени) - ок. 170 млн. корпоративен данък върху финансовите предприятия, разбирай банките

Oффф,какви "червени куфарчета",изминаха вече 23 години . Kакво трябва да очакваме като последствия,след като съществуването на офшорни зони не е незаконно,дори напротив- създадени са от правителствата с ясната презумпция,че там няма да се плащат данъци, а и анонимноста е гарантирана. A пък отделно от това са ползите за финансите на съответната държaва.

Като реакция първоначално можем да очакваме офшорците да изплуват от избирателните листи. Да ги прегледаме, да помислим и на изборите да им покажем какво мислим за техния "патроитизъм". Нагло е чужд данъкоплатец да управлява моята държава. Това е първото очакване, а после може и да дойдат още "благодарности" към видните офшорци.

До iQ146 E най после се изходи.Дрисък.Какво ме интерисува твоето мнение за ДСБ и разни пропаднали Надежди.Ама твоето мнение не вълнува обществото.Освен ,че ти дръпнах една наша дълга троянска попръжня нищо друго не спечели от твоите писания.Ти ще ме агитираш за кого да гласувам.Не виждаш ли до каде докараха народа твоите измислени политици.Проклети да сте. И грамадата расте, неусетно тайно..

Откачалка Стой си в Троянсия балкан и мечтай за Бойко и серГЕЙ

теб може да не те интересува Костов, ама мен ме интересува ... айде ... ходи си пий ракията и млъквай, вземи и се напукай на 12 май от сутринта до късно вечерта - голяма услуга ще направиш на цял народ ..................

ВЕРВАЙТЕ поне на МИНИСТРИТЕ СИ: ДЕЛЯНЧО Добрев -арт бакалавъра, си каза: "ДЪРЖАВАТА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА И не и било работа да се интересува НА КОГО ПРОДАВА собствеността си. Какво от това, че били ОФШОРКИ И НЕ ЗНАЕЛИ СОБСТВЕНИЦИТЕ". Изказването му е по повод продажбата на 33-те % държавен дял в ЕРП-тата!!

Никогиш по тези земи не е фащан голям престъпник. Не виждам що се дзверите - и сега нЕма да ги фанат! И после... изтъкали са си платното гадовете ниедни! Ама Бог види!

За Петко Каравелов известният банкер и финансист Атанас Буров признава: Това е единственият политик, който не е откраднал дори една стотинка от България. Родолюбецът ни е завещал и своето символ-верую: Най-добрият лек за повечето, ако не за всички злини, е свободата. Каравелов е уникален политик, пред него съвременниците му могат да стоят само на колене - четири пъти е заемал поста министър- председател, два пъти председател на парламента, 4 пъти министър в различни кабинети. На него дължим и още три завета: За мен династията не значи нищо, аз се държа с народ, князовете в Европа са много, а народите малко. С партия се идва на власт, но за партия не се управлява. Управлението не трябва да бъде за едни майка, а за други мащеха. ....

+1000

Много точно Да мислим преди да пуснем бюлетината и дали има такъв достоен човек като Каравелов

ДА! ДА! ДА! ЕТО ЗА ТАКЪВ ПОЛИТИК ЩЕ ГЛАСУВАМ!!!! БРАВО, ЧЕ ПРИПОМНИ НА КАЛИНКИТЕ И КОМУНИСТИТЕ!!!!

ШВЕЙЦАРСИКЯ ДИСК??? Спомняте ли си, че през 2010 година ШЕФЪТ НА НАП бе в Германия да иска българите със сметки в швейцарски банки! Гърбоидите писаха де що има по форумите: СЕГА БОЙКО ЩЕ ГИ ХВАНЕ!! ЩЕ ИМ ВЗЕМЕМ ПАРИТЕ!! Меркел му е приятел и ще му ги даде. Ами като Камерън не ни е приятел и не ни иска? Та какво стана - ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО!!! За награда за мълчание въпросният шеф е КАНДИДАТ ДУПЕТАТИН ОТ ГРОБ. СЪЩОТО ЩЕ Е И СЕГА!!! Но все пак остана в нета един ШВЕЙЦАРСКИЯ ДОКЛАД за едни български "БИЗНЕСМЕНИ" от ЕДНА ФАБРИКА!!!!

то стана нещо ама тихо ,както станаха и други неща- системата на боко тиквата е да ги изнудва и да им вземе бизнеса.както стана и с държавния дял с ерп .първо ги заплаши че ще разследва какви инвестиции са направили,после им остави дивидента и купи държaвния дял на безценица

Знае се,че думите,казани или написани,са отражение на мисълта. Като Ви чета неграмотно написаните тиради,вижда се колко примитивно разсъждавате. Ако,както казвате,имате малко свободно време,отделете част от него да се поограмотите,че е срамно да не пишете правилно!

само да ти напомним гусин професоре, че след запетайката се натиска веднъж шпация, посредством която, оставяш едно празно място...

Е, не пише чак толкова лошо, но си е парвеню! Явно го е стегнала шапката и търси компания, ама да си я търси в банковата сметка, а не тук! Мани го - да си гледа почивката и да си казва колко е по-умен и по-успял от другите...На мишките им става много мъчно, когато корабът не потъне!