Синдикат поиска да отпаднат малките матури за 4 кл.

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" отново поиска да отпадне държавното външно оценяване в четвърти клас или т. нар. малки матури.

Обратно в новината

Коментари - Синдикат поиска да отпаднат малките матури за 4 кл. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

G&R

Като родител на бъдещ четвъртокласник мога от опит да напиша, че образователната ни система в началните класове издиша. Децата ни носят тежки чанти, а това, което е нужно да им влезе в главата се постига с няколко тетрадки, читанка, учебник по смятане и практически занимания... Родителите са подложени на финансов рекет и постоянно натякване, че не полагат достатъчно грижи за наследниците си. Учителите също теглят много, като наблягат предимно на количеството преподадени уроци, а не на качеството. В резултат цари тотална демотивация от ученици, през родители до учители. Единствените печеливши са издателствата (бълващи нови и нови учебници, помагала, тестове за подтотовка и т.н.) и училищтните администрации превърнати в търговски дружества.

Нали вече се разбрахме! Стига глупости с това учене, матури, изпити ... Ще учат вкъщи, а за да се намали броя на безработните ще ги назначаваме за разносвачи на дипломи по кръчми, барчета и дискотеки! Наследниците на партийни секретарки ще получават дипломите си заедно с акта за раждане!

Как така да отпаднат? Нали трябва да се види нивото на ученика. Най-лесно е да направите на децата си фейсбук и да лайквате снимки с тях.

Ами дай да ти видим на теб нивото тогава. Тези матури са излишен и ненужен стрес за децата. Цялата образователна система е с главата надолу. Този който е за матурите съм убеден че не може да издържи такива. Нима всеки по всяко време знае всичко от тъпите и два пъти по-тежни учебници. Писна ми вече от простотии.......

Да отпаднат. И да се затегне дисциплината, че положемието е трагично.

Да отпаднат. Само побъркват децата

Задължително трябва да отпаднат тези "малки матури". Излишни са и допълнително затормозяват децата и преподавателите им. Тези матури не са гаранция за успеваемостта на учениците. Подкрепям предложението на синдиката!