Кунева: Няма време да се отлага въпросът с учебниците

Меглена Кунева заяви, че новите учебници за 1 и 5 клас трябва да бъдат приети веднага, след като бъде изяснена позицията на ангажираните страни.

Обратно в новината

Коментари - Кунева: Няма време да се отлага въпросът с учебниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бизнесът с учебниците преди всичко трябва да върви! Образованието - на кого от политиците му пука? На който му пука плаща на частни учители.

Aве ей ,слугите на народа , кво пак не разбрахте ? Точно заради тези учебници си отиде онзи простак , а сега, както гледаме на село, ще си отиде цялото првителство ! Даваме ви един месец !

С какво лелките от помагалото на "Донка" и " Цонка" биха пробудили стремежа към знанието. Трябва ли да достигнем Луната за да открием Земята?

Кунева,Бокова,и двете са ,,Червеношийки'',всички го знаят. Но някой сеща ли се какво е това общо нещо м/у тях,което ги прави толкова ценни за ЕС,че да ги пробутва отново ,въпреки тяхното минало,/въпрос с повишена трудност/ Ами и двете са от фамилии управлявали масмедиите през онези години. Пропаганда и миене на мозъци,за това са толкоз ценени. Това им е специалността. Днес практикуват същото,даже и ние овцете сме същите.

То беше ясно че тази се назначава от американските фондации. Ама като нямахме сили да се вдигнем....

Само Народен съд няма да бъде достатъчен,за да раздаде възмездие и справедливост !

Левски и Ботев им казали че са роби, тия ги изгонили да се скитат по тежка чужбина, след 140 години образование със закъснение тия викат : Роби сме били , ама пак не схващат какво са казали Ботев и Левски, ами го схващат буквално, че и поучават и гонят.Айде сега обяснявай още 140 години какво е метафора и разликата между публицистика и история. Въобще образование за българи е доста безнадежно начинание, освен ако вишист идиот не е непостижимия идеал недостигнат от други образователни системи.

Всяко издателство има мрежа от дистрибутори от МОН ,през РИО,директорите,учителите...И всички отгоре до долу папкат яко!Да им е сладко!?

Та,нали за това я "избраха",ТАМ са ПАРИТЕ?! Какво от това ,че не знае КОЙ и за КАКВО е чупил ПРЪЧКИТЕ!?

Някога дали ще видим в учебниците истинските факти за Левски - че делото е организирано от руския емисар в Станбул - Игнатиев, че е осъден от българи, станали после депутати в Народното ни събрание и физически е ликвидиран от един български циганин?! Мерси!

Кунева да се заема ,с ОСВОБОЖДАВАНЕТО на поста който заема ,колкото може по-скоро. ''Само'' 83 % не я искат за министър на образованието ???

интелектуалното бижу с лозовите пръчки на хан Крум.

ВСИЧКИ ОБСЛУЖЕНИ ОТ КАКАТА СА ДОВОЛНИ. ПОСЛЕДСТВИЯТА ОСТАВАТ ЗА НЕОБСЛУЖЕНИТЕ

Да, интелектът не може да обслужи как да е простотията. Особено организираната простотия. А най-трудно организираната простотия, чиято организация постепенно умира, издавайки зловония.

Влезнааме у Шенген, а сеа ш'праиме на тумбаците читанките. Абе има там едни пари...Та те така...

Колко струва един таблет - сигурно значително по - малко от купищата хартиени учебници, които трябва един ученик да заплати през ученическия си живот. Не е нужен голям умствен потенциал за да проумеем че обикновен таблет би могъл да реши "големият проблем" с ежегодното печатане на безброй учебници.

Забрави, че усвояването на комисионни е по-важно от това да се пести от нещо смислено ....

Кукувицата която осакати АЕЦ Козлодуй сега се заема с осакатяването на това което е останало от образованието!

Какви учебници ще се напишат, вече няма абсолютно никакво значение за бойко. Той постъпи по възможно най-глупавия начин. Хвана се на куките на т.нар. "реформатори" и техните турски агенти. На следващите избори да забравя за властта!

Г-жа Кунева трябва да прочете учебниците които са подготвени за печат и да се срещне със съставителите като изясни всички свои въпроси, след което да предприеме решителни действия по отстраняване на тези които счита че са вредни за образуванието на нашите деца. Веднага да се уволни шефката на политическия кабинет на МОН на която е отнет достъпа.

печатахте тези учебници. В началото на 21-ви век в една Турция са раздали по един таблет на децата и това е. При тези електронни технологии да продължаваме да си изгърбваме децата да мъкнат 50-килограмови раници е връх на простотията и робство за печалбата на издателите и подкупите на министерските чиновници.

Учебикът не може да бъде заменен от таблет. Ако не си наясно, просто не си се поинтересувал. Невъзможно е да се чуи ефективно през таблет, докаано е отдавна. Не мисли света за чак толкова глупав.

"Американската компания Kaleidoscope, занимаваща се с дизайн и разработка на различни рподукти, разработи концепция на ново електронно устройство за студенти и преподаватели. То е разработено в рамките на проекта The Green Grass и се нарича Papyrus. Много напомня на електронна книга, но всъщност функционалните му възможности са много по-широки. Papyrus трябва да стане за студентите и преподавателите основния работен инструмент. Устройството ще замени всички тетрадки и учебници, а най-главното, предоставя възможност за общуване." А той, светът, не е прост:)

Насоките за учебниците сме ги връчили отдавна. Ама много се бавят тези туземни българи. Вече трябваше да са се припознали като турци. Ще вземем да сменим Боко с Рамадан.

цялата ни древна история е за пренаписване, ама няма кой. 100 години няма да ни стигнат да махнем "хановете" и да сложим в учебниците Канасувиги - единственото, което е намерено в изворите. Какво се хващате за по-новата история, за която нещата са по-ясни и в момента няма нужда да се пипат. Вие подхванете "тюрките и Тангра", че на поколения българи вбихте в главите лъжи.

кривата джука веднага надуши къде са парите в това министерство , милионите за поръчка и отпечатване на нови учебници , алчния лицемер и маска на благородник да си сложи пак си остава зловонна твар

Тя да спре хонорарите и процентите за всеки разпространен тип учебник, пък тогава да ги видим какво ще правят стари корумпирани креатури из "елитни" гимназии, които даже най-нагло сами "пишат" с цели пасажи от нет-а учебници, а дружките им са "рецензенти" и съответно ги препоръчват и одобряват. После обратното - услугата трябва да се върне. А лятото - двете семейства дружно - на Карибите или в Дубай! Пък вие си лалайте там за качества, иновации, нови форми, реформи и какво ли не.

Сега вече си е епм.

КОЙ ще ги печати Пръмова?

Браво Пръмова, и да не се отклоняваш от директивите!

Стига само крадохте бе маскари крадливи, има достатъчно учебници , не са нужни нови. ВСЯКА НОВА ВЛАСТ И ВСЕКИ НОВ МИНИСТЪР ПЕЧАТА НОВИ УЧЕБНИЦИ ЗА ДА ГУШНЕ ХОНОРАРИТЕ . НЕ НАКРАДОХА СЕ МРЪСНИЦИТЕ.

Искаме да ги видим тези нови учебници, дайте да ги дискутираме? Това обаче най-вероятно няма да се случи. Както обикновено ще ни поставят пред свършен факт.

Имам идея: да спрем децата не пускаме децата си на училище докато тази не се махне от току заетия пост. Да се блойкотира учебния процеси и така наречените "учители" останат в празните класни стаи, без заплати, без осигуряване, че ми писна от глопусти. Не знам дали идеята е добра, но ми се вижда справедливо. Стига толкова грабене. Вся някъде трябва да се постави граница и да се спре с нахалството и бизотговорността. Поне така мисля. Има и друга идея, която си е за мен.

"Петилетката в съкратени срокове!" "Бързата кучка слепи ги ражда!" Да,но тук има почти 2 милиарда и милиони комисионни-как душа ще ти даде да ги изпуснеш нищи,че боклуци ще напечаташ за учебници.Вземай,вземай...утре те няма на този пост!Не му мисли много-за теб никой няма да помисли,когато те изгонят!"Върви народе" изродени...щом допускаш мутри и мошеници да те управляват,грабят и обезродяват!

Ужас! Тя с каквото се е заела всичко отива по дяволите.........

На Дамянов трябва да и се отнеме думата и да я изгонят от образованието,защото с нейните безумни идеи започна всичко! А закона трябва изцяло да се преработи!Не може човек,който не е работил и ден в системата да прави закон,а после да се чудят как да оправят глупостите,които е натворила тя и'' специалистите''около нея!

С най-важните хора - учителите! Тези, които са ежедневно под натиск и на първа бойна линия. И искате обществото да ги уважава...Че то собствените им колеги от бранша ги пренебрегват, какво остава за семействата и децата им. А ако някой наистина искаше качествени реформи, трябваше първо с тях да започне. Стига слушбаши, чиновнички и "експерти" - то се видя колко са петимни. И да ги задължи на два месеца поне да изкарват долу в час по специалността си поне една седмица в реално преподаване, а учителите да седят отзад и да ги тестват и оценяват. Иначе - пак шменти капели.

Има много неща, които трябва да се променят в учебниците. Защото комунистическата просъвестка диктатура е изкривявала историята и литературата в полза на своите господари. първо не е имало турско робство изобщо. Тази глупост изобщо трябва да изчезне. И от разговорния език дори. Турците всъщност обединяват българските земи и ги защитават от външна агресия. Прекратяват българо-сръбските войни и унгарците вече не са заплаха. До известна степен ни пазят и от ордите на северноазиасткиге варвари, след чиито набези не остава и камък върху камък, освен че отвеждат масово хората в робство в украинската пустош. Раковски е писал по темата. Поз турско управление Българпия е процъфтявала, населението е забогатявало - къщите на вечните патриотарски протестиращи от региона го доказват. Фабриката в Сливен не може да е построена от роби. Занаятите в Габрово също, а имостът над река Янтра. Сега, че от един момент нататък руския цар, управител на наследника на монголската империя започва да плаща на местните лумпени да бунят духовете е една друга тема. Трябвало му е война и е правил всичко възможно да я предизвика. От там тръгват мчетите, той си отглежда и терориста Ботев и криминалния престъпник Левски. Без тях България би била единна. Но трябва значително да се наблегне на руското робство, което е забавило развитието на България, рустацитеса избили еллита на нацията, ограбили са селското население и са ни държали в бедност и мизерия преди евроатлантическите ни съюзници да ни освободят от тях. В литературата трябва да се изхвърлят Чинтулов, Ботев и много други, които призовават за естническа нетолерантност и расова омраза както и проруските произведения.

Ти си за бесилото бе мърша нещастна. В Италия ще се учи " турско робство", тук няма? Само да ти кажа глупак, че във Ватикана са скрити всички исторически доказателства. Не случайно се казва" Ако падне Рим със света е свършено". Вие скоро ще изчезнете като държава. С кюрдистан ще се разбираме отлично, а може би ще имаме и сухопътна граница с Русия. Дай Боже, Алах в историята!

Алоо реформаторе... Ангарията какво е? Кръвния данък какво е? Безбройните кланета какво са? Турско робство нямало... хай да ти и урода...

В посладие от 1373г. на папа Григорий ХІ до архиепископа на Гран папата пише: Безбожните неверници, наречени турци, тези най-жестоки врагове на Христовото име и негови неукротими преследвачи..., от не много време и особено от 20 месеца насам нападаха с постоянни враждебности, завладяха и свирепо разориха обширни области на ромейското и българското царство и кралството на Рашка, както и други страни на люде изповядващи Христовото име, ако и бидейки схизматици. Те спечелиха големи победи над жителите на тези земи и страни. Самите обитатели бяха или жестоко изстребени, или отведени в жалка робия, или по някакъв друг начин поставени под ярема на най-злощасното робство, като някои от тях, уви! се отрекоха от христовото име...

Това платено съобщение ли е, или си просто идиот? Ако е второто, вероятно си излязъл от задния отвор на майка си.

Грандовете дами и господа, грандоветеее.... Пръми от както спечели гранд да разпространява една книжка из САЩ, видя, че е доста добро за печелене и се включи бърже из книгите. Не си мислете, че е друго...

Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския. Русчук, 1-й Март 1886 г. Зaхари Стоянов

Глупаците, които не си познават Историята, попадат под Робство. Щома така са го наричали- Христо Ботев и Васил Левски, така и трябва да се пише. Израза" Османско Робство" е за да ни напомня че ако България не е единна, отново можем да попаднем пд робство( както е имало разни боляри- богаташи, които са се отделили от Българския цар, точно преди да дойдат Османците- мюсюлмани и да паднем под 500 години робство).Ако някой от управляващите не е съгласен, нека да ходи да живее в Турция или Судитска Арабия. Има дори разказ- "Крали Марко освобождава три синджира роби." Много се коментираше дали е имало ""Турско робство""... За да се стигне до този израз, трябва да се вземе предвид че България е била зависима и в периода 1018- 1185 г., когато България е била под ""Византиско Владичество""... България е водила войни с Византия но те са били обикновени войни, след които не е имало някакви драстични промени в живота на хората около местата където е била войната. Дори, България, още като езичници( преди ДОБРОВОЛНОТО приемане на Християнството) е помагала на Византия в няколко войни срещу Мюсюлманските Нашественици( преди да започнат да се наричат Османци и турци). Затова и България е била по Византийско Владичество- Византийския император е управлявал България.... В същото време, войните срешу Мюсюлманите( Османци и Турци) винаги са били войни на изтребление, на клане и изнасилвания. Когато България попада под Турско робство, турците( османците) колят, бесят и изнасилват в България, като това им е разрешено от Турския Султан. Българите са били Роби, без права.... Проблемът с израза Турско Робство идва от това, че при ОСВОБОЖДЕНИЕТО на България, разни наши Корумпирани политици( като Стефан Стамболов), вместо да изгонят всички Мюсюлмани в Азия, както прави Гърция, нашите политици оставят Мюсюлманските Турци в България, по- късно тия започват да лъжат и да се представят , едва ли не за жертви. .... Толкова..... Имало е Византийско Владичество и Турско Робство !!!!!""

ко има някогашни българи, които под османско владичество да НЕ са били роби, това са най-вече тогавашните жители на Копривщица, Карлово, Сопот и Калофер. Идете и вижте робските им къщи , с които днес се гордеем ( и пред чужденците).

Говориш за така наречения период - възраждане. Ограмоти се малко първо.

От 1990 г, от създаването на ДПС, тия опитват да ИЗОПАЧАТ Историята на България, за да вземат властта да да поставят Българите под Ново Турско Робство, докато уж на лъжат и забаламосват че всички религии били еднакви( колкото са еднакви- овцата и вълка ). Исляма е наи- гадната религия. Мюсюлманите убиват само ЗАРАДИ Религията. Някакви Мюсюлмани- Шпиони дори опитват да пишат- "Ислямска власт, и ислямско управление"" в различни сайтове като например- Wikipedia. Толкова са НАГЛИ тия гадове, щото НЕ са ги изгонили от България при Освобождението - 1878 г, както са направили Гърция. Може би същите хора бяха направили Измамата в която участваше- Лютви Местан, за Историята на България. Трябва да се вземат мерки Бързо, защото тия ИЗМАНИЦИ и убиици пишат " ислямска власт и ислямско управление " едновремемнно на - Български език и на английски език. Правят се на приятели на Българите, а след това забиват "" НОж в гърба". По този начин са спечелили и битката при Черномен- 1371 г., макар че българите са били 4 пъти повече. Ако не ги изселим или избием, тия гадове ще ВЪРНАТ България ОТНОВО под ТУРСКО Робство..... И Кунева да не ми приказва за Демокрация, защото при Комунизма, България се е разраствала като Население, а сега постоянно намаля... Сегашните управляващи, подпомагат въвеждането на отново на Турско робство за България.

Мюсюлманите ( османците, турците) опитват да ФАЛШИФИЦИРАТ Историята на България. Те са убиици и ИЗМАМНИЦИ. Който ги е подценил и не ги е изклал, след това е бил поробен и ограбен. Първо Османците са избивали и поробвали хората в Сирия, Мала Азия, Персия, а след това и в Европа, Пакистан, Афганистан. Истинските Мюсюлмани са същите като Ислямска Държава- колят, бесят, разрушават всичко и изнасилват. А където са по- слаби ( както в момента в България ) са ползвали ИЗМАМА. Като например, Мюсюлманите лъжат че Черните хора( всички негри ) са Мюсюлмани. А всъщност, Християнството Възниква в Сирия и Палестина, 600 г преди появата на Исляма( в Саудитска Арабия) и никой не принуждава останалите да става Християнин. Обаче, когато възниква религията им- Исляма в Саудитска Арабия, Мюсюлманите започват да нападат, да убиват, да поробват и да принуждават останалите народи да стават Мюсюлмани. Това им идва от самата Религия. Първите Мюсюлмани са убивали и изнасилвали, по същия начин както сега- Ислямска Държава. Такива са Истински вярвящите Мюсюлмани. Така че, или да умират, или да си ходятв Саудитска Арабия .

Какво ще обсъжда ПОЛИТИЧЕСКИ тя? Става дума за образование?

Братовчед, и образованието е политика, в не по-малка степен от национална сигурност!

Кунева оправи ядрената енергетика! Когато цифрите говорят, и боговете мълчат. Токът от АЕЦ се оказа с най-ниска себестойност. Чакам някой да оспори това твърдение! Токът от първи блок ли е, от шести блок ли е, от шестдесети блок ли е, цифрите говорят!

Тази дама затвори глава наука и образование с ЕС, без да и мигне окото че тя има нужда от Кохезионният фонд. Така "умната" патка уби преди години образованието и науката . Защо сега е тук, за второ убийсво може би ?

Потомствената буфосинхронистка Пръмова направи турне из всички министерства. Опрай реакторите ни, като еврокомисар. Сега е ред да нагласи и образованието. Докато в страната цари такава шуробаджанащина няма да се оправим. Но такава има на всички нива, най-отгоре е само лицето.

Хейтъри, върви ли хейта! Дотук добре се справяте, имате стотина хейта! Дерзайте! Запомнете едно. В следващите дни хейтовете не трябва да спадат!

Бойко си ги избира, да не са по умни от него, и като се има на предвит че той завалията е една тъпа митра, Вие какво очаквате.

Сега вече стана ясно че НОМЕНКЛАТУРАТА не е комунистическо изобретение а е юдеомасонско и то действа при и независимо от всички партии.

Меглена требе да продаде 30 тона учебници за два мецеца докато не паднеме,ше делнаме неколко милиона и кой от къде е,

Sm3hurk0

Интересно ми е, какви ли оценки е имала Кунева по български език и литература докато е завършила ! Да не се окаже...., че..... .. оф не ми се иска да го напиша... Нека светнатите журналисти да я попитат.... Пък може и да се посмеем дружно. :))) До тук знам със сигурност, че физиката не и е била силен предмет и особенно деленето на атома.

Е това е България, всеизвестен продажник става министър. Никога ама никога няма да се оправим. Ще трябва да се емигрира на стари години, нямамд шанс.

Интелектуалното бижу преди време се зае с атомната централа и бързо "опраска " четири енергоблока.Сега като се заеме с учебниците дали няма да реши, че учебници не са нужни и да затвори училищата ?