Прокуратурата описа как Трайков и Дянков ощетили държавата

Прокуратурата излезе с пространно съобщение за обвинението срещу бившия министър Трайчо Трайков за продажбата на държавните дялове в енергодружеството "ЕВН".

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата описа как Трайков и Дянков ощетили държавата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само разстрели трябват! Ако Цацаратурата ги оправдае, разстрел и за Цацаратора! Булброкерс е фирма на кръга Капитал, в който и от който са назначени ПлЕВНелиев, ТрЕВНьо, Иво Прокопиев, и други ГРОБарски министри! Разбират ли тези, които гласуваха за този престъпник на президентските избори, че му стават съучастници и също са престъпници? Този казус бе обсъждан и в САЩ по отношение на гласуващите за престъпницата Килъри Клинтор. Прокуратурата сега да го подхване и за ЧЕЗ и ЕОН! Там също този гад продаде миноритарните държавни дялове. Да го подхванат и за лицензите за ВЕИтата по 700 лв преференциални цени, които ГРОБ раздаде! И лиценза на Кадиев също!!!!!!! Много години ще лежи на топло, ако не го докопаме и не го разстреляме! Бягай в панделата да се спасяваш, копеле!

Бесилки. Най-удобното място е ул. Славянска пред МФ и М-во на Икономиката. За назидание на всички следващи крадливи политици!

подкрепям те напълно за бесилките... даже може да вдигнем една бесика съвсем символично като минават покрай нея заспалата им съвест да се опитва да им каже нещо

Единствената възможна защита на Трайков е да сдокаже, че другите представители на изпълнителната власт са по-голями крадци и са се облагодетелствали значително повече от него. Няма да има проблеми и с осветляване на престъпленията на депутатите и от вредата на държавната престъпност спрямо гражданите на България изразена с битови престъпления, грабежи, убийства извършвани от държавни служители и покровителство на норкоразпространението сред подрастващи, сводничество и другите държавни престъпници водещи до сливане на Българската държавна престъпност с международните терористични движения под действието на чужди фактори и лична алчност.

Избирателния подход на прокуратурата. Да се отстранят и оклеветят неудобните. Това е принципа.

А кога другите ?... Борисов,Доган,Пеевски,Цацаров. КОГАааааа ?

Ако се направи една аритметика, дори всички обвинения до този етап на министри се докажат верни, ограбеното ще се изчисли на около 1.5 милиарда лева. А какво става с останалите откраднати стотици милиарди от държавата. И тя е докарана до просяшка тояга.

Всичко това е само ,,мижи да те лажем,, Сега цяла година ще се говори само за тия обвиняеми,които на края,както всички знаем няма да бъдат осъдени.А това се прави,за да се забрави КТБ-измамата на века,в която участват всички вкл. и Цацаров.Както виждаме всички медии са получили забрана да се говори по темата КТБ.Ще се раздухва и предъвква само темата за обвинените министри,които когато КТБ ( а това се върши денонощно и бързо ) бъде разграбено окончателно,ще бъдат оправдани!...И не питайте вече за Бисеров...той е вече,отново невинен...Народе ???? Кога ще грабнем сопите ???

Ако питате защо Румъния вдига пенсии, доходи и т.н. отговорът е прост - защото спряха корупцията и останаха пари Ей, много големи смешници са прокуратурата - 80 тома, 50 експерти, само защо не дадоха и килограмите и сантиметрите. И за това "недоносче" им плащат!?. Предлагам ако загубят делото да платят от заплатите си разходите по делото. Това заради мега щетите по делото "щели да бъдат ощетени българските пенсионери" направо ме разплака - ти да видиш - прокурор социална политика прави!?!

Операция "Мъгла" с център извън прокуратурата и главно действащо лице новото служебно правителство. Идеята е да се създаде истерия и тотална информационна мъгла в която да се потопят информационно трудните теми за БСП и ДПС /либерали/- за това, че всички лидери в името на народа и на либерализма станаха милионери, а пенсионерите все нямат пенсии - та сега се налага да бъдат назначени за виновни Трайчо и Дянков. И забележете в този процес Горанов играе важна роля, както и ГЕРБ. Но това ще се промени скоро. Нали Радев още не е президент и не можеше да взема позиции по тема на изпълнителната власт. Хоп днес коментира решението на АПИ!? Та схемата е - веднага след като Радев встъпи в длъжност и назначи новото служебно правителство - ще ни наводнят с "грехове" на всички от Костов насам, с реалити, с чалга, с всичко друго - само и само за да скрият мегаскандалите и липсата на наказани по КТБ, по Южен поток,по грандкорупционните сделки - експрезидента с хотелите за десетки милиони, по Белене, кражбите по веригата при горивата, липсата на приходи от данък печалба от Нефтохим - при вече над 70 милиарда лева приходи!?

Всички са в помията...Застават отгоре и веднага мислите са какво да прилапат... Най - гадното нещо - с което се добиват управниците е безочието. Крал си , бил си във всякакви схеми и излизаш пред целия народ и казваш - аз съм чистия и честния и аз ще ви водя напред... Имаше в служебните кабинети - някои хора -които бяха съвестни -но за много малко време се задържаха...

най-добре е тези псевдоновини да ни бъдат спестени. Прокурорите имитират дийност за пред европата и заради проверката. А филма: ние ги хващаме, те ги пускат, ние ги обвиняваме, те излизат чиска кат сълза, сме го гуедали много пъти. ПОСЛЕДНА СЕРИА: ХРИСТО БИСЕРОВ СЕ ОБЛИЧА В БЕЛО.

та когато бяха на власт прокурорите нямаха мастило ли....

Видимо, троловете в бг форумите обслужват най-кресливата, най-крадливата , най-безродната, най-уродливата, либерастна и толерастна прослйойка от бг политиката - финасираните на 100% от чужди държави чрез грантове реформаторски пикльовци - деца на четвъртокласна комунистическа номенклатура. Сега, когато на голяма част от тях все пак повдигнаха обинения за грабежи срещу ддържаавни предприятия и собственост техните форумни платени тролове реагират като Плевню пред репорерка на Скат: сгащен по къси гащи на портите на незаконе палат на брега морето Плевньо успя само да каже "ама защо питате само мен ? Питайте и собствениците на съседните палати..."

Кой член на ВСС пуска SMS на Бойко Борисов и други магистрати??? И какво направиха след това?

Se taia

Сите "десни" министри нещо гледат да ги посплашат, че явно се задава нещо.

-Всички знем за връзката Плевнелиев-Прокопиев . -Булброкерс е фирма на Прокопиев. -Булброкерс е ПОСРЕДНИКЪТ на сделката по Продажба на 33% от Електроразпределение на ЕВН ! -!!! Преди Сделката ..ЕВН са Предложили цена ДВА Пъти по-Голяма от цента на която Булброкърс на Прокопиев после им е Уредила Сделката = Загуба от 88 000 000 за Нас -за държавата ! -ЕВН и Прокопиев са Най-големите собственици на Соларни и Ветрени Паркове в България... ..Плевнелиев Директно поиска от КС да обяви Таксата от 20% върху Приходите от Фотоволтаици ... ...за Незаконна !!! Плевн. поиска да НЯМА никакви такси за Милиардите печалби Плащани от нас чрез Оскъпения Ток ??? Президент на Олигархията Плевнелиев ! Партия на Мафията ГЕРБ !

Погледнете състава на ВАС и ВСС ! Голяма част са завършили какво? познайте. И какво са работили и са постигнали??? Но те размапват пръст и кадруват магистратите в България. Ето затова сме най- корумпираната страна в Европа.

Трайчо министър председател!

ИДИОТИ ПРОКУРОРИ НЕ ТЪРСИТЕ ТОЗИ КОЙТО ТРЪГНА ДА ПРОДАВА ЕНЕРГЕТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ. ПРОСТО ИМИТИРАТЕ ДЕЙНОСТ НА КАКВИ ПАРИ ПРОДАЛИ ОСТАТЪКА ЗА МАЛКО ИЛИ ПО-МАЛКО. ЗНАЕТЕ ЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА ГИ ОСЪДИ, А САМО ПРАВИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПИАР НА МАФИОТСКИТЕ СТРУКТУРИ.

Ако прокуратура,ВАС и ВСС си бяха на място и не бяха подложки и корумпирани, нещата в страната нямаше да бъдат на този хал. Всико с корупцията идва от тях. Да не говорим за кадруването на магистратите.

И сега по сценарий на Бойко ще има хвалби,как ги е изхвърлил от управлението за да няма съмнителни индивиди в министерството

Как беше - пръднал Бай Ганьо и казъл на Прокуратурата - Ха сеги фани го и го боядишай в зелено! Те тая Клатикура и Корумпура ще хване на "босия цървулите! Те окрадоха цялата държава - то не бяха БТКата, Аерогари, Банки, Пирамиди, Софински, Йосифов, Бисеров, Доган -хидро-инж, Бордове, Дупедатски заплати и рушвети.,КТБ - 4.5 милрд. народна пара, кредитни милиони, ДДСари, РМД-та, търгивия свъншния дъл г и т.н. и т.н

какво стана с 4,5 милиарда...... къде са или прокуратурата помагаше ..

тая прокуратура изобщо за какви ни смята? Това е подигравка и та каква...

цената на сделката, вместо да отидат за пенсионерите във сребърния фонд, за попълване на дупки в бюджета. Това го пише в 24 часа и статията е подробна и 4-пъти по дълга от това което ни предлагат тук.

Смешки. Цирк и Съд - май няма разлика. Само дето хората от цирка заслужават уважение.

Няма ли в тази страна един достоен и честен човек от гилдията, който очи в очи да им каже истината за съдебната система??? Какво се случва там??

Кога монката ви даваше бюджета за съдебната власт и ВСС беше убав , нали.Измекяри смотани!

Т.НАР. 'ПРОКУРАТУРА' ДА ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ОТ ТОЯ, КОЙТО ВИ ЗАТРИ С 20 МЛРД ЗАЕМИ. А НА ДЯНКОФФФ ЩЕ МУ ХАВНАТ ДЕДОВИЯ!

Извинявайте, ама това е абсурдно. Всички цитирани закони човек ще му е нужна поне година за да ги изучи и прилага. Не знам какво пише в НК, но каквото пише, трябва да се промени. Административна отговорност трябва да носят пряко отговорните служители, а министърът следва да носи наказателна отговорност само, ако съзнателно е извършил нарушението. Иначе всеки министър , ама абсолютно всеки е потенциален разселдван. Това поражда корупция. Държат ги на къса каишка да не говорят за чужди реални злоупотреби.

прокуратурата е най смешната институция в държавата ,след като търси посочените хора , а не стотиците мафиоти и мутреси ,облечени в червени елечета

жалка ,отвратителна ,трагична ,скъпа ,ненужна -да ,но смешна ?!

се сетих, че прилича на чалгатура от която не остава нищо ценно, а всичко е на мига!

Във ВСС 2/3 са хора силно приближени на цацаров. Хайде сега Вие кажете кой решава делата?? И защо няма осъдени?

Прокуратурата са не се прави на ударена, а да ни обясни кой вкара в транс 3/4 от народа,който трие,като луд някакви картончета с печалби за милиони.А,бе вие луди ли сте?

Тва си е чиста дискриминация!За едни гледат,за други не!Нещо ни връткат!

естествено, че са участвали под вещото ръководство на Боко. Още тогава ви се говореше, че се вършат безобразия, но празните ви глави видяха призраци, както сега.

Защо прокуратурата не провери действително извършените работи по магистрали, пречиствателни станции, саниране и спортни съоръжения и стойността им. Откраднати са милиарди.

След толкова 5г. бременност,Цацаров,няма как да роди живо творение,освен ако не е някакъв урод,непознат на човешкият свят,тъп и корумпиран ,като самия Цацаров!

Няколко факта, надявам се, че за тях прокуратурата не лъже. 1. Ти си на държавна служба. 2. Продаваш на предишния си работодател при закрит търг нещо. 3. Твой оценител и посредник при продажбата е "баджанак" ти, който казва, че предишния ти работодател не иска да купува това нещо.. 4. В това същото време "баджанака" е посредник и на предишния работодател и работи от негово име и печели 1000000 лева. Това нещо в Румъния е поне 30 годинки а в цивилизацията като САЩ минимум 120, щото там за секо от 4-те отделно осъждат. А у нас нищо.

За двайсет милиона обвинение!! Правилно. А за 4 милиарда в КТБ???

Трайков и Денков няма как да са виновни в смешните обвинения на престъпната,корумпирана прокуратура,възглавявана от един съучастник ,Цацаров,както в обира на КТБ,така и в куп далавери с Пеевски ,а и с управляващите за мръсните политически поръчки!

Трайков, Дянков и Цацаров са хора на ГЕРБ от преди. Както и много други, като съдийката Янева. Питай тях за кадровата им политика!

Всички тези обвинения е прах в очите на хората. От тях нищо няма да излезе. Това е прикритие на големите далавери в държавата, например КТБ. демект, ние работим усилено. Глупости. кажете ми едно нещо, което прокуратурата е направила за огромните корупционни сделки. Да не говорим за вмешателството в съда от страна на прокуратурата за решаване на дела.

Кога прокатурата ще опише как Борисов е ощетил държавата?

Когато Борисов ДЕЙСТВИТЕЛНО падне от власт и целокупният български народ МУ/ИМ поиска ДЕЙТВИТЕЛНО И РЕШИТЕЛНО сметка.

Така и не разбрах как ще принудиш някой да купи акции на посочена от теб цена, а не на цена, която е готов да плати?! Купувачът да не ти е генерален директор в икономическо обединение в края на съществуването на Народна Република България и с благословията на генералния секретар на партията Тодор Живков? А и пет години мълчание ми се струват съмнително много...

Да, така е. "Съгласно стратегията за приватизация на енергодружествата, продажбата на държавните дялове е следвало да бъде извършена по цени по-високи от продажната цена на мажоритарния дял..." Стратегията не е закон, а и не е възможно да се следва сляпо срещу пазарните механизми.

На 28-ми декември прокуратурата ми връчи обвинение за умишлена безстопанственост, както ми беше обещано преди и по време на изборите за президент. Учудващо, не бяха изпратени медии, нито все още е обявено нещо официално. Дали защото ги е срам, че правят това, което правят на политически неудобни хора навръх празниците - призовката дойде точно преди Бъдни вечер? Или си го пазят за по-удобен момент? Накратко, обвинението е, че през 2011 г, когато бях министър на икономиката, енергетиката и туризма, остатъчният пакет акции от ЕВН България Електроразпределение АД е продаден за по-малко пари, отколкото някой сега е сметнал, че е трябвало. Нищо, че продажбата е извършена на Българската фондова борса, по състезателна методика, одобрена от Комисията за финансов надзор, в изпълнение на приета от Народното събрание стратегия и то не от мен, а от единствения орган в държавата, който може да я извърши - Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК). Директорът на АПСК се назначава от МС и все още е същият като през 2011 г., а тогавашният председател на надзорния съвет на АПСК наскоро беше повишена от Народното събрание в шеф на Комисията за защита на конкуренцията. Явно никой не смята, че хората, пряко осъществили и одобрили условията по сделката са постигнали лош резултат. За който аз като министър нямах и не съм и искал да имам възможност да влияя по какъвто и да е начин. Причините, изглежда са други. Например това, че основна тема в кандидат-президентската ми кампания беше нуждата от радикална промяна на правосъдната система и особено на прокуратурата. Защото не спрях да обяснявам, че сме по-бедни от другите европейци заради милиардите, които ежегодно се крадат от престъпна шайка политици, олигарси и магистрати. А може би дори и защото стоте милиона от въпросната сделка през 2011г не бяха директно депозирани в КТБ, а беше проведен конкурс и той беше спечелен от друга банка. Започва година, през която ще получим много отговори.

Дано да се окаже прав Трайчо Трайков за получаването на много отговори през Новата година. Крайно време е да лъснат истинските далавери - на тези, които НЕ ги призовава прокуратурата и все още продължават да крадат, използвайки властта си.

А няма ли кой да повдигне обвинение на г-н Цацаров??? Трябва да си много смел.

Българската прокуратура, която е на дъното на Европа по одобрение в една отделно взета страна от ЕС, без да знаем е постигнала нов връх в дейността си навръх Бъдни вечер, но е проявила скромност в разгласяването на успеха си. Сега научаваме, че след като защити компанията, производител на МИГ 29, обвинявайки военния министър Ненчев за накърняване на руския интерес, е изпратила обвинение на Трайчо Трайков, единствения кандидат-президент , дръзнал ( за разлика от останалите 20) да заеме критична позиция спрямо руската политика. Не е ясно защо тази толкова дългоочаквана, вълнуваща желаещите да затворят устата на всеки виден противник на московската пета клона новина ( дар от Дядо Мраз за послушните деца на Кремъл ) не е била разпространена своевременно чрез медиите, какъвто е обичаят тук при отчитане на русолюбивия интерес, доминиращ в страната. Ето защо трябва да се осланяме на онова, което написа във фейсбук потърпевшият Трайчо Трайков. Честита нова година, дано тя ни върне към увереността, че децата ни ще живеят по-добре от нас! Не вярвахме, че някога ще започнем да се съмняваме.

Не е толкова русофилията или русофобията, а е по-скоро силата на любовта към парите..., ПРИСВОЕНИ от данъкоплатците и други стопански субекти. При ГЕРБ-ерските прокуратура, правителство и парламент закономерността е - колкото повече даден министър е закрилял присвояването, толкова по-защитен е той. И това са, разбира се, правоверните ГЕРБ-ерски министри. Ако министърът, настоящ или бивш, не е от ГЕРБ или е станал опозиция на ГЕРБ, става кандидат за следствието и се чака сгоден момент за неговото"опраскаване".

цацаратурата не намира Дянкоф, защото не го търси, не е причината адреса, обществена тайна е,че работи в Русия и има начини за откриване и връщане в България, но той е бушон, аз питам за Шалтера, който разпореждаше от първо лице, единствено число кой как да работи и без неговото желание и воля нищо не се случва и сега, макар и в оставка, предлагам и Бай Х да бъде в компанията, иначе ще е скучно...

Корупция, жестока корупция във ВСС и Прокуратурата.

дето пишеге и бришете - не осъдиха Бисеров.. Ми не ви ли стана ясно, че НЯМА ДА ГО ОСЪДЯТ, ОЩЕ КОГАТО СЕ ОБАДИХА ЗА СХЕМАТА МУ... Ми тя бе същата, по която ПРЕЦЕДЕНТИН ЧЕХЛЬО превъртя парите за ВИЛИЧКАТА В ГРЪЦКО, бе чада заблудени.. Е как ще има осъден по схема, по която ще се пита - след БИСЕРОВ, що ПРЕЦЕДЕНТИНА не гоните.. Той пъ същио начин си превъртя паричките..

Цацаров и ВСС са мафия. Ако това не е разбрано от българския народ, означава , че нищо не им е ясно!

Нищо не им е ясно! Още се чудят, защо били най-бедни в Европа!

И тези мазни плужеци ще изпълзят встрани от правосъдието и ще избегнат справедливостта, както Милен Велчев, Ив.Костов, Радев, Масларова, Тонев и т.н. десетки министри и зам.министри.

Васко, пак ли Пеевски ти е в главата!