МОН предвижда централизиран прием в училищата

Предвижда се от догодина да има централизиран прием в 1 клас в големите градове, като водещ критерий ще е адресната регистрация.

Обратно в новината

Коментари - МОН предвижда централизиран прием в училищата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз ще ти влеза анално

и без това излизат тъпанарчета ....големо записване големо нещо това студент да запишеш е по-лесно бе аллооооооооооо

ще закрият и малкото останали в страната у-ща, ще се претъпка град-даржава софия и ...........веселбааааа Сякяш не може мобилни спец като IT спецовете да бачкат от другаде Трябва всичкото селинджър да се бутаме тука И всеки педро сам в кола и въздух прекрасен......

66000 първолака 90000 учители направо по учител и половина на дете

тези двамата. Само за простотии, недомислици и излишно бунене на гилдията, да не говорим за срамния въпрос със заплащането, става дума. Толкова ли са скудоумни, че не се сетиха да разпоредят издателството да отпечата по-широка втора графа в дневниците за подготвителните класове, след като в автентичните учебници са заложени поне десетина теста? А можеше и само с допечатка и вложка на страница...ама кой да се сети. Нали са умни влъхви, каквото кажат, това е. Ето един малък пример за "новостите". Единият - иди-дойди, но от другия не се очакваше, уж професионалист, божем.

Много добро решение! БРАВО! В нашия град обезлюдяват училища за сметка на едно супер училище.

а не може ли всичките у-ща да са супер Защо да тъпеят децата в разни скучни стаи

Има нещо недомислено - 1. липсват ЕДИННИ програми и еднакви учебници за системата на началното и средно образование; 2. това означава, че в "твоето" училище може да не те обучават по начина, по който това се случва от другата страна на улицата, а там да е по-качествено (с оглед на заложените в образователната система принципи); 3. какво означава "...училищата трябва да удовлетворяват исканията на родителите за изучаване на даден общообразователен предмет", освен утвърждаване на статуквото от т. 1 и т. 2!

Това Карнобатско говедо кой го сложи на този пост?????????????????

Жителство,жителствооо....Оная жаба,дето го премахна ни докара кьорави и кьопави от кол и въже,да не можем да запишем децата нито в детска градина,нито в училище!Да ви п..икам на демокрацията!

Тази година хаосът в образованието ще се задълбочи ...нямате и най-малка идея за какво иде реч..липсата на кадри тепърва ще става огромен проблем и на господин управляващият от 119 то е време да му светне лампата и да осъзнае,ме въобще не е smart както той обича да се изразява...

Махнете тия глупости с адресните регистрации. Хазаите пък лично. Пък разрешения за постоянен адрес - глупости на търкалета. В тая държава законите са такива, че ако решиш да си изряден - си прецакан отвсякъде и си в нарушение по всичко! И следователно глоби и наказания!

Този човек от къде изскочи?! Та той не слиза от телевизионните екрани. Един от главните еничари на българската образователна система.

крепостничество, забравил си какво беше крепостничество - жителство, не само софийско, държавно невъзвръщенци и пр. Сестра ми е във Вашингтон - там където живееш там учиш гимназия. Купха си къща и за да не сменят училището за една година взеха под наем една стая за да се запишат там адресно. Но ние за всичко пищим, демонстрации, затваряме пътища, магистрали, затова сме на този хал.

то и в демократичен Париж е същото

Простотиите на Меглена Общата.

нещо не е много ясно какво точно ще се промени. И в момента повечето училища в София дават предимство на живеещите в околността на училището. разбира се по-"елитните" имат и допълнителни критерии като например потомствени възпитаници, получават директен вход в учебното заведение.

Поредната министерска глупост в посока централизация на властта и укрепване на крепостничеството в държавата на крепостниците!

кво е това - кой където свари да записва децата си. Значи който има кола и време и пари ще кара децата си в което си иска училище, а децата живеещи близко до него - понеже нямат пари да подхвърлят на директори и учители в други далечни училища.училища.

много важи, ако баща ти спре пред училището на 4 МИГАЧА Т.Е. АВАРИЙНИ и те чака 10 минути. И така 20 селски тъпанара като него, дошли от Бусманци с трошките си, предизвикват задръстване и т.н. ама детето учи в елитно училище..

За бежанците - нови училища, на майчин език.

Жал ми е за тези, които имат деца. Влизат идиотчета и излизат големи идиоти. Нямат детство, нямат ценностна система, нямат знания (различни от как да правят секс и да се боцкат), нямат професия, нямат мечти, нямат бъдеще, нямат желание да бъдат хора...На това му се казва еврогейска демокрация.

Като родител смятам, че изброените от вас неща са проблеми, които се решават от семейството. Училището допълва, а не замества семейството. А в някои по-фрапантни случаи, училището неможе да върви срещу семейството.

То и ти си един родител...Тръгнал акъл да дава, а пишеш "неможе". Трудно ще отгледаш читаво дете.

да, да и чалмите мислят така... голямо семейство - слуша се тоя с най-дългата брада и на училище - такова дето се чете Корана.

Как да нямат мечти децата?! Момичетата мечтаят да станат Ким Кардашиян, а момченцата - мутри-премиери....

"На това му се казва еврогейска демокрация." Не, пич. На това му се вика чиста българска тъпащина. Пращаш детето на училище да ти се махне от главата и разчиташ на някакви непознати хора да го правят човек, щото ти си над тия неща. Европейските ценности означават ЗДРАВО И СПЛОТЕНО СЕМЕЙСТВО. Тука половината "материал" дори не ебава да ходи да подпише в гражданското. Не обвинявай Европа за царящата в България дивашка посредственост.

karabastun@abv.bg

ЗДРАВО И СПЛОТЕНО СЕМЕЙСТВО е патриархат , а в европейските мултиценности семейството е отживелица и децата имат право да избират даже и пола си !!!

здраво и сплотено семейство не се прави само с един подпис някъде си. Туй, че попа ви е обявил за едно цяло не значи абсолютно нищо, ама народа е тъп и прост и най-вече облъчен...

670 000 ученика/ 90 000 учителя= около 7 ученика на учител. Аз ли съм много уморена и пиша глупости или сметката е така. Ако е така... какъв е този абсурд?

Пишеш глупости, не знам дали защото си уморена или ти е удобно да извиняваш глупостта си с умора.

Обясни ми де, като съм толкова глупава... все пак се сещам, че в гимназиален клас на 1 ученик има 10 или колкото са там учителя по всеки предмет. Но пък и в класа са 30 ученика. Ако цифрите и сметките са верни- както и да го смяташ- много вожд, малко индианец.

друго си е "централизиран" прием а не "адресна регистрация" в заглавието а тва смотано директорче от 119 СОУ докога ще го натътрузвате на кривоустата нямате ли снимки

При Живков от училищата излизаха личности. При Борисов излизат идиоти (алкохолици, наркомани и платена любов).

Ами това е целта, драга! Нация от все по-неграмотни поданици/гласоподаватели/!

Konstantin

Да бе, да... Те от умно гласуващи като теб "изградената личност" сме цъфнали и вързали...

Верно си е...Само дето повечето от управляващите през тез 27 години са учили при живковата система... А да не говорим за ония дето фърляха гюбеци на Радки пиратки... Личности та дрънкат...

По дупките на Живковите пътища, липсващите канализации в елитните села... ще познаете, какви личности са излизали - Някакви като Луканов, РуменОвч. и такива елити! Включително и Тиквов Борисович Боко!

И какво искат да кажат, щом сте от комплексите ще си учите в простите у-ща, по-престижните са нашите "умни" дечица.Аре сиктир.Няма да я бъде.

Естествено, че няма да стане точно така. За всеки влак си има пътници. Едни родители не им се занимава и искат да имат "резервирано" място в кварталното училище. Други родители отдават по-голямо значение на други неща :)

Централизиран прием ,бре пък и как го формулира .Щом живееш в комлекс там и ще учиш и ти и децата ти там и ще умреш.Е няма да я бъде.

Кети, в жилищните комплекси има чудесни учители. Не е вярно, че частните или тъй наречените престижни училища непременно дават по-добро образование. Най-важното е семейството да създаде мотивация и да контролира как се подготвя детето за училище. Учителят, колкото и да е добър, не може да замести родителите във възпитанието на децата им. Той възпитава чрез учебното съдържание, основните навици се създават в семейството.

.... за коментара Ви - възпитанието е приоритет на семейството, защото училището е институция, която дава общи познания. Затова се нарича училище, а не възпиталище. Родителите трябва да свикнат, че удоволствието да се радваме на добре възпитано общество е задължение, а не гарантирано право, което се очаква да бъде постигнато от 90 хиляди специалисти по определени предмети.

Системата на прием при Живков е оптималната система. Край на европейския анархизъм, безумие и безплодие.

Наистина много неща бяха оптимални и по-добри при Живков. - безплатно образование - безплатна медицина на много добро ниво - безплатен зъболекар - безплатни университети - пълна народна заетост - процъфтяващи села - нямаше бежанци и навлеци, - нямаше наркотици - нямаше битова престъпност - циганите мируваха- нямаше го Бойко

какво искате да кажете??? нима сега не ни управляват явно и неявно същите хора? Същите тези, които Живков е галил по главата? Хайде стига глупости, моля ви!

И за детските градини и за училищата трябва да се взима адр. регистрация. А при липса на места, водещ критерии да е и от кога се живее на този адрес. В класа на детето ми има деца, които живеят в другия край на София, но видите ли, училището било "престижно" и е ад за записване. И аз, и майка ми, и вуйчо ми сме учили в това училище, тогава не беше "престижно", а сега едвам успях да запиша детето там... Задължително по адресна регистрация. И само ако има свободни места, само тогава да се записват деца от други квартали.

90-то училище в Люлин е отвратително - като качество на преподаване и като дисциплина. Директорката е жена на някой си в МОН и е несменяема. От тук - за какво да си давам детето там, като ще му убият желанието за учене още в началото ?

Ти сам убиваш желанието на детето си да учи от мига в който му купиш телефон или го научиш, че има само права без задължения.

Въпрос на приоритети в живота... Ако смяташ, че средата на детето има значение за бъдещето му, така или иначе не би го оставил да израстне в Люлин. Иначе, историята познава доста случаи на родители, които карат коли за по 100000 лв., но живеят в гето, а децата им учат в най-долнопробното училище, понеже е по-лесно. Както казах, въпрос е на приоритети...

Имате късмет, че не сте учили в нашето квартално училище. Тогава мнението ви, вероятно, щеше да бъде противоположно на сегашното.

Т.е разпределение за кореняци. Много ми е интересно ако регистрирам детето на квартира и още 5000 души направят като мен какво ще стане! Поредната простотия. Вместо да се опитат всички училища да са добри (елитни)! Но така е по-лесно да си оправдаят заплатата! Добре, че детето ми е голямо. Май най-добре е да се обучават в къщи децата! Днес четох, че МОН искали да се докопат до 500 млн. лв. по програми. Да но да не се случи, че не мога да си представя какво ще родят кухите им кратуни!

В МОН постепенно ще разберат, че образователната система ще има по-добри резултати, ако бъдат възстановени изискванията от преди години. Българското образование беше много добро, беше нужно само изчистване от идеологемите, но случайно попаднали в министерския кабинет "умници" започнаха непрофесионални експерименти с децата. Жалко за погубените випуски след 1989 година. Все по-неграмотни и незнаещи, което е лошо и за тях самите, и за държавата ни. Резултатите са навсякъде - от качеството на ремонти и строителство, до ръководни кадри на различни равнища.