Общопрактикуващ лекар: Борбата е ваксините да се доставят в кабинетите, а не да ходим в РЗИ

Има проблем с издаването на сертификатите за ваксинация, сигнализира д-р Николай Христов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това се знае много отдавна и правителството и НОЩ не реагираха.Големи хвалби от здравния министър и премиера, но организацията е под всякаква критика!

Малко е да искаш 20 лева за сертификат,поискай им по 100 лева!

И в колко кабинета на лични лекари има подходящ хладилник за ваксини,а не за бира?Или механично ще си ги прилагат ,без да има ефект.Само за да отчитат дейност.

Борбата на лекарите е някой друг да постави ваксините на пациентите им, а те само да приберат парите

Прав е, че иска доставките на ваксини в кабинета си. Предложил съм го отдавна. Не е прав да иска пари за сертификата - няма основание. Това е негово задължение в пакета услуги за 10 лв. на пациент - преглед преди всяка ваксинация, 2 дози ваксиниране и издаване на сертификат.

Джипитата не могат да поставят инжекции , просто са неспособни . 80 процента от докторите не могат даже и в болниците защото това го правят мед. сестрите !

"За мен си е чудесна ваксина." За мен дипломата на това ДжиПи е фалшива.

Ако искаш и някой да ти организира желаещите плюс още един да ги боде. Пък ти само ще взимаш парите на бройка ваксинирани. Само се реве в тая държава. Всички с претенции, а ако трябва да се направи усилие...... олеле малеле.

Напротив. Смятам, че да се разпределят ваксините при личните лекари е нелепа идея. Това са около 1000 места в София. По разумно е , както направиха в другите държави - големи ваксинационни центрове , няколко на брой, а грижата за тези, които не могат да отидат до там е отделно. Хората ваксинират в църкви, на паркинги, стадиони - където могат да се съберат повече хора. Кой точно си мисли, че ще се намери алгоритъм и транспорт, за да се разнасят ваксини на 4500 лични лекари.

Редене на опашки по време на епидемия - чудесно решение. Редиш се, ако си лекар да взеш за пациентите Редиш се на зелени коридори, ако не искаш да чакаш неясно колко личния Опашки да има.

Да бе и малоумните лични масово "поставят" ваксината в мивката и издават сертификати на хора дето не са я и помирисали тая ваксина. По този начин хората които искат не получават а разни кретени са със сертификат. Вече съм пуснал 2 сигнала до РЗИ за такива ГП-та.

Бробата е за за10 лева на ваксина!

Да, но хората там имат записан час все пак и не се трупат, и не чакат с часове и не хвърлят боб дали ще има ваксина и за тях.

Това е откровено малоумие. Всяка куриерска фирма може да се справи....

Откриха топлата вода. Разбира се че вместо да висят по опашки, лекарите трябва да преглеждат и ваксинират а ваксините да им се доставят в кабинетите!!! По заявка на лекарите

Къв е този саботьор ве ? Иска 20 лв защото хората да се нервели. В USA и Англия този сертификат стои само електронно и службите на които им трябва могат да го видят на сайта на който е сложен. Що си мисли, че ни е притрябвал този сертификат. Всеки с цифров подпис може да си го изтегли сам.

Тия както разнасят студени пици така ще разнасят и топли ваксини.