Градовете ни тънат в разпилени боклуци

Купища разпилени боклуци – това е картината на много места в големите градове в края на зимата.

Обратно в новината

Коментари - Градовете ни тънат в разпилени боклуци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Символът на София са старите дюшеци, грижливо поставени до кофите за боклук, всички да им се радват...

Въпрос на домашно възпитание и самосъзнание е, от една страна! Преди време изпратих предложение до Столична община контейнерите за отпадъци да са в заключени метални контейнери, които да се отварят с чип. Да ,ще са нужни пари, но клошарите и циганите с каруци няма да могат да разхвърлят около контейнерите това, което не им харесва. Глас в пустиня. Може би има и други работещи решения. Например, да се въведат санкции. За всеки, който изхвърля на улицата. Ако нямат пари да си платят глобата, да се трудят - да почистят определена площ.

1. В семейството, децата да се учат и на хигиена и чистота вкъщи и около нас. 2. В училище да се възпитава нетърпимост към мръсотията. 3. Не само да се разхождаме сред боклуци, но и да ги почистваме/не може едни да хвърлят, други да чистят/. 4. Да се създаде нетърпимост към хора, които замърсяват/в този случай да помагат медиите/.

Абе то 80% от институциите ни са пълни с боклуци вие седнахте да ревете за градовете които са резултат от действията на първите..

Защото сме абсолютно комплексиран и нетолерантен народ, всеки мисли само за себе си /като някъкъв център на вселената/ и няма никакво намерение да се съобразява с околните, правилата, нормите и законите в обществото, но изисква от другите да го правят. Пример: грижим се за градинки около блока ни, който се намира по пътя към морската градина ... е няма куче, което преминавайки да не препикае цветята и храстите, дечица редовни си берат цветя, градинката всяка сутрин осъмва пълна с фасове, кенчета и бутилки ... а най-лошото е, че комшиите, вместо да кажат едно "благодаря" ползват градинката като кучешка тоалетна. Абсолютната простащина ... отказва и малкото ентусиасти, който имат желание да почистват и подобряват заобикалящата ни среда: (((

Управляващите дето излизат с идеите и призивите за пролетно почистване да си прегледат договорите с фирмите, на които се плаща за това и да намерят по ефективни форми за контрол и санкции при несвършена работа. Всекидневно ги гледам от прозореца чистачките от фирмата за почиствне какви ги вършат - първата им работа сутрин е да преровят контейнерите с дръжките на метлите и да си заделят, някои боклуци. После сядат на тротояра и си говорят на чашка кафе. После станат позаметят някой и друг боклук, забръсквайки го под колите да не се вижда и така нататък. Други от малцинството пък се наврят по кофите и ровят, ровят, разкъсват пликовете и изхвърлят голяма част от боклука извън кофите, оставяйки го така, без да си го съберат. Някои така се навират по контейнерите, че само краката им мърдат отвън и на човек му идва да затвори капага и да ги запали вътре! Докато не се намери ефективно противодействие на този нов "демократичен" феномен, то чистота няма да има. Говорете си каквото искате за новите европейски ценности, но това по соц. времето го нямаше и никой не ровеше по кофите за боклук, за да си изкарва прехраната. Ако това ви е демокрацията, то мерси, предпочитам социалистическия терор.

Мръсотията, с която сме обградени е отражение на моралния упадък и безхаберие, в който е потънала България. Това е външното отражение, на това което става вътре в нас, а то е следствие на "новия" морал и "демократични" ценности, които ни се насаждат от новия (пребоядисан стар) политически и упрвленчески елит. Това ще рече, че трябва да се почне от първичното, т.е. да се изчистим от стария, неадекватен, корумпиран и отживял времето си политически и управленчески елит и да сложим начело на държавата нови млади хора, с друг начин на мислене и с ценностна система различна от сегашната, горди и с национално самочувствие, а не като днешните и вчерашните лизачи, тичащи след парите и обрекли се в слугинаж на сили работещи срещу националните ни интереси.

Ма те младите са по-невъзпитани от старите....Бяхме вкафето на ВМА, до нас-възрастна двойка, на другата маса-групичка младежи, ние-на средна възраст. Ние станахме, изхвърлихме си чашите, момичетата и момчетата зарязаха всичко на масата, а възрастната двойка не само изхвърлиха чашите, но и събраха трохите от масата, честно казано, хвана ме срам, три поколения, кои според вас трябва да управляват?

Въпрос на форматиране. Каквито ги форматираме (възпитание) от малки, такива ще си гледаме и търпиме. За това е важно каква е ролата на семейството, средата, на училището, доминиращите политически и морални ценности. Когато в семейството родителите не си свършат работата, а я оставят на училището, то пък е вързано с разни джендърски и педофилски конвенции, то резултата е налице. Не е без значение и какво се нагнетява от медиите, от малкия екран и видео игрите!

И тези младите какво разбират от политика, без опит ! Политик е професия, трябва да си артист, да можеш да лъжеш, да крадеш, иначе отиваш в канала ! Вие още ли не сте разбрали, че богатите милиардери командват света, а политиците са рграчи в театъра ПОЛИТИК !

Пролетното почистване дойде като инициатива от соц. времето, но тогава българина не плащаше такса смет, а за това се грижеше държавното предпрятие "Чистота" Сега когато всички плащаме данък смет и тая дейност е поверена на частни фирми няма място да ни говорят за пролетно почистване и да ни прехвърлят топката за несвършената от фирмите работа! Като ше живеем демократично, по европейски и по капиталистически, накарайте тия на които е платено да си свършат работата, за която са се цанили!

да се научи балгарина-да не марси! не напразно чешкиятминистар каза,че балгария е ,,общественна тоалетна,, срамота,като в африканска дарзава сме. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

да се научи балгарина-да не марси! не напразно чешкиятминистар каза,че балгария е ,,общественна тоалетна,, срамота,като в африканска дарзава сме. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

и сега е така

Що за хора сте бе МЪРЛЯЧИ??? Тези боклуци, в които тъне София, да не са паднали от небето, а ? Напълнихте града със селяни, свикнали да серат къде им падне, и сега всички чукундури да ИЗЛЕЗНАТ И ДА СИ СЪБЕРАТ и ДА СЪБИРАТ ВСЕКИ ДЕН боклука си, че дяволите ще ви вземат!!! Глобите е наложително да бъдат такива и да се спазват порядките, че да РЕСПЕКТИРАТ и тогава, чукундура ще глътне дори фаса, за да не му се налага да кеса заради един боклук В ЗАТВОРА С ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД, хайде г-жо кмет не се офлянквай, а ДЕЙСТВИЕ и прилагай МЕРКИ, ПРАВИЛА и СОЛЕНИ ГЛОБИ!!!

Едно време от простотия паднахме под турско робство, после пак от простотия направихме две национални катастрофи, от простотия ни яхнаха партийните секретари, сега от простотия чакаме да ни направят демокрацията, накрая от простотия ще изчезнем, защото простотията е деструктивна.

Слагаш си ръкавици за еднократна употреба и събираш малко боклук пред входа. Така направих при нас и О, чудо! стана по - чисто! И след това по-бавно се трупат нови боклуци, защото хората изхвърлят повече там, където вече има боклуци. Не решава генерално проблема, но поне не съм поредния мрънкач, който нищо не прави.

Не познавам София, но предполагам че тези квартали, ВИТОША И ХИПОДРУМА, са ромски, или вече навсякъде е едно и също.

Във Варна няма място за законно и безплатно изхвърляне на мебели, глобите са до 1000 лева

градовете ни тънат в разруха, която е всеобща

'щот самия народ е пълен с боклуци! 90% се правят на светци, но не си събират след кучето в парка, или обратното! Всеки получава това, което заслужава!

Къде да си изхвърля старите мебели? Стари дрехи? Строителни отпадъци? Питайте общината - вдигат рамене и си чакат заплатите на 10-то число.

Според общинската наредба за управление на отпадъците физическите и юридическите лица са длъжни да изхвърлят останалите след ремонт строителни отпадъци или непотребна покъщнина във вид на едрогабаритни отпадъци-мебели, шкафове, гардероби, дивани, фотьойли, легла, маси, столове, матраци, дюшеци на определените от кмета на общината места и по предварително обявен график. Оказва се обаче, че във Варна такива места няма. Все още няма и график за извозването на подобни отпадъци. Това става ясно от отговор на общинската администрация на въпроси на link във връзка обслужването на подобен род отпадъци.... 2016 г. ... 2 години по-късно положението е същото

Няма такива места защото трябва да има мат'рял и за контингента гласуващи..

все друг му е виновен, друг е изхвърлил боклука, друг не е сигнализирал, друг не е почистил... Ганю само гледа страшно и мърмори, че в белите държави друг ще свърши работата вместо него

имаше една стара народна приказка...?? ,,разменям трици за смет,,...!!! така трябва да си избираме ,,кметовете и общинските съветници,, а те от своя страна да контролират избирателите си...!!!

Крайно време е в България да се направи закон за чистотата и само тогава ще се види чисто ! Да се поставят навсякъде камери и да се глобяват всички, които хвърлят боклуци на пътя ! Глобата трябва да бъде 1000 лева, да видим тогава кой ще хвърли ! Всяка община да следи за района си и глобите да влизат в общината, така ще се направят и всички улици, няма да има кал и мръсотия !Българите ще придобият добри навици само със строги закони !

ама като ви вдигнат местните данъци за камерите пак ще мрънкате

На кметицата й дреме на панделката от това,което си написал!

Премахнаха жителството и София от 600 000 души стана 2 млн. и нагоре. Застроиха зелените площи, не мият и не чистят улиците. Помиярите на цяла България пристигнаха в София. По бай Тошово време всички се греехме на кюмур и дърва , но чстици нямаше нали.Всеки ден се миеха улици и не се обявяваха по телевизията като кой знае какво. Престъпните либерални демократи попиляха и столица и държава. След 30 г. изчезваме.

Водата е много скъпа ! Кой ще плаща ? Бедните пенсионери ли ? Едно време си беше едно време, сега е друго време ! Гледайте само напред, за да сме най-после добре !

Преди доста време,живеех в панелка.Събирахме се от 4-те входа някоя пролетна събота и до вечерта,всичко биваше почистено.Орязани храсталаци,оформени и прекопани градинки.Събрани боклуци и премахнати плевели.Никой не ни е карал-просто си беше за нас.От съседните блокове,правеха същото. Наскоро минах от там....носталгично се огледах-ужас.Найлони,мръсотия,помен няма от градинките,защото всред калта,паркирани стотици автомобили.Няма тротоари,огромни дупки зеят по уличните платна. Много хора ползват цигански каруци за изхвърляне на мебели и строителни отпадъци.Тъмнокожите братя търсят най-близката горичка,за изсипят там товара си. Из цяла София фучат бетоновози и самосвали с кални гуми.Нерегламентирани"паркинги"всред калта.И какво като операторките на ръчни метли,вдигат прах,събирайки нещо?Същото се изнася от гумите на мига пак на улиците.Прахоляк и кал от хилядите строежи.Препълнени контейнери боклук около тях.Вечер,налазини от плъхове.Много хора по-долу пишат,че в евро градове е далеч по-чисто.Така е.Общините си вършат работата.И здраво санкционират.Ама няма"Ти знаеш ли кой съм аз,бе!?"-глоба на мига и то солена.За да си помисли лумпена,чакащ на червено,дали ще изхвърли фасовете от колата на платното.Или милата мама,хвърляйки осрания памперс на съкровището в храстите.

Чета тук тъпотии и се удивявам на безхаберието на т.н. столичани. София става столица с едва 13 хил. жители, оградена от потънали в кал села Княжево, Власая, Драгалевци, Орландовци и Подуене. По това време поне 10 други наши града са по-големи от София. Сега тази нелепа, мръсна и хаотична столица, най-грозната в Европа, гони почти 2 млн. Е, какво очаквате - количеството да премине в качество??? Няма как, драги т.н. софиянци... Няма как! Тези огромни панелни гета къде и как ще реорганизирате? И защо ви трябваше да семестите от чистата природа към тази клоака? Я, вижте, колко прекрасно се живее на село, Арбанаси, Рибарица, Широка Лъка, Момчиловци, Жеравна, Бачково - та там кучешката колиба на собствениците е в пъти по-скъпа от вашата опикана панелка в гетата Люлин-15 или Младост-20...

Преместих се, защото в провинцията трябваше да умра от глад, а в София, макар и трудно оцелявам.

В България не само боклуци има по улиците,а самите улици са мръсни и кални.Ако отидете в Англия например,там където често вали дъжд и в най малките градове по улиците не може да си изцапаш обувките.Там няма такива места,които показвате на снимката.Всичко е направено на паркове и градинки,но така,че да не стича от тях нищо на алеите и на улиците.Не знам какво гледат нашите политици като обикалят по света,че нищо не възприемат от Запада.

Нашите гледат само как да лапнат паричките от паркове, градини. Ама вие си ги избирате.

Боклучев народ.

Поради финансовата криза президентът на САЩ е поискал помощ от българското правителство. Президентът на САЩ очаква, че страната с най-големия бюджетен излишък ще елиминира кризата на Уолстрийт...

България е сметището на Европа. Освен хората,голям дял за това имат управляващите.

Това е най-голямата глупост и лъжа ! Голяма простотия и падение цари в България !

Управляващите не могат да вървят по цял ден след всеки мундарин и простак и да гледат кой, къде ще си хвърли боклука ! Съзнание и отговорност трябва всеки човек да има !

Не са само безотговорни граждани! Когато кофите за боклук се препълнят, вятърът и бездомните кучета и котки разпиляват боклуците навсякъде. А препълнени кофи има навсякъде, елате в неделя или понеделник в Младост да им се насладите!

А да сте видели поне веднъж цигани да ровят в контейнерите и да изхвърлят всичко, което не им харесва? Те, с тяхното поведение, според мен са един голям проблем в София. Дори и тогава, когато са ангажирани в "Чистотата". При нас имат нещо като сборен пункт, в общинска градинка,от който тръгват да чистят и където при приключване си предават "оръдията на труда". Наоколо е ужасно! Пликове, хартии и всякакви боклуци. Всичко изхвърлят там, където се хранят! Отвратително е, и, според мен, няма оправия с тях.

Че то и парламента, правителство, администращия

Селеяци дошли в градът, които смятат за чуждо, всичко извън жилището си !Хвърлящи боклука си от прозорците и чакащи някой друг да го почисти! После се оплакват че живеели сред боклуци. Сами си правите КОЧИНАТА ?Почистете я?

В малките градове хората се познават и спазват някакво приличие. В големия град всеки е анонимен и показва истинското си лице и култура. Първият белег на провинциалиста в София е пускането на силна музика. Постепенно разбират, че не е прието и се укротяват.

а по селата, кой прави кочината? Такива граждани като теб.