Офшорка, свързана с Цветан Василев, осъдена да върне €125 млн. на КТБ

Това е първото спечелено голямо дело по събиране на парите на банката

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как да ги върне, като той покри повече от 2 милиарда.

Лека полека парите от пирамидата КТБ започват да се връщат, но заграбените от Цецо Василев са толкова много, че няма как да се съберат.

Ще върне на Куково лято,както казвахме като деца,за да употребя по мек израз. Колко политици и политики за т.н. Офшорки се изредиха.Кой осъдиха? Кой кредитен милионер осъдиха, пирамида??? Разнасят из София една Иванчева,като мечка на синджир и тръбят за едни Баневи,колкото да ни забавляват със сапунка.Ей,народе,ако е останал някой честен в тази държава, да се вдигаме! Даже Макрон сви перките днес пред народното недоволство и безчинства из Париж,ама има народ там,явно. Ние тук спим зимен сън!

Българите няма духа на французите, векове ни делят от тях. Крадене, мълчание и завсит... Не знам да имаме понятие за чест.

Офшорните фирми са в офшорни страни, защото тези страни не питат откъде и защо им идват парите. Това обаче дали пречи на държавата оригинатор на тези парични преводи да търси отговорност от фирмата, защото там офшорни закони няма.

МАЙ И КОСТОВ БЕШЕ СВЪРЗАН С ВАСИЛЕВ(ДЪРЖЕШЕ ПАРИТЕ СИ В ТАЗИ БАНКА), НО ЗА НЕГО НЕ ПИШЕТЕ???? .............та и сега, някой си бил теглил заем от банката на............ ВКАРВАЙТЕ ВСИЧКИ КОИТО СА СИ ДЪРЖАЛИ ПАРИТЕ ТАМ В ПАНДИЗА!!!!!!!!!!:)..........мошеННици:)))))))))))

Искам да науча българите какво значи офшор. Офшор (в финансовият смисъл на думата) е място извън пределите на държавата където законодателството позволява да се избягват данъци И където финансовият надзор е по слаб или несъществуващ което дава само 2 важни преимущества - толерира всякакъв произход на парите и/или крие истинският собственик на парите. Данъци може да се избегнат и в България където е 10% - аз работя в тази сфера и съм помогнал на чужденци да имат фирми в България за да избегнат по високите данъци в техните държави - това прави ли България офшорка? Финансов надзор - след 2008 година когато Запада подгони всякакви места със слаб финансов надзор - вече не са останали места по света където това е възможно. Люксембург и Швейцария са част от международен деоговор подписан от над 60 държави за автоматично споделяне на информация И дори автоматично удържане на данъци на граждани от тези държави. Идете в Люксембург или Швейцария и се опитайте да си отворите сметка и после да сложите няколко милиона вътре. Това което ще последва ще се равнява на проверките които КГБ и ДС са правили за да проверят свойте хора - ще ви скъсат Д-то от проверки!!! Единствената причина Цветанов и други да имат каквото и да е било по Люксембург, Швейцария и други места които простият българин нарича "офшорно" е финансовата и политическа стабилност и експертизата да се правят тръстове и разни фондации които се опитват да скрият собственика на парите (нещо много трудно в днешно време) и нещо което може и да се направи от България ако в България имаше хора с такава експертиза. Примерно Грузия е много по удобна за прането на пари: Там отиваш в която е да е банка в Тбилиси в 9 сутринта и до 2 на обяд - само с паспорта - ти отварят сметка, дават карта и през тази сметка можеш да прекараш колкото си искаш без никой да ти задава въпроси. Това не е възможно в "офшорки" като Кипър, Ирландия, Швейцария и Люксембург, дори и България и държави в Европа като цяло.

Това съчинение защо го написа? Няма нещо глупаво да си казал, но и нищо интересно. Единствено желанието ти да научиш всички българи е притеснително - от една страна не може да го направиш сред неграмотните, които са все-повече, от друга няма на какво да ги научиш - поне от написаното така изглежда. Може би да ми обясниш смисъла на цитата в статията? Аз не мога да го разбера, няма връзка и смисъл в изреченията, уж написани от съда. Там все-пак не работят слабоумни хора.

Не е случайно че Цветанов избяга в приятелска нам страна. Русия се грижи за хората си.

офширките да бъдат обявени за престъпни организации и да бъдат конфискувани, а собствениците им съдени за икономически престъпления с връщане на ограбеното в троен размер

А бе хора какво му мислите ? Истината е проста: КТБ бе направена през 2001 -2002 дори аз забравих с една единствена цел да кяри от държавните фирми, администрацията и др. организации! КТБ не ви ли учудваше че нямаше, персонал, офиси и банкомати? И това беше години на ред! Само че интересно бе че край държавните пари имаше и разни частни които кяреха на по-висока лифва или по-добри условия! И вие сега разсъждавате какво прави Еленка там или щерката на Иван Костов - Командира! Ма те са там всички политици и фирми на политици! Задайт ес ивъпроса що Цветан не го връщат тук? Отговора е прост ще се извадят такива кирливи ризи че западняците дето използват нашите политици щат не щат ще се откажат от тях!

Имаше и банков надзор през 2015, назначен от депутатите за да няма фалити. Ето какво пише уикипедия: "...Изборите за 41-во НС са проведени на 5 юли 2009 г. Новият парламент излъчва първото правителство на Бойко Борисов. На 28 август 2009 г. 41-то Народно събрание гласува избора на Иван Искров за управител на БНБ. Той е избран с Решение на НС от 26 август 2009 г. Предложението му и мотивите (обосновката е, че се търси приемственост в управлението на БНБ с цел стабилност) за избора му са внесени от ГЕРБ. Решението е прието със 195 гласа „за“, 1 „против“ и 14 „въздържал се“ и то предвижда мандатът да започне да тече от 23 октомври 2009 г. и да приключи съответно на 23 октомври 2015 г. (6 години)..."

к'ви силни внушения за "вина" праят тримата шишковци... ама ний не им се връзваме, хаха

Изкупи всички медии, а едно интервю е неграмотен да даде тука....как стана милиардер и богат, а банката фалира.....нека почне да преподава на студентите тия методи на капитализма и демонокраДцията най- накрая да се ограмотиме и ние как да крадеме милиарди и прокурора на ни пази

Ще върнат парите с шейната на Дядо Коледа .... Схемата с Кредитните Милионери е отработена още 1997 г. Някой да има ОсЪден преди да е изтекла давността ??? Големите акули от Световната Банда обмислят виртуални пари, за всяка държава , така по-лесно ще се краде

Боже, къде се е чуло и видяло офшорка пари да върне... Дайте пример, ако знаете!

Ами затова ги осъждат- щото нема да ги върнат, ама добре звучи предизборно. Те, ако тръгнат офшорките да връщат задължения и фалити, нали западните банки и офшорки ще фалират. А ние сме в ЕС и партньори на САЩ, няма да им прецакваме бизнеса и интересите за един банков фалит. Е го Обама, наля половин милиард народни пари у частните корпорации през 2009, дето доведоха с дейността си фалити и финансовата криза.

половин трилион народни пари

А аз се чудя защо Елена Йончева е така мълчалива напоследък, нещо угрижена ми се вижда. А то май има списък на наши експерти, на които това дружество е плащало консултантски. А нейната сума е доста напред в списъка, нали е нареден по размер на плащанията. Абе проблеми имат хората, да им имам проблемите....

Не е само Йончева в списъка с експерти. Напиши и за другите. Кой назначи управител на БНБ и експерти да следят банките да няма фалити?

Прав си, кума на Искров е там, а дъщерята на Иван Костов е доста по-напред от Йончева. И те кахърни, кво да ги правиш...

Цацаратурата не връща Цветанчо ??? А една въшлива Иванчева нещат дори да я пуснат щото щяла да избяга!!

Ами сигурно и сръбските съдии не са се хванали на фалшиментото цацарово дето отказа разпит с видеовръзка, както обясняват че не са защитени за избори електронните неща, че бая неща можеха да се чуят за реалните крадци на банката а не като при закрито'' заседание в България

Сигурно дори за тези трохи няма да върнат и стотинка. Василев кога ще бъде задържан, доста време се проточи това негово връщане? Сигурно доста се среахувар от него, доста неща знае човека и ако се разприказва..... Сигур о и срещу други неща се е застраховка добре

Абе да не излезе , че БТК ние мислим че Кобурга го купи , а то КТБ.

Това БТК не е онова БТК. Това БТК е само името

А Пеевски кога ще върне останалите 3,5млрд.???

Прокуратурата и службите няма такива данни за Пеевски. Ако им наредят от ЕК, ЕС, или изменения на силите в западните банкови лобита, тогава изведнъж прокуратура и служби ще направят показен арест на некой бушон и ще съобщават данни, засега Пеевски е национална сигурност и приоритет, като оградата по турската граница. Засега няма данни. Всичко е точно- джан- джун.

Хайде, Дебеляне стига си промивал на хората мозъците. Разбрахме че няма да ви накажат. Спокойно. Ние вече залагаме коя ще е следващата банка. Предполагам след изборите ще стане.

Може да не е една, има доста алчни гърла в " бизнес елита и политиците му".

С КТБ май само пробваха тестово- иначе решат ли, ще сринат банките с фалити, като 1997. Нищо, че лъжат, че то станало от самосебе си или Виденов бил виновен. С времето им научихме схемите с бушоните- " политици или бизнесмени бушони" и всичко в офшорни зони и западни банки. Затова ЕС и САЩ ги подкрепят наште политици- колко печелят западните банки и офшорки от тях, за сметка на народа и спестяванията му. А те са доста апетитни- по медиите съобщават за над 20 млрд. банкови депозити/ спестявания на български граждани, малък и среден бизнес.

Доста си директен, хората не харесват истината защото излиза, че сме глупаци като ни лъжат.

Ха-ха-ха...Парите на нашите хора, които не успяха да си ги изтеглят преди фалита. За останалите шарани остава днешния празник - Никулден! И да не забравят, че са сготвени с апетитна плънка от 4,5 миларда! Наздраве за печелившите!

и външен дълг от 16 млрд. го сложи в плънката на фалита на КТБ, че с тия 4, 5 млрд. е много постна

Никул ден е! Честито на шараните!

Съдружникът на Елена Йончева отново е със проблеми...

доста елементарно, повтаряте го като папагали. Я кажи кой назначи управител на БНБ и контрол в БНБ- да следят дейността на банките, за да няма фалити. Елена Йончева ли ги назначи?

и вас историята и Господ ще ви изтрие гъзолизци? Питах кога ще осъдят офшорките на боце и цвЪ за останалите 4 милиарда?

некви конкретни данни имаш ли или само си чешеш пръстите? или за стотинките, които ти дават от бсп-то, само това ще напишеш?

Тоа па ми омразна да го спрегат. Не знам вече дали и скования канеф на село не е негов...

Около 30 милиарда долара от Русия и други страни на бившия СССР са минали през естонския филиал на Danske Bank през 2013 година, съобщи "Файнейшъл таймс". Данните са получени след независимо разследване на пране на пари. Според информацията, направени са били около 80 000 банкови превода на обща сума около 30 милиарда долара. Точно огромната сума за такъв малък филиал е предизвикала съмненията на властите и те са започнали разследване. Шефът на датската банка Уле Андерсън заяви пълната си решимост да изясни докрай истината за този поток от пари. Първо за прането на пари през Danske Bank съобщи инвеститорът Уилям Браудер. По негов сигнал започна и официалното разследване. То установи, че 26 души от работещите в банката са създали престъпна групировка за пране на пари и са извършвали преводи на суми със съмнителен произход. Заради скандала, датската банка закрива филиалите си в Литва, Латвия и Естония. Вече се смята за доказано ,че именно през тези филиали от Русия към Европа е минал мощен поток средства, произходът на които е неясен.

Та кой пере парите викаш- западните офшорки и клоновете на западните банки, като датската, като ги натиснат " уж почват некво банково разследване". Това излиза като извод от цялата драсканица на " Дойче вел"-ьовците. Не съм чул в Русия или на руски остров да има офшорна зона.

Но пак осъдиха друга оШфорка хахаха смях в залата

С Юлен и Олимпик всичко е точно, както беше преди всичко беше точно с КТБ и офшорките и.

Мен за 1000 лева заем, получен с дебитна карта, ми искаха удостоверение, къде работя и колко получавам и един куп договори подписах.Да кажат от банков надзор и службите ДАНС и т.н. как си взимат 125 милиона евро.Поздрав за никулден назад, назад моме калино...... От мафията .

По последни данни от Кипърския търговски регистър цитираната оШФорка е закупена за 125 мил. евро от Георгиус Георгиу - известен в българските среди социално слаб кипърец, концесионер и собственик на съоръженията в ски зоната в Банско. Георгиус Георгиу (отново) не е открит за коментар по сделката.

Георгиус Георгиу е обещал да върне парите.........ама друг път!

Как се връщат пари вложени в застроените градинки където на власт е гроб?Препрани са.СГС вие нищо ли не закачихте?Явно сте напълно безполезни и решението ви нищо не чини.

На идиоти ли ни правите, че не разбрах по кой закон се съди офшорка? Хубаво е някой да се запознае с офшорките и кой точно са осъдили?

Щот се е уплашил е земетресението и той като Горанов и Цацаров и Пеевски ...хаха

Ще върнат, колкото Лудото Ленче ще върне нещо..

когато научили решението на сгс, в офшорката казали - убаво

Ако е някой сиромах човек, да има да връща 85 лева, ще му вземат осем хиляди, ама 85 милиона откраднати със съдействието на власта, банкови надзори и т.н. никога.Просто трябва да приемем че живеем в най корумпираната и мафиотска държава в света и това е ...

ТЕМАТА МОЖЕ САМО ДА СЕ ИРОНИЗИРА - ГРАБЕЖЪТ Е ТОЛКОВА ГОЛЯМ И ВАСИЛЕВ Е СРАВНИМ С ЖЕРТВА , СЪОТНЕСЕНО КЪМ ГРУПАТА ОБИРДЖИИ, КОИТО ОСТАНАХА ТУК И ПЛАЩАТ НА ОТКРОВЕНИ МЪРЛЯЧИ ДА НЕГЛИЖИРАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО !!!! РАЗПОЗНАВАЕМИ СА ПО ФЕКАЛНАТА МИРИЗМА, ППРОПИЛА СЕ В "ГРАДСКИТЕ" ИМ ЗАБЕЛЕЖКИ ! ОО МАЙКО ПРОСТА, НАДЯВАЙ СЕ ДА РОДИШ ГЕНИЙ - ЩЕ Е ГЕНИЙ НА ПРОСТОТИЯТА БЪЛГАРСКА !!!

Смехотворни пиари дето нямат елементарно юридическо покритие, защото един куп реални крадци дето са на власт още никой не е погнал камо ли да ги осъди за това:(((( Какви и колко дела има за ктб дето са ''спечелени'' от нашите перчещите се макар само на една инстанция и то в отсъствието на ''осъдените''

Големите пари от КТБ ги търсете при 6i6i, бочко и цацата. Другото е само прах в очите...

бе съвсем наскоро се разбра за едни пари, приблизително колкото тия, дето незнайно как са се озовали в сметката на ленцето йончева!

Тези опорки ги пускай на Бузлуджа! Пари от КТБ са взели само олигарси на БСП, че и "журналистката" Елена Йончева! Като хванат Бойко или Цацаров с 300 бона от КТБ - ела пак да пишеш.

И защо сте ми затрили математическия коментар?;)) Не 111, а последно място за вас, нещастници;))

Ама тя тази офшорка, която притежава Виваком отдавна е продадена с помощта на Милен Велчев на Спас Русев и Виваком (БТК) е купен не с пари от КТБ, а със заем от руската "Внештортбанк" !

Е, бравус! Айде, че до 4,5 милиарда има още 35 пъти по толкова;))

Браво и СИГУРНО ЩЕ ГИ ВЪРНЕ?!?! Смешки. Без опашки.

Вместо да четем за такива идиотщини- ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ ДНЕС. Като ядете шарана, изяжте и една хапка за мен. Да сте живи и здрави още много години.

Страшни схемаджии! А къде беше банковия надзор през времето на даване на заемите?

Даваха му голяма зАплата да си затваря очите и устата срещи 5- цифрена заплата

Че ги върне, кога чумата върне децата !

Ами къде са другите МИЛИАРДИ? Това е смешно че осъдили офшорка.Нали раздадените пари се знае кой ги е взел.Къде са парите?Някой търси ли ги?

Ще продадат оШФорката на някой люксембургски клошар и край :–)

Повече от три години тези негодници не могат да предяват искания за погасяване или преоформяне на взети кредити, но пита , а за другите ОФШОРКИ - как и кога ще се приберат вземанията ?? Иначе заплатите на тези синдици са ОГРОМНИ !!

Не ни занимавайте с глупости !

Къде се скри бре човече ?

Всички офшорни зони по света трябва да се обявят за незаконни. Там съвсем законно се перат и се укриват доходи. На кого..?

Най-малкото в БЪЛГАРИЯ, но герб гласуваха преди няколко години увеличаване на техните права и размер на акционерно участие !!

Хаха хаха Ще умра от смях. Вместо да осъдят тия дето откраднаха парите.Те съдят некаква Ошфорка. Еми чак толко глупави не сме Друдари и Другарки

ами тя офшорката откраднала 125 милиона бе. Това за тебе за пари за семки. Нали?

Къде спаха БНБ? Кой назначи управител и контролни органи на БНБ? Айде сега съдебни процедури- и накрая погасителна давност.

Каква е тази давност за 85 млн. Евро. Това да не ти е 5 лв. Е гати законите, е е гати държавата.