Община Шумен бе осъдена да плати над 3000 лева на жена, ухапана от бездомни котки

За първи път се случва гражданин да спечели дело срещу общината за вреди, нанесени от котки

Обратно в новината

Коментари - Община Шумен бе осъдена да плати над 3000 лева на жена, ухапана от бездомни котки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българската съдебна система се "надскочи". Не знам кой "експерт" е "доказал" вината на котките, но котките , за разлика от лъвовете, не хапят, а дерат с нокти, и не се събират в глутници, така че общината да обжалва. Съдебна реформа реално ще има, ако за всяко подобно съдийско деяние, изритват съдията,

Хуманно е не само бездомните кучета, но и бездомните котки също да бъдат евтанирани. Или поне така правят във високо хуманните западни държави.

това котенце от снемката е голямо сладурче

Уахапана от котки ?!? Т.е. жената си е стояла мирно и кротко и едни хищни котки са я нападнали и изпохапали ?!? Тая съдийка тъпа ли е или просто е дебилна ?!?

безсрамно, че бездомно коте я е ухапало. Органите да разследват схемата с източване на пари от общината!

ако същата жена пак бъде нахапана от котките....

дето я изядоха кучетата нищо не взеха май. Какъв е изводът значи: на умряло пари не се дават! Лайнярска държава сме и това е!

И на мен ми се струва, че описаната случка е голяма, нескопосано скроена лъжа. Причината е, че котките не нападат, не хапят, освен ако си играят, но не с непознати. Безпричинна агресия е невъзможна при тях, но кучето им е враг и би могло, но е пропуснато да се отбележи, да ги тормози и уплаши, така че да хапят. По-скоро за обща сметка има опит да изкара някой лев жената.

Случката ми звучи доста бутафорно. На улична котка, само като и тропнеш с крак бяга на 100 метра. Тия явно са били някакви мутанти ;))

Не е смешно, може да са имали бяс котките, затова да нападат. Бесните животни нападат. Добре че си е сложила ваксина

Ако в региона има бяс, много повече животни - и котки, и (домашни) кучета ще са побеснели, а не само 1-2 външни котки. Но все пак е хубаво, че са й сложили противобясна ваксина - за всеки случай.

да са били тигри...

ха има хора с чуство за хумор..разсмя ме

си мислех, че всичко съм прочел...

Котка да нападне човек.Смях в залата.......Напротив, котките дори се плашат и бягат от хората! Аз храня 4,5 котки, които се подвизават пред блока.Двете ме познават от малки, а другите две се присламчиха после, като виждат, че могат да си хапнат.Та тия двете, въпреки, че от малки ме познават , храня ги, но много не се доверяват, не ми дават да ги галя. Та в конкретният случай с госпожата, с кучето сигурно то е тръгнало към тях, а те по принцип за да се спасят се покатерват на някое близко дърво, но не и застрашени да тръгнат да хапят хората.Явно едно от котките инстинктивно се е покатерило по жената, одрало я с ноктите?!

Тотално изтрещяла работа.

Още нещо се сетих. Поне моите наблюдения показват, че котките обикновено тръгват да ДЕРАТ, а не да ХАПЯТ. Дори отначало само бият шамарчета с лапа без да си пускат ноктите, а ако срещнат съпротива, чак тогава си пускат ноктите. Не е като да не могат да хапят - собствените ми котки са ме хапали като прекаля с терора, но принципно по-често дерат, отколкото хапят.

Във всеки втори дом кучета и котки. Ква е тази американска мода ве, да въ ева маата на всички кучкари и коткари. По добре вземете по едно дете да гледате ве, да ви го начукам в устите, бълхари такива. Нормалните хора не са длъжни денонощно да слушат кучешки лай по домовете си. Който иска кучета да ги гледа на село, а не в жилищни сгради.

Познавайки котешкия нрав, аз също намирам историята за малко вероятна. Може би кучето е тръгнало да напада котките и те при самозащита са скочили върху когото сварят. Моя дворна котка се беше нахвърлила на едно псе, което висеше на портата и се зъбеше, но това беше докато го прогони, отделно че тогава имаше и малки котета, на които кучето май беше хвърлило око. Дори и в този случай не издра псето, а само се разсъска и показа какъв хубав маникюр има. Отделно, че котките, особено дворни/улични доста често бягат от хората, а не тръгват да ги ядат, най-вече безпричинно. Накратко, явно кучето е тръгнало да напада котките и те са се защитавали, а не обратното.

На разни идиоти уличните и дворните котки са трън в очите, вероятно и тук случаят е такъв. Предишното място, където живеех, имаше разни кучкари, които много мразеха котките ни, които в никакъв случай не бяха бездомни/безстопанствени, нито бълхарници (редовни ги обезпаразитавяхме) и от страна на тези кучкари имаше опити за гадни номерца, постоянно мрънкане и прочие. Чак до война не успяхме да стигнем, но много хора ни подкрепиха тогава и тея 2-3 педала, които най-много мрънкаха, подвиха опашки, защото не искаха да си имат неприятности с доста индивиди от квартала. Може би и тази жена просто мрази котки и се опитва нещо да ни работи.

Както всички по-долу са писали - много съмнителна работа. Улична котка умишлено да нападне и да ухапе възрастен човек, без да е предизвикана или буквално приклещена в ъгъла, няма. Повтарям - улична, които са изключително наплашени и страхливи. Домашна може и да се намери някоя, но само ако й влезеш в къщата - навън те се побъркват от страх. Още по-малко пък да изскочи изпод паркирана кола, където те обикновено се крият. Още по-малко пък две котки наведнъж - котките са индивидуални, а не като кучетата и вълците на глутници. Единственият вариант, и то с доста голяма доза фантазия, е двете котки да са се биели помежду си, нещо което е хиляди пъти по-вероятно, и на госпожата палето да се е опитало да се намеси, при което тя се е опитала да го оттърве и в суматохата е отнесла някоя драскотина или ухапване, което може да се спори от котките ли е или от нейното куче. Ама дори и така да е, пак тя си е виновна.

сестра ми я нападна една улична котка без да е предизивикана. Сестра ми си разхождала кучето и както си вървяла покрай блока, котараната излетяла изпод един балкон и нападнала. Оказала се с малки и очевидно се е почувствала застрашена.

Де да тръгне някой бяс, че тогава да видите и котенца и кученца.... Ама от сега ми е жал за нормалните хора!

Да, да ще тръгне, като чумната епидемия през 14-ти век - 2/3 от населението на Европа си заминава ;))

Съжалявам да го кажа но не е нещо както трябва...или е насъскала кучето срещу тях или тя ги е подгонила котка не напада освен в краен случай....Представям ди госпожата каква вещи.ца .е...

обичам котки, но не съм толкова пристрастен. Това са диви (подивели) животни, нападат и още как, особено ако имат малки.

и у Софето имаше някаква идея да махат котките от улиците защото еди-какво си. После едни разумни хора казаха, че ако махнат котките ще дойдат плъховете и тогава града ще стане необитаем, заради това сме си с котките. Не съм чул да е имало ухапани.

въдят се на поразия, убиват всички животинки по-малки от тях, а на всичкото отгоре във всеки блок се намират лелки дето ги хранят. просто трябва да се ловят и кастрират или направо да се унищожават, като вредители. иначе, няма оправия.

пробвай с плъхове, интелигентни са, може да си опитомиш, може пък плъхпвете да те опитомят теб.

"Лелки" Аз сам 86кг. самбист и малко ушу и храня котенцата редом с бабите в блока . Ей педал тихо.

Тази нещо е чалната! Котки никога не нападат освен ,ако не са предизвикани в самозащита! Май куче я е ухапало и дири под вола теле! Жалко-данакоплатците плащат!

Била е с куче, което също е изиграло роля. Може да е била и котка с малки. Така нападнаха и сестра ми, докато си разхождаше кучето, нов нейния случай го отнесе домашния любимец.