Консорциум предложи да вложи 2.3 млрд. лева в КТБ

Оферта от над 2 млрд. лв. за оздравяване на Корпоративна търговска банка е подадена късно снощи в БНБ и Министерството на финансите, потвърдиха от МФ пред БНР.

Обратно в новината

Коментари - Консорциум предложи да вложи 2.3 млрд. лева в КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мамка ви, колониална или ще висите по дърветата! КТБ си заврете отзад!

Това е като онзи виц: "Хайде да правим групова "любов"- аз ти и жена ти!"

Крадец обира банка и успява да се скрие. Държавата пуска награда 1 милион за главата му. Крадецът пуска съобщение до медиите/държавата: Ако спрете да ме издирвате и амнистирате извършителя на обира, ще върна половината пари. (Другата половина си остава за мен и никой не ме издирва).

Този консорциум е пълно МЕНТЕ! НЯМА такова нещо!

Потенциалните инвеститори може да си настояват колкото си искат! Тяхната наглост бележи нови, трудно достижими висоти. Нито лев публични средства не бива да се дава за спасяването на която и да било банка... Разсъждаваме чисто хипотетично. Представете си, че в така наречените потенциални инвеститори са се концентрирали средствата, източени от КТБ. Така прочитът на тяхното предложение би бил следния: Ще кандисаме да ни подарите ако не 4, то поне 2 милиарда. Другите "ще ги дадем ние".

Или с други думи: Ще върнем половината, ако ни легализирате кражбата на другата половина. Или: Връщаме половината и няма да ни закачате за останалото.

Много глави май ще трябва "хвърчат"-акционери,собственици,изпълнителни директори,надзорни комисии,одитиращи комисии и фирми,ДАНС,КФН.БНБ,собственици на кухи фирми и т.н.Ако всички тия бъдат осъдени,би трябвало да се построи спешно нов затвор.Вярвате ли българи,че това ще стане.Едва ли.Затова трябва ЛИНЧ.

Навсякъде в нета яко манипулативни заглавия и статии.Т.нар.инвеститори искат държ.бюджет да налее 2.3 млрд лева кеш,а от тяхна страна едно нищо.Тия инвеститори са си същите бивши акционери.Явно постановката на Пеевски преди 4.5 месеца ги е сварила по бели гащи и сега се "чудят" как да я "спасят".Защото започне ли подробно разследване тия господа ще се наложи да бегат у ЮАР.

Защо ли си мисля, че купувачите са си чисто български, че принудиха едни хора да си продадат депозитите на половин цена, а други си намалиха наполовина кредитите, май са същите тези. Каквото и да си говорим ще го отнесе народа, защото, ако можеше да се направи нещо за тази банка, то трябваше веднага да се съберат банкери специалисти бол в страната ни.... Отново ще ни купят като сме такъв народ........

КАКЪВ КОНСОРЦИУМ каква компания за придобиване (Bidco), КАКВИ ПЕТ ЛЕВА!!!!!!!! ПЛАЩАШ ПОЛУЧАВАШ ! ПЛАЩАШ 2 милиарда лева и получаваш 51% от акциите на КТБ, а не на някакви измислени компании за придобиване!! Това е схемата!!! Останалото е за селяни и глупаци!!

Не може при липсващи над 4 милиадра да ни предлагат да дадат 2. Останалите ние ли да ги дадем? Да, ама не. Отказваме! За балъци ли ни вземате?

откраднаха 4 мил., врастат 2 - и ас искам така. остатака пластаме ние *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Банката отдавна трябваше да отвори отново, като има ограничение за теглене. Без значение колко пари има вложителя, да може да тегли до някаква сума всеки месец, като тази сума се увеличава за всеки следващ месец. Ако и БНБ осигури някаква ликвидност, няма да е трудно до една година банката да функционира нормално. Не вярвам, че кредити изплащани редовно до месец март 2014 изведнъж се оказаха кухи, несъбираеми и прочее глупости. Ако са искали да окрадат парите, нямаше да погасяват зобщо кредитите. Целта видимо беше и продължава да е, да фалират банката, за да си присвоят всички имоти заложени като обезпечения по кредитите.

Няма заложени имоти! Кредитите са раздавани срещу залог на дялове и акции на фирми-пощенски кутии! Тези фирми са дали кредит на истнинските крадци БЕЗ ОБЕЗПЕЧЕНИЕ. Затова сега банката не може да придобие реални активи като имоти, коли и машини, а само фирми без дейност. Одиторите ти го казаха - 2% е реалното обезпечение!

Няма как всички взети кредити да са такива, каквито ги описа. Ако са такива, какво ги е карало до март месец да си плащат вноските?!? Явно вярваш на глупостите на неадекватниците от БНБ. Ако си бяха свършили работата, тази банка щеше да съществува и всичко щеше да е наред, но те имаха друга цел. Има много апетитни имоти, които са заложени в банката и някой ще купи на безценица тези кредити, после ще си ги изиска предсрочно и ще прибере ипотекираните имоти, освен това ще му дължат и още пари. А сметката я плаща фонда със събраните 2, 5 милиарда лева. Схемата е ясна като бяхл ден. Днес дори успяха да я прокарат окончателно в парламента. :-(

НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СИ МНОГО УМЕН ЗА ДА ПРОЗРЕШ, ЧЕ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ИНВЕСТИТОРИ СА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КТБ, КОИТО С ФИКТИВНИЯ ФАЛИТ НА БАНКАТА СИ СЪЗДАДОХА ТОЛКОВА ПРОБЛЕМИ НА ОБЩЕСТВОТО!!!! НАГЛОСТА НА ТЕЗИ БОКЛУЦИ СТИГНА ДО ТАМ, ЧЕ В БЪДЕЩИЯТ КОНСОРНЦИУМ С ДЪРЖАВАТА ПРЕДЛАГАТ КАТО ДЯЛОВО УЧАСТИЕ АКТИВИТЕ НА ФИРМАТА НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ "БРОМАК" , А НЕ ТЕЗИ НА КТБ!!! Абе ВИЕ на идиоти ли ни правите??? Защо ни предлагате активите на Бромак които са запорирани от ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР и ще бъдат конфискувани по закона "КУШЛЕВ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТЕЗИ АКТИВИ ВЕЧЕ СА ДЪРЖАВНИ БЕ ГАДОВЕ!!!!!! МАРШ В ДУПКИТЕ СИ И ПОВЕЧЕ НЕ ЗАНИМАВАЙТЕ ПАРЛАМЕНТА И ПРАВИТЕЛСТВОТО С ВАШИТЕ ПРОБЛЕМИ! Отивайте в БНБ и в състоящият се от влоговете на 27 частни банка ФОНД ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ!! ТЕ СА КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ С КОИТОТРЯБВА ДА СЕ РАЗПРАВЯТЕ! НЕ ВКАРВАЙТЕ ПОДАТЛИВИТЕ НА КОРУПЦИЯ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ В СХЕМИ С КОИТО ЩЕ НИ ПРЕДАДАТ И ПРОДАДАТ !!! Вижте как с този частен ФГВБ ще решите проблема с покриване на недостига от средства за плащане на вложителите!! Как щ стане това ЗАКОНОДАТЕЛЯ ясно е разписал в чл.18, ал.4 и 5 от ЗГВБ !!!! ПАРЛАМЕНТА НЯМА ДА ОДОБРИ ДРЖАВАТА ДА СТАНЕ ГАРАНТ НА ФГВГ ПРИ ТЕГЛЕН ОТ НЕГО ЗАЕМ, ЗАЩОТО УЧАСТВАЩИТЕ В ТОЗИ ФОНД БАНКИ СА МНОГО СВРЪХ КАПИТАЛИЗИРАНИ И ТРЯБВА ДА ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТТА СИ!!!!!!!!!!!!!

ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КТБ ПРЕДЛАГАТ запорираните от ПРОКУРАТУРАТА АКТИВИ, в кото обаче НЕ ВЛИЗАТ АКЦИИТЕ НА БРОМАК В КТБ!!!!!!!!!!!!!! И НА КАКВО СТАВА СОБСТВЕНОСТ ДЪРЖАВАТА СРЕЩУ ТЕЗИ МИЛИАРДИ???!!!!!!!!!!!!!! Оказва се, че дори и след запора СОБСТВЕНИКА ИМ В ЛИЦЕТО НА ВАСИЛЕВ има права на РАЗПОРЕДИТЕЛНОСТ - в т.ч. и да ги залага!!! ОБРЕМЕНЕНИ ЛИ СА С ТЕЖЕСТ ТЕЗИАКТИВИ ИЛИ НЕ Е ВЪПРОС КОЙТО НЯМА ОТГОВОР, КАКТО НЯМА ОТГОВОР КОЛКО Е ЦЕНАТА ИМ !!

Ехаааа! Всичкото депутат, експерт, политик, общественик грачи ли грачи по темата КТБ, само "отговорните специализирани институции" - прокуратура, КФН, ДАНС ( Финансово разузнаване) продължават да мълчат като... гузни ли са, нямат информация ли... що ли?!

Сотир се изцепи сутринта, само дето не се разбра от свое име ли говори или от името на институцията, която представлява :)

Пропуснала съм го днес - ще прочета накъде е насочил този път слънчогледчето Си;)) Ами Писанчо наш - нещо мълчи - или новото му возило изцяло е обсебило реакциите му?

Предлагам на държава и аз да спася нещо. Но по същата схема - държавата да даде пари, а аз да взема пари. Nice?

А може ли и моя консорциум "Лява ръка-десен джоб" да участва с активи на баба Цоцолана , а държавата да ми даде 2.3 милиарааааарда лева КЕШ да си купя банката . Пък после ще ме хванете за сред... .

Баба ти Цоцолана ще участва в консорциума с охлюви - а знаеш ли как високо се котира охлювената слуз на пазара ( е, ако си ги изакал, вместо да ги издоиш, проблема си е твой).

Бат Сали ти ли си ,явно си пробвал на пазара и си станал експерт, скъпи.

Глей' ти к'в и са скромни от консорциума: Предлагат 50% участие на консорциума чрез активи, които възнамеряват да получат от Бромак (фирмата на Цветан Василев, която е и мажоритарният собственик на КТБ - бел. ред.), докато участието на държавата е под формата на парична вноска. Искат продължаване на ограничението за достъп до депозитите, докато не се реализира схемата за реорганизация на банката. Искат също вложителите с негарантирани влогове да бъдат накарани да приемат намаляване на вземанията си, като не се уточнява с колко. Искат облигационерите да бъдат третирани като негарантираните вложители. Искат отмяна на всички търговски сделки след поставянето на КТБ под специален надзор. Искат всички разходи по реорганизация на банката от 20 юни да бъдат поети от банката, т.е. 50% за тях и 50% за държавата. Искат правителството да се ангажира да договори в Брюксел прилагането на мерки, които са в разрез с европейското законодателство.

"консорциумът да участва в новата компания с активи, прехвърлени от "Бромак" на Цветан Василев" Значи "инвеститорите" ще участват с голи обещания, сухи фирми и други "инструменти", които оциняват на 2 милиарда. От държавата се иска "само" да даде кеш пара.

Това е есенцията на цялата статия! Не знам кой се е "потил" да я пише като можеше просто тези два реда да напише. То беше ясно от самото начало какви са интересите на "спасителите"...да бъдат спасени! :-))) Но медиите дружно раздухваха как имали интерес инвеститорите да спасят банката аххахахахха

Преференциално избраният депутат от БСП и бивш финансов зам.-министър Георги Кадиев коментира предложението по следния начин: "Предложението идва от EPIC, които представляват Резервния фонд на Оман и инвестиционния фонд Jemcorp, създаден от Селим Башак, турска националност, когото познавам от годините му в Deutsche Bank. Ако имах конспиративно мислене щях да помисля, че турската държава се опитва да поеме контрол върху 12% от българската икономика. Предлагат до 2.3 млрд лева за 50% от капитала на банката, като очакват държавата да участва с аналогична сума за останалите 50%. Т.е. приказките на ГЕРБ, че нямало да се дават държавни пари за оздравяването са ала-бала. Единственият въпрос е дали държавата ще стане пряк акционер или просто ще налее 2 млрд. лева ликвидност под формата на депозит, за който (ако бъде върнат) ще получи лихва - това е схемата, която МФ приложи с ПИБ. Разбира се, за целта МФ трябва да емитира дълг някъде през декември, а това е най-лошия момент за пазарите. Което пък значи, че ще трябва мостови заем за 2-3 месеца. Сложно е. Затова не крийте от хората какво се случва. Кажете им истината, поискайте доверието на хората и тогава да решаваме".

"Предложението на инвеститорите предвижда консорциумът да участва в новата компания с активи, прехвърлени от "Бромак" на Цветан Василев, а държавата да участва с пари в брой." хахаха Много хитри тези "Омано-Австриици" .... Дайте да дадеме :-))

Моят любим метод е да представям сложните проблеми като прости и разбираеми. Тия наши политици и банкери са си внушили, че още живеят по времето на пирамидите и фараоните. Крали са на едро по един предизвикателен за народа начин. Или просто са взели залъка от устата на някои вложители. И сега целият управленчески и партиен елит от седмица говори, как да се спасят крадците, пардон банката, за да не върнат откраднатото. За всички се говори-само не и за едно. Всички виновни в дранголника, до като не върнат парите. И запомнете първото и най-важно правило на парите. ПАРИТЕ НИКОГА НЕ ИЗЧЕЗВАТ. ТЕ САМО СИ СМЕНЯВАТ СОБСТВЕНИЦИТЕ. КАЖЕТЕ ГИ НАЙ ПОСЛЕ, ПО ДЯВОЛИТЕ, ИМЕНАТА НА НОВИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА ОТКРАДНАТИТЕ ОТ НАРОДА ПАРИ.

Нашите престъпни депутати са махнали наказателната отговорност за раздаване на необезпечени кредити.

Ако това е вярно, значи ние просто нямаме държава. Какво излиза-всеки банкер може да раздаде чуждите пари на свой хора без ипотеки и да почерпи по една студена вода вложителите... Нещо не схващам логиката..

Бравос, тарикати! Държавата да дава кеш, а те някакви хартийки!

ОПИТАЙТЕ СЕ ДА ВНИКНЕТЕ В СЪДЪРЖАНИЕТО НА ТОЗИ ТЕКСТ: "Предложението на инвеститорите предвижда КОНСОРЦИУМЪТ да участва в новата компания с активи, прехвърлени от "Бромак" на Цветан Василев, а държавата да участва с пари в брой." !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ Е ТРУДНО ДА СЕ ДОСЕТИТЕ, че зад тези "ИНВЕСТИТОРИ" стоят едно към едно ВСИЧКИ СОБСТВЕНИЦИ НА КТБ в това число и самият Цветан Василев!!! НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА ВИ ОБЯСНЯВАМ КЪДЕ Е МЕСТОТО НА ТЕЗИ ХОРА - В БЪЛГАРИЯ В СОФИЙСКИ ЦЕНТРАЛЕН !!! Те щели да участват с активите САМО на фирмата БРОМАК, а държавата с кешови плащания !!!! НЯКОЙ ОТ ВАС ЗНАЕ ЛИ КАКВИ СА АКТИВИТЕ НА ФИРМАТА БРОМАК КОЯТО ДЪРЖИ 51% ОТ АКЦИИТЕ НА КТБ?????!!!!!!!!! АЗ ДОСЕГА НЕ СЪМ ЧУВАЛ КАКВИ АКТИВИ ИМА ТАЗИ ФИРМА И КАК БЕЗ ДА ИМА СЪГЛАСИЕТО НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ЩЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ РАЗПОРЕДИТЕЛНИ ДЕЙСТВИЯ С ТЯХ!! ЗАЩО НА ФИРМАТА БРОМАК , А НЕ НА АКТИВИТЕ НА КТБ В КОИТО ВЛИЗА И БАНКА ВИКТОРИЯ??????????????!!!!!!!!!! ЯСНО Е, ЧЕ СЕ ОПИТВАТ ДА ВКАРАТ ДЪРЖАВАТА В СХЕМА, КОЯТО САМА ПО СЕБЕ СИ Е НЕ САМО ВИСОКОРИСКОВА, НО В НЕЯ НЕ СЕ ВИЖДА ПЕРЕСПЕКТИВАТА ЗА КАКВАТО И ДА Е ДОХОДНОСТ НА ИНВЕСТИЦИЯТА!!!!!! ЗАЩОТО ТОВА КОЕТО СЕ ПРЕДЛАГА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ПАРЕСАЛАНС СИ Е ЧИСТА ИНВЕСТИЦИЯ КОЯТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАПРАВЕНА С ПАРИТЕ НА СРЕБЪРНИЯ ПЕНСИОНЕН ФОНД ЧИЯТО СМЕТКА Е В БЪЛГАРСКАТА БАНКА ЗА РАЗВИТИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Чудесна инвестиция на парите ни за старост - ДА СТАВАМЕ ОРТАК С ФИРМАТА БРОМОК НА ВАСИЛЕВ !!!! СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КТБ НАИСТИНА СА ПОЛУДЕЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!

Какъв затвор? Трябва ти стадион - check, трябва ти взвод доброволци - check, Трябва ти Пиночет - ?, това е единственото решение.

БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ЧИИТО МИЛИОНИ СА В ТАЗИ БАНКА СЪЩО СА ПОЛУДЕЛИ И СА ГОТОВИ ДА ПРОДАДАТ ДЪРЖАВАТА И ВСИЧКО КОЕТО МОЖЕ ДАСЕ ПРОДАВА , НО ДА ЗАПАЗЯТ КТБ И ПАРИТЕ СИ! ИДИОТИТЕ ВСЕ ОЩЕ СЕ НАДЯВАТ БЮДЖЕТА ДА ИМ ПЛАТИ МИЛИОНИТЕ В КТБ!

Не са идиоти те - българските политици - така са свикнали! А идиотите ще сме ние, ако пак го позволим!

Всичко написано навява едни мисли... Едната мисъл е, дали одиторите не са завшили сериозно дупката в банката, за да може банката да се продаде евтинко, а и от държавата да се източат парици в брой? Не случайно Цв.Василев беше очуден от обявените огромни липси...

Довечера е светлия български празник Хелоуин, дали ще е удобно държавата да ми помогне с половината от сметката в кръчмата и за костюмче? Ще се маскирам като "български балък данакоплатец" а може ли? Кажете да, моля ви, пие ми се уски ама сингъл малц!

Какъв български празник е Хелуин? Ти или не си българин, или си идиот!

А пък ти си дърво и не разбираш от майтап ахаххахаа

...без да съм специалист ми е ясно едно, дребните хорица пак ще духнат супата а тия големите пари пак ще се облажат, едни няма да върнат кредити, други ще успеят да си вземат милионите нищо че уж не става...а и да питам при фалит на банката на физически лица се връщат пари до 196К а какво правят общините които имат пари там, защото дочух че те ще си вземат всичко до стотинка ако е вярно това разбира се и ако е така защо архина да е различен за полакомилите се за висока лихва?

Как не разбрахте, че ЕПИК, Оманския фонд и т.н са всъщност нашите политици крадци под прикритие, които с откраднатите от ЦКБ пари искат да купят банката, а оттам и да получат печелившите ни обществени предприятия!

Да не сте луди бе , да искате да спасявате мъртвец!

Е да ама тези с големите кредити, който има да връщат , пак ли гратис!

Всичко звучи добре , Лошото е че се случва в България където държавата и закона ги няма , държавата в която правилата не важат ! и най-вероятно някой пак ще открадне !

ако вземат от оманскя фонд 2.3 милярда и разпродадат активите на банката може и да вазстановят част от вложенията на гражданите и фирмите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Държавната помощ е равна на откраднатите пари. Така държавата сама би узаконила една модерна кражба на пари, без никакви рискове. За какво им е обир на банка, като могат да получат милиарди на тепсия.

"Потенциалните инвеститори продължават да настояват за държавна помощ."

Ако наистина са инвеститори са прави! Държавата е виновна за безхаберието си!

Ivo

Хахаха, абе тоя "консорциум" големи завзеци бе!! Държавата да налее 2 милиарда свежи пари, а те щели да "участват" с активите на Цветан Василев!! Ако държавата дава кеша, държавата взима и 100% от банката! Всъщност това изглежда и най-разумното вече. Двата милиарда така или иначе сме ги отписали за гарантираните депозити, така че по-добре да се вземе направо банката от акционерите и ако може да се продаде нещо да се върне част от парите, добре!

Този консорциум, са си едни високопоставени измамници.

Абе тоя Омански фонд сигурно е нещо като Дядо коледа - всички говорят за него ,но никой не го е виждал.....

А останалите 2.3 млрд,''КОЙ'' ще ги даде,...НАРОДА ЛИ?

Аз пари за пеебани нямам! Да си ги търсят от управителя на банката и инвеститорите ! Аз нямам излишни пари!

+

Тя е от новосформирания консорциум от австрийския фонд ЕПИК, Оманския фонд и "Джемкорп Абе този консорциум, дали не е собственост на Сарайският холдинг? Странното в случая е че този консорциум иска от държавата пари в брой, а те щели да предоставят като участие прехвърлените активи от Бромак. А защо не предложат обратното те да осигурят КЕША, а Бромак да прехвърли активите на държавата.

Не знам защо, като прочетох предложението на консорциума и веднага се сетих за слогана на една погребална агенция: Вие само умрете, ние ще се погрижим за останалото!;о)

Е, да се готвят да копат КТБ. Предлаганият начин за спасение ще ни дойде като четвъртит, с две контри. Не ни стигат заемите на Орешарски, а сега и кражбите на шайката на ДС да покриваме. Закривай кочината!

да участвам в "споделената отговорност"! Имам заделени 320 лв. за картонен ковчег и няма да си ги дам. Този път не!

,,офертата,, от нас , ,,дълговете,, за народът!!!

Не ни стигаше КТБ ами сега и украинската газ

ГЕРБ също се отказват от спасяването на банката! За сега единствените,които искат спасяването на тази банка са милиардерите от ДПС-ДС и милионерите от АБВ!!!! Защо ли,ами защото голяма част от парите и са точно в КТБ!!!

Каква държавна помощ бе? Тия да не са ги таковали лудите? Има си закон според който изплащат до 100 000 евраци и закриване на тая банка. Ако фонда иска да си вади там 5, 15 или 20 милярда и да си оздравява, никой не ги спира!

За КТБ е ясно. Сега целта е да се изпразни и националната банка!

Аз, като потенциален вложител , с чийто пари банката е работила мам само два въпроса: 1. По закон аз би трябвало да си получа мойте смешни 20 000 лв, но все още не ги получавам, т.е имаме продължаващо нарушение на БГ закон, което според мен е продължаващо престъпление. Щом има престъпление , би трябвало да има и наказание! 2. Във връзка с горното, аз като собственик на 20 000 лв, с които ме мога да разполагам не по моя вина , нямам ли право да бъда информиран най-накрая за хората поименно, които са причина затова, или казано ясно и точно, нямам ли право да видя крадците , които ме окрадоха? Защо не го посочвате все още? Това са ясни хорица-всички , които са отпускали и теглили заеми без обезпечение- те не са банкери и кредитополучатели- те са ПРЕСТЪПНИЦИ , ЗАЩОТО СА НАРУШИЛИ ЗАКОНА! Един гладен и беден човечец отиде в затвора , защото изяде костенурка и с това наруши закона. ЗАЩО КРИЕТЕ ТЕЗИ КОРУПМПИРАНИ ДЕБЕЛОСЕРКОВЦИ?

Свръх-богаташите се опитват да спасят положението! Искат да си карат яхтите и возят в частните самолети,да продължат да живеят на гърба на народа с заграбените от самите тях пари!!! Няма да станеееееее!!! АКО ТРЯБВА ЩЕ СЕ ЖЕРТВАМЕ,НО НЯМА ДА СТАНЕ!!!! Тази банка няма да се спасява с парите на народа! Точка по този въпрос!!!

Предложението на инвеститорите предвижда консорциумът да участва в новата компания с активи, прехвърлени от "Бромак" на Цветан Василев, а държавата да участва с пари в брой. Значи предложението на инвеститорите е да участват без никакви пари в брой, а държавата да осигури " КЕША". Те предлагат "голия и босия" да осигури парите на богатия. Аз мисля ,че това не са никакви инвеститори а финасови хиени, и ако мине номера , мине. Според мен при тези параметри , трябва незабовно да се обяви фалита на КТБ.

Именно! И къде е към днешна дата оценката на активите на Бромак, че да видим дали кеша от държавата ( демек от данъкоплатците) няма да е в пъти повече от стойността на предполагаемите активи?

Интересно! Крадеца краде 5 милиарда и иска да върне (уж) 2 милиарда в (някакви) активи (неясно какви)... Никакви гарантирани депозити, да се закрива !!! Който иска да си тегли куршума и това е !!! ЕС да ми яде ... !!!

Според един циркулиращ из медиите списък на вложители-Първанов, вложил 80 милиона в КТБ, Доган вложил 50 милиона, пак там!? И редица депесари, също вложители, по милион-два-три!?Изведнъж по чудо, пред заплахата от обявяване на фалит за КТБ, се появи "оздравител" с 2.3 милиарда!Кой знае, тези предложени "оздравителни пари", може да са пари, пак от самата банка КТБ!?Една алинея от закона за банките, приета в 38-то Народно събрание, която подвежда под съдебна отговорност следващите банкери-мародери и приета заради банковия грабеж 1995-1997 г. е отменена през ноември 2001 г. от съюзилите се в парламента разбойници НДСВ-ДПС, успокоява банковите грабители да се подготвят в бъдещето, за следващите грабежи!И залагайки идиота Искров там, където ще свърши най-добре мръсната си роля, с упование чакат да дойде реда на финансовата пирамида КТБ!Където бръкнаха с ръце, крака, задници, глави и се натопиха в грабежа целите, най-мръснишки!Същите тогавашни крадци, тръгнали още в края на 2001 г. в подготовка на следващите банкови грабежи!

Аз знам кой фалира 8 банки през 1997-ма. Доскоро беше зам. министър. Знам кой продаваше стратегически предприятия по 1 долар. Сега е пенсионер с поучителни изказвания. Знам кой изкопа гьол за 4 милиарда. Сега е в Брюксел.

Така, така.... Офертата се покачва - вчера даваха 2 милиарда, късно снощи 2.3 милиарда! Браво! Останалите да ги плащат българските балъци-данъкоплатци! Ей, крадливи маймуни, комунета, депесари и всичката измет да връщате всичките 4.3 милиарда и да не ни разигравате евтини циркове, че тясна ще ви се види гората! Гласувах за ГЕРБ, но ако бръкнат и извадят държавни пари да платят на дебелото прасе и хидроинженера ще ги бутнем пак! Ако се окажат пичове, евала им!