Коментари - По-високи такси в университетите наесен | dnes.dir.bg
назад

По-високи такси в университетите наесен

2/3 от българските университети са решили да увеличат таксите от следващата учебна година в редица свои специалности.

Обратно в новината

Коментари - По-високи такси в университетите наесен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да има стипендии за добър успех, които да са на такава стойност, че да покриват таксата за образование. Това доста ще отсее умните студенти от онези, дето са на принципа "учи, маме, че да не работиш". Няма какво да се лъжем - пълна е държавата с неграмотни висшисти.

Нещо май не са в час. В Германия е без пари, а тук, вдигат???????? Само платежоспособни некадърници ще има в родните вузове!!!!! Само които не могат да завършат в чужбина!!!!!!

На мен това ми се вижда смешна сума. Аз плащам 9000 паунда тюишън такс за ЕДНА ГОДИНА САМО. Инженерно образование в УК. ПЛЮС ТОВА СИ ПЛАЩАМ И ИЗДРЪЖКАТА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕ КОЕТО ИДВА КЪМ 11к на година. Това излиза ОТ МОЯ СОБСТВЕН ДЖОБ. Нема мама и тате да плащат, нема ги, аз съм на почти 50 и това тате и мама да плащат за мене не съществува откак съм навършила 18. Да ви кажа, откак следвам в УК, схванах защо никой от бегето не може да излезне и да покаже свесни умения и знания из чужбината.... Аз съм от старото поколение, хванах последната година в която се приемаха студенти с истински изпити и се вземаха реални дипломи. Една година след нас го направиха платено и сулю и пулю се юрна са учи с пари на мама и тате, когато аз сама се издържах. Не знам, не знам....по-ниски критерии винаги води до по-лоши резултати. Мене ми одират кожата ката ден и на работа, и в учене, ама редовно си печеля парите и си взимам изпитите, това ето ме, тази година ще подхвана 50, и още не съм имала почивка откъм бач.... Не знам как я мислът младите....по-лесно сега, е по-трудно утре....

Младите "мислЪт" трудно, щото старите, от които трябва да се учат, не са си взели дипломата до 50г, ама пак имат самочувствието да поучават другите. Та така...

На кого му дреме! Ей къде е Мюнхен! И е неотменно в топ 100 на света. Къде са нашите висши училища?

Таксите ще важат ли и за "имигрантите", които така искат да се интегрират?

Ако "имигрантите" наричаш бежанците, то аз те питам: Защо да не важат ? Защо мислиш, че няма да важат ?

Защото от БХК ще се разкрякат веднага, защото за тях се хвърлят милиарди, а за училищата, учителите и детските градини няма пари. Защото сте демагози и празноглави кукли на конци. Защото т.нар. ви "интеграция" никога не може да я има. Защото дали ги наричам "бежанци", "имигранти" "мигранти" те си остават престъпници, пресекли границата незаконно.

От една страна е правилно, като се ими предвид че болшинството от дипломиралите се мечтаят да /и ще/ емигрират - с ниски такси тези измекяри биват облагодетелствани. От друга страна, се ограничава достъпът до образование на истинските българчета. Заслужава да се обсъди дали измекярите не трябва да плащат по някакъв начин. Не бързайте да казвате "няма как да стане".

Хубаво казваш за истинските българчета, ама то трябва и истинско образование, че то нещо липсва.

Да, и на мен ми направи впечатление, как си правят адвокатско лоби. Таксата за Право е най-надута - така че да следват предимно дечица със съмнителен произход.

Не бойте се, никой нема да излезне в чужбината с лошо образование, отдавна се знае колко е лошо бълХар образованието и веднага те слагат да те изпитват. Не покажеш умения, не те взимат, ето толко е лесно. За сека работа за която съм кандидатствала еле па ако искам по-високо заплащане - веднага изпит и проверка. Минеш над 70-80% от максимума възможен в резултата - и взимаш работата. Останеш ли под 70% - нема работа за тебе. Е, аз мойте резултати си ги зимам ВИНАГИ над 80% - зависи от предмета де, ама редовно се движа над 80% до към 100% от максимума. Досега по чужбината не са ме късале :) Ма имам ТУ когато още старата школа работеше ....а сега е буквално проституция по бълХар университетите.... От тука ви го казвам, а аз си поживех по Европата и си поработих де си искам - който не си е земал изпитите навреме и с отлични резултати ше се бие ного по главата из Европата.... За мигрантите - същото, ако щете ми вервайте...нема прошка, това е. Никой не иска просто идиоти, никой не плаща за идиоти. Политиците може би, за електорат, ма нормалните хора искат сериозно образование, сериозни умения и знания...не се надайте на чудеса - а учете ....шега нема, и никой не плаща за парчето ви хартийка дипломка от световно неизестен университет. Изхабени парици на мама и тате...и време на едно изгубено чалгаджийско покуление.

По-високи такси в университетите наесен Както се казва , наесен с "песен".

ujabg

супер!

вдигайте такси, докато направите образованието напълно недостъпно! Всеизвестно е, че прост народ се мачка лесно! Тъй че, давайте смело напред, почти сте успели в мисията!