Министър Грудев спря обществени поръчки за над 12 млн. лв.

Министърът на земеделието и храните Васил Грудев коментира пред журналисти в Шабла, че е спрял обществени поръчки, които смята за нецелесъобразни и излишни.

Обратно в новината

Коментари - Министър Грудев спря обществени поръчки за над 12 млн. лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Грудииии и след вас ще чистят и оправят и ще спират поръчки.Бъди спокоен.Тряваше за толкова години да сте го научили/ако имате сиво в главата/.Оставка на боклуците,които взеха постове по заслуги-силно и дълго викане!!!Това са вече качествата да се намери някой в МС??Много жалко.

И ТИЯ СА ЗА ЗАТВОРА ПРЕНАРЕЖДАНЕ ПО ПРИНАДЛЕЖНОСТ

Г-н министър, незабавно променете нормативните документи,свързани с изсичането на горите.Спрете тоя вандализъм на горската мафия!Режат се наред дърветата в Северна България. Въведете строг контрол.В същото време задавам въпроса -къде са природозащитниците,зелените и т.н.,които са много активни и шумни за всяка глупост.

Този спрял ли е парите или ги е прибрал? Що то нещо не го разбирам! Щом са държавни пари занчи са за харчлък, нали така?

Това добре, но да се проследи на кого ще се възложат поръчки за 24 милиона през тези два месеца.

Важното е да се разбията каналите за кражби на БСП-ДПС_АТАКА

Този министтър работи на ниво гл.счетоводител на едно соц. ТКЗС...

Много добре. Харесвам служебните правителства. Мисля че трябва само така да се управлява България. Олигофрените с парите много добре са се нагодили към пробутване на на свои хора в парламента и хората там повече обслужват интересите на тези които ги пробутват там.

На временното правителство, което не е избрано с вот от суверена, основната му работа е да се занимава с подготовка. Нито трябва да тегли заеми, нито да сключва или разтрогва стратегически договори. Защото контрола е нулев. Както и вота.

Ще разтрогва всичко наред, това му е работата

Предишното да беше избрано от суверена?Задачата му е веднага да прекрати и извади на показ всички кражби на турско-червените бандити.А че има глупаци,които искат да плащат на другарите безумията...Ами,много важно.Глупаците са малцинство.

Яко тролчетата вият на умрело, значи яко са засегнали джагалите и червените боклуци....Това е добре...... Напълно трябва да им се спре кранчето и да останат на сухо червените боклуци. И без това тези които взеха голямата пара се махат от тука и остават най-големата сган след себе си да опере пешкира..... Справка съселчето............

Нямат свършване глупаците като тоя.

Пиши пиши да заработваш, че като избега серьожата и кутевчето ще е с него и оставате без работа........

Ако поръчките се спират, защото са излишни - браво. Но ако се спират, за да се пуснат после отново на нашите хора, вече е друго. За съжаление доега виждаме само спиране на поръчки, масови уволнения и назначения на хора със съмнителна репутация, излишно назначаване на по трима заместници на министрите, а баш министърът си назначи 10 съветника и т.н. Тези действия изобщо не кореспондират с разбиранията за действията на един служебен кабинет, дошъл да подготвя избори.

Браво! Много точно казано!

Съсипаха ни бизнеса. И сега ко ша крадем?

Защо се крие какво точно се спира и по какви причини? И КОЙ е ПОРЪЧАЛ ТОВА!! Временно "Правителство", Което е поставено само да организира нови избори ,не би трябвало да спира всички програми до края на годината заложени и гласувани в Парламента!

Дори да ти кажат на една дума на вярвам на това правителство. Ренегата каза,че Ваньо Танов е голям специалист и ще оправи митниците. След това спрях изобщо да слушам и вярвам на това правителство. Всичко е ясно. Това, което идва след него е още по-зле.

Лелелеее едните спрели далаверката на другите, за да я гепят те самите.... Явно тая държава верно е фалирала.......Щом почнахте и един на друг да си вадите кирливите ризи....А на тебе какво далаверката ли ти спряха?!

Само дано не се спират поръчките, та да се поверят на "наши хора"...............

Това са опорните точки за деня!

Това че си прост не значи че другите не могат да мислят с главата си.За нормалните хора е важно да не се краде, а не да не крадат само БСП и компания.Ако ти държиш да те краде ГЕРБ,а не БСП си е твоя работа.Опорните точки са нещата да се случват прозрачно и с мярка, а не да хулим едните докато другите прибират тихомълком под масата.

Не разваляйте бесепарските далавери,ей!Че Мишо Тъпото и Манолова(не по-умна от Мишо) ще протестират.Ще видите вий тогава!

Като гледам коментарите по-долу се чудя и мая, бе ти ги хващаш по бели гащи бъркащи в кацата с меда, а те вместо да се извинят или да замажат положенито излизат с доводите че видиш ли са спряни за да могат следващите да ги пуснат за по-големи суми... Аз пък не помня чак такива безумия да са оставили ГЕРБ след тяхното управление, напротив не само че си отидоха изневиделица и не можаха да си покрият мръсотиите и ако е имало то БСП++ най-малко щеше да си мълчи за това. Точно обратното става сега, управляващите имаха достатъчно време да си покрият следите и въпреки това остават разораната нива, мога само да си представям какъв бездънен кратер е било преди това.

Не помниш най-очевадното? Контрабандата на цигари, от продовачи на такива цигари не можеше да се влезе в пазарите. А накъдрената магистрала помниш ли, а накъдреното Цариградско шосе? Ей, много слаба памет. Купи си гинко билоба.

Абе "хитлеристче" ти къде беше до преди половин година бе, то цигари директно ми продаваха още докато си излизах от колата. Сега не ги виждаш просто защото им разбутаха кочината, иначе далаверта се прави в гаражи и наети помещения.

За съжаление - навсякъде е така по цялата администрация - безумни обществени поръчки, с безумни формулировки. Трябва да си кретен за да не ти стане ясно, че това си е точно узаконен начин за крадене на пари. Уви - за такива "интелектуални" обири - наказания няма. Задължително разходите трябва да се преценяват и за ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ, а не само да се следи дали всичко е в рамките на закона.

ДРУГАРИ и ДРУГАРКИ, колкото и да дращите по форумите ОТНОВО ще изгубите изборите. А това може единствено да ни радва! :))))) Дерзайте ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!

Да не би някой да се очудва, че БСП-то е сбирщина от престъпници-кретени?

А ГЕРБ какви са? Да не са ангелчета?

и затвор за крадците по схемите "обществена поръчка". Драги сънародници, трябва да отсечем ръцете на крадците,щото много извратено нашето общество.

Ами то няма да остане никой с ръце докопал се дори и за ден до държавната администрация и схемите.

Ами то и храм без дар се не влиза, а този влиза в политиката и бизнеса без пари! Анатема от политиката и бизнеса ! Да си оди насело, при говедата!

ME

Нещо не ти схващам мисълта.

За кво ти е министър, който не дава пари?

Да ги лепна обществените поръчки мога само при коалиция. Един управлява ли спукана ми е работата.

Не е зле да погледнат и парите разпределени за "иновативни" проекти-така например за идеята " поставка за чадъри" бяха дадени 300 ир. лв евро, т.е. наши пари и сега се крият, като мишки, но никой не им търси сметка.

Ало, селски, нямаш право да спираш пари - ти си временно правителство за 1 месец със задача да проведе изборите! Други ще решават какво да спират и какво не. Станалото е типично нахалство на ГЕРБ, което по милиционерски не се съобразява с реалностите. Стершини с чизми - това е пожарникарската команда от мутгри.

Изтрещел си ! ДПС и БСП са най големите и нагли крадци ! Това че не вдяваш разхищението на народни пари е щото си турскокомунистически лумпен ! Прост народ - бедна и слаба държава !

Да се спрат парите е най-лесното и популистко решение. Това показват и отзивите. Но да се направи нещо смислено е вече друго нещо. По-добре нищо да не се прави, за да му викат ура на министъра. Манипулация, която както се вижда, се пласира екстра.

Таз да се смени щом не дава пари!

Лично аз не виждам драма в това, че са спрени някакви поръчки, които министъра смята за нецелесъобразни. Дори е правилно нецелесъобразните поръчки да се спрат, за да се свият разходите на министерствата и да се осигурят онези 225 млн. лв. за НЗОК. Но груба манипулация е когато министри спират поръчки и за да угодят на мутрата БУДА задължително започват да говорят, че са незаконосъобразни и ще ги дават на прокуратурата. Това се прави в предизборна обстановка и не трябва да се вярва на такова говорене, защото никога досега прокуратурата не е установявала незаконност в такива поръчки. Сега БУДА и неговата групировка ГЕРБ ще ни заливат с такава "информация" и ако случайно влязат в управлението (което ние не трябва да допускаме посмъртно) ще продължат да ни занимават с такива неща, за да не виждаме преразпределянето на същите проекти на близки до мутрата фирми. ТОЗИ ФИЛМ Е ИГРАН И ЗНАЕМ, ЧЕ ЗАВЪРШВА С КЮТЕК И ВИСОКО КРЪВНО НА МУТРАТА.

ТОВА СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО Е СЪСТАВЕНО САМО ОТ ПРОФАНИ ИЗПЪЛНЯВАЩИ ОПРЕДЕЛЕНИ ПОРЪЧКИ ИНАЧЕ НЕ БИБИЛ С ТАКЪВ СЪСТАВ!

айде бе дир, Цоко вече 20 мин плямпа нелепици по БТВ, инфантилна Деса лее мозък по нова бойкова телевизия, вие спите, айде, че ще ви намалят "хонорара"

В такъв случай, както беше до сега, кресльовците от площадите трябва да викнат: ОСТАВКА! Къде се изпокриха тези мишоци?!

спрял ги е по нареждане на Боко - тиквата, за за има какво да афишират,но после ще ги пуснат отново на много по-високи цени, просто статията е прах в очите на хората, измества се центърът....

абсолютно вярно.... забавя обществените поръчки за да може боко като дойде на влас да ги направи на по-високи цени..... но се съмнявам да оглави правитеството, защото ще бъде линчуван за отрицателно време

Мимикрията на дейност в областта на анализи, стратегии, тактики, HR обучения, възлагани на наши хора, ръководещи безполезни , паразитни организации , вършещи тази дейност няма цвят в политиката. Този тумор се разрасна в условията на демокрацията и е хараактерен за всички управления. Целта му е да смачка компетентните професионалисти за сметка на издигане на кифли и калинки наши хора. Шампион в това отношение е Луфтхаза Техник -София

Видиш ли, че е левак, бой по капата и навънка. костинбротската банда да иде в историята

Стига сте спирали! Пускайте, пускайте! За мене кога ще има пари , а?

Apollony

Как няма да ги спре, като той е не е взел никакви пари за тях...

г-н министър, спрете Моллов от Агенцията по храните докато още има такава агенция. Не може изпълнителен директор на служба съставена предимно от ветеринарни лекари да казва, че не иска изобщо да разговаря с "ветеринари"

По страшно нещо от комунизма няма

Има и по-страшно - управлението на ГЕРБ! Не си ли спомняш как хората се палеха по площадите против режима на Б. Б.?! Или просто не ти стиска?!

Хората не се палеха заради ГЕРБ, а заради отношението на политиците. Вие сте престъпници, защото подмамихте тези хора да се запалят от отчаяние, а вие заграбихте власта незаконно. КОЛКО пъти народът ви казва, че сте престъпници и не ви иска и вие все с престъпната си дейност се домогвате до власта? Къде е цацаров сега? На кой плаж се пече, след като си свърши работа и за Костинброд и за КТБ?

Спирай, спирай че трябва да на и за мене за това - онова!

Снощи герберастките тролове не са спали! Явно днес няма да са на работа, а ще бистрят политиката по кафенетата и ще си прибират хонорара.!

А защо не казват нищо за увеличаването на военните разходи с повече от 500 милиона под натиска на НАТО? Една обществена поръчка има цикъл минимум три месеца и от какъв зор спираш процедури, които ще доведат до реални разходи през следващата година? За да отчетеш дейност и да наплюеш предишните!

Браво! Продължавайте в същия дух. Триглавата ламя уреди раздаде тази поръчки , за да уреди свои хора да смучат от оскъдните народни пари- Единственото което знаят подобни бизнесмени.

Браво на министър Васил Грудев. Тези анализи са едни от перата във всяко министерство ПО СВЕТА където е .... и НИЩО не можеш да направиш. Освен ако не закараш един съдия, който да следи ежеденевно как точно се проектира анализът вместо 1 милион да е двеста милиона. Дай Боже да има светлина и на българската улица. Отадвна са преминати всички граници. УСПЕХ в името и интересите на НА БЪЛГАРИЯ а не на този и онзи отвън със платени безсрамни слуги отвътре.

Бе много работни тия министри. В неделя вечерта спира сделки за милиони. В понеделник сутринта дава сделките на правилните хора. Важното е да има новини, да се радва народонаселението.

zeddd

Ами така е, като трябва и в неделя се работи и се решват проблеми, не само с взимане на нови заеми.

zeddd

Нали!? Друго си е като при старото правителство. Разхищения, раздаване на пари на "наши" хора и взимане на заеми...

Новини !!!! Но Мунчо, има за какво да мучи.

Това е добра стъпка. И другите министри да приложат същия критерий. Обаче е необходима и втора стъпка - да се потърси отговорност на тези управленци, които са дали зелена светлина на тези разходи. А също да се провери какви други несъстоятелни поръчки са пропилели държавни средства по време на последните правителства.

Накрая да спрат държавата. Ремонта на училищата е спрян и парите са прибрани. Докато търсим правилните изпълнители учебната година започва. Парите са прибрани.

Абе не схванахте ли, че всички партии ни обират. Какво значение има, какъв цвят е правителството. Се тая. Та истината е, че най-добре да работи точно такова служебно правителство и то за дълго време. И никога да не идват гадни комунета и шибани крадливи мафиоти.

Всичко хубаво на теория. Но на практика служебното са кукли, а конците се дърпат от останалите. Всичко е като игра на шах.

Не че са 'нецелесъобразни и излишни' ами просто държавата е скъсана, нЕма 1 лев в хазната, нищо няма и идва тежка зима. На фона на м/у народното положение, най-добре пригответе малко дърва и повече буркани че се очака интересен период ноември-март. Тип 'сталинградска зима' .

В резерва има повече от 8 милиарда както през 2009. Сега ще ги свият както през същата г.

Тия 9 милиарда се оказва че са 6 и нещо!Като вземат да се разплащат с фирмите ще се окажат и под 5!!!

на подходящите ваши хора. А като спирате,да бяхте спрели самолета от Нигерия.

Bravo...

Спряха бсп и дпс да крадат!

то стана 'стани да седна'... те парите пак си заминават, едиствената разлика в кои джоб.

Т.Андреева защо не е призована спешно от Прокуратурата - питам се аз!? Очевидно измислени обществени поръчки с престъпни намерения !!??

Bell

Резане на депесарски и бисипарски кратуни наред х)

ЛОШО СЕДЛАРОВ ЛОШООООО!!МИ КО ША КРАДЪТ СЕГА КОМУНОИДИОТИТЕ?? ТАКА СИ БЯХА УРЕДИЛИ ГАДЖАЛИТЕ И ЧЕРВЕНИТЕ ХИЕНИ ХАЙДУКЛЪКА, А ВИЕ ГИ ЦАКАТЕ!!

Да сега ще крадат Гербоидиотите , твойте любимци а ти помияр имаш ли пари за хляб и мас да последваш примера на вожда ти -близо до селото и още по близо до навиците на Бойко идиота .Тъпанар

Комунистическо-турското правителство колко поразии и кражби направи за една година, не е истина. Сега десетилетие няма да можем да се отърсим. Спасението е БСП-ДПС да не се допускат до властта никога вече.