Протестиращите напуснаха консултациите за Обществения съвет

Представителите на протестиращите и синдикатите напуснаха консултациите при президента за Обществен съвет, който да заработи към служебния кабинет. Хората се обявиха срещу поканените да участват в съвета, като част от тях нарекоха олигарси. Държавният глава обаче твърди, че въпросните хора няма да са членове на съвета.

Обратно в новината

Коментари - Протестиращите напуснаха консултациите за Обществения съвет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ясно е че БСП ще се опита да яхне протеста Това не трябва да се допуска!!! Личностите пласирани от БСП като "участници" в протеста, трябва да се ракриват и гонят Защото БСП е с най-голяма вина за разрухата и мизерията Още от съветизацията през 44-а, през подмяната 89-а, Луканов и неговия план Ранът, ограбването на банките, масовата приватизация на Виденов, заменките и източването на Кремиковци, АЕЦ Белене и 3-те милиарда заровени в калта Помощите на Масларова за циганите и тяхното използване в изборите.... безкрай са делата на тая партия Затова да не позволим да яхнат протеста в никакъв случай.

В състава на служебното правителство да има "Министър без портфейл, за връзка с гражданското общество". Това ще ви позволи следните много важни неща: - представител на протестиращите (консултативния съвет при Президента) да участва в заседанията на Министерския съвет, където може да дава мнения, изказва становища. - да има лице с право на законодателна инициатива (да прави законодателни предложения и да ги внася за разглеждане Народното събрание). - да има лице с легитимно право на публичност (достъп в медиите), което да пропагандира и дискутира идеите на представителите на гражданското общество.

Уважаеми протестиращи !!! Драги мои скъпи съграждани !!! Крайно време е наистина да се замислим сериозно- КРЪСТОПЪТЯ НА КОЙТО СМЕ СЕГА Е СЪДБОНОСЕН ! Много изходи нямаме - пътя за всички ни - Е ЕДИН !!!!!!!!! БЕЗ КОМУНИЗЪМ- КОЙТО В ДЪРЖАВАТА НИ Е СТАНАЛ КАТО ХАМЕЛЕОН-ИМА ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЦВЕТОВЕ И ИМЕНА - ПУСНАЛ ПИПАЛА ВЪВ ВСЯКАКВИ ОТГОВОРНИ ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ И СЛУЖБИ- ЗАКУПИЛ Е , ЧРЕЗ ИЗМИСЛЕНАТА МАСОВА И КАСОВА ПРИВАТИЗАЦИЯ -ПОЧТИ ВСИЧКИ ЗАВОДИ И ВЪЗЛОВИ ФИРМИ ЗА СТОПАНСТВОТО НА СТРАНАТА НИ .. - СЕГА КОЙТО И ДА ДОЙДЕ "НОВ"- АКО НЕ ПРЕГЛЕДА И НЕ "РЕВИЗИРА"- ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ ИЗМАМНИЧЕСКИ СКЛЮЧЕНИ СДЕЛКИ С ДЪРЖАНОТО ИМУЩЕСТВО- НИКОГА НИЩО НЯМА ДА МОЖЕ ДА СТОРИ..... СЕДДНЕТЕ И СЕ РАЗМИСЛЕТЕ ДРАГИ МОИ ПРИЯТЕЛИ- НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ- А И НА ТЕХНИТЕ ГЪЗОЛИЗЦИ- КОИТО ПРОСТО ЗАЩОТО СА НЕКАДЪРНО ДРУГО ДА ПРАВЯТ-ОСВЕН ОНОВА - ВКЛЮЧЕНО В ИМЕТО ИМ...- САМО СКАЧАТ И НИ ДЕЛЯТ НА ЧЕРВЕНИ И НЕЧЕРВЕНИ , НА ГЕРБЕРАСТИ , НА СЕДЕСАРИ НА НЕ ЗНАМ КВИ СИ ....- А НИЕ ВСИЧКИ СМЕ - НАРОДА -КОЙТО ИМ ПЛАЩА МАСРАФА ВЕЧЕ ЧЕТВЪРТ ВЕК.... АКО ЩЕ ПРАВИМ НЕЩО- ДА Е БЕЗ ТЕЗИ КРЪВОПИЙЦИ , КОИТО ВЧЕ 68 ГОДИНИ ПИЯТ ОТ КРЪВТА НА БАРОДА НИ .... ДА ЗАПОЧНЕМ НА ЧИСТО- И ДА НЕ СЕПОДВЕЖДАМЕ НА ОБИДНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ...- И МИСЛИ ОТ РОДА , ЧЕ ОТ НАРОДА НЯМА СПОСОБНИ , КАДЪРНИ И РАЗБОИРАЩИ- ДА ИМ ДАДЕМ ШАНСА ДА ЗАСТАНАТ ПРЕД НАС - ДА ГИ ПОДКРЕПИМ ... КОЙТО Е СЪГЛАСЕН С МЕНЕ , МУ ПРЕДЛАГАМ - ДА ПОСЕТИ САЙТА НА НАРОДА И НА НЕДОВОЛСТВОТО. , И НА НАШИТЕ НОВИ НАДЕЖДИ..: pravitelstvoТОЧКАthinksТОЧКАorg РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ- ПРИДАЙТЕ РАЗНООБРАЗИЕ И НОИ ИДЕИ- ТАМ МОЖЕ ДА СБЪДНЕМ МЕШТИТЕ СИ- ТОВА Е НЕЩО ИСТИНСКО И РЕАЛНО- И ЕДНО ОТ МАЛКОТО НЕОПЕТНЕНИ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ , МУТРИТЕ И ДЕБЕЛОВРАТИТЕ НИСКОЧЕЛИ "БГ-БИЗНЕСМЕНИ".... НЕ СЕ ЗАМИСЛЯЙТЕ- А ПОКАНЕТЕ ВСИЧКИ ТАМ- ТАМ ДА ДИСКУТИРАМЕ - И ДА НАПРАВИМ НОВАТА И ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ - РЕАЛНОСТ !!!!!!

Уважаеми съграждани,не се делете на "гербери","бесепари" и др...ние сме Българи,които еднакво страдат от от "прехода" и политико олигархическия модел на управление в Родината ни!Без промяна на системата всеки честен човек попаднал във властовите структури след време се превръща в измамник или просто го изхвърля "матрицата".Исканията ни са за Справеливост ,за тържество на Законите и истинска Демокрация,които приехме като основа при влизането ни в Европейския саюз.Бъдете единни или ще ни се наложи още четвърт век да ни манипулират и залъгват.Истинска конкуренция,развитие на селското стопанство и индустрията са възможни само при промяна на системата.Тези неща могат да се случат при активното участие на държавата ,а не с излизането и от икономиката и превръщането и в "бирник".Никоя частна фирма не може да направи нещо голямо,стратегическо(статистика за тези 23 години) с което да се открият работни места..Ние не произвеждаме ,или произвеждаме много малко ...откъде ще дойдат пари за реализиране на обещанията на партиите ...А Монополите си грабят...Пример:"Вимпелком" най големия мобилен оператор в Русия има печалба около 370 млн.евро,Български оператор ...има печалба 300 млн.евро??!!

Кукловодите ни делят на агенти и материал...

Едрият международен бизнес си има държава и трудно ще я предостави в ръцете на гражданското общество в България. Или: народът на България се изправи срещу глобалните олигарси. Тази смелост е достойна за уважение, независимо от резултата!

Какво сте заревали за това Велико Народно събрание? ДПС си подготвят хора които да подменят някой закони и да определят държавата като етно-национална и етно-религиозна с повече от едно вероизповедания. Това ли искате да стане? Това ли е крайната ни цел,да се разделиме на етноси по закон? УЖАС!!!

ДПС е партия. Никоя партия не трябва да пипа в Конституцията!

Който допусне хората на ДПС да правят такива поправки в Конституцията, нали знаеш, какво ще му се случи?! Било той и някой от протестиращите!

Представителите на бизнес организациите пък призоваха президента да гарантира, че държавната администрация няма да спре да работи в периода на политическа криза. Плащанията по обществените поръчки (разбирай изсмукеването на Народа) не трябва да спират

Като каза Тренчев че на всички ,които са лидери ще им проверът досиетата и те напуснаха ОБЩЕСТВЕНИЯТ СЪВЕТ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА

Каченият на върха на протестната вълна в София Ангел Славчев, ляв екстремист с богата биография на войнстващ съветофил, вече се изживява като национален водач. Развива бурна дейност по съставяне на правителство в сянка. Започнаха да работят експертни групи и в момента сформираме правителство в сянка, което да започне да генерира експертни мнения и да дава решения, а не само да иска. Обичайно, за да обслужат някои кръгове, започнаха да обясняват, че не знаем какво искаме. Напротив! Ние знаем какво искаме и сега ще покажем!, откровеничи той пред БНР. От устата на този модерен младеж , както сам се определя в услужливия ефир на Би Ти Ви, звучи като закана обещанието сега да ни покаже Защото вече ни е показвал. На организирания на 10 януари 2010 г. с негово участие незаконен контрамитинг срещу митинга на привърженици на демонтирането на съветския окупационен паметник в центъра на София, другарят Славчев не просто присъства на сборището на екстремистите със знамената на масовия убиец Че Гевара, но и е разконспириран от лидера на другарите чегеваристи, днешен вожд на протестите в Пловдив Павел Иванов (него пък го интервюират в качеството му на нещо като литератор, който пишел книга).

Чудно ми е защо отново ,въпреки мизерията ,хората продължават да искат Биров за премиер.Като човек ми е симпатичен,но като премиер не показа добри умения и отношение към народа си.Както асфалта е материал, така се оказа,че и ние сме материал за него.Бездушието му към мизерията ни е очевидна.

Защото хората не са слугини като теб, Ети.

Между "протестирам" и "мога" няма нищо общо. Смесването на тези две понятия води до катастрофа. Протестирайте като потърпевши, контролирайте като протестиращи, но не се месете в работата на можещите.

За 23 години демокрация всички досегашни политици доказаха че могат само и единствено да крадът Върховен суверен на тази държана е народа и е време народа на назначи можещи хора да му служат

Тия пък каво исакат? Само ни пречат да живеем и работим нормално. Не може 1-2 % от хората да протестират и техните искания да се разглеждат, а останалите, които не протестират, да са дискриминирани. Защо полицията не ги разгони. Че и аз мога, сама, да отида на Орлов мост и да протестирам като спирам автомобилите. Но това протест ли е или нарушаване на обществения ред.

Искат да спре да се краде , а ти или си крадла с крадците или си честен човек с народа

А ти си от народа, а пък IP - то ти сочи Позитано 20. Слугинаж си ти Адолфо.

Ангел Славчев, ляв екстремист с богата биография на войнстващ съветофил, вече се изживява като национален водач. Развива бурна дейност по съставяне на правителство в сянка. Започнаха да работят експертни групи и в момента сформираме правителство в сянка, което да започне да генерира експертни мнения и да дава решения, а не само да иска. Обичайно, за да обслужат някои кръгове, започнаха да обясняват, че не знаем какво искаме. Напротив! Ние знаем какво искаме и сега ще покажем!, откровеничи той пред БНР. От устата на този модерен младеж , както сам се определя в услужливия ефир на Би Ти Ви, звучи като закана обещанието сега да ни покаже Защото вече ни е показвал. На организирания на 10 януари 2010 г. с негово участие незаконен контрамитинг срещу митинга на привърженици на демонтирането на съветския окупационен паметник в центъра на София, другарят Славчев не просто присъства на сборището на екстремистите със знамената на масовия убиец Че Гевара, но и е разконспириран от лидера на другарите чегеваристи, днешен вожд на протестите в Пловдив Павел Иванов (него пък го интервюират в качеството му на нещо като литератор, който пишел книга).

Ленин правейки равносметка на събитията, се уверява, че временното правителство трябва да бъде свалено с въоръжена борба. Междувременно той публикува Държава и революция (1917), където предлага съвети на работници, селяни и войници вместо парламент.

Следват масово убийство на 1/4 от украинското население вследствие на глад Гладомор или украински Холокост Геният на Ленин избива няколко милиона украинци и по-малко руснаци ОТ ГЛАД

Иван Додов

Понеже очевидно източниците ти на информация са Хистори ченъл и Босфор ТВ да въведем малко ред: ГОЛДОМОРА в Съветска Русия е предизвикан от САЩ и АНГЛИЯ. След като на власт идва Сталин те обявяват, че не искат руско злато за търговски нужди, а от Русия признават като разплащателно средство само и единствено жито от Украйна. По това време и цял Свят по вестниците се е писало, че по този начин ще доведат или до фалит на Съветска Русия или до бунтове на населението. Сталин удържа властта, като извзема насилствено житото от селяните и разбива "демократичната" по онова време върхушка на Троцки (доказан американски агент - сега им правят фондации като Отворено общество). ТО И ЗАТОВА СЕ НАРИЧА "ГОЛДО-МОР" т.е. ЗЛАТЕН ОР и Е ПРЕДИЗВИКАН ОТ ДЕМОКРАТИЧНИЯ ЗАПАД - такака, както санкциите срещу Ирак, Иран, Либия и т.н. лишават децата на тези държави от храна, умните бомби избиха 650000 иракчани, а през 70-те и 80-те г. на 20 век оставиха децата на България без шоколад.

СССР винаги си е имал парламент , проблема не е че в него има работници войници и селяни а че е нямало кой да контролира самия Ленин Сталин и върхушката ... точно като сега в България

Във времето за което става дума не е имало СССР,а РСФСР . А контрол от неграмотни?.... Не ,благодаря...

... И след това видяхме какво стана...

Kalin

Тоя съвет е само прах в очите и реално нищо не може да се роди там.Абсолютно безмисленна история.не можеш да събереш 35 човека хванати от кол и въже и да ги накараш да мислят в една посока.Всеки си дърпа на някъде а колата върви на никаде.Това е повече тупкане на топката на едно место да минава време.Цирк.Това че някой викал силно на улицата не значи че има грам мозък в главата.Ако искаха да направят нещо да бяха направили групи по отрасли или наболели проблеми които да са съставени от хора които са наясно с дадения материал и да излязат накрая с разумни и обосновани предложения за решаването им.

Самите протестиращи не могат да се разберат по между си,защото всеки иска да е на върха.Започнаха да се "джавкат" от сега....В момента България ми прилича на един "политически труп",около който са накацали лешояди...Без значени е дали е протестиращ или синдикалист..Уж тръгнаха да намаляват цената на тока,а после се оказа,че искат да управляват държавата...Боже пази държавата ни от такива "политици"..

е. Каченият на върха на протестната вълна в София Ангел Славчев, ляв екстремист с богата биография на войнстващ съветофил, вече се изживява като национален водач. Развива бурна дейност по съставяне на правителство в сянка. Започнаха да работят експертни групи и в момента сформираме правителство в сянка, което да започне да генерира експертни мнения и да дава решения, а не само да иска. Обичайно, за да обслужат някои кръгове, започнаха да обясняват, че не знаем какво искаме. Напротив! Ние знаем какво искаме и сега ще покажем!, откровеничи той пред БНР. От устата на този модерен младеж , както сам се определя в услужливия ефир на Би Ти Ви, звучи като закана обещанието сега да ни покаже Защото вече ни е показвал. На организирания на 10 януари 2010 г. с негово участие незаконен контрамитинг срещу митинга на привърженици на демонтирането на съветския окупационен паметник в центъра на София, другарят Славчев не просто присъства на сборището на екстремистите със знамената на масовия убиец Че Гевара, но и е разконспириран от лидера на другарите чегеваристи, днешен вожд на протестите в Пловдив Павел Иванов (него пък го интервюират в качеството му на нещо като литератор, който пишел книга).

Ей копелета до кога ще ви чакаме да влезете в час бе олигофрени продажни, докога олигарси олигофрени и други кожодери ще ни пробутвате, не ни взимате на сериозно ми се струва България вече не е за продан, няма какво да вземете повече освен душите на хората ама те не се продават !!

само да кажа, че правителството може да вдигне само заплатите на държавните служители за останалите като вас робството също е решение, може и еничарски корпус. като ти стане тежко, отиваш в общината и казваш "писна ми от мизерия, търся си господар" или "искам да постъпя еничар". вазектомия, обезпаразитяване, и отиваш да служиш на господаря. топло легло, топла храна, осигурено лечение, спокоен живот далеч от банки и кръвопийци, иска се само подчинение и преданост в замяна.

Не вдигнаха заплатите когато можеха,сега ще си берат плодовете.Вече и аз не вярвам в политическата ни система...Качват се на власт само да си нагушат роднини и приятели.

От думите ти личи, че хванеш ли власт, ще крадеш и за поколенията, до девето коляно...

вся власт советам. каманизм ето елек-триик- фикця плюс мафиотизаця всеи страни. душевно болние, боритес за комунизм *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Каква е основната цел на политиците в България след протестите от м. февруари 2013? За да се разбере какво става в България трябва да се отговори на въпроса: Каква политическа и икономическа система има в България? Политическата система е капитализъм а икономическата е нео либерализъм. Какво прави политическата система капитализъм? Създава закони които определят правилата по които се реализира икономиката. Капитализмът в основата си е изграден на съществуването на частната собственост. Т.е. той създава закони за регулиране на частната собственост. Но частната собственост не е равномерно разпределена. В зависимост от това с какви икономически правила ще се разпределя частната собственост, може да се каже, че съществуват два основни подхода. Единият е т.н. Нео либерален модел а другия е Социално демократичен модел. С какво се характеризират двата модела в икономиката: Нео либералния модел - -Социалната неравнопоставеност е естествено явление и то винаги ще съществува / основен аргумент на неолибералните теоретици / Всеки има право да избира сам!/; - Право на избор имат само хората с финансови възможности; - Животът е състезание; - В системата има печеливши и губещи, като победителят взима ВСИЧКО! ; Или обобщено може да се каже: Принципите на джунглата въведени в цивилизацията. Социално демократичен модел - Социална равнопоставеност т.е. да се създават възможности за достоен живот, равни права на труд и социална закрила; - Устойчивост на системите запазване на стоково-паричния баланс; запазване солидарността между поколенията поколенията (чрез социално-осигурителните системи); запазване на екологичното равновесие в контекста на икономическото развитие; - Икономическият растеж да е комплексна оценка от количествени и качествени показатели (като качествените са социалните индикатори и устойчивостта на социалните системи); Функциониране на социалните системи в двата икономически модела Нео либералния модел: - Стъпва на икономическите принципи, изповядвани предимно от Великобритания и САЩ; - Общества на отделните индивиди; - Финансирането става преди всичко от борсите и немирния капитал (където пари срещу собственост и пари за спекулация се приемат за нормални явления); Социално демократичен модел Базира се основно на икономическите принципи на европейския континентален модел; - Заложени са френските виждания: свобода равенство братство; - Заложени са германските виждания за прецизност, дългосрочно планиране, колективно трудово договаряне; - Заложени са вижданията на скандинавските страни за социално пазарно стопанство с високи данъци, силна намеса на държавата и високи равнища на социална защита; Общества задвижвани от споделени ценности; Финансирането става по традиционния банков път за заемния капитал; Както се вижда от изброените характеристики на двата модела, нео либерализма е пълно налагане на капитала върху обществените отношения. Т.е. имаме диктатура на капитала. От тук стигаме до съвсем закономерния извод, че от диктатура на пролетариата, ние като общество, сме минали в другата крайност, диктатура на капитала. Тази диктатура е на всички нива на управление и администриране на държавата, на държавните институции, включително и правосъдната система. Нетрябва да се предполага, че политиците от различните партии имат различен подход и мислене, независимо от коя част на политическият спектър са. Излишно е да разяснявам, защо е така, може само да се направи справка с европейския парламенти и политиката която се води там. Всички до един политици, включително и президента, ще продължават да обещават и земя и небе само да запазят статуквото т.е. нео либералния модел. Ще продължават да твърдят, че е невъзможно много от нещата които се искат. Ще продължава да се твърди, от страна на бизнеса, че много от исканията са неизпълними. Ще има още по нелепи твърдения, че тези социални искания, ще хвърлят страната в хаос. Дори се чуха изказвания, че исканията за промяна на системата, ще доведат до реставриране на социализма. Всичко това е с цел протестиращите, хората и цялото общество да бъдат изплашени от собствените им действия. Да бъдат задействани авто- цензура и авто- ограниченията да сработи механизмът на страха от промяната от неизвестното. Но няма основание за страх от никой, защото нито управляващите и капитала могат да управляват постарому нито обществото може да живее по старите правила. Ясно трябва да се заяви, иска се промяна на системата от нео либерална в социално демократична. Тази ясна декларация ще даде възможност на обществото а и на нео либералистите да си отдъхнат и да преориентират ценностите си. Социално демократичния модел с всички свои особености и примери от различни страни, ще трябва да се пригоди за България. Нашият модел явно ще бъде на социално демократичния капитализъм. Ние трябва да развием и собствен модел, взимайки най- рационалното от света. Й.К. Тасев

Благодаря за поста! Добре ли разбрах: България е на прага да мине към социално демократичен модел на капитализма, като отхвърля диктатурата на пролетариата и на капитала, въпреки съпротивата на неолибералите от Брюксел и САЩ!

Човече - с тия копирани неша далече няма да стигнеш... Опитай се да мислиш- преди да пишеш...... В България ситуацията е много по-различна от всичко което си написал тука ... Това важи за стандартни ситуации.. За какъв "капитализъм" и какъв "неолиберализъм"- си седнал да ми развиваш тафтологии... Къде видя в България - КАПИТАЛИСТ ??????? коЙ Е ТОЗИ- ПОСОЧИ ЕДИН ИСТИНСКИ КАПИТАЛИСТ - СЪС СОБСТВЕНИ КАПИТАЛИ- ПРАВЕЩ НЕЩО- ПРОИЗВЕЖДАШ- ПЛАЩАЩ СИ ДАНЪЦИ- НАЕЛ ПРИМЕРНО 3000 ИЛИ 5000 СЛУЖИТЕЛЯ- КОИТО ДА ОСИГУРЯВА ДОСТОЙНО -СПОРЕД ТЕХНИЯ ТРУД- ТАКА ПОНЕ ПРАВЯТ КАПИТАЛИСТИТЕ ПО СВЕТА .. У НАС - ДА ТЕ СВЕТНА С НЯКОЛКО ДУМИ КАКВА Е СИСТЕМАТА- ВСИЧКО СИ Е НА ЧЕРВЕНИТЕ МОНОПОЛИСТИ ПОДКРЕПЯНИ ТОТАЛНО ОТ ЦЯЛАТА ЛИ ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА- КОЯТО СЪЩО Е СЪЗДАДЕНА ОТ ЧЕРВЕНИТЕ - РАЗБИРАЙ НЯКОГАШНИТЕ КОМУНИСТИ И ТЕХНИ ЛАКЕИ И ИЗМЕКЯРИ ... ДУМАТА ДЕМОКРАЦИЯ , ПАЗАРНА ИКОНОМИКА , ПЛУРАЛИЗЪМ ....- ДОРИ СВОБОДА- В БЪЛГАРИЯ НЕ Е АКТУАЛНА ... ТАКА , ЧЕ СИ СПЕСТИ ТРУДА- НИКОЙ НИТО ТЕ РАЗБИРА КАКВО ИСКАШ-И КАКЪВ ТИ Е ПРОБЛЕМА .... НАШАТА СТРАНА СТРАДА- НЕ ЗАРАДИ КАПИТАЛИСТИТЕ- КОИТО ГИ НЯМА И НЕ ГИ Е ИМАЛО ПОЧТИ НИКОГА- НЕ ЗАРАДИ ДЕМОКРАЦИЯТА- КАКВАТО НЕ Е ИМАО НИКОГА- АМА ЗАРАДИ ТОВА , ЧЕ ТАМ ДЕТО Е СТЪПИЛ ЧЕРВЕНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ БОТУШ- ДОРИ ПЛЕВЕЛИ И ТРЪНИ НЕ НИКНАТ ... КОГАТО СЕ ПРОСТИМ С КОМУНИЗМА - И ГО ЗАЧЕРКНЕМ Т СЪЗНАНИЕТО СИ- ТОГАВА МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕМ ДА МИСЛИМ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА... И НЕ СА НИ ВИНОВНИ НИКАКВИ ЧУЖДИ СИЛИ И ДЪРЖАВИ ...- ЕДИНСТВЕНО И САМО НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ...

Естествено че ще напуснат .Вече е късно .Време е и ние отново да заспим.

Какво да се прави? Същината на настоящата криза е в нереализираното обещание дадено от политическите партии на Българския Народ в Конституцията от 1991, която има силата на Обществен Договор: Ние, народните представители от Седмото Велико Народно събрание, в стремежа си да изразим волята на българския народ, като обявяваме верността си към общочовешките ценности: свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост; като издигаме във върховен принцип правата на личността, нейното достойнство и сигурност; като съзнаваме неотменимия си дълг да пазим националното и държавното единство на България, прогласяваме своята решимост да създадем демократична, правова и социална държава, за което приемаме тази КОНСТИТУЦИЯ По силата на Конституцията (Обществения Договор) , хората се организират в Държава на Българския Народ и делегират част от своите права на Политическите Партии , които да управляват държавата чрез изборни отговори. След 22 поредни години в които обещаното в Конституцията НЕ беше изпълнено, се стигна до настоящия момент в който Суверена (Народа) вече не вярва на съществуващите политически партии, а те не са способни да изпълнят Обществения Договор който са подписали. Президента в случая пък защитава съществуващите партии и в този смисъл е неспособен да намери решение на настоящата Конституционна Криза. Какво да се прави? Според мен, единствените Държавни институции които могат да решат настоящата криза са две от една страна Омбудсмана на Републиката който да представя хората и да сезира Конституционния Съд за създалата се Конституционна Криза, и от друга страна Конституционния Съд който който има силата да намери решение на настоящата политическа криза като след разпускането на Настоящия Парламент : - Извърши лустрация на Политическата класа до момента - Назначи служебно правителство - Проведе избори за Велико Народно събрание по мажоритарен принцип, - Проведе избори за Президент;

Моля да се чете !!! По силата на Конституцията (Обществения Договор) , хората се организират в Държава на Българския Народ и делегират част от своите права на Политическите Партии , които да управляват държавата чрез държавните институции.

президента, издигнат от Герб ще бъде пометен заедно с оригарсите си

Планът на БСП и Трактора влезе в действие! Народа повярва на някакви боклуци,които се опитват да го представят, а всъщото време всичко е манипулация! Ще свалим и Перзидента,накрая БСП-ДПС ще се докопа до властта и жална майка на всички,после трябва да ги сваляме с война и много кръв,защото те няма да се дадат като Бойко! Продължавайте да вярвате на 150 човека,които стоят зад цялата манипулация и си мислете,че някой прави нещо добро за народа... да ама не...

жална ти майка не тебе, дето те е родила без мозък

О бедни ми българино , докога ще се гаврят с теб . Дигнахме се на протест и веднга се появяха "натрапници" и крадци на народното недоволсво ? Линч братя за тези "нелегални " борци не ги искаме !!!!!!!!!!!!!!!

xa-xa , Тава ли е народа ??? Ангел Славчев ултра ляв тартор на метежа: член на партия Българската левица, шеф на младежката структура на русофилите, борец за легализация на дрогата в България

точно така

Платени лобисти на руските интереси. Организатор на протестите срещу ппотиворакетния щит, ГМО, шистовия газ. Разбира се винаги на едната страна - не е протестирал срещу Бургас -Александрополис.

xa-xa , Тава ли е народа ??? Ангел Славчев ултра ляв тартор на метежа: член на партия Българската левица, шеф на младежката структура на русофилите, борец за легализация на дрогата в България

Мръсни изменници - Русофили и БСП-ари вън от народните искания Вие не сте легитивни предтавители Кой Ви избирал ? нагли копеленца продавате нашето нещастие ??

Не искам да ни представят хора на Путин , Другари журналисти не провъзгласвайте активити на Путин за ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ на недовосвото . кои са те аз не съм ги избирал нито предтавялват хората с които ходя на протест ТЕ СА ПРОСТО АКТИВИСТИ и то платени АМАН ОТ комсомолци

Последните 20 дни гледах и чух много неща, не ангажирам никой с мнение и искам да споделя че от известно време не гласувам 12 години , явно съм бил прав да не го правя за което разбира се съжалявам. В този ред на мисли има нещо което пропуснаха всички и политиците и гражданите , а това е едните да създадат достатъчно добра идея а другите да работят за нея , и в един момент да достигнем до повишаване на доходите и стабилна държава. Явно по-виновни са първите. Сега това което е необходимо е да се намети лидер на който хората да повярват и да начертае ясна перспектива. Трудно, ама много ще е трудно хора лъгани 23 години да повярват на някой , а и тези хора са вече уморени от такива лидери. Какъв е извода (съжалявам за настоящите политици ) думата е ПРОМЯНА.

Кой му е дал правото на този комсомолец да говори от мое име ?

Вие не сте дали право на никого, така че и никой не ви пита. Нали искаме точно от вас да се освободим. Народът им даде право да защитават 15 искания. А вие ако се правите на не видели и на не чули накрая ще се блъскате по ъглите заради дългите си носове!

робството също е решение, може и еничарски корпус. като ти стане тежко, отиваш в общината и казваш "писна ми от мизерия, търся си господар" или "искам да постъпя еничар". вазектомия, обезпаразитяване, и отиваш да служиш на господаря. топло легло, топла храна, осигурено лечение, спокоен живот далеч от банки и кръвопийци, иска се само подчинение и преданост в замяна.

Абе стига сте се подигравали с независимостта на Родината ни. Не се заигравайте с робството на България, защото е недостойно!

Не се подигравайте с хората ще ви излезе през лъжливият дълъг нос!

е , няма да седя тук с 3 червени жаби повече от час. това виждам. лека вечер на ..четящите.

и на броящи посещения.. също лека вечер.

Трудно е да се защитават несправедливи каузи разбирам затруднението ти и те съжалявам!

На това момченце, провокаторче от партията на държавна сигурност - "българска левица", ще му кажа, че номерът няма да мине. Абсолютните глупости велико събрание и мажоритарните избори няма да оправят абсолютно нищо. То трябва да имаш елементарно логично мислене. Проблемите са фундаментални - хищническия модел на глобалния волунтаристичен капитализъм, който се отрича и от експерти нобелисти по икономика. С тези номера, се цели да се излъже народът и да могат мутрите да си купят още един мандат. Те с парите си станаха архонти, та няма да подкарат циганетата и лумпените и да спечелят. И после като влязат в парламента 240 свободни вектори, без обща програма и идеология, а само с мерак да лапат, сигурно ще стане по-добре.

Само с велико народно събрание може да се промени конституцията, а всичко което иска народа е свързано с нова конституция: - По-малко депутати в парламента. - Ясен мажоритарен избор, за да знаем, за кого гласуваме и партиите да не ни вкарват магарета в парламента.

Само така може да се потвърди по-голямото участие на народа в управлението и контрола на държавата. С тенденции да вървим в посоката на Швейцария и Исландия - стари Европейски демокрации.

То трябва да имаш елементарно логично мислене.. - фундаментални - волунтаристичен капитализъм -цели да се излъже народът -още един мандат -И после като влязат в парламента 240 свободни вектори.. ........я си оправи простия си 4 санта червен вектор сочещ извън парламент.. с какво сте вързали слави да ви слугува? съучастничество или контрол над фамилия? или над дете? слави е стар, но работи за бсп като хамалин...тъжно. за майка и баща. да сме най бедните и да се гориме сами. доволен ли си слави от лизане на гъзове. и кръстове. и не кради възрожденски песни ..........! знаем какво се ражда от бсп.

Бе ти май много си се назобил днес

искаш да кажеш, че вече сме поробени и ако не слушаме ще става още по лошо така ли, това заплаха ли е ?

Знам, че не му е момента, ама 1 милион завлечени от топлофилкация ще останат с неразрешен проблем..........

Този Ангел Славчев докога ще го лансират продажните медии- за премиер ли го готвят? Стана ясно, че е маша на БСП. Кой го е избрал да ни представлява

Аз тоя не го знам. Колко плаща ?

ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ, А ЕКСПОПРИАЦИЯ! ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ЩЕ ДОВЕДЕ? МОМЕНТАЛЕН ФАЛИТ И ГЛАД ЗА БЪЛГАРИЯ! ТОВА ЛИ ИСКАТЕ? МНОГО МАЛКО ПОЗНАВАШ КАК ДЕЙСТВА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО И КАК ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА МОНОПОЛИТЕ... ЩЕ НИ ИЗХВЪРЛЯТ ОТВСЯКЪДЕ НА СЕКУНДАТА И ЩЕ НИ ДОКАРАТ ДО НЕБИВАЛ ГЛАД И МИЗЕРИЯ... ЧЕТЕТЕ И МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ПРОКЛАМИРАТЕ НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!

Ганди 1. Промяна Вие трябва да бъдете промяната, която искате да видите в света. Като човешки същества, нашето величие е не толкова в това да можем да съградим света отново това е мит на атомната ера, колкото в това, да можем да изградим отново себе си. 2. Контрол Никой не може да ме нарани (обиди) без моето разрешение. 3. Прошка Слабите не могат никога да простят. Прошката е качество на силните. Принципът Око за око може само да доведе до пълното ослепяване на целия свят. 4. Действие Един грам практика струва повече от цял тон с проповеди. 5. Сегашният момент Не искам да предвиждам бъдещето. Загрижен съм само за настоящето. Бог не ми е дал контрол върху следващия момент. 6. Всеки е човешко същество Аз съм обикновен човек склонен към грешки, както всеки друг смъртен. В същото време признавам, че имам смирението да изповядам грешките си и да преразгледам постъпките си. Неразумно е да бъдеш прекалено сигурен в мъдростта на един човек. Здравословно е да си напомняш, че и най-силния може да прояви слабост, както и най-мъдрия може да сгреши. 7. Постоянство Първо те игнорират, после ти се присмиват, после се борят срещу теб и после ти побеждаваш.

е беше копи..а не кли.. като коли и пасти.. автора ако има възражения срещу копирането нека възрази или съгласи. има неща, които са за обсъждане поради технологии и време, но не е в темата и мястото. копирам срещу червен спам.

тоя ганди да не е пиар на бойко мойко?

Se taia

Не си мисли, че договорите не са направени така, че страната ни да е неизрядна при прекратяване. И ти май много филми си гледал. Те са си опекли питката, ама тогава нямаше кой да излиза по улиците нали?

ДА СЕ ВЪВЕДЕ ПОЧАСОВО ЗАПЛАЩАНЕ,ТАКА ЩЕ ИМА ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ, И ВСЕКИМУ ДА СЕ ДАДЕ ПРАВО ДА РАБОТИ ИЗВЪНРЕДНО ПО ЖЕЛАНИЕ НА 2 ИЛИ 3 МЕСТАС МИНИМАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ ПОД 1000 ЛВ

АКО ДОНЕВ Е ТАМ,НИЕ СМЕ НАИ-ГОЛЯМАТА МЪРША НАРОД

каква е тази подигравка с демокрацията, няколко тариката искат да управлявта държавата с мандат от тълпата, която е не повече от 5% от народа, колко са днес на улицата - 100 души, значи фашисткия актив ще тероризира страната, кой ги е избрал, кой е гласувал за тях

Вие, платени текстописци, дето непрекъснато агетирате за промяна на системата, без да знаете какъв смисъл влагате в това, вдигайте ръцете от клавиатурата, че ние не сме балъци да ви се хващаме вече. Както и не се хващаме на номерата на младежкото БСП и болните им амбиции за власт!

Много вожд. малко индианец........

Абе този наш президент е мнооого голям смешник.Кой, ако смея да попитам, г-н Президент Ви даде този списък с "поканени" за участие в консултации и кого се опитвате да "консултирате" с тази плеяда от "забележителни" личности пряко и много здраво свързани с бившата Държавна сигурност и настоящите олигарси.Ама направо ми идва да подскачам от радост като си представя какво светло бъдеще ме очаква от утре, когато тези нови, новенички лица / разбирай мазни задници/ проведат с главозамайващ успех тези консултации.Цункайте си ги г- н Президент и спрете да ми фъфлите, че носите някакви отговорности, ами хващайте и Вие след ББ, че вече и на мен взе да ми писва!