Богомил Манчев обвинен в подбудителство, гаранция - 1 млн.

Бизнесменът Богомил Манчев е обвинен в подбудителство към длъжностно престъпление, а прокуратурата е поискала за свободата му рекордна парична гаранция - 1 милион лева.

Обратно в новината

Коментари - Богомил Манчев обвинен в подбудителство, гаранция - 1 млн. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е така. Работя точно при такъв човек. Но за него работният ден не е 8 ч., съботите и неделите е на работа.Но-о напоследък в кризата нарасна конкуренцията и не бута ли кинти, няма поръчки.

Много са размити нещата в България . БЕХ, НЕК, ДКЕВР, още други с близки дейности.

нали от държавното по хубаво няма. нали искат масова национализация и тъгуват по комунизма по голямата част от българските граждани и гласуват за БСП, АТАКА и ДПС. ама айде отиди им го обясни на говедата. едно си баба знае, едно си баба бае.. едно време не крадяха само шефовете, но и народа, а отгоре ги лъжеха и с висши психологически похват им бяха внушили, че сме имали индустрия и заводите и фабриките били на печалба, изпълнявали планове и петилетки.. всъщност яко крадене и в крайна сметка всичко е било на загуба подържана с дългове. така до 89-та като вече нямаше от къде да се взема на заем и всичко рухна. сегашните поколения плащаме за това, а тия продължават да ни дърпат на долу с безумната си глупост и овча наивност.

Бобо Манчев пострада от приятелски огън. На нашия млад картечар другаря Драгомир Стойнев нощес не му издържаха нервите, виждайки силует в тъмнината, и взе че простреля другаря Манчев с една папка документи, адресирани до наша Цаца. Другарят Манчев, обаче, е кораво копеле - ще се оправи. Ако не се оправи, ние ще го крепим и оправим. А на другаря Стойнев му е простено - все пак е още млад и има още много какво да учи.

Къде е Семерджиев да ни обесни колко е зле финансово НЕК и как трябва да се повиши цената с 35% , ама той се е преборил и я увеличава само с 15%. Този консултантски договор е само върха на айзберга. От НЕК са откраднати милиярди.

по скоро е замазване на положението за пред матряла. на него толкова му стига, а този ще влезе и лежи колкото Вальо Топлото... нали трябва да се отчете дейност и за целта се жертва тая дребна риба. същото е като борбата наркотиците - ловят шанаджиите или самите босове наемат някой балък дето после сами го подлагат на полицията, вторите отчитат дейност и се напасва статистиката и всички са доволни. вълкът сит, агнето цяло...

Ами, какво да кажа на колегата, и той е невинен като мен, ама да си пази по-добре домочадието.

Абе аз ли нещо съм заблуда. Гаранцията не се ли определя от съда? Не съм чувал да е имало съдебно заседание за промяна мярка за отклонение или нещо такова. Май пак се опитват да ловят "маймуни с трици".

Кой е подбуденият шеф на НЕК? Това е Михаил Андонов. Защо ли? Защото плащанията за фотоволтаици и вятърни централи стават предимно през НЕК, плащанията към американските централи стават през НЕК, Цанков камък е платен от НЕК, платеното по Белене пак е от НЕК, дългосрочните договори на ТЕЦ Марица Изток 1 (Ей и ЕС), ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД (доскоро се изпълняваше такъв договор) и ТЕЦ а на Контур Глобал пак е през НЕК, заемите по Белене са теглени пак от НЕК. Голяма част от тези плащания са подписвани от Михаил Андонов. На изхода на тази система са Богомил Манчев, Цветелина Бориславова и Христо Ковачки. Но, както казва народът "Не е луд този, който яде баницата, а който я дава", в случая това е НЕК.

...съпругата на Михаил Андонов, както и съпругата на друг бивш изпълнителен директор на НЕК - Крум Анастасов, скоро са били назначени в БЕХ! На длъжност вътрешни одитори, представете си.... Излиза, че те ще дават оценка и ще проверяват това, което са извършвали мъжете им!!! А, може би ще замитат следи...

Бившият шеф на НЕК и БЕХ Михаил Андонов е сключвал с брата на жена си договори за юридически услуги. В момента тече разследване по този и други случаи на нарушения от Андонов. Тъй като БЕХ контролира дейността на дъщерните си дружества, в т.ч. и на НЕК, става ясно, че г-жа Андонова е назначена в БЕХ съвсем целево - да прикрие деянията на мъжа си!

След Мишо Бирата има и Мишо Енергетиката...

Богомил Манчев е извършил присвояването чрез Михаил Андонов, който през 2011 г. и 2012 г. е Изпълнителен директор на НЕК, точно по времето, в което са усвоени заемите по АЕЦ Белене и по времето, когато са похарчени всички пари по Белене и Цанков камък. Михаил Андонов е бил последователно зам.-главен и главен счетоводител, т.е. без неговото знание и подпис не е могъл да бъде похарчен нито един лев от страна на "Национална електрическа компания" ЕАД. По негово време, като изпълнителен директор на НЕК са присъединени наймного фотоволтаични мощности, по негово време Ей и Ес започна да продава електроенергия на НЕК. За награда предишните управляващи го направиха Изпълнителен директор на "Български Енергиен Холдинг" - най-високата позиция в българската енергетика.

Не знам, какви глупости са наговорил тук. Да не си почнал от рано с ракията.

Хм - и за този индивид и за пеевски по времето на герб не се чуваше нищо - защо ли ? Явно са си плащали редовно вноските към милиионерите и затова бяха записани в тефтерчето на фидосова като "бизнесмени" !

Ти, ако не си чувал, значи5 не си си отварял ушите. А, сега това дето го чуваш да не би да е усвет ? Подегравка с народа.

iq oosh

както казват пострада от приятелски огън - тои си е червен да не мислиш. че е герб

дпс чрез бсп се опитва да смаже БЪЛГАРСКИЯ едър бизнес, защо ли ????

Тая история с Манчев е ясна и ялова - той ще си вземе парата с лихвите и неустойките. Но кой ще държи отговорни министри и др. дл. лица, дето пак не са си свършили работата? Включително и прокурора! И защо никой не казва дали ВЕЧЕ са прекратили договора ?!?

Вони, че не се трае. Това е човека, който има протекции в енергетиката независимо от това, кой е на власт. Той продава ел. енергията произведена от НЕК, въглищата за ТЕЦ Варна, Русе, Белене, консултант и експерт по всички теми, екологична оценка и т.н. и не само в тези централи. Това е човека, който източва енергетиката, чрез 10 си фирми с години, отчитайки се редовно на Онези там горе.. и това е човека дето се е впил като пиявица и цоца ли, цоца без капка срам и насита. Октопода. Има и други и те се знаят също. Енергетиката е златната кокошка дето снася милиарди и пълни гушите на Ония там горе с години. Друго в тая Държава не остана за крадене, а и несмеят много да барат в този стратегически сектор иначе одавна да са го оглозгали.

Worley Parsons е много сериозна компания от световна величина,твърд орех за малки прокурори!Да не стане така,че после БГ да плаща сериозни компенсации!

тия поне имат консултантска фирма, а експертът и инджинер Доган какво има? това ебаси наглоста, погват консултантска фирма, че извършвала консултантски услуги, а за явната цинична далавера с хидроинджинера Ахмед Доган никой не предприема нищо. навсякъде има тефтерчета явно, "този да не се бута", "този да се удари"...

"..българската прокуратура изпрати до руските власти международна правна поръчка с искане да се представят финансови документи около сделките по продажбата на оборудването и неговото транспортиране. Причината е, че разследващите не успяха да намерят каквато и да е документация в НЕК..." Значе НЕК е нежно цвете, отглеждано от руснаците. И те и НЕК са затрили счетоводството по Белене.

Моля, всички коментиращи тука да прочетат ПАК новината! Очевидно е, че министрите затварят и отварят АЕЦ Белене само по ТВ и вестници, но не и с реални заповеди към подчинениете си ! те са за бой и затвора, а не Маналов. Тях трябва да съдят ...

сигурно тоя Манолов е трябвало да се самосезира от казаното в медиите. така са действали министрие. не оправдавам никого то е явно, че тоя е топ далавераджия, но нека има еднакъв аршин за всички, без значение кой какъв... така е в цивилизованите държави и за това там нещата вървят и не случайно ги наричаме цивилизовани.

И двамата разсъждавате като бакали.

Министър Добрев трябвало да издаде заповед до БЕХ, но не издал. БЕХ трябвало да издаде заповед до НЕК, но не издал. Какво излезе, виновна бълхата, че се вози на опашката на кучето.

ДА...Тъпите БОКО-БОКЛУКОВЦИ !

И умните Песоглавци.

Гаранцията я връщат задължително после. Въпросът е да си плати на когото трябва- я да прехвърли бизнес на някого,я нещо друго.

гаранцията ще отиде като част от глобите които ще му наложат в присъдата. няма как да каже, че ги няма тия пари. за това е всичко това.

дали ще си признае..Или са делили 50 на 50.

Така е, много го обичам Бай Делчо!

Явно законите у нас се правят от прононсирани некадърници, некомпетентни тъпаци и хора, които разчитат на това каква "дупка" в законодателството да узаконят, за да може в последствие по-безпроблемно да осъществяват престъпната си дейност. Аз съм сигурен, че въпросния бизнесмен ще излезе сух, невредим и невинен от целия този батак по комунистически (и пост комунистически) и ще блесне голата истина за неспособността на прокуратура, следствие и съдебна система да се справят с един очеваден случай на КРАЖБА от държавата и народа. Колкото до паричната гаранция трябваше да ни припомнят и поисканата от крадлата от БСП Масларката.

Не го защитавам, но реално е ПРАВ и няма съд, който да го осъди. Договор, фактура, плащане-къде е нарушението тука ??? Нашите министри са за БОЙ- явно спират и пускат Белене по телевизиите и по вестниците, а не със заповеди писменни към подчинените си ... Подчинените също-които са по редицата ... надали има частник, който ще плати нещо ако се е отказал от него. Абе - я да я закриваме тази държава - тя ни взема данъците и ги подарява ...

Ама Вие прочетохте ли в статията какво е обвинението на прокуратурата? Става дума за подбудителство към длъжностно присвояване. Никой не коментира договорите, които има Риск инженеринг.

Не коментирайте изобщо, моля. Щом нивото ви е да мислите, че договор се спира със Заповед .. Гледайте си мачовете.

А този Манчев, помните ли го в Канал 3 2012 година, как се беше разплул и превъзнасяше инвеститора на ГЕРБ за Белене в лицето на Савкур - иннидивид, представляващ Куантум Груп, за който консорциум нямаше никаква информация, а самият Савкур е обвинен в Италия в опит за измама и е глобен. Още помня Добрев как се дуеше и се хвалеше пред медиите, че е намерил инвеститор за БЕЛЕНЕ, а той се оказа пълен измамник, а покрай него излезе отново името на този Манчев. Е....и и далаверите!

И накрая какво следва ,както при Масларова ,която ''нямала''250 000 за гаранция ,та и я намалиха ...,на ---50 левЪ! И тук ще бъде намалена ''гаранцията'' ,на 50 лева !

Ебати бизнесмена, ебати мутрата, ебати крадеца! Ебати демокрацията, ебати десницата, ебати анархията! Да му вземат един милион лева гаранция, значи, че е гепил милиард лева. Борисов даде светъл пример на лумпените как се краде от народа и сега не можеш ги спря. При това реват против левицата, против народа си. Какви мръсници са това десните!

да не говорим. Фани свинаря от Пловдив, удари Манджуков и т.н. Леви отвсЕкъде.

Луд ли си???? Той е професионалист! Провери какво е завършил, каква защитена дисертация има!

ей такива са всичките ни бизнесмени, целия бизнес и политици, а те едни и същи крадат и ако трябва убиват, ей такива престъпници ни управляват

Пак кьор-фишеци ...! Българийо, Българийо.... Мърцина те за теб умряха !

Гледам в Евростат, че цената на тока в България е най-ниска от цяла Европа, при това с пъти спрямо Западна и Средна Европа. Май е по-добре тоя български енергетик да краде, отколкото честно да ни изсмукват западняците (като ЕРП, Софийска вода, американските ТЕЦ, ВЕИтата) и да плащам три пъти по-висока цена на тока. Как цената при крадливите български ЕРПта беше 2 ст/кВч, а като дойдоха честните чужденци и стана 20 ст/кВч? Ами как българската ТЕЦ Марица 2 дава ток на цена два пъти по-ниска от американските ТЕЦ Марица 1 и 3? Това ще стане и като изгонят българските енергетици и дойдат чуждите.

Да се премахнат най-често употребяваните думи и изрази КОНСУЛТАНТ,ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО,В ТТОВА НЯМА НИЩО ЛОШО-употребяват ги за каквото трябва и не трябва .Правилно да се изразяват мислите.

Като им определяте такива гаранции, значи знаете г-да от правосъдието, че тези подсъдими сигурно имат солидно образование, което им е позволило да натрупат милиони.Защо не публикувате какво образование имат и да ли могат да пишат?Защо не проверите също , след като имат толкова пари, какви данъци са платили в държавата ни и колко пот са изхабили за да ги натрупат?

вие имате абсолютно право. Независимо дали някой ви слага плюс или минус.

Сега ще съдят всеки който не е от ДПС и е работил! А на лютФи месТан 1234 ще кажа да пита минисъра на спорта коя фирма изпълни строителната част на ТЕЦ АЕС Марица Изток 1? И дали случайно не е ГАМА? И дали случайно не е турска? И дали не е избрана от ДПС? И дали може да не спами пространството и да пише като Емексиз Пехливан?

досега на всяка власт и не го закачаха... Обаче обираше всички поръчки и не даваше на конкуренцията да диша. Явно на някой му е писнало.

А кой трябва да ги обира според теб?? Филолога Доган ли???

Не се безпокойте за милионите.Българите се изнасят,а цигани,араби и турци се внасят.ТЕ ЩЕ ВЗЕМАТ ВЛАСТТА И ПАРИТЕ НА ОЛИГАРСИТЕ е-на тези които все още ще останат в България Това ще стане много по-скоро от прогнозити на познавачите.

рекетьор номер 1 в БГ!

в бг вместо някъв шльоко да се изправи пред съда и да докаже как е направил няколко стотин милиона - по кои сделки и каква комисионна за консултант, то става, че съдат трябва да докаже, че 8 милиона за нищоправене са всъщност кражба - няма значение дали са изрядно договорени и платени - в правото трябва да приемем трезва преценка за пазарна стойност - трябва да се покаже точно какво е консултирал и да се направи пазарна оценка в бг действителност - всичко над нея е незаконно, а също правото трябва да е по-стриктно относно свързаност на лица - да кажем, че е видян един път да вечеря със някой от комитета по избиране на консултатн, трябва да резултира в опороченост на публичната сделка.

Я ти кажи какви доходи имаш досега и кажи защо ги открадна. Трябва да лежиш в затвора за това че крадеш. А иначе вие комунистите е крайно време да разберете, че при капитализма има и богати хора. Свърши се с вашия комунизъм, където всички бяха равни.

да ти имам работата - защитник на богатите капиталистически крадци

Ти не си равен,ти си изравнен батка.........

Не мога да разбера какво не е наред със схемата. 8 милиона за трима...падат се по 2.666.000 на човек. Даваш един милион гаранция.После още един за да си невинен поради недостатъчно доказателства.Връщат ти гаранцията,и си на далавера с 1.666.000 лева. Рентабилно е бе батковци..... Само да не му искат Д.Д.С. че печалбата намалява разбираш ли............

Гледай сега - скоро си говорихме с един познат адвокат. Ставаше въпрос за "кокошкарско дело" - хванат с наркотици младеж, за втори път - отива на дело! За да му изместят делото в друг район от Х в У, и да отърве ефективната, разценката била - на ниво районен съд, при това, следната: - 10000 за съдията; - 5000 за прокурора; - 3000 за адвоката. Айде - смятай какви са разценките по високите етажи на "правосъдието";о(

Е,тук сложи по още една нула и умножи по 4.Пък толкова излиза..........

Човекот е невиновен! Можел е да гепне много повече от некакви си въшливи 8 милиона! Обаче е скромен, така че му благодарете!

До сега е прибрал над 500 милиона по този проект, така казва в едно интервю от преди няколко години, и там също споменава, че има да взима още 500 милиона лева.

Ееее, ама това не е чиста печалба! Недей така! Той голяма част от тия 500 милиона връща на много други субекти! Иначе не става работата!

Бобо Манчев сега стои и се чуди откъде така изведнъж дойде жегата в това студено време. Няма страшно - верен другар е той, ще се оправи. А пък ако закъса, пак няма страшно - ние ще го оправим.

Споко, Манчев! Всичките ни "видни бизнесмени", срещу които прокуратурата е повдигала обвинение до сега, все са си на свобода! Стайков-Николов, Ковачки, Гришата Ганчев - все са на топло ... в офисите си! Тъй че "тренда" е успокоителен за видни бизнесмени!

Ние с теб комунистите не искаме да има богати. Да живее комунизма, където всички са равни и бедни. Няма на кого да завиждаме.

Скоро гледах едно интервю с Баневи. Та, те били бедни - според собствената им преценка, защото "намали нищо лично, а всичко било на фирмата". Та и аз , ако може, искам да съм толкова бедна и равна - поне колкото Баневи... А сега открий 10-те разлики между тяхната и моята "бедност"! Нали знаеш дуобизнес Баневи с кой цвят се свързват?

Смилете се над чоека, сега като плати гаранцията, ще трявна да изкара месеца само с 1/2 от 950 000 евра:)

Никой няма да осъдят. Не и с тези пробити закони. За последните 20-на години прокуратурата се е ползвала само за сплашване и за ангажиране на вниманието и времето на неудобни бизнес, или политически конкуренти. Сега червените са сложили ръка на нея и клатят, ли клатят. Както гледате, за 20 години няма осъдени, но като те емант, отива ти половината ползотворно време, плащаш на скъпи адвокати и късаш нерви. Накрая си оправдан, но за времето на процеса си работил с 30-40% от капацитета си. Иначе, бизнес проблемите у нас се решават с Калашников. Примери - много.

Спомням си за Джеров и някои други муцуни "ковяха" такива закончета за да могат тлъстите богати измамници да офейкват безнаказано и безпроблемно.

А Доган кога ще отговаря за консултантските си услуги?

Този май най-голямото му "престъпление" е, че е отказал да дели, с някой дето се е видял във власт тия дни :)

И Прокурора /главния/ майче ЗАПОЧНА да играе по свирката на богаташите?? Ще излезе че Пловдивчани са били прави за "далаверките" му??? Тази "работеща" прокуратура НИЩО не казва за скандала с БЮЛЕТИНИТЕ, -изцепките на Бареков в ДЕНЯ за РАЗМИСЪЛ, -За Ковачки, - за Вальо топлото, - за корупцията по високите етажи?? Нещо гарда на прокуратурата започна да ПАДА като рейтинга на Нар. събрание?? ЦАЦАРОВ стегни си подопечните!!

8 милиона....в Белене се откраднаха милиард и половина, те с некви 8 милиона се занимават.Наистина ли някой от прокурорите си мисли че, по този начин ще се възцари справедливост и всичко ще е наред? Правят ни на маймуни боклуците мръсни.Само обиждат хората с техните кьорфишеци.Няма бъдеще в БГ, тия хора не ни заслужават, да си мрат като му дойде времето сами сред циганията която сатвориха от БГ...

И вие сте комунист като мен, нека се обединим и да върнем комунизма, където няма богати. Нека всички сме бедни и да няма на кого да завиждаме.

А ЗАЩО ПРОКУРОРИТЕ НЕ РАЗРОВЯТ КАК И ОТ КОГО СА БИЛИ "ЗАСТРАХОВАНИ" НАЦИОНАЛНИТЕ ОБЕКТИ НА БГ ЕНЕРГЕТИКАТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ?????? КАКВО ВИ ГОВОРИ НЕЧУВАНАТО ОТ НАРОЗА З.К."ЕНЕРГИЯ"??????КАКВО ВИ ГОВОРИ ЛИЦЕТО ЕМИЛ ДИМИТРОВ ГАВРИЛОВ-ДЪЛГОГОДИШЕН ГЕН.ДИРЕКТОР НА ЕНЕРГИЯ,ИЗДЪНКА НА ВСЕМОГЪЩАТА ЧЕРВЕНА БУРЖОАЗИЯ В НАШАТА СТРАНА???.. КАКВИ СА ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ ЛИЦАТА Р.ОВЧ., БОГОМИЛ МАНЧЕВ,ЕМИЛ ГАВРИЛОВ...????? ЗАЩО ГЛ.ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ ТАКА СТРАШНО МЪЛЧИ ЗА МИЛИАРДНИТЕ ПОГРОМИ ПО БГ ЕНЕРГЕТИКАТА ОТ ГОРНИТЕ ЛИЦА И МНО-ОГО ДРУГИ-КАТО КРАСИМИР ГЕОРГИЕН ОТ "ФРОНТИЕР",КОВАШКИ...?????

Емил Гаврилов го застреляха отдавна...За такива пари само с оръжие се действа май...

Не е луд този който яде зелника, а този който му го дава! Къде е този който е дал парите?

Русия отказва важни документи по делото \"Белене\" - изгорели при пожар ::))))) .......... Как няма да изгорят..Нима искате нашите агенти:Р.Овч. , манчевци и сергея - да влязат в пандиза ???? Това е недопустимо !! Ще ни трябват още- за обира на България !!!

А на Ковачки за директно откраднатите 16 милиона от ДДС какво стана?

поредния фарс че някой върши работа айде нема нужда

Няма съд в България, който да осъди някой, който има 1 милион в наличност. Камо ли такъв, който взема няколко милиона на месец. Навремета беше страшно, ако някой от правителството или висш чиновник вземе 10 % от някоя кекава продажба за 50 - 100 000 лв. Сега не си поплюват, направо прибират почти целия бюджет на държавата, а за народа нищо не остава. Каква е тази държава дето дава заплати милиони от джоба на данъкоплатеца, получават по 300-400 лв.

Капиталистическа

При капиталистическата си ги изкарваш сам, а когато ги вземаш от държавата заради служебното си положение или приятелство с управляващ - това си е мафиотска.

държавата е пост-социалистическа!

Така е, нека построим пак комунизма, където нямаше богати. Венсеремос!

дпс чрез бсп се опитва да смаже БЪЛГАРСКИЯ едър бизнес, защо ли ????

Ти знаеш ли какво представлява "едрият бизнес" на Риск инженеринг? Защо не проучиш материалните им активи? Защо не видиш как печелят търгове за ремонтни дейности в АЕЦ и ТЕЦ-овете и кой изпълнява реално тези дейности? Защо не се поразровиш да видиш как Риск инженеринг участват при застраховането на АЕЦ-а? Или ти ги знеш тези неща и си леко настръхнал?

а ти знаеш ли ,че дпс днес те бъзика от заТ, но явно на теб ти е хубаво. аз несмятам да се давам на 6,4% неграмотни миллети

А кой да ги взема тези поръчки. Твойта фирма има ли опит в тази област, че са я пренебрегнали?

Май ти е смазан мозъка!?

И още нещо - в енергетиката няма партийна принадлежност. Можеш да провериш какви съдружия има регистрирани между активни членове на БСП, ГЕРБ, ДПС, СДС и прочее, с които участват в производството и продажбата на енергия, както и във всички съпътстващи енергетиката дейности и услуги. В случая става дума за борба между лобита - атомното, въглищното и ВЕИ. Интересно е, че ВЕИ лобито е най-шарено от към съдружия, но е и с най-слабо влияние.

Това не е бизнесмен, това е КРАДЕЦ(ПЛАДНЕШКИ) ДА МУ ВЗЕМАТ ВСИЧКО И В ПАНДЕЛАТА НО НЕ ДА ЛЕЖИ ТАМ ,А ДА РАБОТИ И ДА ВИДИ КАК СЕ ИЗКАРВАТ ПАРИТЕ!!!!.

Да бе, всички богати не в затвора, а на бесилото. Да живее комунизма. Искаме всички да са равни и мизерни. Да няма на кого да завиждаме.