17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е стар номер на боклуците. Като ги хванат обясняват, че те са ги правили и обвинението отпада. Само, че този номер разследващите го знаят. Само си забавя наказанието.

Ако наистина са фалшиви--браво на майстора! От историята знаем за невероятни фалшификати обвинени в държавна измяна. но осъдени в последствие на година затвор за фалшификация. Надявам се че след тази шумотевица ще намалее източването на древната ни култура, поне за известно време.

....Ако наистина са фалшиви--браво на майстора! И голям срам за експертите!

копия на "старинни" златни съкровища се правят по цял свят, наричат се сувенири, търгуват се свободно и законно. в случая купувача е бил заблуден че това нещо е намерено а не направено в някой гараж, купувачът е целял да се облажи от препродажбата. иманярите в България симулират че търсят съкровища и за тази цел си купуват металотърсачи и всякакви боклуци, създават си фалшив имидж и след това пробутват дубликати правени в гараж на разни балъци които смятат след това да ги пробутат по скъпо на балъци в чужбина.

Тези "артефакти" са елементарни за фалшификация. Златна тел, златно фолио изрязано с ножички на листенца, малко спойка и металургични познания. Къде тук е изкуството. Просто при вида на златото, на повечето хора мозъка им се изпарява.

наш Петърчо е майстор златар но не чете и затова смесва стилове и техники...а за професорите просто нямам дума , да върнат парите на родителите си ако са живи за университетското си образование.

Що за експерти има в България, които не могат да разаличат не фалшификат от оригинал а xxx тракийско от персийско изкуство?!

Аз да питам като Петров от 16 апартамент, че нещо не ми се връзва: Задържани 7 човека а обвинени 4. ОК. Сделка за 2 000 000 евро.А КАКВО СТАНА С ПАРИТЕ???? кОКАИНА В КОМБАЙНА В РУСЕ ОТ 2014 ГОД БЕШЕ 67 КГ. С ЧЕСТОТА 96 % А В ПОСЛЕДСТВИЕ СЕ ОКАЗА 60 КГ. С ЧЕСТОТА 17%. Част от тези МОМЪЦИ се снимаха тогава и какво стана. Да не излезе, че тези 2 000 000 ЕВРО не са истински и ще ги върнем на НЯКОГО?

чИстота,не чЕстота... чистота се измервапри веществата катококаин,а чЕстота е при радиовълните примерно... има разлика,но ти едва ли я схващаш....

При простите е така. Честота и чистота, няма разлика...

За някои хора граматика е по важна от фактите. Също като нашите "специалисти". Безсилни са пред всеки реален проблем, но иначе застават зад титлите си, като на пиедестал и "мислят"(те не могат да мислят, само могат да повтарят назубреното), че са последна инстанция на истината.

Състарил злато с киселина - този метал за киселина е недосегаем

Царска вода.

Може и да е номер на иманярите - с каквото и да ги хванат - да казват, че не е автентично. Кой знае как се доказва това в съда.

Е сега остава и цигането да се окаже фалшиво...

Всяка топлинна обработка води до промяна на качествата на материала и чрез изотопен анализ това се хваща. Така че не могат да излъжат, ако не е фалшификат. Въпросът е, дали нашите могат да направят този анализ.

Можеш да си сигурен, че ще продължават да твърдят, че е оригинал. Никакъв шанс да кажат, че са сбъркали, а и трябва да връщат златото...

И защо да им връщат златото (ако наистина са фалшиви предметите)? Някакви мошеници фалшифицират древни артефакти с цел облага. Заслужават арест и затвор, плюс конфискация на златото в полза на държавата. Мен ако питаш - и бой по кратуните. Бой, бой....

Сега ще се разбере и тези от какво са болни и какви наследственни болежки имат !! Айде вадете патериците и количките !!!

Не мога да разбера , защо тогава го наричат ''иманяр'' ?! Хванали сте не иманяр а ЗЛАТАР !!!

Златар иманяр!Той не може да фалшифицира нещо ,без да е наясно с епохата ,търсенето,съществуващото по онова време златарско изкуство,начини на изработка.А и много е вероятно да е дубликат, а оригиналите другаде.За да се появи купувач за толкова пари и то криминално,точно тези украшения най вероятно са известни на колекционерите.Те иначе, ще ги гръмнат или са част от мрежа за изработване на фалшификати,което пак е престъпление

В стенограмата на правителството от понеделник основната тема бе невероятното златно съкровище. Баце: "Банов, взимай експерти и заминавайте. Хората трябва да видят това невероятно богатство, което запазихме!" Стана вторник, сряда...зачудих се какво стана с невероятната фукня на Тиквун и де е съкровището? Медиите мълчаха. А то тепърва открили матрицата у човека.:) Иначе го бива да привиква посланиците и да им се прави на тежък за разпространението на фалшиви новини.

Случаите са много ,много различни.

Бойко няма права и възможности да привика когото и да било от посланиците. Самият израз е просташки и е тиражиран от некултурни журналисти, които подражават на мутренската култура и история на премиера на България. И за съдържанието на срещата с посланиците няма данни. Сигурно там Бойко се е изложил както винаги.

Известни са ми тези номера. По ахтополското море залагат на дъното разни керамики и след 2-3 години "случайно" ги намират и ги представят като амфори от нам кой си век преди новата ера.Вървят добре на пазара.Но, това е масово- има един художник импресионист,който е нарисувал около 300 картини, поне 1256 броя от тях са в частните колекции на разни богаташи в Щатите.

"....има един художник импресионист,който е нарисувал около 300 картини, поне 1256 броя от тях са в частните колекции на разни богаташи в Щатите...." Бах маа му, май пак трябва да уча математика.

Абе, Муци, не разбра ли, че общото количество на картините на този художник е 300, но тъпите сноби купуват на кило. За това в колекциите им има 4 пъти повече картини отколкото е нарисувал, но са реплики вероятно на оригиналните картини....

А, бе льольо! Всичко над 300 оригинала е фалшификат.Двойка по смятане и акъл!

Сполучливи РЕПЛИКИ/МЕНТЕТА Тиквонии и шаиката ГРОБ са раздали както следва 2012 ноември двореца Бахчесараи в ИСТАНБУЛ ,с наведени чупки в крьстовете Боико и Касим Дал даряват СУЛТАН ЕРДО 1 и неговия стамбулски кмет Кадир Топбаш с реплики от 22 карата ЗЛАТО ритони и вази за 2МИЛИОНА ЕВРА +позлатен ключ на София Министьрката на тОризма Плашимирка Ангелакова и вИНЕТУ Банкянски подаряват 2015 ритон от чисто злато /1оо.ооо Е/ +златна маска реплика Терес /8о.ооо Е/ на Катарската велможа шеихиня ал Муза Подобна златна маска реплика на Терез получава 2016год и холивудскя актьор Дьеисьн Стеитам от влчябената в него до УШИ министьрка Николинка Страшникова

Сори , но вече има точни до столетие изследвания на злато.Този реши със стари пенизи в ново време да играе.

менте прокурватура хванала менте-мейкър.

Това е фалшификат, а.сега сете се къде е вече оригинала.

Всички знаем името му.

Например "за ключа от бараката, където лежат парите"?

Евала и сега баце да се хване за палците .

Купувам гос товас цькровести обацис плащам в ТАЛОНЧЕТА Златни Пирамидис Шиши ми подарил многос

Древното злато е по ЖЬЛТО и има малки кратери /микропукнатини/ а само като видиш издьлжения крак на грифона веднага став ясно че МЕНТАК даце и много пиян колекционер трудно би се вьрзал че истинско Зада изглежда НАИСТИНА автентично се взема много истински матриал копчете и ламаринки с висока проба ЗЛАТО като тия от с,Дьбене и тогава се изливат в сложна и заслуваща пари форма

И как се "излива" нещо от ламаринки злато?

Пластинките с неправилна заоблена форма и много висок с/е на ЗЛАТО от с.Дьбене са стотици на брои с обшо тегло 7-8 КИЛОГРАМА достатьчно е да се изработи ''автентична'' ФАЛШИВА МАСКА на ТЕРЕС /Която е само 780гр /и да остане за НОВИ автентични в кавички ПИАРски находки

да го пращат веднага за Скопие да изработи оригинална броня за Буцефал и Александър

Да плачем или да се гордеем ?

ще е голям цирк ако тоя докаже че е фалшименто! експертите ще трябва да си скъсат дипломите!

Аз друго си мисля. Що не си трая? Сега ще го съдят за опит за измама в престъпен сговор или какво там беше. А иначе и без това за иманярството щяха да го съдят, поне щеше да знае, че гордо се пъчат с един фалшификат, а ако бъдеше да бъдат откраднат и продаден някой еше да се изръси за едно менте. И само той еше да знае. Но за опита за измама сигурно по-малко ще му дадат.

Кави по народност - българи, какви по призвание - мошеници...Радвай се българино....

от препечените къдрьовци си нали ? :) съжалявам приятелю - съдба :)