И Трайчо Трайков с обвинение, но заради ЕВН

Бившият енергиен министър Трайчо Трайков е обвинен за умишлена безстопанственост при продажбата на миноритарния пакет акции на ЕВН.

Обратно в новината

Коментари - И Трайчо Трайков с обвинение, но заради ЕВН | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност всички министри са извършили непредпазливи деяния - не са били достатъчно предпазливи и са оставили следи.

Това е гнусна и подла атака срещу бъдещия премиер на републиката Таратайчо от партията Дай! България на мъченика на съдебната реформа Хр. Иванов и на внука на репресиран от комунистическия режим Кр. Таков!

Не съм фен нито на РБ, нито на господин Трайков. Но когато прокуратурата повдига обвинения само на министри от правителства, в които не участват главните грабители на България - БСП и ДПС, работата изглежда гнила. Как така потънаха в забрава колосалните кражби в енергетиката по времето на Румен Овчаров. Как не се разследваха нито една от злоупотребите по време на управленията на горепосочените партии, които съвсем не са малко и малки, за да не ги вижда същата тази прокуратура. И не може да важи оправданието, че това било преди години. Ами и господин Трайков не е министър от няколко години, следователно и той не трябва да бъде разследван.

Явно не си запознат и пишеш колкото да не заспиш. На Петър Димитров и Р. Овч., които бяха министри в правителството на БСП също са повдигнати обвинения. Но явно за някои хора прокуратурата става автоматично лоша като обвини техните любимци, както е в твоя случай.

на бисеров също бе повдигнато обвинение, но обвинението за пореден път не издържа пред съда. защо?

Доказаният интригант и далаверажия,Цацаров ,имитира безсмислен упорит труд,за да отклони вниманието от безумните му гафове и съучастие в огромни обири,политически интриги и беззаконие!Ако Трайков е виновен в глупавите обвинения,то Борисов,Цветанов,Царя,Станишев,Първанов,ОвЧ,Пеевски и пр,персони ,не трябва да видят бял сят,заедно с Цацата!

корумпирано к о п е л е н ц е . Тя и физиономията му го показава. И този индивид бе кандидат за президент, при това с големи претенции и назидателно поведение спрямо другите кандидати. Той бил най-чистия, най-честният, най-некурумпирания, на-големия патриоот, най, най, най, ..лай, лай, лай. В действителност прокуратурата се хваща за най-дребното нещо, за което може да бъде осъден. След година, две, може и по-скоро ще бъде оправдан поради липса на доказателства и ни лук ял, ни лук мирисал. Държавната собственост е приватизирана. Пак тази хубава демократична думичка ПРИВАТИЗАЦИЯ. Имуществото съградено с много пот от дедите ни е прилапано от определени група другари и другарки синьо, жълто, червени безродници, а България, българите и българщината кучета ги яли.

Не вярвам, че такава сделка може да се осъществи без одобрението на премиера.

в този акт на прокуратурата, някои подозират едно, други друго, а истината е, че това е поредната гавра на поредната измислена прокуратура и цялата съдебна система не само с доверието на народа, но и със законите. ако се питате "защо?", мога и да ви кажа - защото го могат. при това за дълъг (на практика безграничен) период от време. трябват мажоритарни избори за прокурори и съдии.

ПРОКУРАТУРАТА ДА ЗАПОЧНЕ С ОСНОВНИТЕ ВИНОВНИЦИ,ДА СМЕ В ТОВА ОКАЯНО ПОЛОЖЕНИЕ!!!

Не съм фен на РБ и не съм от 5,87-те % негови гласоподаватели (най-вече заради "сателитния синдром", от който РБ и особено ДСБ са болни), но това обвинение нещо ми се струва скалъпено... Прилича ми малко на обвиненията към др.Живков, че Политбюро си раздавали по 15.000 лева годишни премии, когато хората получавали по 150-200 лева заплати...

Трайчо Трайков беше назначен в конфликт на интереси като Министър ?????!!!!!!!ыУЕИШЩКСДЗ Затова за сега в затвора за назидание

Прокуратурата работи извън принципите на правото Ако това е извършено 2011 г---какво епречело още на 2-рия месец да има обвинение--дасе спре -сделката --НИЩО И какво ще последва от това обвинение--НИЩО -някакви 3-4 години наливане на пари от Трайков по адвокати изнудвания от съдии иполитици--само лично какво епречило на Прокуратурата да работи 2011г--властта-конюнктурата-- липса на политическа поръчка--платена --КАКВО???

Ами Трайчо изобщо не е крал! Той отиде в политиката да работи "на ползу роду", като онзи агент на ДС Жорж Ганчев!

Трайчо, Трайчо, като ти казваха хората трай си бе Трайчо, що не ги послуша бе абдал? Излъгаха те, онези мошеници, че ще те правят президент и ти им се върза. А сега ще сърбаш попарата дето ти я надроби другарят Буда!

Как тъй няма да е рупор на официалната путинска позиция! Я главното прокурорче с московски връзки след като се нахрани за коледа и нова година веднага да му скалъпи обвиненията и после свинските медии да бият тъпана :)

Честито да му е на Трайчо и нека през новата година да има още много обвинения от прокуратурата, че на още бая хора трябва да им бъде честитено също!

Тарикатчето ще се измъкне и този път ! Младо момче, вместо да се хвани да работи, учило , професия си има, да си изкарва прехраната като всички нас, станало депутатче - политиче - министърче ! Комисионни Комисионни ! Милиони Милиони ! Всички управляващи от 25г назад .... на стадиона ! Чили ... Чили ! Всички са за там ! Като няма прокопсия, Плюл съм в тази орисия!

Ген.Радев, единствено и само военен режим оправя нашата прогнила американска колония...

Да точно така ! Друга оправия няма !

вие за това ли гласувахте за него?

След 1990г.България не случи на Гл.прокурор.Татарчев лека му пръст се нататарчваше по кръчмите в Княжево иГоце Делчев с босоветв на СИК и ВИС.Велчев беше на струната ден да мине друг да дойде.Цацаров от съдия в Пловдив ,като приятелско семейство на Цв.Цветанов Бойко го назначи за прокурор.Във предизборното време се активира за имидж на себе си и на партията му.

С тези продажби онези дръпнаха напред- и назад да вървят пак не могат да се стигнат

33те% разбрахме за колко са продадени,а основният пакет от 67% за колко е продаден???

За 33% от участието си двете дружества държавата заради Трайчо Трайков получи почти 93 млн. лв., което е три пъти по-малко в сравнение със сумата, дадена през 2005 г. за 67% от дружеството - 271 млн. евро (530 млн. лв.)

Не е заради Трайчо Трайков. Първо Боко нареди да се продават. После акциите бяха продадени по-скъпо от борсовата им цена, като всеки можеше да си купи от тях. И накрая ЕВН не плащаше никакви дивиденти, а миноритарния собственик нямаше никакви права при взимане на каквото и да е решение.

Трайчо Трайков, чиито корени са от Петричко/село Марикостиново и село Кромидово/ пробва да замаскира връзката си с Прокопиев, скри се зад Реформаторския сговор.

НЕ ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ, А ЗА БЕЗХАБЕРНОСТ ДА ГО СЪДЯТ. И НЕ САМО НЕГО, А И КУНЕВА, ЦАРСКИТЕ ЮПИТА, КОСТОВ, СТАНИШЕВ, ................. И ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА СВОЛАЧ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 26 ГОДИНИ

България ще се оправи едва, след като Народният съд осъди по ЗЗД и разстреля 1 милион комунисти.

Монархофашистите и най-вече царскските генерали и полковници!

Голям глупак си .Комунистите ги избиха като партизани,ятаци,на фронта във втората световна война и през 1947-1953 г.Останаха партйци ,които след 1990г.създадоха СДС,ДСБ,РБ,ГЕРБ,АБВ ,БСП ПФ,Атака и други малотиражни партйки.Те са на всеки километър,а ти пак повтарям ,че си наивен глупак борещ се срещу липсващи комунисти и комунизъм.

Обвинението срещу Трайчо Трайков по нищо не се отличава от това срещу Д-р Москов и министър Ненчев! Абсолютно същите нелогични аргументи, пълна неадекватност, абсолютно същите нулеви шансове за успех от страна на прокуратурата! Дори и за политическата поръчка се изисква можене, г-да прокурори!

Изтекоха доста документи в които Бай Труйчо се е подписал под такива злоупотреби че може да посрещне абитурентския на детето си в Софийския

Абе, Цацаров, аз ли да те уча. Я виж на кого разпродадоха за жълти стотинки енергетиката., промишленоста, горите, мините и още и още. Само съд за тях и най-малкото затвор, сега и веднага. Това е възмездието на държавата. Това е справедливоста. Конфискация на заграбеното, развавяне на договори и истинско начало. Да, ама не. "Гарван гарвану око не вади."

Според извършените изчисления на експерти от Комисията за финансов надзор държавният бюджет вероятно е бил ощетен със сума от над 87 млн. лева. Тази щета следва непосредствено от действията на инвестиционния посредник Булброкърс ЕАД, организиращ продажбата на държавния дял от капитала на двете посочени дружества. При продажбата на описания държавен дял Булброкърс ЕАД е действало като консултант и представител на държавата в лицето на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. В същото време ИП Булброкърс ЕАД е представлявало и мажоритарния акционер в посочените дружества EVN AG, обясняват от КФН. Държавният интерес не е бил напълно защитен както от страна на Трайчо Трайков като тогавашен министър на икономиката, енергетиката и туризма, така и от Симеон Дянков, координиращ дейността му като вицепремиер, чието поведение в рамките на приватизационния процес води до избор на ощетяваща държавния бюджет стратегия за приватизация на горните две дружества, както и от осъществяването на неефективен контрол или дори липсата на такъв, пише още в отговора на КФН. Говорителят на Софийската градска прокуратура Павел Панов потвърди обвинението на Радослав Рачев и заяви, че разследването по случая продължава. Справка в Търговския регистър показва, че чрез Алфа финанс холдинг АД и Финансиа груп АД Иво Прокопиев е собственик на инвестиционния посредник Булброкърс ЕАД. Най-вероятно именно заради обвинителния акт изданията на групата "Капитал" атакува гръмко в последните дни ръкововодството на Главна прокуратура, коментират наблюдатели.

Ялови обвинения.

Колкото е вероятно да са 86 милиона, толкова е и вероятността да са 86 милиарда!

Не знам каква част от България са изкупили руснаците,но във форума много пара наливат.

Ако се вгледаш целенасочено в хората които познаваш по една или друга причина ще се изненадаш че 3-ма от 4-ма симпатизират на Русия.

Ако имаш предвид да са купени и затова да защитават руските интереси 75% от българите, невъзможно! Ако имаш предвид български патриоти, обичащи руската култура, напълно възможно!

А ако отидеш на "Позитано 20" 99.9% симпатизират на Путин.

Гнусна лъжа, използвана от русофилистиците за да оправдаят кражбите, измамите, убийствата и погрома, който извършват от 1944 г. до ден днешен руските КГБ-ейци и техните български приятели от ДС. Бог да пази България от тях!

Жълти копейки спрямо това, което изсмукват от България!

А Мутрагеньо, кога?

05.06.2016 Прокуратурата удари компания на олигарха Иво Прокопиев за аферата EVN! 5 години затвор грозят шефа на "Булброкърс"! Намесени Трайчо Трайков и Симеон Дянков До пет години затвор грозят изпълнителния директор на инвестиционния посредник Булброкърс ЕАД Радослав Рачев, съобщава "Труд". Фирмата е собственост на олигарха и бос на кръга "Капитал" Иво Прокопиев. Това става ясно от отговора на шефа на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев на въпроси на в. Труд относно подаден от КФН сигнал до Главната прокуратура за евентуални злоупотреби при продажбата на остатъчния държавен дял от 33% от капитала на ЕВН България Електроразпределение АД и ЕВН България Електроснабдяване АД. На 18 май тази година Софийската градска прокуратура е повдигнала обвинение на Радослав Рачев в качеството му на изпълнителен директор и представляващ инвестиционния посредник Булброкърс ЕАД за престъпление по чл. 217, ал. 4 във връзка с ал. 2 и ал. 1 на същия член, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс. Обвинението е за злоупотреба с доверието, а наказанието по този член е до пет години лишаване от свобода и административна глоба от 100 до 300 лв.

Припомняме, че през 2013 г. КФН подаде сигнал до Главната прокуратура заради възникнали основателни съмнения за незаконосъобразното протичане на приватизацията на 33% от капитала на ЕВН България Електроразпределение АД и ЕВН България Електроснабдяване АД, извършени злоупотреби в тази връзка и нанесена щета на държавния бюджет в огромен размер. Сделката бе извършена в края на 2011 г. през Българска фондова борса АД с посредничеството на свързания с Иво Прокопиев инвестиционен посредник Булброкърс ЕАД. Според извършените изчисления на експерти от Комисията за финансов надзор държавният бюджет вероятно е бил ощетен със сума от над 87 млн. лева. Тази щета следва непосредствено от действията на инвестиционния посредник Булброкърс ЕАД, организиращ продажбата на държавния дял от капитала на двете посочени дружества. При продажбата на описания държавен дял Булброкърс ЕАД е действало като консултант и представител на държавата в лицето на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. В същото време ИП Булброкърс ЕАД е представлявало и мажоритарния акционер в посочените дружества EVN AG, обясняват от КФН. Държавният интерес не е бил напълно защитен както от страна на Трайчо Трайков като тогавашен министър на икономиката, енергетиката и туризма, така и от Симеон Дянков, координиращ дейността му като вицепремиер, чието поведение в рамките на приватизационния процес води до избор на ощетяваща държавния бюджет стратегия за приватизация на горните две дружества, както и от осъществяването на неефективен контрол или дори липсата на такъв, пише още в отговора на КФН. Говорителят на Софийската градска прокуратура Павел Панов потвърди обвинението на Радослав Рачев и заяви, че разследването по случая продължава. Справка в Търговския регистър показва, че чрез Алфа финанс холдинг АД и Финансиа груп АД Иво Прокопиев е собственик на инвестиционния посредник Булброкърс ЕАД.

Ами защо си мълчал до сега бре?

Dimitar Dimitrov

ти, където го пишеш това си простак-червен или дурак- червен, което си избереш, прпомням ти...

Трайчо Трайков е обвинен само в умишлена безстопанственост като бивш министър? Трайчо Трайков трябва да бъде обвинен почти по всички текстове на действащия български Наказателен кодекс. От тежка некомпетентност, банална корупция до т.нар. квалифицирани подкупи, престъпления по служба, до най-тежките предателски престъпления и произвол! Действително имах намерение да продължа да работя с него, но ако не чуя от него истините, ако той лично не махне капаните, които постави пред новия министър, значи действително ще съжалявам и за времето, в което съм работил с него, за огромното доверие, което съм му дал за тези близо три години абсолютно да решава всичко в това министерство и да кадрува в него, както си пожелае, просто му давам шанс да излезе и да обясни защо наговори такива глупости. Това заяви 23.03.2012 г. премиерът Бойко Борисов в кулоарите на парламента след парламентарния контрол.....три години - Трайчо Димитров Трайков със съпругата си Любов Георгиева и секретарката си Милена Маркова абсолютно да решават всичко в това министерство и да кадруват в него както си пожелаят...... три години - тази престъпна троица решаваше абсолютно всичко в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и кадруваше в него както си пожелае ....

Нищо ново на хибридния фронт.

Трайков се присъединява към екипа на EVN Group в периода 2005 -2009 г. по мениджърски и проектни задачи. Трайчо Трайков става високоплатено прокуристче на "ЕВН България Топлофикация" и "ЕВН Електроразпределение", помогна и на Росен ПлEVNелиев да си тръгне от Дондуков 2 по-богат с няколко милиона! Гръмовното интервю на Борисов потопи в мълчание агнешките главички! Прокопиев онемя, политическият му баща Костов е в потрес. Борисов изригна: Кръгът Капитал напъваше да има свои лобита във властта...Борисов: Кръгът "Капитал" ми предложи 5-6 министри. И ги изреди - Трайчо Трайков, Нона Караджова, Симеон Дянков, както и Росен Плевнелиев. "Те реално са участвали, Пеевски не е имал нищо общо с ГЕРБ, а кръгът "Капитал", отсече Борисов. Призна още, че приел кадруването на Прокопиев, защото предложените му за министри били уж експерти. Президентът Росен Плевнелиев не даде отговор на въпросите около тайната му среща с втория човек на EVN във Виена, и запази мълчание. Той лежерно пропусна основния въпрос: как е защитил държавния интерес на тази частна среща, докато ДКЕВР иска от австрийците общо 216,6 млн. лева, дължими на НЕК. Връзката между ЕVN, Плевнелиев и кръга Капитал на скандалния енергиен олигарх и семеен приятел на президента Иво Прокопиев далеч не е от вчера.

Блъскай Блъсков,пък той нека се оправдава после,че нямал сестра.

Това е внушението! Реформаторите, демократите, хората около Прокопиев са престъпниците! Комунистите, турците от ДПС и хората около Пеевски са почтените! Който умее да чете знаците, ще схване подтекста!

Браво Цацаров!! Всички които са против моите проекти ги атакувай! Българи - вие сте мои роби!!!

Не вярвам, е подвизите на Трайков не са извършени по нареждане на Бащицата му Бойко. Бойко очаква, че ще падне окончателно след изборите. Просто цацаратурата изпълнява поръчки за подялба на вините между извършителите на грабежа. Интересно Кой ще бъде обвинен за 20 -тината милиарда заеми и тяхното присвояване.

ама това са глупости, бе хора!!!! това обвинение е същото ако обвинят Бъчварова, че не се е хвърлила да спре влака дето дерайлира в Хитрино. Нали - отбелязвам, че в случая МВР са отговорни за справяне с последствията, а не с предотвратяване на аварията.

А тъй, всички които не са с Русия - под ножа! Цацаров се оказа най-добрия избор на Путин!

Де го Ямбол де го Стамбол а че тази продажба е кон за кокошка го знаят всички само не и ти

не се самосизира и не провери къде са парите на ТЕХНОИМПЕКС и на ТЕХНОЕКСПОРТИМПОРТ КЪДЕТО кУРНЕЛИЯ нИНОВА ЗАЕМАШЕ НАЙ-ВИСОКИЯТ ПОСТ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР И ДИРЕКТОР НА БОРДА НА ДИРЕКТОРИТЕ по времето на Костов. И как тази от дясна ръка на Костов стана ръководител на БСП. Или в политиката няма врагове - има интереси.

Трябва да си плати за нападките срещу "независимата" прокуратура от която нищо не зависи. Поредната политическа поръчка на продажниците около Цацаров. Господарите им не търпят някой да е срещу спонсорите от Москва.

неприятен тип

пък после бил съм пенсионер - може но само от форума научвам - напр. заКирил Добрев че купил порцеланов завод за стотинки и после го продал прескъпо. За това че го хванаха на границата със стотици хиляди мисля марки или долари за ВТОРИ ПЪТ си е верно, но ни вест ни кост, а излиза редовно по екраните и плюе по крадците - хаха-ха. За петте милиона долара на Бокова си е верно - с тях купи четири апартамента не в Москва, а два в НюЙорк, Париж и Лондон, за имението на Станишев на Женевското езеро - също верно. и още колко не знаем, но ще гласуваме за БСП!!!

Боико

а за подвизите си в ядрената енергетика заслужава да се накичи с медал. 140 к като консултант за загубени милиардни арбитражи ..

Много сте смешни - обвинения, обвинения ама никой политик не е осъден! Всички сте ортаци!

Нима все още за някой е тайна, че по руски модел прокуратурата е бухалка в ръцете на мутро-олигархията дето ни управлява последните 25 години.

Това дело не знам до къде ще стигне... За нещо преди 5 години.... Министрите ги махаме на избори или с Оржие на улицата. Обаче, Съдиите си остават едни и същи- 30 години, просто си докарват роднините... Трябва да почнат да вкарват съдиите в затвора.

Трай си Трайчо за зелена трева ! Никой няма да те барне , твоите хора ти ги направи Милиардери , ще си купят Протестъри и като вдигнат такъв шум и никой няма да те барне , а Българите кучета ги яли ! Крали сте и пак ще крадете !

?! за какво са протестъри, при положение, че средно-добър адвокат може да разсипе прокуратурата в съда, на първа, втора и трета инстанция ако има нужда. Обвинението е само да се отчита дейност защото до няколко дни трябва да излезе поредният доклад от ЕК по напредъка на България и най-вероятно в него само прокуратурата ще е останала за критикуване.

Цацаров пак действа по политическа поръчка.Сякаш умишлено забравя милиардите загуби в енергетиката причинени от неизгодни договори.Забравя Хохегер и аферата с личните карти където беше пренебрегната оферта от 15 милиона и взета оферта за 136 милиона от Станишев с което си купи шефското място в ПЕС.Забрави за заменките кон за кокошка.Забрави и за неизгодния договор за транзитирането и цената на газта донесла милиарди загуби за България.Но иначе е много показателно да обвиниш някой за безстопанственост и да покажеш че прокуратурата е все още жива.

По ердогановски почин.

Така е - всеки, който се изказва срещу Боко и прокуратурата, с обвинения. Нищо чудно следващият да е Радан Кънев.

седесари от София, Пловдив, Варна, Бургас на масови перманентни протести срещу азиат-мафиотското статукво, България е окончателно загубена. Сега повечето от нас са пенсионери, имаме свободно време и не сме заплашени от уволнения и други комуноидни шантажи.

ама си мълчал когато разграбваха София,мълчал си и по времето на Костовата приватизация.. а всички си мълчаха за заменките, за връщането на земи с кошаревски свидетели... Отврат!

Да, Костов ограби България като направи месечната заплата от 3 долара на месец до 150 долара на месец в рамките на 4 години.

А ти защо мълча, когато продадоха БТК за жълти стотинки? Или когато преобърнаха дълга от долари в евро и загубихме милиарди , защо за що защо. Защото и да пискаш няма файда,българите сме кротушковци затова ни .............

Май идва времето да излизаме на първа линия и да си връщаме държавата от мафията като през перида до Иван Костов!

всички - не - П. Стоянов прикани Костов да говори.... останалото е история.

Всички прадажници от СДС ще ви вдигнем и в Белене... Вие продадохте България. Боклуци !.

Я.... ми кажете ЗАЩО НЯМА ОСЪДЕНИ ЗА КУФАРЧЕТАТА, ДЕТО ГИ РАЗДАДЕ ЛУКАНОВ - НА ИЛИЯ ПАВЛОВ, НА КОСЬО САМОКОВЕЦА И РЕД ОЩЕ БЕЗМОЗЪЧНИ ЗАВЪРШИЛИ ВИФ СЪС СПЕЦИАЛНОСТ БОРБА. А КИРИЛ ДОБРЕВ, ОСВЕН, ЧЕ ГО ХВАНАХА С МИЛИОНИ ДОЛАРИ ДА ГИ ИЗНАСЯ ТОЯ ЗАЕДНО С ДИМИТЪР ДЪБОВ ИЗКУПИХА ЗАВОД ЗА ПОРЦЕЛАН И ГО ПРОДАДОХА ЗА СТО ПЪТИ ОТГОРЕ, ПРЕДИ ТОВА РАЗПРОДАДОХА МАШИНИТЕ ЗА СКРАБ И НАПРАВО СИ СЕ ОЯДОХА. ПОСЛЕ КОСТОВ БИЛ ВИНОВЕН. КОСТОВ ИЗХВЪРЛИ БИСЕРОВ И ОЩЕ ДРУГИ МОШЕННИЦИ А СЕГА ТЕ СА В БСП, ДПС И СИ ЖИВЕЯТ ЖИВОТИЦА. А Р.ОВЧ. ДОСКОРО БЕШЕ В НАДЗОРНИЯ СЪВЕТ НА ЛУКОЙЛ И СИ ПРИБИРАШЕ КОМИСИОННИТЕ БЕЗ ДА НАДЗИРАВА А ИСКРОВ ВЗИМАШЕ ГОЛЯМАТА ЗАПЛАТАОТ 12 000НА МЕСЕЦ СЪЩО ДА НАДЗИРАВА БАНКИТЕ А ИЗПУСНА КТБ И ПАК - ЗЕРО- НИЩО ........

как да нема осъдени? автомат калашников им е произнесъл присъдите на повечито...

Боико

Боѝко!