Обвиниха бивш шеф в АПИ за трагедията в тунел ”Ечемишка”

Повдигнато е обвинение на бившия шеф на Дирекция „Пътна инфраструктура“ в АПИ Георги Златев, който е знаел за корозиралата носеща конструкция в тунел „Ечемишка“

Обратно в новината

Коментари - Обвиниха бивш шеф в АПИ за трагедията в тунел ”Ечемишка” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След тъпаците от ГЕРБ в държавата е пълен потоп. Дано никога повече не вземат властта ....

За корозиралите носещи осветителни- те тела стоманени ферми и на трите тунела "Витиня","Топли Дол" и "Ече- мишка " се знаеше още от 2006г. През месец Септември 2006 г. запо- чна едновременното "Ремонтно-въз становителни работи първо на "Лява Тръба Витиня" и "Дясна Тръба Топли Дол" По мой скромен инж. разчет вземай ки в предвид организацията на дви жението и осигуряване на финанси- рането би трябвало,да бъдат завър- шени до края на 2010 г. Така,че инж.Георги Златев е неви- нен. ви

Вината е НЕ САМО негова!!! И на всички негови предшественици от ДЕСЕТ години насам! Спомнете си Кресненското дефиле и Струма! На магистрала Тракия само това и липсваше по "големите" виадукти... Ама там май имахме късмет! Някой от журналистите да е чул или видял да се обследва път или съоръжение преди да се случи инцидент? Докажете ми го - със съответните предписания и разпореждания на органите, направили обследванията! Вземете само естакадата до летище "София" - наистина добър ремонт, но слаб контрол! Забранено е движение на автомобили над 12 тона! Такава е товароносимостта на настилката... Е, ще я видим пак на ями до три-четири години! Помнете ми думата!!! И изпълнителят няма да има вина, няма да поеме гаранцията!!! Поне двайсетина са преминаващите /в едната посока/ камиони и автобуси два пъти над забраната!!!

никои нищо няма да отнесе,в момента се хвърля прах в очите на стадото да не блее много много!

Може и тирове с извънгабаритен товар да са откъртили осветителното тяло, видяхме вече снимки на тирове със стърчащи извън каросерията стволове на дървета във всички посоки, те са преминавали там. Това е по-вероятната причина за трагедията. Ограничителите за извънгабаритни товари преди тунелите обикновено липсват! Липсва и видеонаблюдение, това е необходимо във всички тунели!

Виновни са тия които разпределят парите за пътища .Всички знаят че това е Бойко Борисов и м-р Павлова. Цяла година по телевизията те демонстрират властта си над АРИ ,а сега виновен е Златев

За мърляво изпълнение или виновно неизпълнение на служебните задължения, довело до тежка физическа трвма или смърт на лице, би трябвало в НК да се предвижда - от 1 до 6 години, работа като санитар в "Пирогов', или Бърза помощ, а не - лежане в затвора и четене на книги в библиотеката на затвора!

Наистина, а ресорният министър няма ли отношение по въпроса?!

Димитрова, чети си статиите! "Ечемишка" е тунел на магистрала "Хемус", а не "Тракия"! В ДИР-а, която и статия да отвориш е пълно с правописни грешки и неточности! Цари пълна неграмотност!

Както навсякаде, така и за тия проклети тунели на властимащите им идва на акъла нещо да направят, след като стане белята. Над всички тия уволнени и наказани има министър. Да е вкаран в затвора, или поне да е уволнен някой министър? Сега само се вдига пушилка-да замъгли простолюдието...и толкоз. Хубава работа, ама циганска, по-точно българска работа.

И накрая , както винаги , ОСЪДЕНИ НЯМА ДА ИМА .

мама руска еврейка, тате- виден партиец, а парите ги няма и ремонт няма, а пък акъл - хич. Абе има достатъчно позиции за алабалисти - досаждат ужасно от всички телевизии с дрънканиците си, поне където е необходим професионализъм не се занимавайте с партийни и роднински назначения. Слагате ли в хирургията полуграмотен роднина?

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ГИ ОСЪДЯТ, И ДА ИЗПЛАТЯТ ВИСОКА КРЪВНИНА ЗА СМЪРТТА НА ЖЕНАТА. БОГ ДА Я ПРОСТИ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЧЕТЕТЕ В link

Ами с началничката му лилка, кво става?

Само да не е влезнал в затвора поне за 1 година! Крайно време е некадърните чиновници да отговарят за некадърността си!

"Тунела убиец" Този тунел рецидивист бързо да го осъдите. В кауша за 30 години. Тъй като преместването му в затвора ще е невъзможно , нека направо на него му сложат решетки

Когато "повдигнатото обвинение" стане "ефективна присъда" - ще го коментирам!;) И по моите скромни изчисление, това няма да се случи скоро, да не кажа никога с "това, което имаме за съдебна система"!

Е, то присъда винаги има. Кво да направя, че не ви устройва присъдата "невинен, поради липса на доказателства" ;))

То, аслъ, съда в БГ го играе "обществена пералня за имиджи":)) И колкото си по-имотен или по-значим фактор в политиката, толкова по в бяло те спрятат;))

Добре, че не коментира сега.

Браво! Намери се бушон да отнесе недоволството.