Сашко е добре и само с лека дехидратация след 9 дни в неизвестност, приемал е "течности и някаква храна"

"Ще го консултира детски психолог, направена е ехография на коремни органи и не се открива нищо притеснително", каза здравният министър. Бащата на момчето с първи думи: "Чувства се добре и се гушна в мен"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ама главния герой поне малко да изглеждаше на престоял 9 дни и нощи в планината а то все едно е излязъл на разходка 30 мин. преди да го намерят. Сценариста направо се подигра с зрителите .

Психиатрите да си гледат Психиатрията!Не е възможно човек да оцелее в такива условия!Как ни разказват приказки от 1001нощ!Детето е било хранено и подслонено.Вината е на бащата,който разхожда сина си из дивите гори през зимата.

Бог е Българин !! Сашко бе намерен ЖИВ И ЗДРАВ ...след цели 9 дни на издирване!! Възможно е някоя стара самотна баба или дядо като са го видяли, да го приютят за два-три дни,да са му давали и храна- вафлички,кисело мляко, топла супичка... И не мислете,че като е аутист...и айде ненормално било!?!? Че самият ИЛОН МЪСК Е АУТИСТ!! А днес е най-богатите,с най-иновативно и модерно мислене човек на планетата!! Очаквам Сашко един ден ..да стане ПЪРВИЯ БЪЛГАРИН-НОБЕЛОВ ЛАУРЕАТ!! БРАВО САШКО!! БРАВО ЮНАЧЕ-БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ!! И ЗНАЙ,ЧЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ МНООГО ТЕ ОБИЧА САШКО!!

Колега,прегледайте се в моя кабинет( до лекар ВМА)

Ако не беше случката с това дете , всички СМРАД-ове щяха да спрат излъчване. ...Защото нямаше да има новини които да „отразяват“.

Всичко е измама,и изборите ,и партиите,и политиците,и тези които искат да ни убедят ,че само дете ,9 дни,само в гората без храна и вода,при наличието на толкова диви животни може да оцелее.Това е абсурд-първо ще умре от хипотермия при минусовите температури,второ ще изпадне в хипогликемична кома,трето ще го изядат чакали,мечки ,върци ,рисове и каквото се сетите.Това дете е държано някъде и хранено добре.Въпросът е къде и от кого.

Плюс останалите неща, които сте написали = абсолютни глупости. Човек може да оцелее без храна 45 дни! Да сте чували за хора, които правят лечебно гладуване в продължение на 20 дни? И са си доста добре. А и състоянието хипогликемична кома се получава само при диабетици. Напълно е възможно Сашко да е оцелял сам в планината, дори и без да е ял. Човек си има инстинкт за оцеляване!!! Освен това сега, в края на ноември има много диви горски плодове в гората, точно сега е сезонът им. А вода в планината винаги може да се намери, дори и само от дъжда.

Цяла българия следи със затаен дъх дали ще намерят аутистчето ! Занимавайте се хляба на бедните българи вместо с измислени сейри европейци !

Когато бащата и майката са тъпаци Вие какво очаквате да е детето.Всичко е ген и така ще бъде докато на тази земя има едно живо същество.И болести,и акъл,и възможности,и гениалност.Навремето в казармата с дебелите шинели на пост едва изкарвахме 2 часа ,а тук 9 дни в гората без храна и вода,при наличие на толкова диви животни не е възможно.Детето е било държано някъде и накрая са се уплашили и са го пуснали.Не забравяйте ,че бащата е нотариус ,а те са в основата на много далавери.Кой знае на кой са му взели къщата или качествен имот.

След като стана известно, че от кроасаните оставяни тук и там са останали само обвивките няма нищо чудно че е приемало детето някаква храна.. Отдавна им казваха специалистите, че при много шум и врява няма да се покаже, но те си знаеха тяхното - самолети, джипове, аларма всякаква за да го стресират повече.. Да е живо и здраво детето и може някоя и друга рисунка от ''лагеруването си'' да покаже след време.

Кроасаните аз ги изядох. Нямаше как, без пари съм, безработен и беден.

Добър знак! Намери се детето. И Мондиалът започва...Значи някога пак ще станем четвърти или трети в света. "Някога-ааа, но не сега-аааа....."

На тубата има канал "цанов напред и нагоре". Та след "намирането" там пусна клип с гадател на кафе /гледано БЕЗПЛАТНО преди няколко дена/. Който има желание, да го гледа. Доста питанки тука се връзват с думите на кафеджията.

Спрете да пишете криминални есета.Не е достойно да се коментира болно дете и изтърпяло 9 дневна пълна самота и трудности.Оставете това на лекарите да кажат кое е възможно.Много е долно това което чета.

Я виж горния пост и линка към Цанов. И пак кажи дали дете може да оцелее 9 дни БОСО, без храна и вода в гората. За съжаление полицията пак няма да си свърши работата. Добре, че извергите са се уплашили и са го пуснали. А какво са смятали да правят с него, един Господ знае,.

У дома за икономия поддържам тепература от 17 градуса. Не е особено топло, но е нормално като сложиш два пуловера. През нощта, също на 17 градуса, облечен с дебела пижама, завит през глава с три вълнени родопски одеяла и добре нахранен си спя спокойно.

Рамбо пасти да яде пред нашия Сашко. 9 дена в джендема без вода и храна Сашко смело върви напред, мокър до ушите , бос вечер спи в шумата , през деня пие вода от поточета, храни се с листа . Абе в въобще опит трябва да предаде как се оцелява в екстремни условия 10 дена без топло и храна.

Човек си има инстинкт за оцеляване! Гледай филма "Живи" от 90-те години, направен по истински случай. В него самолетът на няколко човека се разбива в Андите !!! - много по-висока планина - в най-високата и заснежена !!! част и част от тях, които останаха живи след катастрофата, оцеляха там над десет дни, без храна, без вода - пиеха разтопен сняг, почти без надежда някой да ги открие, но успяха да оцелеят, като част от тях тръгнаха сами да търсят помощ, и след много дни и нощи стигнаха до населено място. Невероятна история. Оригинално заглавие: "Alive", с Ethan Hawke.

Всички ли ядете доматите с колците? Няма как дете да оцелее в планината босо, мокро и гладно 9 дена ноември месец. Я се пробвайте два дена да спите мокри на пейката пред блока да видим как е. Някой го е държал и го е пуснал, от прокуратурата да кажат истината.

Няма да как да стане. Комшиите ще се обадят на куките и ще те приберат в районното още на втория-третия ден

Девет дена родната полиция и още поне 200 души не могат да намерят едно дете. И то след като са минавали покрай него. Смешна работа. Или много съмнителна. Първо, ако нивото на родната полиция в Перник е такова, как ли ще открият скрил се престъпник. Или не дай Бог диверсант. Пълни нещастници. Второ. Търсили го били с кучета. И кучетата нищо не открили. Хайде, разбирам че хората са некадърни. Ами кучетата. И а нещо съмнително в цялата работа. Не знам някой от вас дали е гласувал, но преди години аз съм си правил експеримент с една диета. Американска, разправят била. Само на минерална вода. За 14 дена отслабнах 15 кг. Така че 9 дена глад са възможни за възрастен човек. Но за дете не знам. С водата обаче е по лошо. Не можеш да издържиш повече от два дена и да си във форма. Вярно, в планината може да се намери вода някак си, но... Има нещо съмнително в цялата работа. Без специална екипировка, бос, гладен и жаден трудно се оцелява 9 дена. В края на ноември.

Проверете си черния дроб - набирате вода по някаква причина

В Перник следователите и следователките са много прости.

Детето е ходило до Англия . Не успява да се получи замисленото и поради многото обстоятелства и преговори на българските агенти със майката , се взима взаимното решение да бъде прибрано в България. Това е истината която офицялно няма да бъде обявена.

Оня ден -17.11.2022, чета коментар под новината, че на 18-ти момченцето ще бъде намерено, за да се отклони вниманието от предаване на оръжия на украинците. Аз мисля, че чудесата се случват като това да намерят живо и сравнително здраво дете, оцеляло само навън през ноември повече от седмица и да не го намерят по-рано при толкова активно търсене, Но чудесата са комбинация от стечение на факти или особени феномени. Детето явно не е изпитвало страх, защото той първи събаря духа на човека. Обаче още в началото образуваха производство за отвличане. Майката не се забърза да се върне. От 90-те години не са издирвали така мащабно изчезнали деца, какво като не са аутисти с баща-нотариус. Чак президентът се изказа по въпроса. Обясненията на бащата как за 10 минути изгубил сина си, а за зла участ и не можел да върви. А детето било непредсказуемо. защото било аутист. И как след като се обави награда, чак тогава е намери Сашко, ама те пък отказали наградата. Последното е най-нормалното в случая. Все особена комбинация от обстоятелства. А отсега занапред как ще го опазват, след като той пак е непредсказуем аутист и бащата пак е с проблеми с ходенето

при много ниски температури и дъжд,а отгоре на всичко и босо?вие ли сте,бе? И всичко туй не един ден, цели 9!!!! Брей???!!! вода може да е намирало,но храна откъде в късна есен в планината? там няма нищо за ядене освен листа!!! Кажете ИСТИНАТА! Хората имат прво да знаят!

Даже и да е намерил вода, тя е била студена, мръсна и до сега да е умрял от обезвреждане заради диарията която е щял да получи

Обезвреждане ,= обезводняване

Тъкмо бях хванал два прилепа и един заек и щях да си правя барбекю и гледам двама идиоти ми махат отгоре. Дадох им знак да се разкарат, а те докарах полицията и ми развалиха купона.

""кръвните показатели и кръвната захар на момчето са нормални, което говори, че детето е намерило начин на приема течности и някаква храна" Сигурно е прероден шумкар и е обирал мандрите в региона, но по-вероятно е отново да ни баламосват.

Вижте предаванаето на Цанов , Напред и нагоре

Забравяте, че са оставяли някакви кроасани там дето са ходили и след това ги е нямало.. Врявата около него го е стресирала повече и за това не се е показвало детето, но умората и влагата са си казали думата най накрая да стои сгушено и непомръдващо до спасителите си...

Благодариме Ти Господи за Сашко ! Ти си го опазил !

Шило

Айде, детективите, лягайте. Има начини да се направят изводи, дали е бил в горите или е бил при някого. И, що мислите, че всичко ще бъде изнесено в медиите? Оставете лекарите, химиците и психолозите да си свършат работата. Тв ще предадат заключенията си на когото трябва

Това дете е в неизвестност 8 дни, по случайност вчера е разбира група на педофили, детето е аутист, по версията на полицията е било 8 дена в балкана и е преживяло някак си, пък кръвните показатели са добри, хранело се е. Още вчера като прочетох новината за разбитата група и първата ми мисъл беше, че от следствието работят за отвличане от такиваа идиоти и още на другият ден детето се намери най случайно в гората. Има много съвпадение и неточности, недомлъвки, не всеки казва истината или поне си премълчава. А може и бащата като нотариус да е замесен в някоя мръсна сделка и с това отвличане да са искали да го сплашат. Всичко в възможно, само едно е сигурно, това не е обикновенно загубване на дете, но за съжаление истината няма да излезе на яве.

Има нещо гнило, но едва ли ще стане ясно какво! Толкова време при тези температури в планина дори и трениран човек трудно би оцелял! Важното е че детето е добре!

Здравния министър да обясни от къде детето е намирало храна и вода 9 дни

Рамбо не знам коя серия. Температурите нощем през тези дни падаха до 3-4 градуса, тъмнина, бродещи кучета , дъжд и вятър. Вървяло било детето, движело се, откъде сили след като не е поемало храна с дни. Без значение от обстоятелствата, важното е , че е жив малкия.

На това което те лъжат от захарната индустрия, няма да умреш ако не се храниш всеки два часа.

Може и да не умреш,но температурата на тялото спада и изпадаш в делириум,а Сашко бил фит като ряпа и даже си бил свалил маратонките и на бос крак чакал да го открият.И освен това спасителите казват намерихме го в дере, а бащата писа налерен е в стар завод.Фантасмагориии ....

Фит нещо като мъжка фитка ли е? (Фитка = пуйка, мисирка и др.)

Да е живо и здраво детето. Но след 9 дни на студ и без храна да му няма нищо, ми изглежда мако невероятно. Все пак да се разследва дали не е било отвлечено и бащата да е платил на похитителите.

тези глупости ги запазете за електората на Кире-Типигьоза !!! По това време на годината дори здрав, трениран и силен мъж не може да оцелее толкова дни без храна вода и огън

sawo

Де да беше поне в една и съща вселена с "Кире-Типигьоза", за съжаление си останал на нивото на селската кръчма.

Да не се оправдават после с това, че пак изчезнал, защото бил хиперактивен ... И бърз!

Историята на Сашко ще остане. Ще си я разказваме и ще я помним. Историята на Сашко ни научи на няколко важни урока: 1. В това да сме единни, да искаме заедно да направим нещо добро, без да чакаме отплата и да работим като едно цяло има огромен смисъл. 2. Никога не трябва да обвиняваме, без да сме сигурни, никога не трябва да раздаваме прибързани присъди и никога не трябва да ритаме човек, който е паднал. 3. Най-накрая държавата обърна истинско внимание на децата със специални образователни потребности и много хора разбраха какво наистина означава “аутизъм”. Надявам се повече хора да си вземат уроците след този ужас с щастлив край. Защото такива неща не се случват случайно. Носят смисъл със себе си. Добре дошъл Сашко и благодарим!

и друг урок има! наивниците прераснахте в глупаци!

още веднъж доказа какви гнусни сатанистки изроди сте така и не успяхте да измамите хората нормалните хора се гнусят от дебичетата и грозниците независимо колко силно ще ги пропагандирате дано на всички вас Сороски подлоги ви се родят деца дебили - от сърце ви го желая !

са диванните дебили, които не си мръднаха задниците за едно българско дете, но не спираха да ръсят "мозък" във форуми , медии и навсякъде където им се отвори пролука... Колко от тях зарязаха работата си, семействата си и комфорта си, и дойдоха с нас в планината за да търсят денонощно и да спасят един човешки живот...? Отговорът е ясен - николко! Затова нямат право на мнение - нямат право на нищо! Това са хора, които нямат сърца и не живеят, просто съществуват!

ако е истина, на Рамбо и Беър Грилс само може да ги гали по главите на 7-мата, 8-мата нощ, да не хлипат и треперят, а може и храна и вода да им намери. Аз обяснение нямам, или нещо не знаем или ще пренаписваме учебници по какво ли не.

Интересното едва сега започва!

много лесно може да се провери дали наистина Сашко е бил през цялото време в планината, като се мине отново през всичките обходени места и се провери дали липсва част от храната и водата, които доброволците оставяха из обходените терени. Но още онзи ден не далече от мястото на което е открит, бяха изядени два кроасана, като празните им опаковките бяха оставани прилежно върху храста - децата аутисти след като си изядат лакомството, прилежно връщат празната опаковка на мястото от което са го взели. Но дори и това не е важно. Важното е, че Сашко е жив и здрав, и е при семейството си! Това дете е целунато от Бог! И освен, че е един малък и борбен Герой - той успя да обедини пулсът на хиляди хора, които го търсеха и не само техният, в една наистина смислена кауза... Каузата наречена живот! Успя и да сплоти общество! Съединението прави силата, и колкото повече хора го осъзнаят, толкова по-добре за всички ни! Нека бъде благословен Сашко, който ни научи да бъдем по-малко хора и повече Човеци!

Яло и пило, не е измръзнало. И в тази местност са обикаляли доброволци, но не са го намерили. Я стига и двама планеристи съвсем случайно го откриват и отказват 100 хиляди от бащата, който вчера обяви наградата. Тази история доста мирише. Май някой ни взима за канарчета. Това дете е стоял някъде прибрано. Каква е историята и каква е била целта на това "отвличане" и "намиране", може би ще се разбере по-късно или никога.

Намесени са извънземни!

Не човек а желязо просъскал агента фашист тихо изгубеният казал не аутист

прибран е от мъж и жена богати хора с голяма къща решили са да изкарат пари от него държат го няколко дни защото не е адекватен човек но после се уплашили и го разкарали това e съвременни бели европейски алчни тарикати като много подобни двойки

Човече, намали филмите от замунда.. това не е ОК

Лекарите вече са разбрали от изследванията кога и какво е яло и пило. Сега тези,дето го намериха, да обиколят същите дерета боси девет дена и да кажат какво са намерили за ядене и пиене там.

Един от спасителите каза, че го намерили в безпомощно състояние, помислили го за умрял. А после доктора каза, че показателите са му били чудесни, без отклонения, контактен, бил ял нормално, само лека дехидратация. Как толкова бързо успя да компенсира и да се вущъзстанови от безпомощно състояние в стабилно? За едно и също дете ли говорим?!?.... И Един мармот завивал шоколад. Пак ни правят на будали.

Според мен детето е било отвлечено. Няма как да оцелее в дивата природа Ноември месец. През нощта става 0 градиса. Отделно храната. Вода може и да намериш, ама ако имаш малко акъл, ако намериш вода ще стоиш до нея за да има какво да пиеш. Детето е било отвлечено, бащата е нотариус, знаят че има пари. Това е случай на отвличане, нещо плана не е проработил.

Върнали са го живо. Може би е точно обратното - проработил е планът им.

Важното е, че са го върнали живо

Мисля, че премълчават какво е реалното положение, за да не всяват паника сред народа. Отвлечено е било, тепърва ще разследват от кого. Лошото е, че ще тръгне тенденция да отвличат деца на богаташи...да му мислят.

- Сър, защо не обявяат тези 300 000 социално слаби, който превивяха последните 20 гоини, Сър? - Никога Джон защото те са над 6 годишна възраст и не са сашковци и бащите им не дават по 100 000!

Състоянието на Сашето е легендарно. Догодина още по надалеко! Момчето е планирало да обиколи България а по късно и Европа

Господ е с детето, че е оцеляло дори и при вариант да е било отвлечено... А може и тези, които са го скрили, да са били изпреварени от спасителите, защото не са вярвали, че друг ще намери детето преди те да обявят, че са го открили, надявайки се за наградата... Каквото и да е, важното е, че Сашко е жив и относително здрав след 9 дни в неизвестност. Но да е бил през цялото време в планината и да не е имал храна, вода и топлина..., просто дори и онзи герой от National Geography, няма да повярва...

Само ще ви кажа, че днес бяхме в полите на Витоша до към 16:30 със сина ми на 11 години. Днес беше доста топло, но на всички ни стана доста студено по това време - въпреки че бяхме сносно облечени.... Сега си представете 9 дни и нощи - нощем в горите вече е кучи студ! Вчера валя като из ведро в района.... Дори възрастен човек нямаше да оцелее - а да не говорим за дете, което доколкото помня от неговите психолози - не може да върви в права линия и на дълги разстояния и не зная как само да се грижи за себе си. И всичко това в продължение на 9 дни. Ясно е, че е намерено - евала на тези достойни българи, но какво е станало през тези близо 10 - едва ли някога ще разберем.

Без огън на който най-малко да си изсушиш дрехите и обувките много бързо се стига до хипотермия ... а според описанията това дете е било само по чорапи и то мокри. А Перник , не е Петрич . Водата и храната в Българската гора не са толкова голям проблем , но екипировка си трябва. Да е живо и здраво момчето , това е важното.

Не мислиш логично! Кое те кара да смяташ, че щом са го открили без чорапи, то през цялото време е било без чорапи и обувки? Може в последния ден или час преди откриването, да ги е скъсало или загубило.

Даже вече са тичали спасителите към него и са видяли как обувките му се разпадат. Утре ще разкажат.

Аз най-се радвам, че намериха/върнаха детето живо. Независимо къде е бил и как са му минали тези девет дни, това е най-важното. Междувпрочем трябва да се глоби/накаже бащата за безотговорно отношение спрямо детето.

Той сам си призна, че се ровел в интернета, докато детето му било навън и потичвало или там каквото каза, че провело.

че е оцелял? На 12 години вече е голям мъж. На неговата възраст ромските момчета бащи стават. Деца имат, мъже са вече.

с тези нефелни и инфантилни рпелики? КИ-то ти не е повече от 90, а може и 80 да е. Разбрахме ти логиката. Не флъдвай едно и също!

Седя си вкъщи и уж парното работи. Краката ми обаче лед. Не знам как девет часа през нощта може да се издържи на открито без измръзване, а девет дни ми звучат в сферата на научната фантастика или нещо, което Исус би направил примерно.

Аз вече 20 дни стоя в стаята без парно, защото още не са го пуснали тук при нас. И не съм умрял както виждаш

Много си прост, жоре! Ти си стоиш в стаята на закрито, без да те гуха вятър, без да те влаи дъжд. Преобличаш се, завиваш се, ядеш..... Я сега робвай да постоиш не 9 деноношия, ами едно на вън в някоя гора. После седни да споделиш преживяването.

Ама Жоро пробвай навън девет дни… само якенце си вземи. Вода от рекичката и за ядене там каквото намериш в гората. Пиши ми след девет дни как е минало.

Нормално. Толкова си тъп, че трудно ще умреш от каквото и да е

И си по якенце и бос, нали жоре? Или си мокър от дъжда? И вътре в апартамента ти вятър вее? Както явно и между ушите ти.

Бил е отвлечен!

Къде ли се е хранил и е пил водичка малчугана!

А и някъде е спинкал на топло ...

По това време на годината можеш дори листа в гората да ядеш. Да не говорим за къпини, боровинки, гъби печурки и прочее. В реките пък има риба.

Ще му предам :)

И два камъка, сухи съчки и шума правят огън. Това го знае всяко хлапе!

Букови или дъбови?

И шишарките стават за ядене ако няма па ич друго.

Ма той и въдица и мрежи ли е имал? Кепче? И сигурно е ял сурова риба с костите? Не, сетих се! Имал е рамбовски нож и с кората в дръжката го е вързал за клон, така си е направил копие, покатерил се е на някое дърво и е издебнал и убил някоя сърна. После я е изкормил, разфасовал и опекъл на шиш щото това явно е детето чудо. Ей човек, ти да не си похитителят, че вече такива глупости почна да пишеш? Риба бил ял...

Ма бил и босичък !!!

Когато бащата го загубва бос ли е бил? Кое те кара да смяташ, че през цялото време е бил бос? Може в последният ден и час преди намирането му да е загубил или скъсал обувките и чорапшите си. Мислете логично!

Бяга за 5 пъти. А така наречените настойници го намирали. Имат късмет че при предишните бягания не е пострадал. Но така са дърпали опашката на дявола че сега се случи фала. Дано си вземат поука