Психолог: Обществото мълчи, защото е болно

В специално интервю за Дир.бг психологът Теодора Гергинова коментира реалността за семействата, в които има психично болен. За срама, комплексите и стигмата...

Обратно в новината

Коментари - Психолог: Обществото мълчи, защото е болно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че поради липса на хора ги пращат навън сред нас, записват ги в училища и университети за бройки, за да цунат от бюджета, намират им даже работа в престижни институции и става страшно. Госпожата се е посвенила да каже направо, че народът е тотално изперкал, пък и жега е, всеки медик ще ви каже, че топлината допълнително "отваря" психопроявите. А останалите нека да си слагат повече кубчета лед в питиетата, барем оцелеят.

Попаднах случайно на темата.Моя приятелка я сподели. Успях пряко волята си да изчета част от коментарите. Съгласна съм с всички мнения и ги подкрепям.Но...скоро не бях попадала на тема, която да се дискутира с такъв плам! Като че ли живота и съществуването ни зависят от тази статия...Коментар?...

Попаднах случайно на темата.Моя приятелка я сподели. Успях пряко волята си да изчета част от коментарите. Съгласна съм с всички мнения и ги подкрепям.Но...скоро не бях попаднала на тема, която да се дискутира с такъв плам! Като че ли живота и съществуването ни зависят от тази статия...Коментар?...

TIREX

поредната пача с нищо по различна от циганка дето гледа на ръка...

С легализирането на еднополовите бракове в редица държави сега израства първото поколение деца отгледани от еднополови партньори Направени са проучвания над 3,000 младежи израстващи в семейства на еднополови партньори. Проучванията са направени от авторитетни университетски екипи от учени в Америка от 2010г. до 2012г. Страните в гей брака ревностно твърдят, че за детето няма значение дали има майка и баща, или е отглеждано от еднополови родители. С узаконяването на гей-брака и те и властите явно отговарят по този начин от името на децата. Така толерантността приема облика, че се нарушават правата на едни, за да се дадат повече права на други. Също така по този начин децата-сираци се поставят като втора категория хора. Този въпрос всъщност е омаловажен, а на преден е поставен въпроса за легитимността на еднополовия брак. Това е напълно безотговорно. Разбира се, че трябва да има толерантност, но не и толерастия. Не може нещо противо-природно да бъде поставено на преден план за сметка на правата на децата. Още повече, че едно непълнолетно дете не може да се махне от дома на еднополовите си родители, нито имат равни права с тях поради възрастта си. В свят, в който има държави, където педофилите са политически представени, проституцията е легална, както и дрогата обаче тези работи не са от особено значение за властите.

Страхотен пост - нито едно вярно твърдение! Машала!

В АМЕРИКА ХАПЧЕТАТА И ПСИХИАТРИЧНИТЕ ДИАГНОЗИ СТАВАТ МАСОВИ СЛЕД АНТИ-ВОЕННИТЕ ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ВИЕТНАМСКАТА ВОЙНА , "ЛЯТОТО НА ЛЮБОВТА", AND WOODSTOCK :))

ПРЕДЛАГАМ ДА ОТВОРИМ ДИСКУСИЯ , КОГАТО СВЕТИ КНЯЗ БОРИС 1-ВИ ИЗБИВА СТАРОВЕРЦИТЕ И ОСЛЕПЯВА СИНА СИ , ОТ КАКВО Е СТРАДАЛ - ПАРАНОИДНА ШИЗОФРЕНИЯ , БИПОЛЯРНО РАЗСТРОЙСТВО ИЛИ ОБСЕСИВНО-КОМПУЛСИВНО РАЗСТРОЙСТВО :)) ....

Срещала съм по работа няколко пъти "психолози" с дипломи от СУ или НБУ - и ни един нормален човек сред тях! Най-многото, което могат да кажат, са едни вносни, главно латински, понякога и гръцки, думички, които означават някакви състояния на душата или настроението, но нищо повече! Нито могат да ти обяснят реална ситуация от общуването със себеподобните, нито пък да ти помогнат нещо, ако имаш свой проблем! Да не говорим, че всичките без изключение, са просто лудички - някои тихи, други - по-буйни, но нито един без "особености" в поведението! Налага се изводът, че те самите се нуждаят от спешна помощ, а каква диагноза би могъл да постави на другиго един човек с купища собствени проблеми и комплекси?! И като ги знам сегашните студенти как ходят на лекции - откъде да бъда сигурна, че точно лекцията, на която са им говорили за моя проблем, не са я пропуснали поради някоя "по-важна" задачка - парти, купон, презентация или просто мързел?! Един - изучил за доцент дори! - си гризеше ноктите, не говореше, а мрънкаш нещо неразбираемо; друга само за мъже си дуднеше - как и поредният я зарязал, колко не бил прав, как тя ги четяла като отворени книги, а те нея - не ... Трета ходеше като сива мишка - само в сиво, с едни жилетки и фанелки като бабка, навела глава - жива да я ожалиш; четвърта - по бюстие и едни впити панталонки води семинар в университета, явно си търси белята - безуспешно ... Как да повярва човек на такива, че и пари да им дава, та да му правят някакви си консултации?! Че те самите се нуждаят от спешна, квалифицирана помощ на клиничен психиатър ...

не е чак толкова зле психологията в СУ, спри да плюеш.

Още като прочетох претенциозното заглавие, ми се отщя да продължа нататък. Криво-ляво попрочетох обаче. Проблемът с психичното здраве е не просто голям, той е огромен. И най-болната точка, както и в цялото ни здравеопазване, е да намериш ТВОЯ лекар. Лекарят, който ще е готов честно да те лекува, с търпение, знание, с резултати, в края на краищата. Имам лична история по темата. Ако госпожата ми обясни как да накарам болния да отиде на лекар и да му обясня, че стената от празни погледи, често пъти примесени с погнуса, той, психически лабилният, трябва да я понесе и да я изтърпи, ще се навия да пробвам пак. И как да накарам доктора, при който водя близък, да не се държи с мен като с куче-касичка, която трябва да счупи и да си вземе паричките. Ей там е проблемът. А че обществото е болно - болно е, ама и лекарите са част от това общество. Както е казано в Библията - лекарю, изцели се сам. Хайде първо вие, че да можем и ние да ви се доверим.

Ти не разбра ли, че тая госпожа изобщо не е лекар, а с някаква диплома за психолог? Платила си е сигурно на дира за малко реклама.

Като ви чета коментарите за дипломираните доктори ми става доста смешно. Колко % от притежаващите дипломи знаят какво правят и продължават да развиват наученото учейки нови неща и след като завършат, сигурен съм че бройката не надвишава 10%, колко от тях спазват елементарните хигиенни изисквания и знаят какво правят освен да чакат рушвет за да си свършат съвестно работата? Нека бъдем обективни! Със сигурност има много психолози, които са абсолютен пълнеж за масовката, но има и такива, които са добри в това, с което се занимават и могат да помогнат на човек. Често се случва на човек да има нужда просто да си поговори с някого, психологията се занимава с това да помогне на човек да достигне сам до отговорите, които търси. Крайно време е да израснете над комплексите си и да дадете възможност на нещо ново и непознато да се разкрие пред вас. Не защитавам никого, както и не нападам. Просто предлагам един друг прочит на написаните неща до тук.

Е как не нападаш и не защитаваш никога? Как така твърдиш че си обективен/а?! Та ти директно заявяваш, че не повече от 10% от дипломираните доктори продължават да се развиват. Т.е. другите 90% спират да се развиват според тебе. Това с какви доказателства ще го подкрепиш, за да сме сигурни, че си обективен/а?! Анкети, социални проучвания, интервюта, научни тези?!?

Лекарите са досадни и нищо не разбират, още от студентската скамейка ги учат основно как да прибират парите и да дърдорят неща, които не разбират, без много да ги интересува човекът срещу тях, който е пациент уж. със същия успех можеш да отидеш и при фелшера да ти предпише нещо и да спиш и лежиш 2 седмици да се отмориш. до там им стига компетенцията, когато не става дума за операции.

Коментарите до тук показват едно нещо и то е, че много хора се нуждаят от неотложна психологическа терапия. Жалко, че не се осъзнава същността на психотерапията и при какви случаи се прилага!

виж съседната статия за 42 годишната китайка. китайките изглеждат млади, уравновесени и спокойни, а у нас гъмжи от невротици, които смятат, че психологията ще им реши проблемите с гадния характер.

С такива управници , толкова !

тая като завърши медицина тогава ще раздава диагнози а не ала бала елате си дайте паричките при мен

Именно, единствените които могат да поставят диагнози и носят медицинска отговорност са психиатри, а не като мазната госпожа от снимата-психолог-т.е. плямпало. Това е просто поредната платена автореклама, публикувана в дирника....

на българина. Мълчи защото знае, че Бог е, който въздава всекиму.

...и НЕ проумявам Защо г-ца Гергинова се Опитва да се прави на нечух-невидях-неразбрах.... - въпросът е Защо Е болно обществото-Ни ! ...като Отговорът е ЕдинЕдинствен и го Знаем Всички.

ОТ ЦЯЛАТА СТАТИЯ СТАНА НАТРАПЛИВО ЯСНО ДУМАТА ;СПЕЦИАЛИСТ;.... ТЪРСЕТЕ СПЕЦИАЛИСТ И МУ ПЪЛНЕТЕ ГУШКАТА. НЕ СЕ ИЗПУСНА И ЕДНА ДУМА ЗА ПООЩРЕНИЕ ДА КАЖЕ ТАЗИ ПСИХО/патка/ЛОЖКА. ТО И ФИЗИОНОМИЯТА И ПРИЛИЧА НА ПАЦИЕНТИТЕ СИ. ЛЕКАРИ-ТЪРГОВЦИ

Тази госпожа е психолог, НЯМА медицинско образование, не е психиатър. Тогава кой и дава право да изразява мнение, че психично болните не трябва да бъдат затваряни?!? Тя работила ли е с агресивни шизофреници?!? Наскоро един такъв извърши убийство! Само психиатър може да прецени кой психоболен може да бъде в обществото и кой - на лечение в специализирана клиника, та дори и до живот. Дано госпожа психоложката с НЕмедицинската диплома от СЕ да не срещне аналог на Ханибал Лектър! И от личен опит да промени мнението си по въпроса!

да се чете ... диплома от СУ.

За Протокола : - когато Даден организъм Е болен - болестта Се третира&Отстраняеа по ЕдинЕдинствен начин ! --- ЛокалноАдресирана терапия (понякога И хирургическа) + Съответни антитела ЗА Възстановяване.

Пояснение : - Всяко общество - също Е организъм.

А ма :( 'начи циганинът като реве за всичко не е болен? Ама е паразит! Още си зебена! Изобщо не си разбрала българина.

"Психолог: Обществото мълчи, защото е болно" Тази да вземе да се метне от възможно най-високия етаж и да не ни занимава с глупости. Обществото било болно! А кой го разболя? Изроди и помияри, които 27 години съсипват обществените ценности, морал и норми. Да ходи да им духа на тези изроди. И тя е от тях!

...1989-1944= ? ....+ (2017-1989)= ?

И що да е болно обществото? Аз пък мисля, че обществото правилно си реагира на външните и вътрешни влияния и натиск, защото си е просто реално общество, а не правено по учебник и филтрирано през празните мозъци на хора титулували се психолози. А пази психопатка да иде да се прегледа на психиатър.

Обществото в Бг не е болно , ТО Е ПРЕКАЛЕНО БОЛНО ! ЦИГАНИЗАЦИЯТА в БЪЛГАРИЯ ,ОБЕЗВЕРИ НОРМАЛНИТЕ ХОРА . Лошото и пошлото биват извисявани , лансирани , а доброто се потиска .

как се "лекуват" умствено и духовни недоразвити индивиди ? с вяра ,огромна вяра в доброто ! Доброто е дадено от Бога на всеки от нас ,приемете този дар и го пазете ,защото То е нашето Спасение ! всичко друго е начин за самоунищожение и печалба за мошениците,които не вярват в Бога и Доброто ! Това разбрах за половин век ,това Ви предавам ! Бъдете благословени сега и завинаги !Амин!

НО българинът не иска да ходи на психолог и защото е скъп лукс, защото сред добрите и вършещи работа психолози има и многознайковци, защото на българинът му трябва и естествена терапия - повече пространство, повече спокойствие, повече вяра в институциите, в държавата, в живота...а това не знам по какъв начин психологът ще ти даде. Скъпоструващият ефект би бил временен - потапяйки се в реалността, много бързо тя отново смазва. Защото няма време за философстване, защото позитивното мислене е модерно, изкривено явление, не водещо до нищо трайно и градивно, а до фалшиви илюзии. И още и още...

Дирът напоследък, вади през ден разни академични креатури, които да разтеглят в локуми, безмислените си слова.

За първи път някой да признае, че нацията е масово с недоразвити мозъци. Да си кажем все пак истината. На селския Ганьо мечтата е да се дотътри в града, нов телефон, стара Народна кола, да обикаля по кръчмите, ебе курвите и получава 2 бона заплата. Е, няма такъв идиот, който да му ги даде.

ПСИХОЛОГ ,от ПСИХИАТЪР ,като първата разлика е в предварителното образование за професията ,и оттам -разликата в подхода на терапия ,и спектъра проблеми или болести , с които се занимават .ПСИХИАТЪР -лекар,завършил медицина ,и след това специализирал психиатрия,лекува не само с психотерапия,но и с медикаменти,има познания и в биология,генетика,биохимия ,които са в основата на човешкото поведение ,както и знания за други причини или състояния ,които се изявяват с проблеми в психичното здраве. ПСИХОЛОГ -завършил психология ,няма мед.образование,занимава се с психологични проблеми ,а не с психични болести,или други болести,В КОИТО СЛУЧАИ ТРЯБВА ДА ПРЕПРАТИ КЪМ ЛЕКАР,ПСИХИАТЪР. СОЦИАЛЕН РАБОТНИК-...очакваме да обсъжда проблеми в социалното здраве,но отклонение в адаптацията и интеграцията ,като елемент от социалното здраве,пак изискват консултация с лекар,като лекарите изучават социална медицина и обществено здраве,като част от комплексния подход

много искаш от форума те не четат нищо и лесно се манипулират

я има, я нема. лекарите смятат психолозите за будали, защото психолозите наистина се опитват да помагат на пациентите с терапии, докато медиците гледат да се нагушат с много пари в повечето случаи и не разбират нищо от емоционални и психически проблеми, а само от здравословни, разбирай физически. такива са лекарите винаги, стават да ти излекуват гърлото от възпаление най-много. трябва да им забранят да се месят в психологията, защото хич не им е работа.

лекарите лекуват симптомите а не причините

На хората преживяващи тежки душевни травми не им трябват психолози и други шарлатани, а Божието слово и могъщата Божия помощ. Нашето спасение е в Бога, а не в човека.

Благодаря ти, Гого!

Алелуя

Браво, благодаря че го написа вместо мен

Гого, ти си светъл лъч от надежда в тази зверилица. Дай боже повече кат отебе, и аз съм верваща, чета те с интерес, и те подкрепям. Атеистите са болестта на нацията, които са куманяги разбира се.

Религиозната, срещу приказната, срещу медицинската идеологема. Бог спасява, принцът спасява, лекарят спасява... е лекарят спасява при операции, но най-добре е ако можеш да се спасиш сам, а после може да ти помогне и друг ;) Иначе извън операции и физически заболявания лекарите не им е работа да се месят, щото цял живот са чели за молекули, а не социални и психологически теории. А за травмите на нервната система има неврохирургия. Психиатрите не знам какви са точно, нито са невролози, че реално да разбират от централна или периферна система, нито са истински психолози. Такава професия е тотално измислена и пълна измишльотина. Това че са учили обща молекулярна биология и тем подобни 5 години никак не им помага, щото не са специалисти нито във физиологията на мозъка и нервите, нито по човешката душа.

Голям комплексар е българинът, твърдоглав и ограничен- живеещ в измислената си идилия съставена от немотия и безлични взаимоотношения. Не е нормално девизът на цяло едно поколение да е: "Не е важно на мен да ми е добре а на Вуте да му е зле" и да очакваме същото това поколение да създаде и възпита достойни наследници. Напротив, създаде чалгари и още по-ограничено простолюдие. Проблемът според мен придобива психологически характер, поради съвсем различни фактори от типа на несигурност (от различно естество), липса на обща визия за бъдещето като общество и култура и тн. Българинът в не-малка степен е егоист загубил себе си в нарцистичното търсене на смисъла на живота си, но липсата на опорна точка и база за сравнение го накара да загуби идентичност... И така хората си пият ракията и си гледат "кефа" или "кенефа" понякога се чудя...

Ти що си мислиш, че това е само български девиз: "Не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле" И в чужбина доста се оповават на него. Даже повече, отколкото у нас, просто са лицемери.

И нима това е правилно? Българинът може да не е лицемер (което не е вярно) но със сигурност е голям селяк в по-голямата част от случаите.

абе всеки психо изкарва всички че са болни -професионална деформация.... това с мълчанието е вярно но не защото са болни а защото са ограничени тесногръди и робуват на принципа -какво ще кажат хората айде да не слагаме диагнози госпохо психо!

Цитат от сцена във филма "Червена топлина": - "Как лекувате стреса в руската милиция? Отговор: - Водка" :))))), а пък братята "хамериканци" си губят времето и харчат средствата си за "психари" :))))))

А аз бих казала, че е болно, защото мълчи. Трябва да се говори на всички нива - в семейството, на работните места, в обществото, но да се говори спокойно, така че да се изясняват позициите и да се постига разбирателство.

Естествено, че е болно - щом може да си избира толкова години крадливи комунисти и мутри и да си трае, когато го обират и му натрисат мигранти, да му взимат парите чрез фалиране на банки и т.н....

естествено, че ще ви е болно обществото. повече болни - повече кинти. направо ги изкарайте всичките с диагнози и така напред към светлото бъдеще ... бетер като американците. те и там всеки с по една две диагнози. /само се постарайте да им прочетете американския менюъл за диагнозите, че знам, че повечето не сте го и чели дори и знаете наизуст само 1-2 диагнози от 100, с които много се гордеете, че сте успели да запомните и понеже имате българска тапия, която да развявате насам-натам/

Едни и същи изводи се правят от години, уж все се работи в тази насока, а все повече хора стават агресивни. Важното е да се усвояват пари по проекти. Преди години първанов направи в Русе голяма среща за справяне с агресията в училище-резултатът е повече от очевиден. Самите хора не си създават в работата и в къщи добра атмосфера. В работата само искат от теб, липсва толерантност във взаимоотношенията и пр. Затова когато се срещнеш с приветлива администрация вече се впечатляваш.

Повече хора имат липса на емоционална интелегентност и обща култура, отколко от психиатър. Поскоро имам нужда от психолог .

Много лесно казани думи, имаш психически проблем, отиваш на психиатър и той те надрусва с хапчета, по-евтино, но винаги по-ефективно. Сесиите с психотерапевт обикновено са достатъчно скъпи, за да може обикновения българин да си го позволи - например 2 пъти седмично по 50-60лв на сеанс. Направете си сметката на месец колко излиза.

Това, че са скъпи, е по-малкият проблем. Лошото е, че няма никаква гаранция. В много случаи тези консултации не помагат. Имам богат личен опит с психолози и психиатри покрай мой близък и мога да кажа, че в наистина тежките случаи и специалистите често са безпомощни.

Понеже госпожата е против затварянето на психично болните в клиники искам да я попитам какво да направим с шизофреника в нашия квартал, който напада възрастни жени. Първата, която преби безпричинно почина година по-късно и не излизаше от дома си докрай. Последно нанесе средна телесна повреда на майката на моя съученичка, полицията го прибриа и пак го пускат. Има само възрастна майка, която отказва да го лекува и да бъде освидетелстван, въпреки че пребива и нея. Та да питам госпожата, ако тоя пребие и нейната майка, още ли ще счита, че не трябва да бъде затворен.

Ако правилно четете всичко докрай, психоложката е казала че е против затварянето на психично болни принудително в клиники до края на живота им. А не изобщо че е против. В този ред на мисли, съветската психиатрия е била в услуга на КГБ и режима на управление защото по искане на властите са затваряли всеки който е бил смятан за опасен за властта в психиатрии. Тогава наистина са задържали психически здрави хора, но опозиционери, както е сега Навални да речем. За целта са измислили даже нов вид диагноза: Бавно прогресираща шизофрения, каквато всъщност няма. Идеята е, че може нищо да ти няма, но по преценка на доктора имаш тенденции да развиеш такава шизофрения в бъдеще, и затова лечението е затваряне в клиника и наблъскването ти с транквиланти. Това не е медицина, това е болшевишки терор! Това което според мен е искала да каже психоложката е, че не можем да постъпваме така както навремето в СССР. Принудително затваряне в психиатрично заведение трябва да има и сега за случаите за които говориш. Лошото е, че държавата няма пари, няма свободни места, както и недостигат лекари. Когато се алармира че лекарите ни напускат България, често забравяме, че това се отнася и до психиатрите. А лечението трябва да е безплатно, не както някой тук говори за много скъпи лекарства. Да, може да са скъпи но държавата ги плаща. Друг е въпросът ако и държавата ни е бедна и няма пари и за лекарства. Ако опасно лудите си пият хапчетата не изпадат в кризи и могат да ги пуснат. Но трябва да са под наблюдение. Защото страшното става, когато никой не им обръща внимание, спират да си пият хапчетата и се почва...

ти ако мислиш, че такава диагноза няма сега и че не я прилагат същите. какви скалъпени историйки измислят, за да опишат диагноза. нещо като скалъпени обвинения в процесите. но освен съветската и американската психиатрия е много опасна, защото пък тя има много силно експериментално крило, което е напълно равнодушно към пациента и го интересува да си пробва новите терапии за "научни публикации", сега нашите са прогресираща комбинация между двете, тоест взели са най-лошото от съветчиците и от американците и се е получило отвратителна чорбъ с български привкус, като на всичкото отгоре един с един никога не са съгласни, защото са предимно от различни школи, освен за това че трябва да се изкара някой лев от цялата работа, но пък за съжаление повечето имат склонност към литературата и фантастиката, а не точно към психологическите или медицинските науки, защото ги влече да пишат какви ли не дивотии за пациентите, за да изпишат ново експериментално лечение, за да приберат някоя пара. ни най-малко не ги интересува лечението, а колко си взимат от заплата и проценти от фармацевтичните компании. а държавата им плаща за съветския тип модалност, фирмите - за нови и по-скъпи лекарства. за това психиатрията трябва да я забранят. защото е вредна и защото самите психиатри изкукундрясват много често след определено време.

е, добре, докторе. "Да, може да са скъпи /лекарствата/ но държавата ги плаща." Знаеме, че така мислите. Защото е удобно и за вас, и за фармацевтичните компании. То и съветската психиатрия сигурно я знаеш от опита на прилагането й. Не знам колко е свързано в случая с КГБ или със собственото литературно преекспониране на доброволната лекарска самовъзложена работа в името на КГБ, което евентуално иска това или онова. айде със здраве.

Психологията е псевдонаука, създадена от елита в края на 19 век с цел да се манипулират и държат в подчинение средните и нисши класи в индустриалното общество. Шарлатаните психолози още от самото начало започват и пропаганда против християнството - и създателят на психологията Вилхелм Вунд, и неговите последователи Фройд и Юнг са видни противници на християнството. Защото те много добре знаят, че най-лесно се смачква, унищожава и поробва човек, който няма Бог. Именно за това психолозите никога и никъде не са излекували нито един човек. Точно обратното - само влошават нещата.

Щом намесваш религията в доводите си, мога само да ти кажа че шарлатанията от религиозно естество е далеч по-голяма от тази на психолозите. Съзнанието както колективното, така и това на човека еволюира и ако през първата и втората световна хората са си седели на село по цял живот без да имат възможност да разширят мирогледа си, то днес всичко е глобално и познанието за света и себеопознаването е далеч по-мащабно. В този ред намисли е напълно нормално да възникват вътрешни въпроси у човека, такива за които хората от миналото не са и предполагали че могат да си зададат. Но да не се отдалечаваме до такава степен че да проповядваме загубата себе си и намирането й чрез религията, защото е доста изтъркан този модел.

Поне в България общество НЯМА, още повече гражданско,а има само ТЪЛПА!!

А кой го направи болно!?Всички кандидат депутати да бъдат на психотест, а сутрин когато отиват на "работа" да им си прави тест за алкохол и наркотици, да дадат пример на избирателите си.

Народ който има поговорка "Наведена глава сабя не е сече" не е НАРОД, а обществото на тия хора може да характеризиране като робско такова. Това е накратко.

П.Р.Славейков преди около 150 години го е казал много точно:....не НАРОД , а МЪРША......"

,,...Психолог: Обществото мълчи, защото е болно...,,??? ,,го,,... разболяха...!!!

Харчат се милиарди за да бъде българина болен и глупав, дали ще успеем да се възпротивим... ще видим.